שוקולד....

למוניה

New member
שוקולד....

שלום לכולם, שמחה למצוא את הפורום הנהדר הזה, נחמד לדעת שאפשר לקבל עזרה וטיפים מאנשים ששיכים לתחום. אני גרה בגרמניה ומטופלת כבר כמעט 3 שנים בקיניסיולוגיה(עם הפסקות). המטפלת שלי היא גם מסטר ברייקי,ומטפלת בפרחי בך שיאצו אורה סומה, ועוד המון. בהתחלה הגעתי לטיפול בעכבות כאבי גב....אבל עוד לא גמרתי לקלף את הבצל....וזו המתנה הכי גדולה שיכולתי לתת לעצמי. אני מאושרת! רציתי לשתף ולהמליץ בחום! חבר´ה זה עובד! חוץ מזה יש לי שאלה קטנה, בני בן ה-3 מכור לשוקולד,(100גרם ביום שלדעתי זה הרבה מידי) ניסיתי כבר את כל השיטות להגביל אותו,ומצד שני לתת לו כמה שרוצה במחשבה שימאס לו לבד או שירגיש בחילה.... יכול להיות שחסר לו משהו בגוף? ואולי יש תחליף שיכול לקבל ממזון אחר? חוץ מזה הוא אוכל בריא והכל. אשמח לקבל עצות

התמכרות לשוקולד ../images/Emo10.gif לא פשוט

התמכרות לשוקולד יכולה לספר כמה סיפורים: קנדידה, היפוגליקמיה חוסר ברזל חוסר בסרטונין. עם ילד בן 3 זה קשה, אבל ההתמכרות שלו די חזקה לגילו. אני מציעה שלא תעבירי אותו את הגמילה לבד, אלא באמצעות מטפל הוליסטי שילווה אותך בתהליך (בין הפגישות, בטלפון). תהליך הגמילה צריך לכלול גם שוקו וקולה ותה רגיל. הפסקת השוקולד תגרור בימים הראשונים תופעות שוות, פיזיות ורגשיות ולכן, עדיף כאמור, שלא תעשי זאת לבדך. מטפל הוליסטי מוסמך ידאג לתת לילד תמיכה הולמת שתקטין את עצמת הסימפטומים שנובעים מן הגמילה. לאחר מספר ימים, מסתיים ה´קריז´ של המחסור בשוקולד (כן, שוקולד הוא סם לכל דבר). ואז מתחיל תהליך של הבאת הגוף לאיזון. חשוב לדעת, שהמכורים לשוקולד חשים לא אהובים ונוטים לחפש שוקולד כפיצוי רגשי לעלבון, דחיה וכדומה. בסופו של דבר, כדי לפתור את בעית ההתמכרות לשוקולד לטווח ארוך, חשוב לבחון את מערכות היחסים שמקיפות את הילד מאז היווצרו (כן, כולל תקופת העוברות), לאתר את התגובות שהילד רגיש אליהן, ולמצוא דרכים אחרות. אני עייפה. אם אזכר בעוד משהו - אוסיך במשך סוף השבוע. אם יש לך שאלות - את מוזמנת (נתתי לך תשובה די סכמתית) וכדאי להוסיף מידע על הרגלי יציאות, השתנה, מה זה אוכל בריא אופי הילד, התנהגותו, איכות השינה, יחסים עם אנשים בבית, יחסים עם הגננת, יחסים בגן, מתי הוכנס לגן? איך הגיב? איזו לידה נולד? מה עבר עליו אחרי? האם ינק? עד מתי? כל המידע הזה ועוד חיוני להבנת הבעיה ומציאת הטיפול המתאים ביותר למיגור ההתמכרות הזאת בגיל צעיר. היא גוררת אחריה בעיות שונות בהמשך...

