שחרור הנפש.

Burzum111

New member
שחרור הנפש.

שאלתי היא איזה זרם מדיטציה\יוגה שאתם מכירים מפרסם את עצמו בתור הכי אינטנסיבי בשיטותיו על מנת שחרור הנפש מכל השטויות שהסביבה והתודעה מרעיפות עלינו? שמעתי משהו על אושו- דעתכם? יש עוד?

קמהדנו

New member
מפרסם?

הרבה מפרסמים שהם הכי שווים אבל.. אמת בפרסום? לא יודע

בודהיזם!

אבל אין פירסום, רק מפה לאוזן, אסטרטגיה שיווקית חזקה מאוד. אושו זה המתחרים, אבל ביננו אין מה להשוות, אושו זה מוצר חדש יחסית, השוק עוד לא ממש הבין אותו, יעברו עוד שנים עד שיגלו את כל הפגמים שלו בודהיזם זה מוצר בוגר, 2500 שנה בשוק, עם בסיס לקוחות רחב מאוד (מיליונים), יש תמיכה ושרות גם כאן בארץ. עכשיו אחרי ההומור מה בעצם אתה מחפש, הרי לא פירסום אתה מחפש. שבת מבורכת

Burzum111

New member
אני מחפש...

אני יודע שזה כמו משל הזן שבו תלמיד אומנויות לחימה בא למאסטר וזה אומר לו כי יקח לו 20 שנה ללמוד את רזי האומנות. התלמיד אומר לו שהוא ממש מתלהב. המאסטר עונה לו- בסדר. אז זה יקח 30 שנה. אבל פשוט נמאס לי מהקיום המפגר שבו אני נמצא. אני מרגיש כמו רובוט לפעמים, עושה את אותם הדברים כל הזמן, חושב באותה צורה כל הזמן, לא שם לב מה אני עושה ואיך אני עושה. אני יודע שאין ספור שיטות פילוסופיות ודתיות כאחד מדברות על שיחרור- הסופיזם האיסלמי, הגנוסטיקה הנוצרית, הקבלה במידה מסויימת, הזן, אושו. אני רוצה שיטה שפשוט תוציא אותי מהאוטו-פיילוט. הבנתי שבמסורת הטנטרה האותנטית המאסטר שלך גורם לך לקיים יחסי מין בבית קברות, משקה אותך באלכוהול וסמים ומרביץ לך. אני רוצה שאותו דבר יקרה לתודעה שלי. בלי רחמים.

אינקה

New member
הי בורזום

בתור מי שהיה בן 17 פעם אני יודע עד כמה יכולה להרגיז התייחסות לגיל, אבל לדעתי אין מנוס מלומר שבגיל שלך הגוף המנטלי עדיין אינו מעוצב. לכן זעזועים מנטליים כמו שאתה מתאר לא בהכרח מעידים על מוכנות להכנס לתרגול. בגיל הזה חוסר שביעות רצון עצמית שתיארת היא דבר נפוץ ויתכן שהיא מבשרת את התפתחות הגוף המנטלי. האבחנה שלך ברובוטיות היא חיובית כל עוד היא אינטליגנטית. מה זה אומר אינטליגנטית? שהיא מעוררת בך רצון לבחירה חופשית ולא רצון להיפטר ממשהו בעצמך. אם תרצה בכנות בחירה חופשית אמיתית ותשמור על הגחלת הזו בכל בחירה ובחירה, הבחירה החופשית תגיע ללא תלות המורה או שיטה. או שהמורה והשיטה הנכונה כבר יגיעו אליך.

o n m y w a y

New member
אז אתה כן יודע

לאיית נכון כשאתה רוצה. ולא רק זה, גם על הכפתור של הניק אתה יודע ללחוץ! ואני כבר חשבתי שאתה עילג... מסתבר שאתה סתם גס רוח.

קמהדנו

New member
oh my on my

לילה טוב כבר אמרה איזו מכונה בעבר שיש לך אינקה-פטיש. היי, כל אחד והנטיות שלו! אני ליברלי
ואינקה הוא ילד גדול ובוודאי יכול להסתדר בעצמו אבל בכייאת, בא מישהו ושואל שאלה מתוך מצוקה. למה להפוך את השרשור שהוא פתח לחינגת כרכורים פוטנציאלית?
מישהו עוד היה אומר שזאת.. גסות רוח

o n m y w a y

New member
אתה צודק ואני מתנצל!

