שטיפת מח מדכאת

the new L

New member
פשוט מה שעשיתי

באותו יום זה להחליש את המוזיקה, אבל דעו לכם בני ישראל, ביום שבוא אגור לבד, כולכם תוכלו לשמוע פינק פלויד ביום כיפור

answers2

New member
אני מקווה שתתמקד ב"החומה".

ואם תפעיל את המערכת מערב יום כיפור ועד סופו , אפילו לא תעבור על איסור הלכתי , וכך תצא מרוויח מכל העולמות............

ראש קטן, אה?

"שמעת פעם על ההמצאה המופלאה - אוזניות? לא, לא שמעת. אתה עדיין תקוע במאה ה-14 עם התלמוד הבבלי ורבי יוסף קארו." אוזניות?! אמממ.. בוא נקרא ביחד מה הוא כתב והתכוון... "לו רק אמי לא הייתה מונעת ממני לעשות זאת, כל השכונה שלי הייתה שומעת עכשיו פינק פלויד בקולי קולות" (ועוד הוסיף סמיילי כדי להדגיש -כנראה- עד כמה שמח יהיה שם) אבל חס וחלילה שהעובדות יקלקלו לך (כהרגלך בקודש) העיקר לרדת, לתקוף, ללעוג, והכל בשם חופש הביטוי והתגובה... אגב, תגובותיך עשירות ב´אי הבנות´ קטנטנות מהסוג הנ"ל. אתה תמיד עונה למה שאתה רוצה ולא למה שצריך, אתה דוגמא קלאסית של.. "ענה לשואל ולא לשאלה" לא אתפלא שגם את תגובתי תתאים לרצונך.

חבל לריב בפרשנויות ובכפיות

בעיקרון נכון מי שגר אצל אמא שלו תלוי בהחלטותיה ומודגבל לחוקיה אבל באיזהשהו שלב הוא עם כל ההרגשות הלא נעימות המצטברות שלו יגיע לבית אחר יותר פתוח יותר חופשי ושם הוא ישתחרר וישתולל ושם יהיה יותר רועש מהמצב שבו היו מאפשרים לו קצת להתפרק אז במצב החדש הוא יתפרק הרבה יותר אופס נראה לי שנסחפתי עם אי ההבנות בכל מקרה כל מששששש

begone

New member
קרא שוב

אני הגבתי לדברים הנ"ל: "אני אינני כופרת , ואינני רוצה שבבתי ישמע מוזיקה ביום כיפור" הנה - נכתב במפורש שהאם איננה מוכנה שבבית ישמעו *מוזיקה*, ולא נכתב שם שהאמא מתנגדת להשמעה קולנית בהכרח של מוסיקה. ולכן עניתי מה שעניתי בנוגע לאוזניות. ועכשיו - מי לא יודע לקרוא? נעים מאוד!

answers2

New member
שים לב :

העתקת "ישמע מוסיקה "(סביל) והחלפת לישמעו מוסיקה . באמת אינך יודע לקרא

begone

New member
מניפולטור ערמומי כשועל

המשפט המלא היה "אני אינני כופרת , ואינני רוצה שבבתי ישמע מוזיקה ביום כיפור" אתה כתבת "אינני רוצה שבביתי (דהיינו, בבית שלי) ישמע מוזיקה ביום כיפור". אתה פספסת את הו´ במשפט שלך. אתה התכוונת לכתוב "בביתי ישמעו" ויצא לך משפט מוזר לחלוטין "שבבתי ישמע", משפט ללא משמעות. ושוב - זו נוקדנות לשמה. אתה כתבת משפט חסר הגיון ואני נתתי לו פרשנות הגיונית (בביתי ישמעו). תתייחס בבקשה לעניין הפשרה: מה זה מפריע לאמא אם הבן שלה שומע מוסיקה באוזניות? האם האמא תכפה את דתה על הילד שלה? ואם הילד שלה לא רוצה להיות דתי כמוה? האם היא יכולה להכריח אותו?

answers2

New member
זו בכלל לא פשרה .