למוניה

New member
../images/Emo42.gifנאוה תודה על ההארה

וואו, חשבתי שזה יהיה פחות מסובך, (כולה שוקולד...). אדאג לטפל בעניין בצורה מקצועית. הבעיה היא שבעלי גם מכור לשוקולד, והוא לא חושב שיש כאן משהו לא בסדר, ואותו אי אפשר לסחוב לטיפול כי הוא מהמתנגדים לעניין...(מכירה את האנשים האלה?) בקשר להרגשה של המכורים שהם לא אהובים, קשה לי להאמין שזו הבעיה כי יש גם המון מגע איתנו ההורים ועם הקרובים כשהם נמצאים ואולי זו הבעיה, אנחנו גרים בגרמניה, והמשפחה מגיעה לביקורים, אנחנו נוסעים לביקורים אביב מאושר, אבל פתאום כשהביקור נגמר הוא עצוב ולאחרונה גם הקיא שני לילות רצופים אחרי שאימי נסעה- קשה לו עם זה והוא גם אומר שהוא לא מוכן לדבר איתם בטלפון כי הוא רוצה שהם יהיו כאן איתו. אני יודעת שיש כאן בעיה, ואני מקווה שעם הגיל תהיה יותר הבנה, ובעתיד לא תהיה לו בעיה ביצירת קשר עם אנשים מהפחד שהם יעלמו לו... מצטערת אם גלשתי מהנושא, אשמח לשמוע על טיפים חוץ מפניה לאיש מקצוע שאת זה אעשה בכל מקרה. תודה

m_katzmann

New member
למה לא לתת את ה../images/Emo77.gif גם לבנך?

אם קנסיולוגיה עשה לך כל כך טוב למה שלא תנסי לתת לבנך גם טיפולים קנסיולוגיים. במקום למשוך את הבעיה הזאת או התגלמותה בצורה אחרת ניתן לפתור את הבעיה כי בנך עדיין צעיר ועוד לא הספיק לטייח את הבעיה יותר מידי. ממליצה לפנות למטפלת שלך ולדבר איתה. מאיה

למוניה

New member
מאיה

בגלל גילו הצעיר אי אפשר לטפל בו באופן ישיר, הוא לא משתף פעולה, אבל טיפלתי בו דרכי,(הייתי המדיום שלו) ודרמטיטיס עבר לגמרי, והפחד מזאבים על ידי פרחי בך ועוד כל מיני.וכמובן שאפנה אל המטפלת שלי בעניין רק אתמול מצאתי את הפורום וזה נחמד לשמוע עוד דיעות ועוד רעיונות אולי לא אצטרך לחכות עד התור הבא שלי שהוא בעוד שבועיים. לימור

esunshine

New member
מנפלאות השוקולד../images/Emo66.gif

שוקולד אינו בהכרח דבר רע. נכון שכל התמכרות שהיא מעוררת פחדים...יחד עם זאת, נשאלת השאלה מתי הילד זקוק לשוקולד והאם הוא מחקה את אביו. בתור ילדה שמאוד מאוד אהבה שוקולדים...ופעם אכלה שבוע רק שוקולד..ולמרבה הפלא ירדה 3 ק"ג...רוצה לציין את היתרונות והחסרונות. חסרונות: כאבי שיניים לטווח ארוך, לכל מי שצורך הרבה סוכר. השמנה. העלאת רמת הסוכר לטווח קצר מה שדורש עוד שוקולד, שכן הפחממות אינן מורכבות (לא בטוחה בהסבר..משהו פה לא מסתדר לי). עלול להפוך לאלמנט של פיצוי בתקופות קשות כגון: לפני מבחנים, לחץ ועוד. יתרונות: ט ע י ם, מכיל ברזל, הוכח כיעיל נגד מחלות שונות. השוקולד המריר יותר יעיל (אם כי לי הרבה פחות טעים). כיום, אני לא מכורה, יש תקופות שמאוד משתוקקת לכך, אך יודעת מתי כן ומתי לא לאכול. לא מסכימה אם האבחנה שאנשים מכורים זקוקים לאהבה, יש מכורים לסמים, לשוקולד, לסגריות, לאלף ואחד דברים...זה לא הופך אותם למחפשי אהבה. למשל סגריות זה צורך אוראלי, כמו גם אוכל...וכן עד התמכרויות למיניהן. כמו כן, שוקולד כפי שכבר צוין ממלא צרכים הקשורים לרמת הסוכר בדם, וכן רמת הסרטונין במוח. במידה וגם האב משתוקק לשוקולד, יש לראות אם מהווה מודל לחיקוי או משהו תורשתי בהרכב הדם או הסרטונין.
שמחה בשבילך שהמטפלת הרב-גונית עוזרת לך.. מאחלת לך ולבני משפחתך אהבה ואור, וכמובן הרבה בריאות... אני אוהב שוקולד, ועוגות גבינה
וארטיק וסוכריה..ותות... שמש זורחת