לא שלטתי בעצמי. הייתי חייב להחזיר. ועשיתי זאת בגסות רוח. לא התחשבתי... כל אחד והמקומות האפלים שלו. ובאותה הזדמנות אני רוצה להודות לך אינקה על כל הלמידה שהתקשורת עימך מקנה לי. ואני מתנצל אם חציתי גבול, אך משהו מאד לקוי בתקשורת שלך. אני מוכן לנסות שוב. ושוב אני מתנצל ומקווה שאשלוט בעצמי בפעם הבאה.

קמהדנו

New member
באנגלית יש ביטוי מתאים לך

you are one piece of work, you know that?
לא רוצה להיות צודק יותר! אז כאמור.. לילה טוב

aladin16

New member
מסכים

בתור מי שגם היה פעם בן 17 (למרות שזה לא היה ממש מזמן כמו במקרה שלך...:)), אני גם חושב שהגיל מאוד רלוונטי בהקשר של כל השאלות שבורזום העלה. אני לא בטוח בדיוק למה אתה מתכוון ב"גוף מנטלי" אבל די ברור שצריכה להיות איזו שהיא "מוכנות נפשית" שמגיעה עם הגיל ועם הניסיון. אבל אי-אפשר סתם להסכים אז יש לי גם שאלה בנושא :) כיום הנגישות למידע היא הרבה יותר גדולה ממה שהיה אפילו לפני כמה עשרות שנים. אם לדוגמא לפני 20 שנים היית רוצה לדעת מה זה בודהיזם היית צריך ללכת לספריה העירונית ובמקרה הטוב למצוא שם איזה ספר מאובק שנכתב בעברית שאתה בקושי מבין ולנסות להבין ממנו משהו על בודהיזם. והיום אתה פשוט צריך לכתוב בגוגל "בודהיזם" ומיד אתה מקבל אלפי מאמרים בנושא. השאלה מה ההשפעה של השינוי הזה על קצב ההתפתחות האנושית. מן הסתם הוא מאיץ את הקצב אבל אולי זה מקור לסכנות שאתה מדבר עליהן של חשיפה למידע מסויים לפני שאתה באמת "בשל לעכל" את המידע הזה.

אינקה

New member
זניחת המידע

כשמידע היה מצרך יקר אנשים נאבקו כדי להשיג אותו. היום עם עודף המידע אולי גם ילמדו לסנן ויפסיקו להיקשר אליו. לדעתי זה צעד מתבקש בהתפתחות האנושית. מבחינת ה"סכנות"... אדם שמקשיב לעצמו יזהה בדרך כלל מה לא בשבילו, לאחרים כל דבר הוא "סכנה" פוטנציאלית. הקשבה "פנימה" מול "הקשבה החוצה"... מי שזה מעניין אותו אני מניח שבסופו של דבר ילמד לעשות את האיזון.

אמרו פעם

כל הדרכים מובילות לרומא וזה אכן היה נכון במידה מסויימת בדיוק כמו שבערים הגדולות (אירופה למשל) בכל כביש שאתה נוסע תראה שלט שמכוון אותך לשדה התעופה כאילו (רק כאילו) שכל הדרכים מובילות אותך לשדה התעופה. רק מה שלא אמרו בעיניין רומא זה שיש דרכים קצרות יותר ודרכים אורכות יותר, יש דרכים רחבות ויש דרכים עם שודדים, יש דרכים עבירות לרכב ודרכים שרק ברגל ניתן לצעוד בהם. באותו אופן הדרכים הרוחניות השונות ככלל מכוונות לאותו המקום, כך שמכיוון המטרה שלהם אין הבדל באיזה דרך תלך, אם תתמיד בה, תגיע ליעד אליו כל הדרכים מגיעות. יחד עם זה חשוב לא פחות (ואולי אף יותר) מכיוון הדרך עצמה, חשוב גם חשוב לבחור בדרך הנכונה לך אם הדרך בה אתה בוחר ללכת עבירה רק לרכב 4X4 ואתה בכלל יש לך פיאט אונו 85 1000 סמק - זה לא ילך יש דרך רוחנית שמדברת אליך האופן טיבעי ויש שלא, אולי כמה מדברות אליך ואולי אף לא אחת. עליך לבחון את הדברים בעצמך, רק אתה יודע מה נכון לך. תשאל, תקבל עצות והכוונה, רק תזכור שאתה הבוס, לא אף אחד אחר. אם תבחר בדרך הבודהיזם ולא יצלח בידך אל תאשים אותי אם תבחר לא לעשות דבר כי אתה רק בן 17 ותמשיך לחיות בשיט שאתה חי בו אל תאשים את אינקה אתה הבוס, אתה תחליט - לא כי אמרתי אלא כי ממליא אתה תעשה את זה. אם תרצה לדעת עוד, אתה מוזמן לשאול שבת מבורכת

