שחקן תפקיד

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
ROLE PLAYER

לא, לא שחקן תפקידים, אני מתכוון למינוח מעולם הספורט (כמו כדורסל לדוגמא), הכוונה לשחק שיש לו תפקיד אחד. לדוגמא - דניס רודמן, כל תפקידו על המגרש היה להגן ולקטוף כדורים חוזרים. קליעה? מה פתאום. לא התחום שלו. מדובר על מישהו שמסוגל לעשות רק תפקיד אחד, או פשוט הוא עושה משהו אחד הרבה יותר טוב מהאחרים, אז משאירים לו את התפקיד הזה. ובכן, האם יצא לכם להיתקל, או אתם חושבים על עצמכם, שאתם יכולים לשחק רק תפקיד אחד? האם אתם אלו שישחקו רק את הנוכל? או חייבים לשחק אלף? או שכל דבר חוץ מלוחם מסובך מדי עבורכם? האם אתם נעולים על אותו סוג דמות? כל הדמויות שלכם חושבות אותו הדבר? מתנהגות אותו הדבר?

DDN

New member
אני אני אני

כן. אני מודה. אני דני ואני שחקן של תפקיד אחד. קהל: אנחנו אוהבים אותך דני. כל הדמויות שלי הן טובות. כולן חייבות לעשות את הדבר הנכון. כולן רוצות לעזור לכולם, ודובוני איכפת לי נראות סדאם חוסיין לידן. כן. והיותר גרוע, אתמול, גיליתי ששוב, בפעם השלישית כבר ברציפות, אני מחליף דמות זכר נורמלית כמעט בדמות נשית עם סעיפים נפשיים. מה הפעם? פלאדין. לא פחות ולא יותר. זה כבר נעשה טרנד. אני כבר מודע לזה שיש לי בעיה. אני שחקן של תפקיד. זהו, החלטתי, דמות הבאה שלי תהיה דמות רעה. כן בטח. על מי אני עובד?

Hammerfall

New member
אוקי, אז ככה...

(אם אתה קורא את זה, אחרי ה12 באוגוסט, אז תשתוק, פשוט תשתוק!!!) אני לא שחקנית של תפקיד אחד והיה לי ממש עצוב אם הייתי דובקת רק בתפקיד אחד. כל המטרה של משחקי התפקידים מבחינתי זה להתנסות עם שלל דמויות, טובות, רעות, חכמות, טיפשות, במקצועות, אמונות, מין, גזע, התנהגות, הכל שונה. כל דמות היא משהו אחר לחלוטין אצלי, אני יכולה לשחק את אותו המקצוע עם 2 דמויות אבל האופי שלהן ואיך שהן עושות את עבודתן יהיה שונה לחלוטין. יש דמויות ובות שאכן רוצות לעזור לכולם, יש דמויות טובות שעוזרות רק לחסרי האונים או לחלשים, יש דמויות טובות שלא עוזרות לאף אחד, הן לא רעות, הן מאמינות שכל אדם חייב לעזור לעצמו אחרת אף אחד לא יעזור לו, יש דמויות שמאמינות שמה שהן עובדות בשבילו מגיע להן, אם זה בגניבה, ברצח, הכל.... בקיצור, עולם של פנטזיה זה עולם שלם ובלתי מוגדר ואין הגבלות על כלום, אז למה לא לנצל את זה ולחקור ולנסות הכל?

DDN

New member
מה הבעיות שלך?

ומה קורה ב12 לאוגוסט חוץ מיומהולדת לאחותי?

naring

New member
טוב, אז אני אהיה עכשיו.