esunshine

New member
../images/Emo105.gifלא נכללת בקטגוריה שכן../images/Emo8.gif

הוריי, דאגו שלא...ולכן אני מודה להם בכל ליבי ששיניי ללא הרבה סתימות יחד עם זאת, אבא שלי בראותו שאני לחוצה לפני מבחנים,למשל, דאג שיהיה לי שוקולד בסביבה... אך מחקרים שקראתי לפני מספר שנים הוכיחו שהשוקולד אינו יעיל לפני מבחן!! ההחלטה לאהוב שוקולד, אך להיזהר ממנו היא שלי. יעל, לגבי חוסרים בגוף המצריכים שוקולד או משהו אחר, בהחלט מעניין ומסכימה עם כך...שכן אצלי חוסר בטחול דורש פעמים רבות מתוק. אך אפשר לעקוף זאת, ולאו דווקא לאכול שוקולד...ניתן לאכול למשל פאפייה.
לגבי, התמכרות כצורך באהבה עדיין קשה לי להשלים עם הגדרה זאת. כל אדם זקוק למידה מסוימת של אהבה. בתור אדם שאוהב ואהוב על סובביו (בדרך כלל, ותלוי באילו רשתות חברתיות) אני לא מוצאת קשר בין הדברים. לא שיש לי אובססיה למשהו, או התמכרות..אך חושבת על משהו או על אנשים אחרים....
למשל אנורקטיות, היא התמכרות לדיאטות ונובעת משנאה עצמית, אדם שאוהב את עצמו לא יכול להגיע לכזו דרגה של הענשה עצמית. אומרים שאנורקטיות קשורה לקשרי אם - בת...אך לדבר רק על אהבה..לא יודעת, משהו פה לא הכי מסתדר לי. חוץ מזה, מה הוא מכור? איך הייתם מגדירים? ילד שאוכל כל יום 100גרם שוקולד הוא מכור?
האמת, לא יודעת איך זה לא נמאס לו?! למוניה כל יום הוא אוכל? פרטי שעות, והאם זה לאחר ארוחת צהריים..ועוד פרטים... לא פוחדת מהגדרות של מכורה...אך לשמחתי אני לא..גם את הדברים שאני הכי אוהבת, הן לאכול והן לעשות כמו לקרוא ועוד..הם לא בגדר התמכרות. אין לי זמן וצורך בהתמכרויות... למשל, אתן דוגמא לגבי קפה. שותה ארבע פעמים ביום מתוך צורך לאיזון לחץ הדם-הוראת רופא בעבר...במקומות שלומדים אלטרנטיבי, אומרים לי את מכורה.. איזה שטויות!!! מעל 4 פעמים זה קצת יותר מסוכן..אך גם הקפה יש לו סגולות מרפאות!!! למשל, היותו משתן עוזר בפיזור בצקות..לא?! כמובן שהוא עלול לייבש, אך אם יש עודף לחות? יש אנשים שקוראים להם תולעי ספרים מעצם היותם מכורים לקריאה..לעומת זאת איך יכונו מכורי טלוויזיה? הרי הטלויזיה נתפסת כפחות חיובית מספר...אז איך נקרא להם? נחשי טלויזיה?! או אולי צפרדעי טלוויזיה אלה שקופצים מתחנה לתחנה..
אז בנימה קצת צינית, אמנם, אך בהחלט מתעניינת בשאלות שהעלתי.
. בברכה שמש זורחת

