שחור ולבן

בסופו של דבר את עדיין לא יודעת מה היה בדיוק והאם השוטר לא

היה בסכנת חיים.

ולקרוא להם מתפרעים זה כמעט כמו להגיד שהם חמודים..

poseidon111

Active member
נכון לגמרי. גם אני וגם את ואומר אפילו מרבית האוכלוסיה מסכימה

שיש אפליה כנגדם. לא יודע אם אפליה רשמית אבל בטח תודעתית.
אנחנו בסיטואציה מסויימת היינו מצטרפים אפילו להפגנת מחאה.
אבל מה שהיה אתמול לא היתה הפגנה, זה כמעט הפך ללינץ'.
הם פשוט הבקיעו שער עצמי. סימפטיה הם לא יקבלו בדרך זו.
את יודעת מה, אם היתה להם בחוגים מסויימים תדמית לא טובה, היא קיבלה חיזוק רב אתמול.
וזה חבל מאוד.

RossieL

Active member
אפליה, הבנה, אמפטיה ואַנְטִיפַּתְיָה

עצוב, מאד מאד עצוב, אבל נכון.
אירועי היומיים האחרונים גרמו לנו להתרחק, להרגיש מותקפים בעצמנו,
הם טעו לחשוב שבדרך האלימה שלהם הם ישיגו משהו,
הם השיגו, אבל בדיוק את ההפך ממה שהם ביקשו.

לבקשת משפחת הנער ההרוג, פעולות המחאה הופסקו עד תום השבעה,
מקווה שזה זמן לחשבון נפש וחישוב מסלול מחדש.
הם חייבים את המחאה,
את חייבים שינוי,
אבל הם חייבים להתוות לעצמם דרך שתרכוש חזרה את האמפטיה הציבורית.

מאחלת לכולנו ימים של שקט

קצת על האפליה נגד האתיופים

תואר ראשון - חינם + מלגת קיום
סטודנטים יוצאי אתיופיה זכאים, בהתאם לתנאים, לסיוע מטעם המינהל לסטודנטים עולים במשרד העלייה והקליטה.
במסגרת הסיוע ניתנים לסטודנטים:
מימון שכר לימוד.
מימון קורסי אנגלית במסגרת החובות לתואר.
שיעורי עזר, חונכות ותמיכה אקדמית - באמצעות מוסדות הלימוד.
ייעוץ והכוונה בבחירת מקצוע לימודים.
פעילויות חברה ותרבות, אירועים וסמינרים.
שירותי תמיכה של עובדים סוציאליים ופסיכולוגים.
ליווי אישי אקדמי חברתי על-ידי מדריכים חברתיים.
בנוסף, ניתנות מלגות קיום בסך 600 ש"ח לחודש, עד 9 חודשי לימודים בכל שנה (מותנה בתכנית לימודים בהיקף של לפחות 50% שנתי או סמסטריאלי, ולא כולל לימודי תואר שני, הסבה או תעודה לאחר תואר).
מי זכאי?
צעירים בעלי זכאות לתעודת בגרות או תעודת סיום מכינה שהם יוצאי אתיופיה:
מי שנולדו באתיופיה ועלו לארץ לאחר 01.01.1980
מי שנולדו בארץ ושני הוריהם עלו מאתיופיה לאחר 01.01.1980
משכנתא - הלוואה יחודית חלקה ללא ריבית וחלקה בריבית נמוכה
סיוע ברכישת דירה (משכנתא) ליוצאי אתיופיה
הקדמה:
משפחות של יוצאי אתיופיה שהם חסרי דירה זכאיות להירשם ולהשתתף בהגרלה של תכנית הלוואות בתנאים מועדפים לרכישת דירה
לשאלות ובירורים, ראו פרטי יצירת קשר בנושא משכנתאות באתר השירותים והמידע הממשלתי
למידע על תכנית ההלוואות ליוצאי אתיופיה ראו באתר התכנית וכן באתר השירותים והמידע הממשלתי
המדינה מעניקה סיוע ברכישת דירה בתנאים מועדפים למשפחות יוצאי אתיופיה שהם חסרי דירה.
בשנים 2017-2020 תיפתח בתחילת כל שנה הרשמה לתכנית הלוואות בתנאים מועדפים, שיינתנו בהתאם לתנאי הזכאות ולהגרלה שנערכת בין הנרשמים.
במסגרת התכנית ניתנת הלוואה לדיור בסכום של עד 600,000 ש"ח, לתקופה של עד 25 שנה, צמודה למדד המחירים לצרכן.
ההלוואה ניתנת בתנאי ריבית מיוחדים:
ב-10 שנים הראשונות - ללא ריבית (0%).
ב-15 השנים הבאות - בריבית שנתית בשיעור של 2%.
זכאים שייקחו הלוואה משלימה בסכום הנמוך מ-600,000 ש"ח, לא יידרשו להון עצמי בשיעור של 25% אלא של 5% בלבד.
אלו ההטבות הבולטות - שכוללות בני דור שני - לרשימת ההטבות המלאה:
https://www.kolzchut.org.il/he/יוצאי_אתיופיה

.

