שחקן תפקיד

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך
מצוין

מממ... טוב היום קראתי שוב את שר הטבעות (הגירסה הישנה) אז הדמות הראשונה שעולה לי זה הדמות של בורמיר שיודע שאם הוא רוצה לחיות הוא יברח... אבל מה עם פרודו? אז כמובן שבורמיר הטוב והאצילי עוזר לפרודו במקום לעצמו... יש לי עוד דוגמאות אם בא לך...

naring

New member
דוגמאות גרועות.

שתי הדוגמאות הן בעזרה לפרודו=עזרה בהשמדת הטבעת=הצלת העולם. להצלת העולם אנשים כן יקריבו את עצמם, ואני גם מבין למה, אבל להקריב חיים של אחד בשביל חיים של אחר כשאינטרס עצמי ויצר ההישרדות באמצע, לא נראה לי...

בוא נבהיר כמה דברים...

קודם כל תסביר לי מתי בדיוק הבאתי שני דוגמאות..? עוד דבר זה שלדמות רעה לא ממש אכפת מהזולת ומהעולם... "...להצלת העולם אנשים כן יקריבו את עצמם, ואני גם מבין למה..."-לא ממש... לעומת זאת "להצלת העולם דמויות טובות כן יקריבו את עצמן, ואני גם מבין למה..." זה המשפט הנכון...

בורן

New member
נכון!

דמויות רעות יכולות לא להתייחס למניעים אחרים! אם יש מניע של עזראה למישהו, אבל הזמן דוחק, אז הרעים לא יעזרו והטוב כן, הוא ימצא לעצמו כמה תירוצים למה לא כ"כ צריך למהר. הטוב מסונוור! הטוב יקריב את חייו למען הצלת העולם, אבל זה לא יעזור! הרע, שיודע מה הולך, שיודע שלא מיד צריך להתאבד, אלא צריך לחשוב- הוא מסתכל מכל הזוויות על המצב, וחושב ועושה משהו הרבה הרבה יותר יעיל!

בורן

New member
סליחה../images/Emo9.gifהתכוונתי דמויות טובות לא

יכולות להתייחס למניעים אחרים.

בורן

New member
אופס...../images/Emo9.gifבעצם לא טעיתי.

דמויות רעות יכולות לא להתייחס למניעים אחרים.

naring

New member
מה?!

הטוב מסונוור? זו הסתכלות ילדותית של "אני אפל וקשוח!" זה ממש לא ככה. דמויות טובות מפעילות שיקול דעת. אמנם יש להן שיקולים אחרים חוץ מכסף וכו', אבל עדיין הן יפעילו שיקול דעת לא פחות טוב מדמויות רעות.

naring

New member
אוקיי

התבלבלתי עם מס' הדוגמאות.
זה שדמויות רעות לא יקריבו את עצמן להצלת העולם, לא יעזור להן הרבה, כי אם העולם יחרב, הן יהיו חלק מהסובלים.

תעזוב...

נכון אבל הם יכולים לנסות להציל את העולם בעצמם... וחוץ מזה... אם הן מתות מזה משנה שהעולם יחרב..?

בורן

New member
מה שאני מנסה להגיד זה

שהטוב מיד יראה שהעולם בסכנה, לא יחשוב יותר מדי ויעשה משהו טיפשי, כי הוא חושה על כל האנשים שימותו ועל כל העולם היפה ושטויות כאלה. דמות רעה, לעומת זאת, לא ילחצו מהמצב, יפעילו שיקול דעת, ויעשו משהו הרבה יותר מועיל!!!

בורן

New member
וזו לא הסתכלות ילדותית.

אתה הצגת את זה כך. אם מציגים את כמו שאני מנסה להגיד, זה לא רק תאוריה, זו עובדה.

naring

New member
אין דבר שהוא עובדה לפני שהוא מוכח.

תוכיח לי, תן לי דוגמה, ואני אאמין לך. עד אז, אני ממשיך לחשוב כמו מקודם.

אבל מה זיעזור להן בחיים?

ואתה צודק בקשר לזה ששום דבר אינו עובדה עד שאינו מוכח... ולכן זו תיאוריה ולא עובדה... הסברה היא שדמות טובה ממוצעת תתנהג כך...

naring

New member
מה זה יעזור? לא יהיו להם צרות.

אין שום רע בלהתאבד, הרי במילא כולם ימותו בסופו של דבר. מה זה משנה אם הם ימותו כמה שנים קודם? הם לא יהיו עצובים מזה, ולא יהיו להם דאגות. הם רוצים להספיק עוד משהו בחיים? בשביל מה זה טוב? שימותו וזה לא יפריע להם יותר. בנוגע ל"סברה" שהצעת, למה שדמות טובה ממוצעת תקריב את החיים שלה לטובת מישהו אחר? אני רוצה מניע. אינטרס. משהו שיגרום לי לשנות את דעתי.

כולם ימותו בסוף....

אבל איך אתה מעדיף למות? בשנתך או עם עשרה חצים תקועים לך בעיניים? [= דמות רעה תחשוב טוב לפני שהיא מתאבדת... דמות טובה עושה את זה בגלל שזו השקפת העולם שלה... אני אמשיך להסביר כשאני אחזור אני פשוט הולך לקנות כרטיסים לג'טרו טול...

naring

New member
אפשר גם להתאבד עם רעל../images/Emo13.gif

למה שדמות רעה תחשוב לפני שהיא מתאבדת? אין סיבה שלא. דמות טובה לא תעשה את זה כי זה מטומטם. ואל תגיד לי דמות טובה = דמות מטומטמת...

בורן

New member
דמות טובה מיד תראה צורך

להקריב את חייה למען העולם- בשביל זה היא טובה. דמות רעה לא תראה צורך מידי להקריב 'ת חיים, ולכן היא תהיה שקולה ומחושבת, ותעשה משהו יותר יעיל. מה ממתוך דברי לא נכון?

למעלה