שחור ולבן

RossieL

Active member
שחור ולבן

מה יש בו, בצבע השחור, שגורם לאנשים מסוימים לחוש שדמם של בעלי גוון צבע זה הוא הפקר?

אתמול נהרג סלומון טקה, הנער בן ה-18 בקריית חיים מירי שוטר.
לדברי השוטר היורה, הוא חש מאוים וחש סכנת חיים אמיתית לאחר שהותקף באבנים על ידי קבוצת נערים באזור גן שעשועים.
כתוצאה מכך, שלף את אקדחו ויריה אחת, קטלנית, לחזהו של סלומון, הרגה אותו.

אין זה מקרה ראשון בו שוטרים פוגעים ואף הורגים את בני העדה.
בינואר השנה נהרג יהודה ביאדגה בן ה-24 על ידי שוטר בבת ים, לאחר שלטענת המשטרה הוא איים עם סכין שלופה על שוטרים שהגיעו למקום. נכון לעת זו, השוטר טוען חד-משמעית שחש בסכנה לחייו.

לא אמנה את כל האירועים בהם היו מעורבים שוטרים ובני העדה האתיופית ועל ההתנהלות האלימה כלפיהם והפעלת כוח בלתי סביר, והכל כי צבע עורם שחור, והם ישבו/ הסתובבו בשכונה לבנה, מה שלבטח היה אקט של אלימות מתהווה.

בעקבות הירי אתמול יצאו היום בני העדה להפגין ברחבי הארץ תוך שהם חוסמים כבישים, מציתים צמיגים ופחים וזועקים את כאבם וגורמים לפקקי ענק בצירים מרכזיים.
לצערי הרב, תגובות רבות היו מכוערות, בלשון המעטה, והגזענות נטפה מהן.
אני מתחלחלת לנוכח העובדה שהחברה הישראלית כל כך מתדרדרת והפערים בה רק הולכים ומרחבים, כמעט בכל תחום בחיים.

שמאל וימין,
דתיים וחילוניים,
אשכנזים וספרדים/ מזרחיים,
שחור ולבן.

עד כמה התהום עמוקה ומתי נתעשת ונעצור את ההידרדרות ונתחיל לטפס חזרה מעלה, אל איי שפיות בתוך הכאוס שהולך ומשתלט עלינו??

קלייטון.ש

Well-known member
האבסורד האמיתי הוא שנותנים נשק ורשות להשתמש בו לאנשים

שאין להם אומץ לעמוד מול סכנות, וכל מה שהם חושבים עליו הוא הסכנה לעצמם.
מי שאין לו אומץ שימצא עבודה אחרת, במשרד או משהו. מי שלא יודע לפתור בעיות של אלימות ואיומים (אמיתיים או מדומים) בלי להרוג את המאיים, שלא ילך למקומות בהם יש בעיות כאלה. מי שחושש לחייו שלא ילך למקומות בהם חייו יועמדו בסכנה, אמיתית או מדומה.
גם צריך להיות ברור שהמחשבה שזו בעיה של "שחורים" היא לא מדוייקת. זה מתחיל בהם אבל גם הלבנים יבוא יומם.

RossieL

Active member
"...גם הלבנים יבוא יומם..."

אתה מבין את העוצמה שיש במשפט הזה?
מבין את האיום שיש במשפט הזה?
מבין את העתיד אליו אנחנו צועדים?

dory38

New member
אכן, שילוב של גזענות ופחדנות

כולי תקווה שבמשטרה יעשו בדק בית ולא יטאטאו את המקרה מתחת לשטיח. לשאלתך, התהליך יקרה כשיחוקקו חוקים מתאימים ויתחילו לאכוף אותם. ישראל צריכה להיות מדינת חוק, שפושעים יפחדו משוטרים.

dory38

New member
בלי תקווה, לאן נגיע?

גלעד ארדן כמעט ולא נשמע. כשר לבט"פ, האחראי על המשטרה, עליו להציע תוכנית פעולה, שלא יקרו דברים כאלה שוב במשמרת שלו, אולי גם לאחר מכן.

לפני שבועיים נשים חרדיות זרקו אבנים על לשכת גיוס

והבנות שהיו שם לא יכלו לצאת.
נראה לך שירו על החרדיות רימוני הלם כמו שזרקו אתמול על מפגינים אתיופים?

דיברגנט חדש

Well-known member
האתיופים צודקים!

