שחקן תפקיד

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

ננסק

New member
אין שום דבר נורמלי במגבלות שציינת

להיפך, אלו הן מגבלות מוגזמות, גרנדיוזיות, שקל לשחק אותן. הלוחם שלי קלסתרופוב? אני צריך לצעוק ולצרוח בכל פעם שמכניסים אותי לבית. יהיה מצחיק, יהיו קטעים. מכור לאלכוהול? אני שותה כל הזמן ועושה שטויות, איזה מאאאאגניב. לא, דווקא המגבלות המוסריות, ומגבלות האישיות ה-"פשוטות" יותר הן שמעניינות הרבה יותר. מה אם הדמות שלך ביישנית כשהיא מדברת לנשים? איך יסתדר לוחם אמיץ וחזק שיש לו רתיעה מאחריות, אבל דורשים ממנו לפקד על צבא? האם יעז השוליה להמרות את דבר המכשף הגדול, למרות שהוא נרתע מאוד מאנשים בעמדות סמכות? החיים האמיתיים זה מה שמעניין, לא דמויות "קרטון" שיש להן רק צד אחד באישיות.

fate spinner

New member
מגבלות מוסריות זה טוב מאוד...

ושוב לא צריך לקחת גם אותן בצורה יותר מדי קיצונית. המגבלות "הנורמליות" לדעתי הרבה פעמים ממש דופקות את המשחק. ולא שיש רע בלשחק קלסטרופוב. או שתוי. אבל אחרי כמה זמן זה מתחיל להימאס לשאר הקבוצה. (ככה לפחות היה אצלנו)

dragon zlotnik

New member
הקטע של השתוי באמת לא משהו...

אבל אפשר לשחק מישהו שהוא לא קלסתרופוב מ-מ-ש רציני אלא יש לו בעיות עם מקומות חשוכים וסגורים, לא סתם להיכנס לבית, זה מוסיף הרבה פלפל למשחק, מגבלות מוסריות זה מעצבן שבא לך לעשות משהו נועז, אבל המגבלות המוסריותמפריעות לך המגבלות הפיזיות בד"כ לא מפריעות למשהו כזה...

נבטכהן

New member
אני דוקא מאוד אוהב דמו פרנואידיות..

זה יוצר דינמיקה קבוצתית מעניינת, בזמן שכל השאר כבר חברים, הדמות שלי עדיין בודקת את כוס היין שמגישים לה. לרוב דמויות פרנואידיות גם הרבה יותר חכמות מדמויות אחרות, אם פתרונות הרבה יותר חלקים לבעיות (אם אפשר לצלוף בי מכל גג, אני יכול לצוף בו מהגג!), דבר שאני מאוד אוהב...

Nihau

New member
יש משהו בדבריך ../images/Emo13.gif

כן היינו במצב הזה שבו נמאס לנו שמנסים להרוג אותנו ומתוך פאראנואידיות החלטנו ללכת להרוג אותם בחזרה. זה בהחלט היה כיף. אם כי קצת מפחיד. דרך אגב... לא ראיתי אותך כאן בעבר, אתה חדש? ברוך הבא.

DDN

New member
נהפוך הוא!

דווקא המגבלות המוסריות, הן מה שעושות את המשחק יותר מעניין. כמו ננסק אמר - המגבלות שאתם אמרתם (ממש לא "נורמליות") הופכות את הדמויות שלכם לדמויות קרטון. דווקא מגבלות מוסריות, מקרבות את הדמות שלכם להיות משהו אמיתי, ומכאן, משחק תפקידים עמוק יותר, וכניסה לדמות טובה יותר. מה זאת אומרת "בא לך לעשות משהו נועז?"

dragon zlotnik

New member
מגבלות מוסריות

זה מפריע לדברים הנועזים, לשדוד בנק, לאכול את הכבד של השומר שנהרוג(אחד השחקנים אצלנו רצה פעם לעשות את זה), וכל הדברים שצריך בשבילם לעבור על החוק, (הרגיל והמוסרי), לפעמים המיגבלות האחרות( בסדר בסדר לא ה"נורמליות") יוצרים מצבים מעניינים ומאתגרים, כמו להשיג מנת דם כל ערב, לדעתי זה הרבה יותר כיף מאשר להתמודד עם מצבים בלי לשקר. יש משהו שזה עוזר לכניסה לדמותאבל זה פחות כיף.

DDN

New member
תגדיר כיף.

אצלנו בנוסגות' לפחות, אנחנו מקבלים את הכיף שלנו מכניסה עמוקה לדמויות. אנחנו יכולים לבלות שעות בסתם שיחה בין דמויות ואחרי זה להיות מאוד מבסוטים מהשיחה. וזהו, זה יהיה הכיף שלנו. איש איש והכיף שלו מהמשחק. לאכול את הכבד של השומר שנהרג? איכס!
תראה, זה שיש מגבלות מוסריות לא אומר שהדמויות מוסריות ב100%. אבל כן. תראה, במערכות גבורה אפיות, שאתה משחק גיבורים, אתה לא שודד בנק.

בורן

New member
דני, בזה אתה צודק.

אבל עוד לא גמרתי איתך ועם נארינג למעלה!!!

fate spinner

New member
אתה שוב קיצוני מדי....

וגם קצת מקובע מדי לטעמי. אני מחשיב את עצמי כבן אדם מוסרי בחיי היום יום. אני מדריך בתנועה וחי לפי הערכים שלה רוב הזמן. זה לא אומר שאף פעם לא שיקרתי ואני חושב שאוליי אפילו כמה פעמים התעלמתי מעטיפה של איזשהו קרטיב שאני יודע שנפלה לי.זה הופך אותי לבן אדם לא מוסרי?? בנוסף לזה אפשר להנות במשחקי תפקידים מדברים אחרים. אם אתה מחפש אקשן אז אתה יכול לעצור את השודדים שכרגע שדדו את הבנק. או להילחם על גופת השומר שמת כדי שלא יאכלו לו את הכבד (למה לאכול לבן אדם את הכבד זה בערך 70% רעלים שהוגף מסנן לא?)

dragon zlotnik

New member
אל תדאגו כבד השומר לא נאכל ובסוף

גם לא הרגו אותו, פשוט לשחקן היה בא כבד, אבל בסוף רק הרדמנו אותו... DDN, כמו שאמרתכל אחד והכיף שלו, כניסה עמוקה לדמות זה באמת כיף אבל לא חייבים בשביל זה מגבלות מוסריות.

DDN

New member
../images/Emo2.gif הרדמתם את השחקן?!?!??!?!?!

אתה יודע שזה לא בדיוק. . .. . . חוקי. . . .. . בכל מקרה, לא אמרתי שחייבים מגבלות מוסריות בשביל כניסה לדמות.

dragon zlotnik

New member
ומה לא חוקי בלהרדים את השחקן?

אם הוא מפריע להם אפשר להרדים אותו עם סם הרדמה כדי שלא יפריע... כמו בדוגמא עם האב"ק.

למעלה