שמש זורחת

שום דבר במינון הנכון הוא לא רע .. ואם זאת חשוב לזכור שכל התמכרות יש לה מקור הן אם זה חולשה של הטחול ( אובססיביות) והן חולשה של אנרגית הלב ( התמכרות). נקודה למחשבה - רב הדברים " הממכרים" ( סיגריות , קופאין, סמים , אלכהל ) הם בעלי איכות חמימה עד חמה -ז"א לאנשים חסר חום בפנים וזה מה שמפצה אצלם.. בהשקפתי כל האנשים המכורים מנסים לפצות על משהו חלקם עקב חוסר באהבה וחלקם בחסכים שונים ומשונים. ניתן לטפל בהתמכריות אלו , אך קודם צריך להכיר בהתמכרות ולרצות להפסיקה , ומשם במגוון רחב של טיפולים מכל מיני אספקטים ניתן לעזור למכור.. שבת שלום יעל

אדומה2

New member
לא רק שרובם חמים

אלא הכל הדברים שמנית יעל הם גם מאוד מניעים, כך שיש גם עניין של תחילת תנועה שיכולה להיות קשה ויכולה לנבוע גם מעודף ליחה, לא רק חוסר חום. למשל- האנשים שחייבים את סיגרית הבוקר או את קפה הבוקר (או את שניהם) ועד שאין אל זה אין בוקר.... סתם עוד נקודה למחשבה.

dudi adler

New member
למוניה

שוקולד הוא גם בריא במידה. האם ילדך משמין? האם כשאין לו שוקולד,הוא סובל מכאב ראש? אם הוא בריא,איננו משמין,לא סובל מכאבי ראש כשאין שוקולד(=איננו ´מכור´) אם הוא מצחצח שיניים בבוקר ובערב,נשאלת השאלה: אחותי,מה רע?!תני לילד המתוק שוקולד,אל תילחצי מזה. שבת שלום דודי

למוניה

New member
טוב אז ככה

מבלבל למדי, עכשיו אני חוזרת לשאלה הראשונה-האם הוא מכור? טובב אז אין לו כאבי ראש והוא לא משמין אבל אם זה היה תלוי בו אז היה אוכל גם במקום צהריים וערב שוקולד אבל אני לא נותנת למצב כזה להגיע. למה אני כל כך נגד? כל כתבה או ספר בנושא תזונה במיוחד של ילדים מזהיר מפני שיניים רקובות ומחלות שיכולות להופיע בגיל מאוחר כמו סכרת ומחלות מעיים, אולי אני מגזימה?
ואולי כל הילדים פשוט אוהבים מאוד מתוק וזה לא נחשב להתמכרות אלא הם בודקים כמה מותר? מחכים שנשים גבול? טוב, בכל מקרה נרגעתי קצת אחרי כל התגובות החמודות שלכם
אז שיהיה סוף שבוע נחמד לכולם