למה להם אסור לזרוק אבנים על כוחות הביטחון ולערבים מותר?

dory38

New member
יש אגב משפט בערבית: "לחץ כבד יוליד פיצוץ"

אם אתה מכביד את ידך על אוכלוסיה מסוימת, זה יתפוצץ לך בפנים. מזכיר לותיקים יותר ממני את מהומות וואדי סאליב בשנות ה-50.

poseidon111

Active member
יש לי את כל הסימפטיה לעדה ודרישתם לשוויון מלא. יש לי

אפס סימפטיה לדרך בה הם בחרו לנהל את מלחמתם ורתימת אנשים אקראיים
למאבקם תוך אי אכפתיות מלאה לעובדה שאנשים לא צריכים להיפגע כתוצאה מהפרת החוק מצד המפגינים.
אם כבר מדברים על אנרכיה צריכים לכלול את ההפגנות הללו, את שיבוש החיים לכלל אזרחי המדינה גם כן.
אה כן, תקיפת תחנת משטרה על ידי המון מוסת הוא ארוע אלים ביותר, ארוע שמזכיר את תקופת המערב הפרוע בזמן שההמון דרש לדלג על השלבים הלא
הכרחיים לדעתו שכוללים חקירה ומשפט. ההמון רוצה ישירות את ראש "הפושע".
הקלות הזו של ההמון המוסת מזכירה לי שלא לפני הרבה זמן היו אנשים בקרבנו עם אופי סודני שצרחו "הוא אנס, הוא פושע מלחמה". להתלהם וללכת עם דעות קדומות במקום עובדות שרירים וקיימים גם היום.
מטומטמים יש מכל צבע ומכל מגדר מסתבר.

dory38

New member
מי שעבר על החוק צריך להיות בכלא

קשה להבין, מחוץ משילוב של גזענות וטמטום, מדוע השוטר בחופשה בחר להוציא את הצעיר להורג, במקום לעצור אותו למשל. פחות כח ויותר מוח, זה מה שצריך כאן.

יפה שאתה מתעלם מנתוני המצב

חבורה של מבוגרים צעירים, שיכורים, הלכו מכות בגן משחקים וזרקו אבנים משתלבות על שוטר שניסה להפריד ביניהם ועל ילדיו הקטנים.
הם פורעי חוק ודווקא השוטר אשם?
היית מעדיף שיהרגו את אחד הילדים? כמו שקרה לפני כמה חודשים בבאר שבע, כשהרגו את השכן שביקש שיהיו בשקט?

dory38

New member
ממש לא

פושע צריך להיענש, בלי קשר לכלום. אבל, לא ייתכן שאדם בן 20 ומשהו מופרד מחבריו הלבנים (או הלא שחורים) ומחפשים עליו סמים ביציאה ממועדון לילה. צריך גם לראות את הצד השני.

זה באמת מצב לא תקין

ודורש תיקון.
אבל באותה מידה מפרידים חבר'ה דרוזים, חיילים בחופשה, ומחפשים עליהם.
&nbsp
מכאן ועד להצדקה של ההתפרעות האלימה של אנשי העדה האתיופית בכבישים ביומיים האחרונים הדרך ארוכה.
&nbsp
אני מחכה לבדק בית גם בעדה האתיופית עצמה. שיתחילו לחנך את הנוער ללמוד ולעבוד, ולא להשתכר בגני משחקים באמצע היום.

einat162

New member
במקרה של ביאדגה מדובר על אדם עם בעיות נפשיות

הלום קרב או בעיה אחרת אם אני זוכרת נכון. אחרי המקרה הזה קראתי הרבה דברים שהמשפחה אמרה, שהעלה הרבה סימני שאלה אצלי (התרשמות שהמשפחה די הסתירה בעיות כמו התפרצויות אלימות - כדי להשאיר את זה "בתוך הבית", כולל מקרה של התקפת האמא).

גם פגיעה ברגליים ובידיים יכולה להביא למוות.

מה שקרה עם טקה... הדבר הראשון שקראתי, הכותרות, היו "שוטר לבן ירה באדם שחור". לא אומרת שאין גזענות, לא אומרת שאין מחשבה סטריאוטיפית בגלל צבע - אבל התרכזו רק בצבע, ופחות במה שבאמת התרחש.
ההפגנות האחרונות- לא ממש הפגנות אלא אנרכיה. האם הם משנות את דעת הציבור הלבן? - לא. האם הם גורמות לאחרים לחשוב שאולי הירי היה מוצדק? - כן, וזה עוול לסלומון טקה אם באמת לא היה אלים כלפי השוטרים או אזרחים אחרים.

