שורשים

bwp2

New member
שורשים

אם נתון ש x^2>a איך פותרים את זה? ואם נתון ש x^2>-a מה אז? ואם יש לי x^2+x>0(גדול שווה) מה עושים?

טיפול שורש ../images/Emo107.gif

אם x²>a ובהנחה ש a גדול או שווה לאפס, הפתרון הוא :
_ x>Va או _ x<-Va​
אם a<0 התשובה היא לכל x , כי מספר בריבוע לעולם אינו שלילי (בשדה המספרים הממשיים). לגבי השאלה השנייה, אין שום הבדל בינה לבין הראשונה. פשוט מציבים מינוס a במקום a . לגבי אי השוויון :
x²+x>0​
השורשים הם אפס ומינוס אחד, ולכן :
x>0 או x<-1​
אם הסימן הוא גדול/שווה, אז גם בתשובה הסופית זה יהיה עם שווה.

bwp2

New member
לא הבנתי

למה איקס קטן ממינוס אחד. לא כ"כ הסברת, אם אפשר לפרטא יותר תודה(זה החומר היחידי בתיכון שלא הקשבתי בו)

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

למה איקס קטן ממינוס אחד
ככה
כי בא לו
וברצינות, x²+x>0 x(x+1)>0 מתי x(x+1) n מתאפס
(ה-n נמצא שם סתם, אחרת הכל מתהפך) כש x=0 או x=-1 נכון
ובגלל שהמקדם של איקס בריבוע הוא חיובי, הפרבולה בעלת מינימום. מתי היא גדולה מאפס
כשאיקס קטן ממינוס אחד, או גדול מאפס.

עוד הסבר ../images/Emo107.gif

אני רוצה לפרט קצת יותר את מה ש"ללא שם" הסבירה לך. נניח שלפנינו אי שוויון ריבועי שגדול מאפס. כלומר :
ax²+bx+c > 0​
נניח גם שהמקדם a חיובי. נקרא לשני השורשים של הפרבולה X1,X2 , כאשר X2 הוא הגדול מבינהם (בהנחה כמובן שיש לה בדיוק שני שורשים ממשיים). אם כך, הפתרון של אי-השוויון יהיה תמיד :
x>X2 או x<X1​
לעומת זאת אם הפרבולה הנ"ל קטנה מאפס, הפתרון יהיה :
X1<x<X2​
את המסקנות האלה אני ממליץ לא לזכור סתם בעל-פה, אלא לנסות להבין אותם מתוך התבוננות בגרף הפרבולה. כאשר a>0 זוהי פרבולה "מחייכת" (עם מינימום) וניתן לראות שאלו התוצאות. אם המקדם a שלילי, ניתן לגשת בשתי דרכים : א. לכפול במינוס אחד את אי-השוויון כדי שיהפוך לחיובי (לא לשכוח במקרה כזה להפוך את כיוון אי השוויון). ב. להחליף בין שתי המסקנות. עכשיו אפשר לקחת את הדוגמאות שנתת בהודעה הראושנה, ולהבין למה התוצאות הן כמו שהן. אם לפרבולה אין שורשים ממשיים, או שיש לה רק שורש אחד, התוצאות שונות, אבל זה כבר נושא לפעם אחרת.

טיפול שורש ../images/Emo107.gif

אם x²>a ובהנחה ש a גדול או שווה לאפס, הפתרון הוא :
_ x>Va או _ x<-Va​
אם a<0 התשובה היא לכל x , כי מספר בריבוע לעולם אינו שלילי (בשדה המספרים הממשיים). לגבי השאלה השנייה, אין שום הבדל בינה לבין הראשונה. פשוט מציבים מינוס a במקום a . לגבי אי השוויון :
x²+x>0​
השורשים הם אפס ומינוס אחד, ולכן :
x>0 או x<-1​
אם הסימן הוא גדול/שווה, אז גם בתשובה הסופית זה יהיה עם שווה.

למעלה