המממ... האמת שלא כל כך. אני לא כל כך אוהב מטילי לחשים, אבל זה רק בשביל לשמור על עצמי מרוסן. אני יודע שבתור מטיל לחשים אני אתפרע יותר מידי... אבל שיחקתי כבר לוחמת סייר ונזירה, ככה שאני לא סגור על מקצוע. מה שכן, אני לא מסוגל לשחק דמות שהגזע שלה הוא גמד או אורק (כולל חצי אורק). פשוט לא מסוגל. הם נראים לי מגושמים ומסורבלים מידי, מה שלא מתאים לאופיי ההיפר-אקטיבי. שיט! נתפסתי על השלכות אישיות על הדמות

tarash

New member
אני חזק בקטע.

תמיד אבל תמיד אני אשחק את הדמות הטובה, אלא אם כן אני מעביר משחק... אבל אני, את הדמויות שלי תמיד עושה טובות, וגם כמעט תמיד מטילי קסמים. אני משחק VEMPIRE THE MASQARADE והדמות שלי הוא גול מייג' גודי טו שו! אני מודה ומתוודה, אני דמויות רעות לא יכול לשחק כשחקן( אני חושב שזה בגלל שאני משקיע מאוד בדמויות שאני בונה לעצמי ואני עושה אותן קרובות אלי באופי... אולי אני צריך לשנות את זה... NAAA.)

Nihau

New member
טוב אני גם אכתוב פה משהו

לכל הדמויות שלי יש מכנה משותף כלשהו: 1. הן הדמויות שלי. נשמע רכושני? קמצן? לא מתחשב באחרים? זה מה יש! 2. כולן מגובות בעקשנות המפורסמת שלי. 3. כולן נוטות לפעול לפי מוסר פנימי שאינו מוכתב מבחוץ גם אם יש לו מאפיינים מוכרים מהסביבה החברתית לה הם משתייכים. 4. כולן דמויות לא שגרתיות ולא מתאימות לסטיגמה. עד כאן מגיע גבול המכנה המשותף. מכאן והלאה הן כולן ייחודיות, שונות אחת מהשניה ומשאר הסובבים. ניהאו, אדריאן, רוארלינג, טלי, תרי-קרין, פסילוק, שארקי, סליק, הוונום המנסרתי, הגאולוגית ההיא עם היד האחת... אם תצליחו למצוא מכנה משותף נוסף על ה4 הנ"ל תודיעו לי.

בורן

New member
אני לא מסוגל

לשחק גמדים, או ננסים או כל דברים קטן אחר. הם פשוט... עלובים מדי. מה שכן אפשר להכליל, שבניגוד לרוב האנשים פה (כמו שזה נראה עד עכשיו) אני מאוד מאוד אוהב לשחק את הרעים. המסתוריים. שלא מגלים שום דבר לאף אחד. פועלים בשקט בדרך שלהם. לא שמים על אף אחד. חסרי רגש ולב. חזרי מצפון. כן, כן... זה מה שאני אוהב.|צחוק מרושע|

מממ...

אני בחיים לא אשחק דמות טובה... זה חולני... אני מעדיף אלפים ובני אדם על כל דבר אחר... אם זה שמתלב טוב במשחק אני תמיד אקח דרואיד (או דרואידית)... ואני גם בטוח לא אקח אף פעם דמות של כומר, נזיר, או כל דבר שקשור אליהם...

DDN

New member
שאלות מסקרנות

מה חולני בדמויות טובות? ולמה לא תיקח דמויות שקשורות לכומר או נזיר?

תשובות פשוטות

כי לרוב דמויות טובות הן דמויות עיוורות ושחצניות... חוץ מזה שדמויות רעות הרבה יותר מורכבות מדמויות טובות... [= וכמרים ונזירים נראים לי גלמים כאלה... ואני פשוט לא מתחבר אליהם...

DDN

New member
תחקור קטן בפנים

תסביר בבקשה את עיוורות ושחצניות. בכל מקרה, משעשעת אותי הגישה, אני תמיד טענתי שדמויות טובות הרבה יותר מורכבות מדמויות רעות. אחרי הכל, כמה אתה יכול להגיע במשחק אפי של משחק דמות רעה? גלמים? זה משמע. מעניין אותי למה. כשאתה אומר כמרים, אתה מתכוון כוהנים? ובמה דרואידים שונים מהם?