RossieL

Active member
אנשי שמאל קיצוני

נו, גם את המחאה הזו, גם את המוות הזה, כמו את אונס הילדה בת ה 7 מבנימין רותמים להשתלחות הפוליטית.

עצוב, אבל צפוי...

למה את כועסת על מה שאמר כתב טלויזיה

שעמד אתמול לייד אותם מפגינים כשבתוכם לא היה כמעט אף אתיופי והם החזיקו שלטים שדיברו בשם עצמם?
מישהו דיבר על כל המחאה?
את השאר כמו תמיד את כבר מכניסה מילים לפי ואז מתווכחת עם הדברים שאת אמרת ולא אני.
זה קצת מטריד ( כי לריב עם עצמך זה לא דבר רגיל ) אבל גם קצת מצחיק :)
כי זה כמו באיזו סידרה שהיתה פעם שאני לא זוכרת איך קראו לה על איש שהיה רב עם עצמו וקופץ מצד לצד כשהוא עושה את זה.

RossieL

Active member
בואי, שניה

אם אמרו בטלויזיה, כתבו בעיתון, פרסמו ברשת, אז ... אסור להתרגז ולחשוב שזה מטומטם?

ועוד משהו, קטן.
שמתי לב שיש לך מין נטיה כזו, לנתח את האישיות שלי, לאבחן אותה, לתרגם את המחשבות שלי, את הכוונות שלי, ולעיתים אפילו להציע הצעות.
אז, באמת תודה.
אבל אני לא הייתי מציעה לאפ'חד לקחת יותר מידי ברצינות את האיבחונים וההצעות שלך.
באמת, אם מישהו שקל - לא כדאי.

אז בואי תנסי להתמקד בנושאים שעולים לדיון ואת הניסיונות שלך להיות פסיכולוגית [או מה שאת מנסה להיות] תשאירי מאחורי המסך והמקלדת.

אה, כן, ואל תחששי, אני לא אחסום אותך בגלל דעותיך [גם משהו שאת נוהגת הרבה פעמים להתריע בפניו].
את נחסמת ותיחסמי רק אם תשתוללי ותפרי את השקט של הפורום ו/ או תעלי תגובות שיפגעו בשמם וגופם של גולשים אחרים.

אמרו בטלויזיה והראו...את יכולה לחשוב שהמציאות מטומטמת

אבל היא עדיין מציאות.
אתמול העדה האתיופית ברובה נענתה לבקשת המשפחה ולא הגיעה להפגין ובצומת עזריאלי ישבו על הריצפה פעילי שמאל שמחו על הגירוש והכיבוש ולא על שום דבר אחר.

ולגבי החסימה היות שמעולם לא השתוללתי אבל כן נמחקו לי הודעות רק כי את לא אהבת אותן למרות שהן לא עברו על החוק או על התקנון אז יש לי בהחלט סיבה לחשש סביר מאוד.

לגבי הניתוחים שאני עושה לך.....יש לך מנהג להדביק לי אמירות שלא אמרתי ואז להתווכח איתן, אותי זה מצחיק.
לא עדיף להתווכח עם מה שכן אמרתי (או יותר נכון כתבתי)

RossieL

Active member
השוטר ירה

אין ויכוח שהשוטר ירה.
השאלה אם היה בכך צורך?
האם באמת נשקפה סכה לחייו?

עלַ פי החקירה המתנהלת כרגע, התשובה חד משמעית לא.
והנער הצעיר נהרג לחינם!
מוות מיותר!!!

אני לא מאחלת לאיש מאיתנו להיו בסיטואציה כזו אבל אני לא יכולה שלא לשאול אם היה מדובר בשוטר אתיופי שירה בנער בהיר עור, גם היית מגיב כך? [אני כבר מנסחת את התשובה שלך....]

נער צעיר בעל עבר פלילי עשיר שבכלל היה אמור להיות במעצר בית

שזרק אבנים על שוטר וילדיו ממש לא מת מוות מיותר, הוא הרוויח אותו ביושר. השוטר ירה לפי הנהלים לכיוון הרגליים, הכדור פגע בקרקע וממנו באתיופי עבריין. אני רואה בזה יד מכוונת. ברוך שפטרנו. אבל עדת השקרנים לא יודו אלא יגנו על עבריין בכל הכוח, גם תוך מתן עדות שקר.
איזה בן זונה היה זורק אבנים עליי ועל ילדיי, הייתי קוברת את כל המשפוחה שלו באבנים.

הדברים שמתבברים על הבחור הזה לא נעימים והתקשורת מצניעה

בכדי שאפשר יהיה לשחק על העניין האתיופי עד הסוף . בכל מקרה, מי שרוצה לקחת עליו אחריות ולהפוך אותו לילד שלו (הילד של כולנו) שיהיה לו בהצלחה.
שלי הוא לא.

RossieL

Active member
גזענות ארסית ונוטפת שנאה מכל מילה ואות

את היית שם?
ראית מה קרה?
את מכירה את סולומון באופן אישי, את משפחתו, את נסיבות חייו?
ובכל זאת את[ה] מעיזה לכתוב ש"ברוך שפטרנו" ו"לא מת מוות מיותר, הוא הרוויח אותו ביושר"
אמא'לה, איזו זגענות, מהסוג הגרוע ביותר.

