שוקל לנסוע אך...

TalSiron121

New member
שוקל לנסוע אך...

שלום לכולם ! אני חדש פה בפורום וארצה לשתף אותכם בדילמה שלי. יפן ותרבותה תמיד עיניינו אותי ויחד עם הרצון לעשות כסף, בזמן האחרון התחלתי לשקול לנסוע לעבוד ביפן כמוכר באסטות באביב או בקיץ. אך יחד עם זאת צצו כמה חששות בקשר לעבודה ביפן: 1) בטיחות - ישנם שמועות שעבודה ביפן (ובמיוחד כמוכר בבותקה בשוק) היא מסוכנת - יאקוזה עניינים ומה לא. 2)יוקר המחיה - אתם בטח כבר יודעים מה אומרים על יפן בהקשר הזה. 3) ובכלליות אני חושש שהבדלי השפה והתרבות יהיו גדולים מדי בשביל שבאמת איהנה משהותי ביפן. המשך למטה אפשר להגיד שבעצם יש לי שתי דעות בנושא, מעין המלאך הטוב והמלאך הרע : לנסוע ליפן שהיא מדינה מגניבה ומרקתקת= לבין = מחשבות על כך שבעצם נסיעה ליפן היא רעיון תלוש מן המציאות ולא פרקטי. אשמח לשמוע את דעתכם , טל

Tenguy

New member
בשום פנים ואופן לא! באסטות=עבירה פלילית ביפן

הייתי ביפן כמה פעמים ויצא לי לדבר עם ישראלים שעבדו בבאסטות - כולם היו מרותקים לבאסטה והיו חייבים לעבוד עד מכסה שנקבעה על ידי מנהלי הבאסטה (שחלקם הם ישראלים ותיקים יותר, שמקבלים אחוזים גבוהים יותר מן ארגון היאקוזה, שאחראי על הבאסטות באיזור שלו...) , הרבה כסף הבאסטיונרים לא עושים ! גם הין היפני היום הוא ממש כבר לא הין של שנות השמונים שהיה שווה הרבה יותר כסף בהשוואה לעכשיו. תתפלא, היום יפן בכלל לא יקרה, ואפילו ממש דיי זול לטייל ביפן והיא הרבה יותר זולה בהשוואה לאירופה (חוץ מכרטיס הטיסה לשם...). בנוסף - בניגוד לעבר, היום היפנים הרבה יותר חשדניים לגבי ישראלים בגילאי 20-25 בגלל השם הגרוע שעשו הבאסטיונרים לכל הישראלים, ולא יהססו לגרש ישראלים צעירים שיש לגביהם חשד סביר שבאו "לעבוד" באופן לא חוקי ביפן. פגשתי כמה באסטיונרים ישראלים ואחד מהם שרק השתחרר מן הצבא עבד באוסאקה והוא סיפר לי שכבר היה יותר מחודש ביפן, ולא ראה כלום ביפן חוץ מאוסאקה. יום אחרי שדיברתי איתו ליד תחנת הרכבת - יצאתי שוב מן התחנה בדרכי למלון וזה היה כבר ערב, עם חושך וגשם שוטף - אז הוא העביר את הבאסטה אל מתחת לגשר הרכבת כדי להישאר יבש ושיוכל להמשיך למכור... (אני לא מאמין שבארץ היית מוצא את עצמך במצב דומה : תקוע בערב גשום וקר ומנסה למכור מבאסטה במנהרה חשוכה ליד תחנת רכבת ארלוזורוב...). היה לי כל כך ברור שבלילה עם מזג אוויר קר וגשום הוא לא ימכור כבר כלום... לי היה כל כך לא נעים לראות אותו בודד ומסכן ליד הבאסטה... שהנמכתי את המטריה וחלפתי לידו מבלי שיזהה אותי. למחרת עזבתי את אוסקה בדרכי לדרום יפן, שברור לי שאני לא מוכן בשום פנים ואופן (אפילו אם זה היה איכשהו חוקי...) לשהות ולטייל ביפן כמו הבאסטיונרים ....