חחח תחקור קטן [=

דמויות טובות לרוב עיוורות כלפי דברים דאינם מהאמונה שלהם... אם הם מחליטים שאורקים הם רעים אז הם לרוב לא יחשבו פעמיים לפני שהם רוצחים אורק (גם אם הוא טוב ורק רץ לבקש אצליהם מקלט מפני משהו נורא ממנו)... שחצנות ועיוורות הן תכונות די דומות (תלוי באופי הדמות ובכריזמה)... לדעתי הדמויות הרעות מורכבות יותר מכיוון שלרוב הנפש שלהן יותר מורכבת
לגבי משחקים אפיים... טבעי שדמות רעה חוותה בעברה טלאות ודברים איומים בחייה וכך הפכה לרעה... לרוב גם יש לה שאיפות יותר מורכבות... וכמרים/כוהנים ונזירים תמיד היו מעט יותר קלמזי כאלה מדמויות אחרות... יותר מתונות... (ראה דוגמה "רובין הוד") {= אני מניח שאני פשוט מושפע לכיוון הדרואידים מכיוון שהדמות שלי (בלפור) היא דרואיד...

ועם תסתכלי כמה שורות מתחתי לתגובה

של fate spunner זו דוגמה מצוינת... תודה פייט ספינר

BluePrint

New member
בקיצור...

אז זה מסביר למה אתה לא בוחר דמויות אדוקות לדת, אבל למה לא דמויות טובות?

בקיצור

מה שפירטתי למעלה הוא הסלידה שלי מדמויות טובות ולא מדתיות... הסלידה שלי מדמויות דתיות זה משהו שונה... דמויות דתיות במשחקי תפקידים ינסו להטיף לשאר הדמויות בגלוי או בסמוי.. אם הן לא אז היותן דתיות לא ממש משפיעה על העלילה [=

בורן

New member
אני מסכים עם

BaLFuR ThE DRuNK CaT - הדמויות הטובות לא יכולות לעשות מעשים קצת רעים, חייבים להתחשב בכולם. הם עיוורים, כמו שBaLFuR ThE DRuNK CaT אמר- הם מסונוורים מהרצון לגרום לכולם רק טוב, וכך פחות דואגים לעצמם. דוגמא: אם צריך לדפוק מישהו אחר בשביל החבורה: הטוב לא יסכים לעשות את זה, למרות שהחבורה תרוויח מזה! או למשל שחסר כסף, וצריך לרמות מישהו- אז טהור הלב הצדיק שלנו לא יסכים.

DDN

New member
תראה, תשמע,

לא הכל שחור ולבן. דמות טובה לא בהכרח רוצה לקדם את הטוב בעולם. מה שכן, לא תמיד זה "חבורה" לפעמים הדמות חושבת על עצמה כיחיד. ועדיין. זה שמישהו טוב, זה לא אומר שהוא לא ירמה וישקר פה ושם. כולם בני אדם. לכולם יש מעידות.

היגיון פשוט...

לא כל כך קשה להבין שאם דמות טובה מאוד עושה משהו רע (במכוון) היא כבר לא כל כך טובה... [= ודמות טובה מהיסוד תמיד תבחר לעזור לאחרים לפני שהיא עוזרת לעצמה- חוק...

naring

New member
מה אתה אומר?!

דמות טובה תעזור לאחרים לפני שהיא עוזרת לעצמה? למה מה היא, קדוש נוצרי? דמות קודם כל עוזרת לעצמה. מחלצת את עצמה מהמצב אליה היא נקלעת, ורק אחר כך היא עוזרת לאחרים. תן לי דוגמה לכך שמישהו טוב עוזר לאחרים לפני שהוא עוזר לעצמו (מסרט או ספר מוכר). אני רוצה לראות דבר כזה.

למעלה