שחרור קרמתי

כנראה יש אי הבנה!! פאול!

כאשר אני נותן את הלחי השניה הכוונה שאין לי בעיה, לזה שסתר לי על הלחי יש בעיה..! אני נתתי את הכסף,זו החלטה שלי לתת.ואני שלם עם ההחלטה. אם החבר שלי ירמה אותי?אז לו יש בעיה והוא יצטרך לחיות עם זה. מכאן באה השאלה שלי לשחרור קארמתי בחויה הזאת! אם תוכל להתיחס?

mga-abir

New member
הכל לחי אחת

שחרור קרמתי הווה אומר חיים מאוזנים. חיי גוף ונפש בריאים. שנוי התודעה שום לחץ ומכאוב, ראיית האחדות והחיבור בכל הקיים מצב עליון של שלווה מוחלטת. כיצד עושים זאת? מליון ואחת דרכים. זמן ביצוע= כל החיים. למעשה זו מין התהוות המחוללת שינוי. דומה הדבר לשחיה במים, החל מהרדודים ועד למעמקים שם אין חשיבות לעומק המים. לא לעשות זאת בצורת הגשת הלחי השנייה, אין הדבר אמוץ אלא חיים של ממש. אין לחי שנייה, הכל לחי אחת. ובזמן זה הזמן נעצר לו, הופך צופה בלבד. בברכה אביר.

Tal_Ya_Tal

New member
פאול היקר../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif

התהליך שאתה מתאר כאן, הוא בהחלט ´טקס שחרור קארמתי´ באמצעות מלאכי הקארמה. טקס זה, מתאים לרמת מודעות, שעדיין חווה את הנפרדות אשר בה, האדם מאמין שהוא יצר מחוייבויות בחיים אלו ואחרים כלפי אינדיווידואלים אחרים. וברמת מודעות זאת, אפשר ´לעבוד´ על כך מן המקום הזה. היות שכל מה שאנו מאמיניםבו הופך להיות אמת עבורינו, זה בהחלט יכול לפתור תחושת מחויבות. א-ו-ל-ם שחרור אמיתי, הוא ההבנה, שמעולם לא עשית מאום לאיש ועל כן, אין על מה לפצות או את מי, שכן אתה והוא-חד הם. ההבנה, שכל מה שאנו חווים בחיינו, הוא תולדה של רגשותנו ומחשבותנו, משחררת לחלוטין מחוויות קארמתיות. שכן, אתה פשוט ממשיך הלאה, לאחר שחווית את ה´שיעור´ אינך נוטר טינה ועל כן, אין רגש אשם מתפתח. ("אתה אשם=אני אשם!) לכן, אין הבטחת פיצוי ואין קארמה. יש שחרור
יש חווית החיים מנקודת ראייה נייטרלית. כצופה, כעד, כמי שחוקר תהליכים ותו לא. L&L TALYA

Paul Even Paz

New member
אני מסכים איתך../images/Emo13.gif

רציתי לציין בפני החבר הנכבד שוא לא צריך לחוש פתרון מחוייבות בזה שנתן מכספו. הוא צריך ללמוד במי לבטוח ואיזו החלטה נכונה לקחת. זהו השיעור ולא הקארמה שלו עם אותו אדם. יחד עם זאת, כדאי לשאול גם את הצד הזה, שיתכן וקרה משהו שיש לעשות לו תיקון וטוב שהוא עלה על הבעיה. תודה וכיף לשמוע ממך. פאול

