שחור לבן ואפור...

P o M i K i

New member
שחור לבן ואפור...

מה הדעה שלכם בקשר לקיטלוג של מאגיה לצבעים? מה אתם אומרים על הנושא? סתם דיון שאני מנסה לפתח..

Weirdi

New member
הצבעים

והרעיון של מאגיה רעהו טובה זה השפעה של הנצרות עם הטוב VS רוע שלה. ככל שנשתמש בזה יותר, ככה פחות אנשים יצליחו לצאת מהמסגרת הזאת. ובכלל, צבעים לא קיימים (בלי קשר למאגיה), צבעים זה רק איך המוח מפרש את אורך הגל שמוחזר מאובייקט.

P o M i K i

New member
זה לא בדיוק כמו הנצרות

בנצרות אומרים שאתה חייב לעשות הכל טוב ולמגר את כל הרע שבך. כן זה פשוט להכניס את זה לצבעים כדי שהיה יותר קל להבין את זה... במאגיה לא אומרים שאסור ללעשות "כשפים שחורים". אלה פשוט אומרים שיש לזה השלחות לא טובות. ואני לא מסכים אם זה(קטלוג של מאגיה). זה לא נכון לקטלג את המאגיה כי המאגיה היא אותה מאגיה ואותם אנרגיות נשלחות רק המטרה של הכישוף שונה.

Weirdi

New member
טוב ורע

הנצרות מתרכזת בכוחות של טוב ורע, המאבק בינהם ואיך האדם צריך להתנגד לרע ולעשות טוב. רוב העולם המערבי הוא נוצרי ולכן הרעיון של טוב מוחלט גד רוע מוחלט מושרש בחברה- ומפה בא ההבדלה לצבעים. טוב נגד רע, שחור נגד לבן. "המאגיה כי המאגיה היא אותה מאגיה ואותם אנרגיות נשלחות רק המטרה של הכישוף שונה" והאם אפשר לקטלג את המטרה של הכישוף לטוב ורע? הרבה אנשים אומרים שזה לא המאגיה שמקוטלגת, אלא המטרה שהיא טובה או רעה, אבל אני לא חושבת שאפשר להגיד על מטרה כרעה או טובה. מבחינה של מבט כולל על העולם- אין טוב ורע. אפילו לא במוח האנושי. הכל הורמונים וגנטיקה.

"מבחינה של מבט כולל על העולם"

גם אין אהבה,ובכלל רגשות,ובכל זאת רגש הוא דבר חיוני לטקס. אם הרגש הוא "אהבה" מטרת הטקס תיהיה לדוגמא כישוף אהבה. אם הרגש הוא "שנאה" מטרת הטקס תיהיה לקלל. ככה שההורמונים והגנטיקה לא ממש משנים את העובדה של טוב ורע,ומן הסתם לחוק הקארמה לא אכפת מזה...:) מבולבל קצת,אם לא תבין אני עוד אסביר. חביב הקסם

Weirdi

New member
רגשות

הם הורמונים, וגנטיקה. הרגש של אהבה מיוצר על ידי חומר כימי במוח והוא שם כי הבריריה הטבעית מצאה שזאת הדרך היחידה לגרום לאנשים להמשיך להתרבות ולקדם את דור העתיד. בנוסף- צריך לאהוב את הילדים כדי לגדל אותם עד שהם יהיו גדולים מספיק לדאוג לעצמם. שנאה היא רגש שמיוצר, שוב, על ידי חומר כימי במוח, והוא נוצר כדי להגן עלינו מהתקפה ומאיום. קנאה מיוצרת כדי להגן על מה ששלנו, ועצב כדי לגרור אותנו הלאה. למדתי מניסיון אישי שרגשות בכישוף משנים הכל. את מטרת הכישוף ואת התוצאה. וכיוון שרגשות הם דבר לא יציב, אני מעדיפה לא לבסס את העבודה המאגית שלי עליהם. לחוק הקארמה לא אכפת, בעיקר כי הוא לא יישות כלשהי לכן איכפתיות לא נכנסת למשוואה. ואני גם לא מאמינה בו, אז הוא לא קיים בשבילי. ואף חוק לא קיים בעולם. תורת הכאוס עכשיו מוכיחה את זה (ההתבססות שהעולם הוא לינארי ולכן המתמטיקה עובדת ויש סיבה ותוצאה נהרס- ישנו קו שנמצא בין נקודה לנקודה על איזור סופי, אבל הקו עצמו הוא אין סופי ויכול להמשיך להתארך לעולם [פרקטלים], ולכן הוא קיים בין מימד אחד, לשני מימדים והוא לא לינארי)

אמ..