אגב גם זה לא מדוייק ואיש לא מעז דבר על זה כי זה יהרוס

את עניין הגזענות.
אבא של ילד אחר שהיה שם ילד לבן (מה לעשות לא אני צבעתי אותו בלבן ככה הוא נולד ואני מפחדת שרוזי תגיד שאני משקרת) התראיין ואמר בפירוש שהבן שלו ניצל כי הספיק להתחבא ואז הבחור האתיופי חטף את הכדור, או יותר נכון מה שידוע היום את הנטז מהריצפה.
אבל מאז חלפו להם שלושה ימי זעם והעדות הזו נעלמה ונגוזה ואיש לא מעז לחזור אליה שנית.

ומה יש בצבע עור שחור שגורם לאנשים לחשוב שהם מעל החוק

ומותר להם הכל? מה בצבע עור שחור גורם לאדם לחשוב שהוא יכול לקחת סכין מטבח לתקוף שוטר? מה בצבע עור שחור גורם לאדם לחשוב שהוא יכול לקחת אבנים לזרוק אותם על שוטר? מה בצבע עור שחור גורם לאנשים לחשוב שזה בסדר לבצע לינץ' באנשים לבנים? למה זה בסדר לאתיופי לומר מול כל המדינה שוטר טוב, שוטר מת? למה אתיופי טוב זה לא אתיופי מת (למען האמת אתיופי מת זה אתיופי הכי טוב שיש).
את טועה כשאת חושבת שזה צבע עור שלהם. זה לא הצבע, זה המרקם אנושי של האתיופים. כל מי שאי פעם בא איתם במגע עמוק מספיק (שוטרים למשל) יודע שזו עדה של אנשים בטלנים ומאוד מאוד אלימים. זה רוע טהור. ואתמול הם הוכיחו את זה.
אם יש גיוס המונים לתמיכה בשוטרים ומשפחותיהם, אני הראשונה לתמוך.

poseidon111

Active member
כתבת: "בעקבות הירי אתמול יצאו היום בני העדה להפגין ברחבי

הארץ".
מה שהיה צריך להיכתב על סמך נסיון קודם איתם:
"בעקבות הירי אתמול יצאו היום בני העדה למהומות אלימות ברחבי הארץ ".
כן, אותה אלימות שכנגדה הם מוחים.
כן, הכאוס שדיברת עליו יכול היה להשתלט עלינו אם היו מצליחים בתכניתם.
אולי זה יקרה כי הבנתי שהם רוצים לנטרל את נתב'ג.
מה שחמאס וחיזבללה ניסו לעשות ונכשלו, אולי יצליחו הפורעים הללו לעשות.

RossieL

Active member
אלימות ברחובות

לא מצדיקה אלימות, נקודה.
והתמונות שהחלו להגיע אתמול אחה"צ ובמשך היום ממש לא עשו טוב.
לא לי ולנו, שצידדנו במחאה של בני העדה ובטח שלא לכלל העדה האתיופית.
פתאום, מקורבנות של החברה והמערכת הם הפכו להיות העבריינים.
כי קומץ אנשים חמומי מוח, עבריינים, ניצלו את המצב הרגיש והנפיץ כדי לתת דרור לנטיה הוונדליסטית שקיימת בהם.

אבל לא נכון להאשים את כל העדה והמאבק שלה צודק מאין כמוהו.
וחסמו כבישים גם בצפון, ונתקענו ובפקקים לא סימפטיים [איזו מילה מכובסת, הצחקתי אותי] במשך שעות ארוכות, ועדין, כשהגענו הביתה, הילדים שלנו היו שם, חיים ונושמים.
הבן של משפחת טקה לא,
המשפחה שלהם לעולם לא תשוב להיות מה שהיתה.

אז, כן, צריך לרסן את המתפרעים ואם צריך אז לעצור אותם, אבל אסור לנו לעצור את המחאה. חובה עלינו לתת להם להוציא את הכאב שלהם.
יתרה מזאת, צריך מישהו שיעזור להם, שייצג אותם, שיהיה הפה שלהם, אבל באמת, לא מס שפתיים.
אולי כך נצליח למנע את הפעם הבאה, שכרגע, זה רק ענין של זמן עד שנהיה באותו מקום ובאותה סיטואציה עם השלכות, חס ושלום, הרבה יותר הרסניות.

למעלה