שחקים+חבצלות

Itamarro

New member
שחקים+חבצלות

שלום לכולם רציתי לדעת אם אתם חושבים שהמיון לשחקים ולחבצלות הוא מאוחד, לפחות בשלב הראשון.

snail1

New member
אכן

המבחנים הראשונים (של ה-8 שעות) הם לשחקים וחבצלות גם יחד. לאחד מכן נשלחים מיוני המשך- לחבצלות או ל-5 המסלולים של שחקים (או לאף אחד מהם, למי שלא מתאים). לא ניתן להתמיין לחבצלות ואחד מהמסלולים של שחקים ביחד. ניתן להתמיין לכמה מסלולים בשחקים במקביל. לפי מה שקראתי במאמרים מי שעפ"י המבחנים נמצא מתאים ל-4 או 5 מסלולים בשחקים, מקבל חבצלות. אני אישית קיבלתי לחבצלות, לא הראתי נכונות להשתתף בתוכנית, ואז התמיינתי רק ל-2 מסלולים בשחקים. אז אני לא יודעת ממש איך זה הולך. בהצלחה!

Tesseract

New member
לא תמיד..

עד כמה שאני יודע (לא ודאי), המבחנים הראשוניים יהוו שלב ממיין לשחקים וחבצלות, רק אם הודיעו לך מראש, לאחר מילוי השאלון, שאתה ממויין לשחקים וחבצלות. הבנתי שיש מקרים, בהם המבחנים ממיינים לשחקים בלבד, ללא אפשרות להתמיין לחבצלות דרכם (לא שמעתי על המקרה ההפוך).

זה תלוי במה שאתה מסמל

יש לך שאלון שבו אתה כותב לאן אתה מעדיף להתמיין. אני לא חושב שיש מצב שאתה יכול להתאים למסלול ספציפי בשחקים שעושה תפקיד זהה לחבצלות רק בלי תואר ולחבצלות לא תהיה מתאים. בכל מקרה מומלץ לוותר על חבצלות, באמת שהם לא בסדר שם מנסיוני האישי...עברתי את הראיון לשם והם נזכרו באיחור של שלושה חודשים שלא עברתי ובכך דפקו לי את המיון לכל מסלולי שחקים שהייתי מועמד אליהם.

tziont

New member
מישהו יכול להסביר מה זה ?

שחקים וחבצלות, או שזה סודי??

2inaroad

New member
זה 2 מסלולים בחמ"ן

שהמיוחד בהם הוא שיחסית הרבה אנשים מקבלים אליהם זימונים ראשונים אבל אח"כ הרוב נופלים. אלה שני מסלולים ייחודיים ויוקרתיים. שחקים- שם כולל ל- 5 מסלולים שונים בתוך חמ"ן שביחד עוסקים בהרבה תחומים שם. מעין "הסיירות" של חמ"ן. סודי זה השמות של המסלולים ומה עושים בהם. חבצלות- כמו תלפיות של פיזיקה ומשהב"ט רק ערבית של חמ"ן. משמע- אתה לומד תואר במזרחנות ואז משרת 6 שנים או משהו כזה בחמ"ן. ברור שזה איפשהו קשור לערבית כי מזרחנות זה ערבית וכו'... זה כמו תלפיות, כי שם אתה לומד מדעים (בעיקר פיזיקה) ואז משרת בתחום הזה, רק שפה אתה לומד מזרחנות ומשרת בתחום הזה. זו תוכנית ממש צעירה (נדמה לי היה רק מחזור אחד או שניים...). סודי זה מה עושים אח"כ בשירות.

Tesseract

New member
בנוגע לחבצלות

לומדים לתואר דו-חוגי המשלב מזרחנות ונושא נוסף (האופציות הן מדעי המחשב, כלכלה, מתמטיקה ופילוסופיה). במסגרת לימודי המזרחנות באוניברסיטה, לוקחים כמה קורסים של ערבית (ומכאן הזיקה לשפה).

Ha Sea

New member
"לוקחים כמה קורסים"?

ממה שאני יודע, לומדים את השפה הערבית, לעומק. אם אני זוכר נכון, מלבד הקורסים האוניברסטאים במהלך ההכשרה והלימודים לתואר עוברים גם קורסים צבאיים רבים במספר נושאים. לשם כך הוקם קמפוס צבאי בתוך אוניברסיטאת חיפה וסביר להניח שיהיה לימודים צבאיים גם במתקנים אחרים.

Tesseract

New member
התייחסתי ללימודים האקדמיים בלבד..

מאחר והתואר הוא תואר במזרחנות, ולא בערבית (אך כן תילמד ערבית ברמה גבוהה מספיק, במסגרת זו). באשר לתוכן המועבר בהכשרה הצבאית, הרי שאי אפשר ממש לפרט. החניכים כן יוצאים מהתכנית יודעי ערבית.

