"שחיה באוויר"

nitzano

New member
"שחיה באוויר"

מדוע יש המכנים טאי צי צואן בשם זה ומשמעותו ????

Yin

New member
תשובות

1. על מנת לפתח מודעות לכל הגוף + פיתוח כוח פנימי (צ´י) מדמים את האויר כנוזל סמיך. 2. אם שחיין יפסיק את תנועותיו במהלך השחייה (יותר מפרק הזמן הדרוש לניצול המומנטום) הוא יתחיל לשקוע ויזדקק להמון כֹח בשביל להתחיל לשחות מחדש. כך גם בטאי צ´י - אין הפסקה של התנועה (יש רק תנועה אחת בטאי צ´י, עם המון נגזרות), הפסקת תנועה וחידושה דורשת המון מאמץ, במיוחד בעת מגע בבן זוג או יריב. עדי

"אבקת חשמל"

מדוע יש כאלו המפעילים מכשירים באמצעותה, ומה משמעותה המטאפיזית????

ננסה שוב. זו דעתך בלבד שיש המכנים

זאת כך. לידיעתי, אף אדם המתרגל טאי צ´י לא מכנה זאת כך. לדעתי ידיעתך בנושא אינה, במובן של קיימת. לדעתי זו דעתך בלבד. האם יש ביננו הסכמה? או במילים אחרות - אם שמעת מישהו מתבטא כך, מדוע לא שאלת אותו? כיצד אני (או מישהו אחר) אמורים לדעת על מה חשב מישהו שלישי? שחיה באוויר כמוה כלימוד שחיה בהתכתבות - האפקטיביות של הלימוד בנושא הלימוד שואפת ל0. יש המכנים לימודי רפואה סינית מסורתית כשלב אחד לפני שימוש בהשבעות לריפוי סרטן. מה משמעות ההשוואה וכיצד אתה מסביר אותה? האם נראה לך מוצדק שתצדיק את אלו השוללים אמנותך (או תחום ידיעתך)? לא ממש הבנתי מה ניסית להעלות בשרשור הזה, מלבד פרובוקציה זולה.

nitzano

New member
You think too much ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

Yin

New member
הביטוי שחיה באויר

מוכר לי בהקשר לטאי צ´י מזה שנים רבות. יש בביטוי זה חשיבות רבה לגבי אופן תחושה בביצוע תנועות. חבל לי שיש אנשים המתרגלים טאי צ´י שלא משתמשים בדימוי זה. למה, לדעתך, יש כאן פרובוקציה? עדי

הביטוי ממבו ג´מבו

מוכר לי בהקשר לרפואה אלטרנטיבית מזה שנים רבות. יש בביטוי זה חשיבות עצומה לגבי אופן תפישת העיסוק ע"י חלק מהאוכלוסיה. ועדיין אני לא אשתמש בביטוי זה כאן, כיוון שאני אפרש זאת כפרובוקציה זולה. מדוע לדעתי פרובוקטיבי? לשחיה באוויר יש קונוטציה די מיידית בקונטקסט של התרבות בה אני חי - משהו מוזר, מן תנועות שאין להן חשיבות או ערך בפני עצמן, בייחוד אם מתורגלות מחוץ להקשר. שחייה זה במים, לא באוויר. לדמות את האוויר לנוזל סמיך? מדוע? אני באמת מתקשה להבין כיצד שחיה באוויר (או שחיה בהתכתבות, או שחיה באמצעות דמיון מודרך) מלמד אותך לשחות באמת. אם אין זאת הבעת זלזול במושא המטאפורה, זה נובע מתהליכי חשיבה מעוותים של ממציאי המטאפורות האלה... בלי קשר, שחיה באויר הוא רק דימוי. לא דימוי טוב או רע יותר מאחרים, לבד מיעילותו בהעברת נקודה או עיקרון לחניך. הבעיה שלי עם הדימוי לאחר ההסבר שלך - נושא הסמיכות של האוויר. אני חושש שזה "מפספס" את המטרה של "תנועת מפוח". במים הזרועות נעות לאט כתוצאה מהתנגדות (חיכוך גבוה). אתה בעצם מאמץ את ידיך על מנת להגיע לאותה תנועה איטית. בטאי צ´י, כפי שאני מבין זאת, אימוץ יתר כזה מנוגד לעקרונות. שוב, אני לא מבין איך אתה יכול להשתמש שנים רבות במטאפורה הרסנית כ"כ.

Yin

New member
הרסנית?