Tal_Ya_Tal

New member
שחרור קרמתי או הדרך לשחרור../images/Emo38.gif../images/Emo65.gif

המושג קארמה, מבטא חוק קוסמי. חוק הסיבה והתוצאה. חוק הסיבה והתוצאה, מבוסס על תפישה שגויה של הבריאה. למעשה, הסיבה, היא מונח מתאים לאחדות המוחלטת. לאלוהים. התוצאה- היא ההשתקפות של האחדות המוחלטת.(כלומר- אנחנו) אולם הבריאה השגויה שלנו, מבוססת על פחד. אנחנו יכולים להמשיך להתלונן על הפחד ולמרות זאת אנו מתעקשים לגרום לכך שנישאר מפוחדים. איננו יכולים לבקש מאלוהים לשחרר אותנו מן הפחד, שהוא יודע שאינו קיים. אילו אלוהים התערב בין מחשבותינו, לבין תוצאותיהן, הוא היה מחבל בחוק הבסיסי של הסיבה והתוצאה. זהו החוק היסודי ביותר שקיים. קשה לומר שהוא היה עוזר לנו, אילו הפחית בכח מחשבותנו.יותר מכך, הוא מזכיר לנו שאין אנו שומרים על מחשבותנו בקפדנות מספקת. אולי אנו סבורים שרק נס יוכל לעשות זאת.וזוהי האמת לאמיתה. איננו רגילים לחשיבה שכלית-ניסית, אבל אפשר להכשיר אותנו לכך.כל מחוללי הניסים נזקקים להכשרה מסוג זה. עשיית ניסים דורשת הכרה מלאה בכח המחשבה, כדי למנוע בריאה פגומה. אחרת יהיה צורך בנס על מנת להחזיר את השכל לתפקידו הנכון.מחולל ניסים חייב שיהיה לו כבוד אמיתי לסיבה ותוצאה אמיתיות כתנאי הכרחי להתרחשות הנס.
אנו מאמינים, שאיננו יכולים לשלוט בפחד מפני שאנחנו יצרנו אותו ואמונתנו בו, מוציאה אותו לכאורה משליטתנו. ועם זאת, כל נסיון לפתור את הטעות על ידי נסיון להשתלט על הפחד, הוא חסר טעם. דבר זה, בעצם, מאשר את כחו של הפחד על ידי עצם ההנחה שצריך להשתלט עליו. הפתרון האמיתי, טמון כל כולו בשליטה באמצעות אהבה. א-ב-ל בתקופת הביניים, אי אפשר להמנע מתחושת סכסוך. היות שהעמדנו את עצמנו במקום שבו אנו מאמינים במה שאינו קיים. הכל והלא- כלום, אינם יכולים להתקיים יחדיו, בעת ובעונה אחת. האמונה בכל, מכחישה את הלא כלום וההפך. בדיוק כפי שהאמונה בפחד, מכחישה את קיומה של האהבה.
מה שאנו מאמינים בו, הוא אמיתי בשבילנו. במובן זה, הפירוד (מן האל) אכן התרחש. והכחשתו, פירושה, שימוש לא נכון בהכחשה. עם זאת, התרכזות בטעות, אינה אלא טעות נוספת. תהליך התיקון הראשוני, הוא ההכרה הארעית בקיום ה´בעיה´. א-ב-ל רק על מנת להודות שיש צורך בתיקון מיידי. (תיקון התפישה כמובן)הדבר יוצר מצב-שכל שבו אפשר לקבל את הכפרה באופן מידי.(התודעה המוחלטת, מכוונת אותנו לתפישה שונה של המציאות. תפישה המושתתת על אהבה. העצמות המודעת עושה "תיקון" בתפישה שלה. ה"תיקון" הזה, נקרא התחוורות או "כפרה"). זהו השחרור מהתפישה השגויה. התפישה של הקארמה כסיבה ותוצאה. נ.ב. יש לי מכרה, העושה ´שחרור קארמתי´ באמצעות חיבור אל ´מלאכי הקארמה´ (מי שהם לא יהיו)
L&L TALYA

מה את מתכוונת במלה פחד?

אני רואה בן 18 שנה דוהר במכונית במהירות מסחררת,אין לו שום פחד. ולמחרת בכיתה הוא רועד מפחד שלא יחטוף(יושפל)מול התלמידות.

