חוכמית יקרה,
קודם כל בוקר מצוין לך! קראתי את ההודעה שלך, ואני אפילו שמחה שאת מנסה להסתכל על הדברים מנקודת מבט של חברה, כי זה רק אומר שאכפת לך באמת, וזה לא רק על גבי המסך. אז ככה - שאלת אותי אם חשבתי מה באמת היה לי איתו. כן - חשבתי. העינין הוא שהוא פשוט לא מעונין במערכת יחסים מחייבת ואינטנסיבית עם אף אחת (לאוו דווקא איתי). ז"א מחייבת כן, אבל מנקודת מבט שלו. הוא לא מחפש להתפרפר. הוא גם לא הטיפוס שיחפש כל הזמן בחורות וכו´. אז כן - הוא רוצה קשר קבוע, ולא זמני, אבל, וזה אבל גדול (וכאן גם תהיה לו בעיה, לדעתי) הוא מחפש מישהי שצריכה "לעמוד" בכמה קריטריונים. ז"א - הוא מחפש מישהי גרושה עם ילדים (הוא לא רוצה להקים מחדש משפחה), ומישהי לפגוש אותה 3 פעמים בשבוע. מישהי שיהיו לה את החיים שלה, העבודה שלה והדירה שלה, ולו את החיים שלו. אני, באופן אישי, לא יודעת עד כמה באמת הוא ימצא מה שהוא מחפש, אבל זה לא רלוונטי כרגע. בכל אופן, הוא גרוש טרי, ואני לא יודעת אם זה משנה כל כך לענין, אבל זה מה שהוא מחפש. אני ידעתי את זה עוד שיצאנו בפעם הראשונה. עשינו מעין תיאום ציפיות. הוא אמר לי שזה יהיה בעיתי, ושאין לזה עתיד. ידעתי את זה וזה לא הפריע לי. הוא שאל אותי אם אני בטוחה שאני רוצה להמשיך בזה, כי אני עוד צעירה ומה אני צריכה גבר בן 40 גרוש + 2 שלא יכול להתחייב, ושאני צריכה לחפש מישהו בגילי, שכן יוכל באיזה שלב. אז עוד לא הייתי מעורבת ריגשית, אבל רציתי להיכנס לקשר הזה. נמשכתי אליו מאוד מהרגע הראשון שראיתי אותו, וגם היה לי נורא כיף איתו. נכנסתי לקשר הזה בעיניים פקוחות לגמרי, תוך ידיעה שאין לזה סיכוי. וככה זה התפתח. זה התפתח יותר ממה ששנינו חשבנו שזה יכול. שנינו פיתחנו רגשות. שנינו אהבנו אחד את השני (כן, כן, הוא גם אהב אותי), אבל הוא לא הסתנוור. הוא יותר פיקח, והיה עם שתי רגליים על הקרקע. הוא לא נסחף, למרות שהוא אהב. והיה לי טוב איתו 4 חודשים, כי הייתי מאוהבת נורא. כי לא חשבתי על היים שבהם אני לא רואה אותו, אלא הסתכלתי על חצי הכוס המלאה - על כמה טוב לי איתו כשאנחנו כן נפגשים (ואז עוד לא היה לו בית....). ובאמת באמת היה לי טוב. לא עשיתי שום דבר שלא רציתי בו. לא עשיתי שום דבר שלא הייתי בטוחה בו. היה לי טוב איתו, והיה לי טוב עם הקשר. כי לא הכרתי שום דבר אחר. לאט לאט באה ה"התפקחות", ואז הציפיות שלי עלו, אז גם האהבה אליו גברה. ואז זה כבר לא הספיק לי. רציתי יותר. וכאן הפסקתי את זה. ברגע שהבנתי שמה שיש כבר לא מספיק לי, והוא לא יתן לי יותר. וזה מה שהיה לנו. היה טוב. באמת. ואפשר להגיד שהבעיה היתה אצלי. כי אני ציפיתי למשהו שמהתחלה הוא אמר שלא יהיה. בהתחלה כעסתי עליו. האשמתי אותו. שהקשר לא חשוב לו כמו שלי הוא חשוב. אחרי שיחות עם אנשים שונים (גם עם פסיכולוגית), הבנתי שהבעיה נעוצה בציפיות שלי. שאני מצפה לדברים שהוא לא יכול / רוצה לתת לי. והוא אמר לי מהתחלה. ולאורך כל הדרך. ואכזבות, כידוע, נובעות מציפיות גבוהות. כאן באה האכזבה שלי. וזהו. זה מה שהיה. וכל עוד היה - זה היה טוב. וכשהתחיל להיות לא טוב - הפסקתי את זה. אז בואי נגיד שזה לא רק הקרב שלי למערכת יחסים, שבה רציתי יותר, אלא היתה שם גם הקרב שלו. הקרבה בדברים שבאופן כללי הוא לא רוצה ולא מוכן כ"כ במערכת יחסים, ואיתי הוא כן עשה. דברים בסיסיים, שבמערכת יחסים רגילה, כן קיימים, אבל הוא, באופן אישי, לא מעונין בהם. היתה תקופה שנפגשנו הרבה יותר ממה שהוא רוצה בקשר. איתי הוא רצה. ישנו יחד, למרות שמההתחלה הוא אמר שיש לו בעיה עם זה. היתה הקרבה משני הכיוונים. אבל לא עד הסוף. וכאן הרבה אנשים יבואו ויגידו שהוא אולי דפוק. לא לישון עםמישהי. לראות אותה נורא מעט. אבל ככה הוא. ואני מבינה. ועוד הרבה אנשים אחרים (כמו אמא שלי, לדוגמא) מבינים את נקודת המבט שלו. ואני מכבדת ומקבלת את זה. אז, חוכמית, תודה על הדאגה, אבל לא היה כאן קטע של ניצול. הכל היה מתוך רצון מוחלט של שנינו. ועל שאלה: אם זה היה כ"כ טוב, אז מה היה לו טוב - כבר עניתי לך. שעד שהתחלתי לאהוב יותר ולצפות יותר - זה היה טוב. מרגע זה זה לא היה טוב, וזה נגמר. זה נגמר ביוזמתי. כשהוא דירבן אותי לכך. מבחינתו, אם לא היה אכפת לו ממני, מה אכפת לו להמשיך את המערכת יחסים הזו? סה"כ זה חלומם של הרבה גברים: מישהי צעירה, שנראית טוב, וקשר לא מחייב. ואחרי הפרידה, כשאני רציתי להישבר - הוא זה שעזר לי לא. הוא זה ששיכנע אותי שלא כדאי לי להיכנס לתוך הקשר הזה שוב, כי אני צריכה מישהו שכן יוכל להיות איתי תמיד, ובלי מחויבויות אחרות כמו שלו. ולפני שמישהו יקפוץ - לא היתה לו מישהי. אז חוכמית. את נפלאה. ואני נורא מעריכה את הדאגה שלך. מתשובה קצרה, זה התפתח שוב לסיפור על הקשר שלנו.סליחה אם הלאיתי אותך בדברים שלא לעינין, אבל אני מרגישה שכמה שאני לא אכתוב - אני לא אוכל לגרום לאנשים לראות את הסיפור כמו שהוא. אז סליחה על האורך. כאן היו נעוצות התשובות שלי לשאלות. שוב, את מקסימה. וכן, את חברה. סיון אז זה מה שהיה.