נסה לעשות את סדרת התנועות במים, עד הסנטר, ותגלה איך הגוף זז ומגיב להתנגדות, ללא הפעלת כח. איך הרגליים והאגן מזיזים את הגוף, ואיך הגוף מזיז את הידים. כעת נסה לשחזר הרגשה זו באויר הפתוח. חוצמיזה, מוזר לי הנסיון שלך לגרור דיון לכיוונים לא מהותיים וכמעט אישיים ע"י שימוש בביטויים כמו "פרובוקציה זולה" ו"מטפורה הרסנית", אם לדעתך יש לי כאן טעות מהותית באימונים, אתה מוזמן להביע דעה עיניית. עדי

מצטער, שגיתי. לא היה נסיון לרדת

לפסים אישיים, אולם בכנות השרשור הזה נראה לי מיותר. דימוי של שחיה במים אני יכול להבין. דימוי של שחיה באוויר נראה לי מיותר. לא הרסני, ובאמת לא הייתה כל פרובוקציה - שגיתי בצורת ההתבטאות. אנא, YIN, ניצן - קבלו התנצלותי. אין בכוונתי לתקוף איש מכם באופן אישי.

nitzano

New member
דימוי לבוץ

אצלנו נהוג לדמות בוץ עד הברכיים בעת ההליכה ,דבר המביא לעוצמה בצעד . אם אינני טועה גם בבה גואה יש רעיון זהה ולכן צעדם מכונה טאנג-ני-בו .

יש הבדל בין *לדמיין* שאתה מתאמן

במים, לבין להתאמן במים. המורה שלי המליץ על אימון במים, כי שם אין צורך בהאמץ להחזיק את הידיים והגוף; זה מאפשר לתרגל שחרור כמו שאי-אפשר לתרגל אותו באויר. אבל ככלל, אצלנו משתדלים לדמיין כמה שפחות, ורצוי בכלל לא. לדעתי האישית, להתאמן ביבשה ולדמיין שאתה במים מסיח אותך מ"כאן ועכשיו". לדעתי האישית, זה מיותר ולא-רצוי. לסיכום - אימון במים - כן; לדמיין שאתה במים, בזמן שאתה לא - לא.

nitzano

New member
דויד - איך מתרגלים ´אי´ ?

האם אתם מתרגלים את ה´אי´ ? אם כן ,באילו אופנים ?

עד כמה שאני מבין, "אי" זה *תוצאה*

מאימון נכון, ולא מטרה של האימון - הרי האימון (לפחות אצלנו) אמור להיות נטול-מטרות. עד כמה שאני מבין (וסביר שאני לא), התרגול הוא בעיקר בהצמדת המחשבה/ריכוז לתנועה: אני לא אמור לעשות תנועה ולחשוב על הבנק/עבודה/ילדים/אישה (שנים מהארבעה בכלל אין לי, ושלישי רק חלקי...), אלא להצמיד את המחשבה/ריכוז למה שאני עושה כאן ועכשיו. לא לתת למחשבה/ריכוז לברוח לתחומים אחרים, אלא לחשוב את התנועה שאני עושה כרגע. זה הרבה יותר קשה ממה שזה נשמע... אבל התוצאה, אחרי שמתרגלים לזה, היא שמאחורי כל תנועה שלך נמצא לא רק כל משקל וכוח הגוף, אלא גם המחשבה והריכוז שלך. נדמה לי שלזה קוראים "אי".

ohad kedem

New member
שחייה במיים

למיטב זכרוני הדימוי של שחייה במיים מופיע בספריו של צ´נג מנג צ´ינג, שפיתח וריאציה משלו לסגנון יאנג המסורתי. אם מחברים את הדימוי של שחייה במיים, לעקרון של שימוש מינימלי בשרירים, מקבלים אימון של הכוונה, ומתוך כך השפעה על הצ´י, ואפילו פיתוח ג´ינג במשמעות של עצמה לחימתית. לא נתקלתי בדימוי בסגנונות אחרים, כולל בסגנון יאנג מסורתי.

nitzano

New member
צ´נג מנג צ´ינג

למיטב הבנתי המוגבלת ,הפיץ את הט.ג.צ בארה"ב ,אך ביטוי זה שמעתי גם כאן בסין ,האם זה אומר שהביטוי הופץ חזרה לסין או מקורו אכן סיני ?

orii

New member
גם אצלנו משתמשים בדימוי

וזאת במטרה ללמוד להשתמש כמה שפחות בידים. אם אנו מוקפים מים אין צורך להפעיל מאמץ כדי להרים את הידים שלא יפלו, הן צפות. כדימוי זה עוזר לשחרר את הידים במהלך התבנית. לאחרונה חיים המליץ לנסות לעשות תנועות טאי צ´י בבריכה. דבר שאמור, כמו שנאמר לזוז יותר נכון.

למעלה