שחרור הנפש.

מסתבר שיש אתרים ל ZYQ עם הסברים ...

הרגע חיפשתי בגוגל ZYQ ומשם נכנסתי ל www.zyqigong.org אולי תבדקו לי אם השיטה הזאת שווה משהו, זה כבר מתחיל לשכנע אותי השיטה הזאת/tapuzforum/images/emo9.gif

lost insight

New member
שחרור אמיתי

בד"כ לוקח זמן, שנים רבות (וזה במקרה הטוב שלא מדובר בגלגולים). נראה שאתה מחפש תוצאות כל כך מידיות שאתה אפילו לא מוכן לבזבז את המעט זמן בלרכוש ידע תיאורטי לפני שאתה בוחר. ובמצב כזה יכולה להיות לך אכזבה, כי אחרי כמה מכות זן תגלה ששום דבר לא השתנה מהותית, ואתה לא משיג את השינוי שאתה מייחל לו וההתלהבות שלך תצנח. חוץ מזה שאני לא בטוח שזה כדאי פסיכולוגית. יש למשל אנשים שהלכו לקורס ויפסנה של גואנקה שנחשב לאינטנסיבי ולא יצאו במצב נפשי מאוזן. אם אתה עושה שינוי מאד טוטאלי בחיים, סביר להניח שתעבור שינויים יותר דרסטיים גם בחשיבה. נגיד אם תיסע לאשראם של אושו לתקופה מסויימת יכול להיות שתעבור משהו אחר, אבל גם אז באיזשהו שלב המיינד כנראה יחזור להרגלים הישנים שלו. אולי הוא יהיה כבול פחות, אבל לא בהכרח משוחרר. אז נראה לי שכדאי לך לקחת את זה יותר באיטיות ולהתאים את הציפיות למציאות עצמה, ולטבע המיינד האמיתי, שהוא רחוק מלהיות פשטני או להגיב בקלות למי שמנסה לכופף אותו.

Burzum111

New member
היי, תשובות לכולם (מקווה)

הטכניקה הטנטרית שהזכרתי היא רק דוגמא למה שהייתי רוצה. אני קורא הרבה ספרים בנושאים שונים של שחרור תודעה, וגם זן בודהיזם, וזו בדיוק הבעיה שלי: קריאה. גם יוצא לי מדי פעם להכנס ברשת לאתר זה או אחר ולמצוא ססמאות ריקות כמו "כל המודעויות נובעות ממודעות אחת" וכל מיני דברים כאלה, שמחליפים תמליל בחוויה (או מנסים). אני מחפש משהו שישנה אותי לגמרי, להבין מה זה הזמן, מה זו המציאות (רצוי ללא שימוש בחומרים כימיים חיצוניים). אני רוצה שמישהו יצעק לי באוזן להתעורר ולקבל מכות ממקל במבוק. זה נשמע מפגר, אבל...

aladin16

New member
זמן

אתה באמת חושב שיש מישהו שמבין מה זה הזמן ? אולי יש סיבה לזה שאנחנו לא מבינים ?

lost insight

New member
אני מזדהה

הרבה שנים נהגתי לקרוא הרבה יותר מלתרגל וכעסתי על עצמי. הקריאה יכולה לחזק ולהצביע על הדרך, אבל היא לא ממש לא הדרך עצמה. נראה לי שזאת בעייה של דחיינות או עצלנות. אני מאמין שכמו בכל דחייה, אם מופעלות כל כך הרבה התנגדות שכליות ורגשי אשמה, בסוף הייאוש מביא לידי פעולה. אבל כדי לקצר את התהליך יש גם שיטות פסיכולוגיות לניהול זמן שאתה יכול להשתמש בהן. תרגול זה הרגל לכל דבר, אחרי שנכנסים להרגל של תרגול קל להישאר בו. אצלי הטריגר להתחיל לתרגל בצורה מסודרת היה נסיעה להודו (ושהייה באשראם). כל כך השתכנעתי בהשפעה של התרגול שלא היה בי יותר שום רצון לדחות את זה. יש הרבה אנשים שהטריגר אצלם היה איזשהו קורס ממוקד.

אתה מתאר את האמצעים

אבל לא ברור מדבריך מה אתה רוצה להשיג מה היית רוצה שיהיה בחיים שלך? לא טכניקות ותרגילים וסיסמאות, מה אתה חושב שכל אלו יתנו לך? מה יש היום בחיים שלך שלא מוצא חן בעינך ואתה רוצה לשנות? האם מה שמניע אותך זו סקרנות אינטלקטואלית או צורך פרקטי ממשי?