Tenguy

New member
עוד משהו : אדם שנתפס בבאסטה לא חוקית מגורש

לצמיתות מיפן, וזאת לאחר הליך של מעצר, שהייה בכלא, משפט וביצוע גירוש בו אתה מובל באזיקים לשדה התעופה (שלאחריו אתה לא תוכל אף פעם לחזור ליפן). זאת חוויה קשה ולא נעימה ובמיוחד שאתה זר, שלא מסוגל בכלל לתקשר עם היפנים. יכול להיות שתצטרך לשלם קנס או ערבות בסכום נכבד, שכבר יגרום לך נזק כספי, בנוסף לכל. אז בהחלט כדאי לשמור על החוק ביפן ככלל, ולא שווה להסתכן בהרפתאות פליליות בפרט. דבר אחרון : הויזה האוטומטית שישארלים מקבלים ליפן היא לשלושה חודשים. אותו באסטיונר שפגשתי באוסאקה, למרות שכבר היה יותר מחודש רק באוסאקה - היה וראה הרבה פחות מקומות בעיר ובסביבתה ממה שאני ראיתי וטיילתי ב-5 ימים. הרבה אנשים שמפתים צעירים לעבוד בבאסטות ביפן מצליחים לסנוור בכסף שאפשר להרוויח, מבלי ליידע את התמימים שאולי אפשר להרוויח את הסכומים האלה, אבל רק אם תעבוד את רוב או את מלוא שלושת החודשים שמותר לך לשהות ביפן. התוצאה היא שהבאסטיונר/ית לא יכולים (ואפילו גם אם יירצו ...) לראות לפחות את המינימום שהתיירים רואים בטיול טיפוסי ביפן. דיי שכיח להיפגש בארץ ישראלים ש"עבדו" ביפן, ולהיווכח שבעצם הם בקושי טיילו בה וכמעט לא ראו כלום בארץ המדהימה הזאת (למעט אולי את האיזור/העיר בה הייתה ממוקמת הבאסטה שלהם) .

Reyoga

New member
ומה הסיכוי למצוא עבודה חוקית ביפן?

שמעתי שהייטק ועסקים זה עניין גודל בסין כיום והרבה לומדים סינית כדיי לעבוד שם. מה עם יפן? יש סיכוי שאיש עסקים (לא דווקא הייטק - את זה בטח יש שם מספיק..) או מקצוע כזה או אחר יוצרך במקום כזה? אוליי יש שם ביקוש למשהוא שהוא נגיש בארץ ושם הוא פחות. שמה דיי בטוח. איפה תמצא איש אבטחה נורמלי? פה כל בנאדם שני יוצא מטכ"ל (בהגזמה כן..), יש סיכוי? או שזאת אשלייה?

Tenguy

New member
לא פשוט, אבל פעם דובר פה בחקלאות אורגנית ביפן

ואם אתה מושבניק, קיבוצניק או סתם אוהב גינון ועבודה בחקלאות (רישיון/ניסיון בטרקטור בהחלט יכול לעזור...) יש לך אופציה לעבוד חוקי ביפן עד חצי שנה. היתרון בעבודה כזאת שמשעות אחה"צ אפשר להתפנות ולטייל או ללכת לפעילויות או לימודים שאתה מעונין לעשות ביפן. הנקודה בסידור הזה שאתה צריך להשתלם בתוכנית לימודים של כמה שבועות (חודש) בתחום הזה בעלות של כ-2000 דולר (בנוסף לעלות הטיסה וההגעה לשם), אבל זה לדעתי דיי משתלם כי זה כולל קורס אינטנסיבי ביפנית. אני לא מכיר מישהו מסויים שיכול להמליץ על זה, אבל שווה מאד לברר. אני גם חושב שחברות באירגון הזה מקנה לך זכויות לעבודה בשאר מקומות בעולם (אני מכיר מישהי ששהתה חצי שנה דרך האירגון הזה בניו-זילנד, והספיקה גם לטייל בכל המדינה). הינה הקישור : http://www.genkijacs.com/wwoof.htm?gclid=COGJxrfhqZACFR9paAodnlJJ6g

Reyoga

New member
זה הדבר הכי טוב שייש לך - חקלאות?

נראה לי עדיף לעבוד באבטחת תחבורה ציבורית איזה שנה לקרוע ת'תחת כדיי שיהיה לי כמה גרושים לאיזה חודש-חודשיים ביפן. מאשר לעבוד בחקלאות...

וזה מה שאני ממליץ לעשות.

אני עבדתי בעבודה אחרת, אבל חסכתי במשך שנה, ואני חי על הכסף הזה פה. שלושה חודשים הספיק למעל ומעבר.