אינקה

New member
לא הוגן אבי

הבחור ביקש טכניקה ולא להמיר את דתו ואילו אתה מציג לו את הבודהיזם כתשובה לשאלתו. בגיל הזה גם אם יכנס למנזר לא בטוח שיתחיל בתרגילי מודעות אלא בשטיפת סירים. וללא מנזר מה אתה מציע לו?

מה? לא אהבת את התשובה שלי?

תראה איך השקעתי, אנלוגיות, הסבר, קישוריות, דיברי סיכום ואפילו טרחתי לכסות את התחת של שנינו למה אתה זורק לי ככה בפרצוף לפחות תקדים כמה מילים יפות יופי על ההשקעה.., אני רואה שאתה מדבר מנסיון... (זה אופנתי אמרת, לא?) הכי חשובה הכוונה... וחוץ מזה שטיפת כלים? זה יופי של תרגילי מודעות. ובלי מנזר, (עד שקונים מדיח) שבת שלום

אינקה

New member
שטיפת כלים?

הבחור רוצה לקיים יחסי מין בבית קברות תחת אלכוהול וסמים כשהמאסטר (רצוי מאסטרית) מכה אותו תוך כדי. לשטוף כלים הוא יכול גם אצל ההורים שלו בבית, אבל בגיל הזה אתפלא אם הוא מוכן להוריד (ברובוטיות או לא) את הזבל. חוץ מזה סחתיקה על ההקדמה, האנלוגיות ההסבר ודברי הקישור. רואים שאתה מדבר באופן אופנתי. אופס... התכוונתי מנסיון. העניין הוא שבודהיזם זה באמת לא שיטת תרגול אלא דרך חיים, למעשה דת. לפני שטיפת הסירים הוא יעביר את כל היום בתפילות והשתחוויות. לתרגילי מודעות בגיל שלו אפילו גוואנקה לא יקבל אותו, לכן אני לא חושב שהוגן להציע את הבודהיזם כאופציה עבורו. מצד שני אם ימשיך לפתח מודעות לרובוטיות שלו ואת הרצון לבחירה חופשית זהו תרגול לכל דבר. גם אם זה לא סקסי כמו להסתובב בגלימות ולזמר מנטרות או לעשות מונינג למתים זה יוביל אותו בדיוק לתהליך הפנימי שהוא מחפש. לילה טוב בנתיים, למרות שהשעון הביולוגי מתקתק שיש עוד שעה...

אינקה

New member
בוא לא נתחיל עם זה

אפילו לא בהומור. אחרת נחזיר לכאן את המפרסמים של הידע הוודי הקודם לבודהיזם, שלא לדבר על המוצר הבוגר עוד יותר מבית מדרשו של אמנון יצחק. אושו לעומת זאת לא ממש ייצר מוצר, למרות שחסידיו אמנם מיתגו משהו כזה. לדעתי היחס שלו לאדם הוא כאל מנעול אינטליגנטי בעל אפשרויות שונות ומשתנות שצריך יותר משטאנץ כדי לפתוח אותו. צריך לפתח אינטליגנציה. זה די שונה מהתפיסת העקב בצד אגודל שמאפיינת את החברה החקלאית המסורתית מן המזרח ויותר מזכיר סוג של אמנות.

טאואיזם!

אבל גם בודהיזם וקונפוציוניזם מתחרז לי טוב. יש גם שלוש באחד ZYQ (עיין בהודעות הקודמות שלי).

למעלה