קמהדנו

New member
אני מתנדב

לצעוק לך באוזן ולתת לך מכות
אבל לא כשתצפה להם, אלא בהפתעה ככה שתיווכח בחוסר הוודאות ובחוסר הידיעה בחיים

רעיון מעולה

אם כי בניגוד לרוב "מומחי" הפורום חושבני שגם מדיטציה, באם תבחר בה תהיה טובה לך. שבוע טוב ומבורך וחג שמח לכולם
, שנטידווה

מוטי ש

New member
גם לך שנטילה ידידי :)

חג שמח,חג של אור. כיוון שכלאת את כל "מומחי" הפורום בתוך המרכאות, תהיה להם הזדמנות לצאת לחופשי בחג הבא עלינו לטובה..:) מזל שאני עצמי לא מומחה ולא ייעצתי לו במשהו,כך שכנראה,על פי אותו הגיון,אני כבר חופשי..
תגיד לי,יש מורים לטכניקת וויפאסנה שמלמדים בבית התלמיד? אם כן,עלה בדעתי שהגיע הזמן ללמוד את הטכניקה הזאת. ההעדפה היא כמובן ללמוד בין כתלי ביתי או בין כתלי ביתו של המורה, מכיר מורים כאלו? :)

תודה לך על ברכותיך

אני מכיר מעט מורים לויפאסנה ואינני בטוח שהם יגיעו לביתך כדי ללמד אותך באופן אישי. נראה לי שתצטרך למצוא בסביבת מגוריך (פחות או מיותר) וללכת אליו בעצמך
. כמו כן קשה לי להאמין שמישהו מהם יהיה מוכן ללמד באופן אישי אחד-על אחד. בית בהאוונא בתל-אביב יהיה מקום טוב להתחיל בו. ישנם שם מורים שונים ותוכל להקשיב לכמה מהם. אם תמצא מישהו שתרצה ללמוד ממנו תוכל בהמשך ללכת וללמוד רק ממנו (או ממנה
). לילה טוב

קמהדנו

New member
בניגוד למומחי הפורום ../images/Emo6.gif

מה שנקרא, אנטי-שנטי
חג שמח גם לך, מתוקון

Seeker68

New member
את המעברים הקסומים ניתן לראות כ...

מדיטציה בתנועה. השקטת המיינד ע"י סדרות של תרגילים. כל סדרה נועדה לחבר את המתרגל, לתדר הווייתי או אנרגיה מסויימת. וזה עובד... חג חירות שמח

אם היה לך ספק,

לא העמדתי את המעברים הקסומים אל מול המדיטציה. המעברים הקסומים הם נהדרים. רק אמרתי שאם בכל זאת בורזום יבחר במדיטציה, בניגוד לדעת רוב "מומחי" הפורום איני רואה שום מניעה ממנה. חג שמח

חוויות חזקות וניעור הנפש

נתנו לך כבר מגוון זרמים ושיטות, הדגישו את חשיבות היישום ושקריאה לבד לא מספיקה, ועכשיו אתה צריך למצוא מה נראה לך. אני רוצה רק להוסיף משהו: אתה מתייחס לשני דברים נפרדים, לדעתי: האחד, שהוא נקודת מוצא לחיפוש רוחני, הוא התחושה שהתודעה שלנו מלאה בזבל. השני, שהוא בעל פוטנציאל בעייתי, הוא כמיהה לחוויה חזקה שתנער את כל הזבל הזה. ולמה זה בעייתי? כי התודעה היא דבר עדין. מניפולציות חזקות מדי יכולות לגרום לה בקלות לנזק, אם היא לא מוכנה ובשלה ללמוד מהחוויה. אמנם יש מקרים שבהם אדם מגיע, בעקבות חווית כמעט-מוות למשל, לנקודת מבט חדשה, רעננה וחופשית, אבל אני לא בטוחה שחיפוש אחר שיטה אינטנסיבית ככל האפשר היא הדרך הנכונה והיעילה ביותר לעשות את השחרור הזה. אני גם חושדת שיש בכמיהה הזו שלך פשוט רצון לריגוש, ולא רק לשחרור. לא שיש סתירה בין השניים, אבל צריך לשים לב לא להתמכר לריגוש ולא להעדיף אותו על פני השחרור במקומות שבהם הם לא עולים בקנה אחד.

Burzum111

New member
שוב תודה.

זנחתי קצת את השירשור וראיתי שהוא התמלא. אני מעריך את כל ההצעות והחומר למחשבה, עכשיו רק נשאר ללמוד קצת על כל דבר ולהחליט :)

למעלה