GnomeBubble

New member
אם אתה רוצה חוויה תרבותית

אז כן - יש עבודות בחקלאות אורגנית ביפן שהן דווקא מאוד מעניינות. זה לא בהכרח עבודה משמימה וחד-גונית כמו קטיף למשל, ולפעמים החוות האורגניות משלבות גם עוד כל מיני עיסוקים כמו רפואה בצמחי מרפא. הנה האתר שאני מכיר: http://www.wwoofjapan.com/main/ חשוב להבהיר - מה שמוצע כאן זה עבודה פחות או יותר התנדבותית בתמורה לעלויות מחייה. זה לא יכסה לך את הטיסה ליפן, ואם אתה רוצה לטייל, אז זה לא פתרון מוצלח במיוחד - כמו בעצם כל עבודה אחרת - עדיף להקדיש את הזמן לטיול.

Tenguy

New member
זה אותו ארגון wwoof שהזכרתי בהודעה הקודמת ../images/Emo13.gif

TalSiron121

New member
סלחו לי על השאלה, אבל אני חייב לשאול את זה...

היפניות אוהבות ישראלים? אפשר להגיד שבזמן האחרון די "נדלקתי " על היפניות אני חושב שהן יפות נחמדות ומצחיקות (טוב לפחות רובן ) . ואני ארצה מתישהו לנסוע ליפן להשיג לי חברה יפנית . אבל אני חושש שהבחורות היפניות הן ביישניות ולא רוצות חבר "gaijin" (זר,אדם לא יפני). כל מי שהיה ביפן ויש לו ניסיון עם הבנות היפניות או סתם מי שרוצה להגיד לי את דעתו בנושא מוזמן. דומו אריגאטו , טל

GnomeBubble

New member
הודעה שמופיע פעמיים זה באג נפוץ בתפוז

אבל אין סיבה להחמיר את זה בזה שתשלח הודעה שלישית
ואם אתה כבר מחליט לשלוח הודעה כזאת נסה לשרשר אותה בפעם הבאה כתבגובה להודעה שלך.

בתור ישראלי שחי פה כבר חודשיים,

זה מאוד תלוי איך תתנהג. תהיה וולגרי, תהיה כוחני, אז לא. מאוד מאוד תלוי בך. אבל רק שתדע. היפנים לא מתים על גאיג'ין, וככה גם היפניות. קורה שאני מקבל מבטים מזלזלים ברכבת, שאף אחד לא רוצה לשבת לידי, אפילו שיש מקום שאומרים גאיג'ין בנימה מזלזלת כשאני עובר מתעלמים ממני דוחפים אותי ברחוב ועוד כל מיני עלבונות קטנים כאלה. קח את כל אלה בחשבון. ובנימה יותר חיובית - זה גם תלוי בבחורה עצמה.

ועוד משהו - כדאי שתלמד יפנית

זה מאוד עוזר. גם לחיות פה, וגם עם הבחורות - אנגלית ברמה סבירה היא לא דבר שנפוץ פה - לעומת זאת - יפנית ברמה מעולה יש בכל מקום.

TalSiron121

New member
לsinister dragula -כנס...

תודה על התגובה אחי . אני חושב אבל שאם אתה בא בסבבה אל בחורה יפנית ואתה נחמד אליה אין סיבה שהיא סתם תדחה אותך כי אתה "גאיג'ין". זה כמו שאני לא אידחה בחורה עם מראה יפני סתם, זו דעה קדומה. אפילו לאחותי יש ידיד שהוא בן 20 ומשהו ויש לו חברה יפנית . אין לי מושג איך הם הכירו , איפה או מתי אבל לדעתי זה מראה לך שאם אתה בסדר , בסוף זה לא משנה אם אתה ישראלי, טורקי או מקסיקני. וסתם שאלה, מה אתה עושה ביפן???

GnomeBubble

New member
פה זה לא Ynet - אם אתה רוצה שמישהו יכנס

אז צריך לפתוח את הדלת, לא לפתוח שרשור חדש.
תגיב בבקשה להבא בתוך השרשור שפתחת ואל תפתח שרשור חדש. זה לא בגלל סתם חוק מטומטם של תפוז - זה לא יפה כלפי אחרים, שאת השרשורים שלהם אתה דוחק למטה.

אני מתאמן בקנדו ואיאיידו.

לומד קצת ג'ודו. גרתי בדוג'ו עד לפני שבועיים, ומצאתי לי מקום משלי. אני מטייל, אבל רוב העיסוק שלי הוא האימונים.

שלום יאיר

מתוך סקרנות, אפשר לשאול ברשותך האם אתה נמצא שם על ויזת תייר או תרבות? וכיצד אתה מקיים את עצמך שם? גם אני נסעתי ליפן ב-2003 במטרה להתאמן בא"ל, אך לא מצאתי עבודה, נגמר לי הכסף, וחזרתי לארץ.

למעלה