2inaroad

New member
לימודי מזרחנות

זה ללמוד על המזרח התיכון, על האיסלאם, על ערבית וכו'. מה שאני מתכוון הוא שמתוכנית חבצלות אתה מקבל הכשרה להתעסק בתחומי המודיעין שקשורים לערבית, ולא לנגיד לתפעל מערכות מודיעין אלקטרוניות. זה כאילו שהצבא רוצה שמי שיתעסק עם המודיעין בתחום הערבית תהיה לו הכשרה אקדמאית בתחום. כי המצב היום הוא שלך תשכנע תלמיד תיכון מצטיין ללמוד תואר במזרחנות (שדרוש לו פסיכ' של בערך 450 עם בגרות טובה) כדי שילך אח"כ להיות עובד מצטיין במודיעין. קשה, כי הרוב הולכים להייטק... ואז מתפשרים בכך שאת המודיעין אוספים חברה שעברו קורס צבאי. ואם קבעו את תוכנית חבצלות החדשה, משמע שרוצים להכניס למערכת כוח אדם מאוד איכותי, שבנוסף יקבל הכשרה אקדמאית ואז אם לפרסם את חבצלות כתוכנית מצטיינת, אפשר יהיה להכניס בה תלמידים מצטיינים. ואז יהיו חברה איכותיים בתחומי הביון. כי היום כל האיכותיים פונים לתחומים אחרים. ומדויעין זה חשוב.

AyalaN

New member
את האנשים שעברו "קורס צבאי"

לא בוגרי חבצלות מחליפים זה בטוח.. התפקידים שלהם ללא ספק שונים, כך שאין קשר בין השניים. וכן, גם הם יכולים להיות מצטיינים. אי אפשר לעשות את התפקידים האלו ולהיות חסר השכלה, וחסר יכולת לימודית או כל הקשור לכך.

2inaroad

New member
אני לא יודע איך

הדברים עובדים במודיעין אבל אם מישהו עושה האזנות אחרי שלמד ערבית בתיכון ועבר קורס האזנות ומנגד יש מישהו שלמד ערבית בתיכון, ולמד מזרחנות באונ' אז הוא מן הסתם ישתמש בידע שלו בתחומו, ולא ילך לעשות דברים אחרים. מה זאת אומרת שחבצלות עושים דברים אחרים, פתאום ייתנו להם לשלוט על לווינים? לא! בטח יוצאי חבצלות ישתתפו בהפקת המידע המודיעני על כל שלביו רק שיהיו בעלי יותר סמכות. ברור שהמאזינים וכו' מצטיינים, אבל אחרי 3 שנים הם הולכים לתחומים אחרים ולא נשארים מצטיינים שימשיכו הלאה קצת לעומק- עומק שדורש תואר. ופה יבואו יוצאי חבצלות.

L i N o Y a

New member
../images/Emo41.gifתשובה מפורטת ../images/Emo9.gif

וזה לא חושבת, זה בטוח, מנסיון: השאלון באינטרנט והמבחנים הראשוניים הם לכולם, ומשם הם ממיינים מי מתאים לחבצלות ומי ומתאים למסלולים של שחקים ולאילו מסלולים [יש 5, אפשר להתמיין ל1 ואפשר גם ל3 במקביל... עוד לא שמעתי על מישהו שהתמיין ל4 או לכל ה5] אם הם מוצאים אותך מתאים לחבצלות אתה מקבל זימון לכנס מועמדים לתוכנית ואז ממשיך מיונים לשם אא"כ אתה חותם ויתור... במידה ואתה נופל במהלך המיונים של חבצלות [מה שקרה לי] הם יכולים למיין אותך חזרה לשחקים, אבל הם מדגישים שלא מחייב שתתאים למסלולים של שחקים בכלל... כך שזה לא נכון להגיד שמי שמתאים ל4-5 מסלולים בשחקים שולחים אותו לחבצלות. אישית אחרי שנפלתי משחקים [בשלב הראיון] שלחו לי מיון רק למסלול אחד בשחקים, בעוד שאני מכירה כמה ששלחו להם ל2 מסלולים ואפילו כמה אנשים שאחרי שהם נפלו מחבצלות לא מיינו אותם לכלום בשחקים. יש לציין כי בזמן המיונים של חבצלות המועמדות שלך לשחקים מוקפאת. כך שייתכן מצב שאתה תיפול בשלב ממש אחרון בחבצלות ולא יוכלו למיין אותך לשחקים כי סבב המיונים שלהם נגמר לשנתון שלך... כך שכדאי לשקול ממש ברצינות אם אתה רוצה את זה כי אחרי הכל זה רק 25 כל שנה... בהצלחה
אם ישעוד שאלות אני אשמח לענות [או לנסות בכל מקרה]

מה לא עוזר לאף אחד?

'מח"א'? לא ידעתי שיש לזה מיונים... נו טוב, אני רציתי להתמיין לאלוף פצ"ן.

L i N o Y a

New member
../images/Emo41.gifזה לא עוזר

כי אתה לא יודע מה הראשי תיבות אומרים חחחח

L i N o Y a

New member
../images/Emo41.gifגמני ../images/Emo6.gif

טוב נו אני זה לא נחשב אני אהיה חלק מהם בע"ה עוד שבוע

למעלה