איך את מבצעת כישוף ללא רגש? להגיד ש"רגשות הם לא דבר יציב" זה קל,העניין הוא להשתלט עליהם ובעזרתם לעבוד. על מה את מבססת את העבודה המאגית שלך?מה בתוכך מעורר את הכוח אם לא רגש? ד"א את יכולה לתת לי לינק לאתר שמדבר על תורת הכאוס,ועל פרקטלים בפרט?קראתי על זה,ושמעתי הרצאה בנושא אך אני עדיין רעב לידע :) אני לא חושב שתורת הכאוס מסוגלת לשלול חוקים קוסמים כגון חוק הקראמה..אולי היא לא,ועדיין לא הבינו את זה. חביב הקסם

Weirdi

New member
אמממ

למדתי לנתק את הרגשות ואת הרצונות הצרכים שלי והרצונות היום יומיים בשביל להשיג רמה אחרת של הכרה. אבא שלי פיזיקאי שמתמחה בתיאוריית הכאוס ומימדים אז בעיקר אני לוקחת ספרים ממנו וקוראת. חיפוש קצת באינטרנט עלה עם: http://www.mathjmendl.org/chaos/ שנותן את הבסיס ולינקים לנושאים יותר ממוקדים. תהנה:) והמתמטיקה היא ביטוי של העולם ב"מימד" אחר, וכל המדע, כל המחשבות, כל הרעיונות והדרך בה אנשים ביטאו אותם עד הזמן האחרון היו לינריות. הגילוי שלינריות לא יכולה לבטא את העולם הביא למהפך בדרך של המחשבה. אפילו המחשבה שקו הזמן הוא לא ישר אלא ספירלי או הפוך או מפוזר זה לא נכון. מימד הזמן הוא כאוס- חלקיקים מפוזרים בצורה אקראים לגמרי שמוגדרים על ידי נוסחא פשוטה. הכאוס מבטל את כל החוקים ובאותו זמן מקיים את כולם, ולכן חוק ההחזרה לא קיים, אבל מתקיים באקראיות. אני יכולה להמשיך לדבר על פיזיקה שעות, זה פשוט חומר כל כך מרתק, אבל אני אשתוק עכשיו.

האם המטמטיקאים

השכילו לחקור חוקים קוסמים ולקבוע עפ"י תורה זו או אחרת שהם מתקיימים או לא? ועוד לנסח משוואות "פשוטות" ? אני בספק...אבל את מבינה יותר ממני בנושא.. באיזה ספר יש התייחסות לחוקים קוסמים עפ"י תורת הכאוס?שם הספר והמחבר בבקשה...זה באמת מרתק,ואם אפשר גם ספר שמדבר על תורת הכאוס בכלליות(אבל לא לכאלה שאבא שלהם פיזקאי...) בתודה מראש חביב הקסם

Weirdi

New member
תיאורית הכאוס,

היא תיאוריה שמתארת את העולם, למרות שאני לא נתקלתי בספרים שמשתמשים בתורת הכאוס כדי לתאר מאגיה או פן של מאגיה... קו המחשבה שלי הוא- כאוס מתאר מתמטיקה, מתמטיקה מתארת את הייקום, מאגיה היא חלק מהיקום וחלק מהחיים ולכן אפשר לייחס את הכאוס למאגיה. Paris Arnopoulos - כותבת ספרים בנושא (כאוס בחברה) קראתי רק ספר אחד שלה ואין לי מושג איזה זה היה... בהצלחה ותהנה.

P o M i K i

New member
נכון

אי אפשר לקטלג את המטרה ל"טוב ורע" גם כי זה לאדבר נכון לעשות וגם בגלל שטוב ורע זה דבר סובייקטיבי שכל אחד רואה אותו שונה. ף אחד לא יכול לשפוט את השני אם המעשים שלו הם טובים או לא.

ToryMaster

New member
אמממם

אני לא מאמינה שאפשר לקטלג טוב ורע, זה הכל עניין של דעה אישית ונורמות חברתיות (אלה שטוענות שכפייה לדוגמה זה משהו רע) מה שכן, המאגיה עצמה היא בהחלט אותה מאגיה, אתה עושה אותם דברים, המהלך של הטקס הוא כמעטזהה, אבל את האנרגיות שנשלחות, אתה מתעל למטרה שהיא שונה.

למעלה