הבן לא צריך את הסכמת אימו לשמיעת מוזיקה באוזניות (או לאוננות בשירותים ביום כיפור ). אני התייחסתי אך ורק לנושא הנדון , דהיינו : השמעת מוסיקה בקולי קולות ביום הכיפורים בבית שבעל הבית מתנגד לכך . זה הכל . ולא . לצערו הרב היא לא יכולה להכריח אותו . וטוב שכך - לכל אחד יש זכות לדפוק את החיים שלו איך שהוא רוצה .

begone

New member
אוקיי, זזנו קצת קדימה

"הבן לא צריך את הסכמת אימו לשמיעת מוזיקה באוזניות" במשפחות חרדיות ודתיות - דווקא כן, ביום כיפור. "אני התייחסתי אך ורק לנושא הנדון , דהיינו : השמעת מוסיקה בקולי קולות ביום הכיפורים בבית שבעל הבית מתנגד לכך" את זה אני דווקא מבין - זה לא קשור ליום כיפור בהכרח. בכל יום מימות השנה סביר שהאמא תתנגד לשמיעת מוסיקה בקולי קולות. "לכל אחד יש זכות לדפוק את החיים שלו איך שהוא רוצה" הסבר בבקשה את הקשר המדהים בין מוסיקה ובין ´לדפוק את החיים´. אני מאוד מתעניין בקשר הזה.

begone

New member
לא ולא

הוא יכול לשבת עם אמא שלו ולשכנע אותה שתרשה לו לשמוע מוסיקה בקול רם (לאו דווקא בשביל להרעיש את כל השכונה, מספיק שהוא ייהנה בחדר שלו). אם היא לא מסכימה - הוא ייאלץ לסגת אל האוזניות. תפסיק לבלבל את המוח, זה אדיוטי. אתה ממש כמו עלוקה קטנה. כל הזמן מציק ומחכה ש´אפול´.

begone

New member
תשמע לי טוב רגע

אתה לא ממש מתדיין. אתה יושב כמו עלוקה על הצוואר של הכותב, מחכה שהוא יגיד משהו קצת ייחודי, ואז מציק לו שוב ושוב בנקודה ההיא ושוכח לגמרי מכל שאר הדיון. כך אתה מנסה להתחמק מכל הטיעונים הרלוונטיים, מתמקד בטיעון מישני ולא חשוב, מציק למתדיין איתך ומעורר שאט-נפש. זאת טקטיקה שפלה ומפגרת. אתה בוחר לעצמך נתיב מילוט אלטרנטיבי בעזרת היתלות אובססיוית על נקודות בלתי חשובות כמו אוזניות ביום כיפור, מציק ומציק ומציק ומחכה שסבלנותו של המתדיין תפקע. אתה מגעיל אותי. אתה מעורר בי רצון להקיא. שלום ולהתראות, ילדון.

answers2

New member
זאת פעם שניה שאתה אומר

שלום ולהתראות בחמש הדקות האחרונות . האם אתה הוא דוד והשני הוא ביגון או להיפך . ולעצם העניין , תכל´ס לא הצלחת להביא אף טיעון מתקבל על הדעת בכל השרשןר הזה. נהיניתי. ודרך אגב , הינה מה שכתבת פה: "פחדן מוג לב אתה בורח מהדיון באמצע, בלי סיבה ונימוק. במקום להודות שאין לך תשובה, אתה פשוט מקפל את הזנב. 1:0 לטובתי, ואני עולה לליגת האלופות "

בשביל זה עזבתי את הבית בשביל חופש

לא סתם יש את אתר www.hofesh בשביל חופש לעשות מה שרוצים בלי כפייה והגבלות וחסימות ועוד בשביל כל מיני סיפורי אגדות על פיות אלים וקישקושים והכי מבאס שפעם בימי קדם לכוהנים היה מעמד והיה להם כח והיום הם כמו כת של עובדי אלילים והכי גרוע שנתנו להם לחוקק את הסיוטים שלהם

אלי ו.

New member
בלי שום קשר לדת, למה לכפות על כל

השכונה את המוזיקה שלך? איך היית מרגיש אם אני הייתי מנגן לך את פריד אל אטרש מתחת החלון בקולי קולות? מצד אחד, אתה מתלונן על כפיה (דתית של אמא שלך עליך) ומצד שני אתה רוצה לשגע שכונה שלמה עם המוזיקה שלך.

למעלה