Tal_Ya_Tal

New member
פחד../images/Emo129.gif מול../images/Emo42.gifאהבה../images/Emo23.gif

קיימים רק שני רגשות בסיסיים, שהכל נובע מהם. אהבה ופחד. אהבה= הכל.פחד= לא-כלום. הכל והלא- כלום, אינם יכולים להתקיים יחדיו, בעת ובעונה אחת. האמונה בכל, מכחישה את הלא כלום וההפך. בדיוק כפי שהאמונה בפחד, מכחישה את קיומה של האהבה. הכוונה היא לשתי תפישות עולם שונות. פחד היא התפישה של הנפרדות אהבה היא התפישה של האחדות כאשר אנו מפחדים מדבר מה, אנו מעצימים את כוחו. פחד הוא אי נכונות לקבל את השונה. אולם מה שאיננו אוהבים אצל אחרים, הוא משהו שאנו מתכחשים לו אצל עצמנו. לכן, מה שאנו מתנגדים לו, הוא מה שנהפך להיות. מטרת החיים בגוף הפיזי, היא: שינוי הפחד לביטוי של אהבה ללא תנאי. L&L TALYA

mga-abir

New member
הייתי מייק יותר

במילים: לקבל את הכל בצורה שווה. משמעות רגש וחשיבה. בברכה אביר

חושך מול אור?

לא ציפיתי להגדרת הפחד(חוץ מזה שהוא רגש)שהוא מול אהבה. זה כמו להגדיר חושך מול אור,כעס מול חמלה,דכאון מול שמחה, ויום מול לילה,כפי שאני מבין את הענינים,זה מעגל חלק מהזמן אנו חיים ביום וחלק בלילה אין קו הפרדה בין יום ולילה אלא זה תהליך מתמשך מהיום ללילה ליום וכך הלאה.... אי אפשר לחיות כל הזמן באהבה זה בלתי אפשרי,המעגל קיים, צריך לעבור את זה וגם את זה,אם מאמינים בכך מתכוננים לכל מצב שיבוא. ואולי אני טועה בכל מקרה,ציפיתי להסבר לפחד בלי להזכיר את האהבה...! תודה!

Tal_Ya_Tal

New member
היי שאדי../images/Emo42.gif../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif

בתפישה שאני מחזיקה בה, שהיא גם התפישה המבוטאת ב´קורס בניסים´, קיימים רק שני רגשות ביקום. והם אהבה (מוחלטת) שהיא האהבה האוניברסלית, אהבה בלתי מותנית ופחד. כל מה שאיננו אהבה מוחלטת, הוא פחד ולכן, כעס-הוא פחד, דכאון הוא פחד, יאוש הוא פחד ו..גם מה שאנו מגדירים כאהבה בדרך כלל-הוא פחד. מפני שהאהבה שאנו חשים בדרך כלל, היא אהבה על תנאי!!! "אם הוא יהיה כזה וכזה, אני אמשיך לאהוב אותו".. האם אתה עדיין אוהב את חברך ?! זה אשר רימה אותך?! זה שגזל את כספך וברח לחו"ל?! אם כן, זוהי אהבה מוחלטת.לגבי רובינו, האהבה, היא אהבה התלויה בדבר. גם אהבת הורה לילד. אנו טוענים שזוהי אהבה מוחלטת. אבל, כאשר ילד אינו ממלא את ציפיותנו ממנו אנו בדרך כלל כועסים עליו. כעס הוא פחד. כי כעס הוא רגש שאינו מאפשר לנו להצליח. זוהי הענשה עצמית. הענשה עצמית נובעת מרגש אשם . רגש אשם נובע מתחושת הנפרדות. תחושת הנפרדות היא ´החטא הקדמון´ האמונה שאנו נפרדים מן האלוהות. היא זאת שיצרה את העולם שאנו חווים. את עולם הנפרדות את העולם הדואלי. את הקוטביות. את החושך והאור, את היום והליילה. מי קבע שי אפשר לחיות כל הזמן באהבה? הנה, אנחנו עושים זאת, אף על פי שאיננו מודעים לכך. כי האהבה היא האנרגיה של הבריאה. אלוהים הוא אהבה. ואנחנו בבית, באלוהים,בבריאה. באהבה. אם אתה מתכוון לכך שאי אפשר להיות כל הזמן ברגש של האהבה, אז תסתכל על המוארים. אמנם הם מתי מעט אבל בכל זאת ישנם. כך היו משה, ישוע, בודהה, מוחמד וכו´.הם חיו באהבה. וההולכים אחריהם שבשו את תורתם והפכוה לתורת הפחד. (לפחות זה נכון לגבי היהדות, הנצרות והאסלם) L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
לכל הרגשות הללו שם כולל!=פחד../images/Emo5.gif../images/Emo46.gif../images/Emo123.gif