אבל איך לא, איך לא יצמחו גזענים רעים כל כך אם מפכ"ל המשטרה עצמו מאשר התנהגות מהסוג הזה? מאפשר את תופעת אלימות שוטרים נגד יוצאי העדה האתיופית.
"בכל המחקרים הקרימינולוגים בעולם, ללא יוצא מן הכלל, הוכח כי מהגרים מעורבים בפשיעה יותר מאחרים וצעירים מעורבים בפשיעה יותר מאחרים. כאשר הדברים מתלכדים יחד, נוצר מצב שבו סטטיסטית יש קהילה שמעורבת יותר בפשיעה וכאשר שוטר פוגש חשוד מהקהילה המעורבת בפשיעה, מטבע הדברים המוח שלו חושד בו יותר מבאחר."

אה? דמם מותר כי הם נתונים בסטטיסטיקות!

ולענין המחאה

אם מישהו היה שורט לי את הרכב- היה קופץ לי הפקק.
ואני מאדדדדדדדדדדד בעד המחאה שלהם,
היא מוצדקת מאין כמותה, והגיע הזמן שיתחילו לראות אותם ולהקשיב להם!!!!!

לחסום כבישים? גם צירים מרכזיים?אין בעיה,
לחסום צירים מרכזיים למשך שעות ארוכות - בעיני מוגזם וסר טעם.
להפגין מול תחנת המשטרה ממנה הגיע השוטר? הכי לגיטימי!
להפוך ולהבעיר ניידת- ונדליזם!!!!
ליידות אבנים וסלעים לעבר שוטרים, לגרום נזקים מכוונים לשטחים ציבוריים ולציבור שעושה בהם שימוש? ביריונות

שוב, המחאה מוצדקת והם חייבים לא לתת לה לדעוך, אבל הם חייבים לקיים אותה כך שלא יגרמו נזק לשאר האוכלוסיה. בעיקר לא לעצמם!!

יכולה להבין את הכעס והתסכול של מי שעמד בכבישים וספג את הזעם שיצא מכל פרופורציה.
רק שלא נשכח:
הסיבה בגינה הם יצאו לרחובות, ההתנהלות של הממסד מולם, היא מוצדקת.
הם מרגישים שקופים בחברה שלנו! הם לא שווי זכויות! דמם מותר!

אבל באלימות לא מונעים אלימות!!! לא פותרים אותה!!

ולמרות ועל אף כל הנאמר: התגובה אליה הגבתי, הגזענות הקיצונית ... מפחיד!!!
"ברוך שפטרנו ... לא מת מוות מיותר, הוא הרוויח אותו ביושר"

dory38

New member
הבנתי שהנער ניסה לשקם את חייו לפני שנורה בידי השוטר

אין לי מושג עד כמה הצליח, אבל זה כבר סיפור אחר. מרביתנו ברמת ניכור מאוד גדולה מהקהילה האתיופית. בינינו, כמה מהכותבים פה פגשו אנשים משם פנים אל פנים, לא כולל קופאים במינימרקט? אני פגשתי כמה בשירות הצבאי, תלמידה שלמדה איתי מספר פעמים באוניברסיטה (מדע המדינה) וזהו.

לא רק שפגשתי, אני גדלתי לצידם ואפילו יצאתי עם אחד מהם.

טעות חיי שעד היום אני מתחרטת עליה.

dory38

New member
מה הסיבה שאת מתחרטת?

בכל מקרה, אין סיבה להתעסק בחרטות. מה שהיה היה.

למה? כי ברגע שהחלטתי שלא מתאים לי הבן אדם התהפך

ונהיה אלים, כולל ניסיון אונס ואיומים על המשפחה שלי (כולל ילדים קטנים שבה). לקח לי שנה להפטר מהחלאה הזה וגם זה רק לאחר ביקור פתע שאחים של אמא שלי עשו לו בבית הוריו. כיאה לאתיופי עלוב שחזק על חלשים, הוא מהר מאוד חירבן במכנסיים (במלוא מובן המילה) כשדוד שלי הצמיד אותו לקיר ביד אחת.

אין מה לעשות, אלה אנשים חלאות שמבינים רק כוח גס. אתה מפרק מכות בן זונה אחד, כל השאר מכבדים ומחייכים אליך. אם למשטרה היה שכל, היו מפרקים להם את העצמות. ואם למדינה היה שכל, היו שוללים לכל מיני "נערים שאיבדו את חייהם לשווא" את אזרחותם ושולחים אותם בחזרה לחור ממנו זחלו באתיופיה. כל השאר היו לומדים איפה מקומם.
אגב, הסיפור שלי הוא לא חריג. כל מי שאני מכירה שהיה במערכת יחסים עם אתיופים (זכרים ונקבות) אכל אותה בצורה זו או אחרת.

dory38

New member
לא התאים לך, חתכת, נקסט

אין צורך בכתב פלסטר קולקטיבי על העדה האתיופית.

למעלה