שחקני חיזוק

• פותח הנושא yg28
  • פורסם בתאריך

t a m i r 3

New member
לפי ההכרות שלי עם גולן

מדובר בטעות בהבנה אני בטוח שהוא יחליף להם את הכרכן

t a m i r 3

New member
יונתן

בנוגע להפרשי הזמן בן הבקיעה ראיתי נחשים (כרכני תירס) שבקעו מעל שבועיים אחרי האחים שלהם (האחרונים יצאו יותר גדולים)

OREAL1111

New member
קודם כל מזל טוב

דבר שני אני חושב שמגיע לכם להחזיר אותו ולקבל גופר! מיכיוון שאתם קניתם את הנחש כ"גופר" ובעצם קיבלתם כרכרן תירס.. אני מקווה שהוא יסכים ואני מאמין שכן אבל עם לא אז לדעתי זה פשוט רמאות

yg28

New member
יכול להיות

שזה מה שנצתרך לעשות רק שזה אומר זמן וכסף (דלק וכו') ומשניהם אין לנו יותר מדי (וגם רכב צריך להשיג...) ועכשיו גם עד שנעשה אז זה צריך לדאוג להם לשיכון כל אחד בנפרד ומזון ועו'. אפרופו- לא צריך לשים להם מים בפלסטיקיות הקטנטנות האלו???

tom klein

New member
קודם כל תתחדשו ..

דבר שני כדאי מאד לשים להם כלי קטן עם מים ...ואפילו צריך או לפחות לתת להם לשתות פעם ביום יומיים ( עדיף כלי ) לגבי ורזה כמו שכולם אמרו זאת באמת כרכנית תירס ( אלבינו) והגופר משום מה גם לא ניראה לי נקי ( משהו בראש) בכל מקרה תתחדשו ותהנו..

צריך לתת להם מים בכל כלי שהם נמצאים

בו. יתכן וגולן מגיע למרכז ויוכל להביא לכם אחד במקום, שווה לברר. בכל מקרה ממש לא מומלץ לגדל נחשים צעירים ביחד.

naja

New member
על זה עוד לא שמעתי.

וזה גם לא ממש הגיוני. לא נראה לי שבמין עם זמן הדגרה לא ארוך במיוחד, יתכנו כאלה הפרשים וגם לא נראה לי שיהיו הפרשים בגודל הנחשים, מאחר והביצים לא גדלות במהלך ההדגרה. יצא לי בעבר להדגיר תטולה ב3 טמפרטורות שונות והבקיעה הייתה בהפרשים של יומיים מקסימום.

t a m i r 3

New member
נג'ה אני ראיתי את הבקיעה

בהתחלה בקעו שישה כרכנים ושבועיים + אחרי זה אני בא וראיתי שעוד שלושה בקעו ואפילו אחד מהם היה רק בשלב שהוא מוציא את הראש

naja

New member
והיכן זה קרה?

אתה יכול להיות משוכנע במאה אחוז שלא מדובר בשתי תטולות?

BabaGee

New member
תתחדשו !

דיי מצער לשמוע שקניתם גופר תירס ואני עוד יותר מקווה שזאת הייתה טעות תמימה למרות שבינינו (ובין כל שאר גולשי הפורום
) אני לא מאמין שאדם בתפקיד שלו ועם הניסיון שלו היה עושה כזאת טעות תמימה. אבל מצד שני כולנו בני אדם וטעויות אכן קורות אז מי יודע. ד"א אני שמח לראות שהניתוח להפרדת הניקים שעברתם הצליח

תתחדשו :)

הגופרים האלה הם אחים של הנחשה שלי, גופרית מאותה בקיעה שנראית בדיוק כמו שלכם. אני מכירה גם את הכרכן שקניתם, וגם לי הוא הוצג בתור "גופר". אני מאמינה שזו טעות. נ.ב הם לא נקיים, לשלי יש טפילים. נ.ב 2 אני גרה בנהריה (10 דקות ממצובה) ומזדמנת למרכז די הרבה. אם מעוניינים בשירות העברות - בכיף. סכמו עם גולן והוא ידבר איתי :) ענבר.

ענבר כנסי בבקשה

את אומרת שגולן הציג לך כרכן בתור גופר? איך זו יכולה להיות טעות אם זה פעמיים חזר על עצמו? שאמרו נקיים התכוונו לגופר אם הוא נקי מבחינה גנטית,ז"ש ששתי ההורים הם 100 אחוז גופרים ולא הכלאות. איזה טפילים יש לשלך? פנימיים או חיצוניים? איך את מטפלת?

אסף..

אם גולן הציג בשתיי הזדמנויות שונות ולא קשורות את הכרכן כגופל אז אולי באמת האמין שהוא גופר. אולי התבלבל, אולי לא מבין כמו שטוען, ואולי בעצם לא כזה תמים. לא שואלת שאלות ולא מתעמקת בזה. באמת מעניין אם הגופר שהם קנו "נקי" גנטית, כי אם שלו כן אז גם שלי.. אין לי מושג איזה טפילים אלה, כמו קרציות בגודל של ראש של סיכה שמטיילות על הנחש. עד עכשיו מצאתי אחת שהייתה מחוברת בנשיכה ואחת שסתם טיילה עליה. חיצוניים, ותעבור מחר מקלחת באופיגל ואחרי שבועיים עוד אחת.

רן333

New member
הטפילים שאת מתארת הם אקריות,

ככל הנראה מהמין Ophionyssus natricis. תוכלי למצוא מידע אודות הטפילים האלה ואודות הטיפול בהם בשרשורים קודמים שהיו כאן בפורום. תוכלי לנצל את אופציית החיפוש המתקדם, ולחפש שרשורים שמכילים את המילה "אקריות" בתוכן שלהם.

naja

New member
ענבר.

אין סיכוי שהגופר הזה נקי מבחינה גנטית(ואני מתכוון ל"גופר" ולא לכרכן....).

naja

New member
אפשר לפתח על זה דיון מעמיק....

עכבר שחור, לבן ,חצי-חצי הוא עדיין עכבר. נחש שהוא רבע גופר רבע בולסנייק רבע כרכן תירס וכו' הוא נחש ללא זהות(בטח שלא גופר). זה טוב? זה רע? כנראה שתלוי את מי שואלים. כאשר מכליאים בין סוגים שונים של נחשים, לא ניתן לדעת או לצפות מה יהיו התכונות שלהם ומה יהיו ההעדפות שלהם והרבה פעמים קשה לענות אפילו על שאלות קלות כגון-לאילו מימדים הנחש יגדל, מה תחום הטמפרטורה והלחות הממולצים עבורו, האם הוא יהיה פעיל יום או לילה. הכי חמור בעיני, בכל נושא ההכלאות, זו הבעיה של מגדלים, אשר מחפשים נחשים טהורים להשיג נחשים כאלה, במיוחד כשמרבית המוכרים בארץ שמתעסקים עם הכלאות נוטים להסתיר את המידע הזה לפעמים(במקרה הטוב) או לא להיות מודעים לו (במקרה הרע).

Rea Livny

New member
זה ממש לא דומה

הדוגמא בי העכברים.. כמו שאסף אמר, לי אישית הקטע הכי מציק זה שאנשים מוכרים נחשים "נקיים" כמו שהם אומרים לאנשים ולא נותנים להם את כל המידע על הנחש שרכשו..ממש בושה!!!

למעלה