mga-abir

New member
שאדי הינך צודק

אין צורך אפילו במילה אהבה שאינה מכילה יותר מהבנה סובייקטיבית לענין. אין צורך בשום השוואה, כאשר האיזון קיים מתבטלים הנגודים וכך ששנאה ואהבה שווים הם. בברכה אביר

Tal_Ya_Tal

New member
אהבה ללא תנאי יוצרת את האיזון../images/Emo42.gif

אכן אביר, כאשר האיזון קיים מתבטלים הנגודים וככאלה, אהבה ושנאה שווים. אולם אהבה מוחלטת, אינה היפוכה של השנאה. היא אינה היפוכה של כלום. היא שלמה. מושלמת. בדיוק כפי שלא יכול להיות היפוך לאלוהים (אף על פי שהנוצרים המציאו את ה- ANTI CHRIST. אני מדברת על אהבה מוחלטת. אהבה כזו, ממגרת את הפחד, כפי שהאור ממגר את החשיכה. הפחד דפק בדלת האהבה -ענתה! אין אף אחד. זאת הכוונה L&L TALYA

אליקים

New member
חיצוני או פנימי

שאדי שלום ברשותך מתפרץ לתוך הדיון, למרות שעד עכשיו לא השתתפתי, בפורום הזה בצורה מסודרת(היו סתם שתי התפלחויות). מה שגרם להתפרצות היה "פחד". ישנם שני סוגים עיקריים של פחד. פחד מפני הידוע ופחד מפני הלא נודע. בן 18 שדוהר במכונית במהירות מסחררת, מפחד ועוד איך מפחד. אולם הצורך שלו לעשות רושם, הרבה יותר חזק וגובר על הפחד. אחרי מעשה כזה הוא מצטייר כ-"גבר". זהו פחד מפני הידוע. לעומת זאת קיים הפחד מפני הלא נודע, זה אולי יותר יעניין את הפורום. הפחד מפני הידוע, הוא פחד פיזי(במובן מסויים). פחד מפני הלא נודע, הנו פחד רוחני. אנחנו חיים בצורה מסוימת, חיים חיצוניים. כולנו כך, גם אלה שרוצים שיחשבו אחרת, על ידי כל מיני סימנים חיצוניים (כל אחד יודע למה הכוונה ואין צורך לפרט), אולם ישנה גם אפשרות לחיות חיים פנימיים. החיים הפנימיים הם החיים האמיתיים, לעומת החיים החיצוניים שהנם אשליה. נשאלת השאלה, מדוע אם כך, לא כולם, מנסים לחיות חיים פנימיים כאלה. מדוע אנחנו ממשיכים לחיות את החיים החיצוניים האלה. חיים שאינם תמיד יפים במיוחד, בלשון המעטה. הסיבה פשוטה, פחד מפני הלא נודע. באיזה שהוא מקום בתוכנו, אנחנו יודעים ואולי מבינים, שאם נעבור לחיות חיים פנימיים, נצטרך "לוותר" על כל מה "שיש" לנו. הפחד מפני זה, הוא כל כך חזק, שכמעט בכל המקרים הוא מנצח. שלא ישתמע חלילה, שלחיות חיים פנימיים, הנו דבר קל, להפך, זהו אחד הדברים היותר קשים, מבחינת האדם. להתגבר על הפחד מפני הלא נודע, זו המלחמה הקשה ביותר עלי אדמות. זו המלחמה היחידה, שמותר לאדם להשתתף בה, זו גם המלחמה היחידה, שעל כל אחד מאתנו, מוטל לעבור. ויבוא היום, במוקדם או במאוחר, שכל אחד מאתנו, יאלץ לעמוד מולה ולהתמודד בה. טליה מקווה שלא הפרעתי. כל טוב אליקים

למעלה