התמכרות לשוקולד - לא כל כך פשוט

100 גרם שוקולד ליום לילד בן 3 במשקל, כל יום הם בהחלט סימן להתמכרות. התמכרות היא מצב של צריכה קבועה יומיומית, בכמות שעולה על ´מעט´ מעט בשוקולד זה 2-4 קוביות מעט בסיגריות זה גם משהו כזה מעט באלכוהול זו כוס אחת (או כוסית - תלוי במשקה) שוקולד בכמויות הוא דבר גרוע, למרות הברזל שבו. אנשים רבים אלרגיים לשוקולד, ללא ידיעתם. אלרגיה מתקשרת אצלנו עם פריחה, נזלת, אפילו קוצר נשימה ונפיחות. אבל יש אלרגיות שמתבטאות אחרת, ואלרגיה לשוקולד היא אחת מהם: הפרעות עיכול - יש מי שמשלשלים משוקולד ויש את המתמכרים שבדרך כלל סובלים מהאטה של הפריסטלטיקה ולכן מצואה קשה, יבשה, שמתקשה לצאת. זה בא בדרך כלל בליווי הפרעות בפי הטבעת: כאבים, גירוד, טחורים, פיסורה. תופעות נוספות הן: יובש בעור, גירודים בקרקפת, סבוריאה בקרקפת. מכורות רבות הן קצוצות שיער ופעמים רבות עם תספורת קוצנית (בטח גם מכורים, אבל שיער קצר אצל גברים הוא דבר מקובל יותר) אחד המאפיינים שהכי לא מקושרים להתמכרות או לאלרגיה לשוקולד, מאפיין שבדרך כלל אינו מאובחן כקשור, הוא: דיכאון. לאורך זמן השוקולד אוכל את החיות והשמחה. השמנה היא תופעה שיכולה להיות או לא - תלוי במבנה גופו ובנטייתו של הגוף, יותר מאשר בכמות השוקולד הנאכל. אני מכירה המון מכורים רזים. כאבי ראש יכולים להתלוות, אבל מיגרנות מאפיינות יותר את ה´קריז´ קריז - מצב של תשוקה חזקה לשוקולד. הגוף מתחיל עם סימני גמילה: אי שקט, עצבנות, עייפות, מיגרנה. במצב חריף - אגרסיביות. מכורים לשוקולד יעשו הכל בשביל מנה. את אומרת שהילד אוכל 100 גרם ביום. זה המון לגילו ולמשקלו. השאלה: מה קורה אם את לא נותנת לו? בעיקר: איך מצב הרוח שלו? עד כמה הוא משתף פעולה עם מה שאת רוצה? אני מאמינה שהוא נכנס למין ´התקף´ ודורש את השוקולד. אם לא, אני לא מבינה למה את נותנת לו כל כך הרבה. (זו לא ביקורת, אלא תהיה: את לא רוצה שהוא יאכל כל כך הרבה ובכל זאת מספקת לו 100 גרם ביום. אם זה לא מה שאני קוראת ´התקף´ אז מה זה?) אם הוא גם שותה קולה, שוקו, ו/או אוכל מעדני שוקולד, זה בטח חריף עוד יותר. אי אפשר להסתמך על מה שהילד מספר שהוא מרגיש, כי יש דברים שהוא בודאי לא יכול לתאר (הרבה מבוגרים מתקשים בתיאור סימפטומים, על אחת כמה וכמה, ילד בן 3. מעבר לזה, לוקח לתופעות המון זמן להופיע. כאילו הגוף צריך לצבור כמות כדי שיתחיל לצעוק. אחת הבעיות היא, שאלו לא תופעות רגילות לאלרגיה ולכן, לא פעם פשוט לא עושים קשר בין השוקולד לבין התופעות. הפסקת אכילת שוקולד, מחייבת הפסקת שוקו, וופלים ועוגות שוקולד וגם קולה. זהו תהליך גמילה לכל דבר ולכן מלווה בדרך כלל ב´קריז´ - תופעות פיזיות ונפשיות שמלוות את היעדר החומר הממכר. סה"כ, תוך כמה ימים עד שבועיים, אפשר להעביר את הילד גמילה. יש לצפות להתנהגות אגרסיבית,מריבות ובכי על כל שטות בעיות עם אוכל ושינה וכדומה. עם שוקולד, כמו עם אלכוהול. אפילו קוביה יכולה לשאוב את הילד חזרה לתוך ההתמכרות. מה אני ממליצה לעשות? לקחת הרבה אוויר, להעלים את השוקולד מהבית. להתחיל לעשות לילד קשר בין איך שהוא מרגיש או מתנהג לבין הסיבה (במקרה זה, שוקולד). שימי לב לדברים נוספים שמעוררים התנהגויות דומות: רעב, חוסר שינה. כעס, תיסכול, מחלה, בכי וקושי לדחות סיפוקים, שבאים אחרי יום-יומיים של זלילות - זה מהשוקולד. הקפידי שלא יאכל שוקולד יומיים רצוף (לא תוכלי למנוע את זה לגמריי) וצפי למשברים כשהוא כן אוכל (חופשות, ימי הולדת, בגן, אצל חברים) כשיגדל, זו תהיה אחריותו. כדי לאזן את זה באמת, חשוב לפנות למטפל שיאתר את הסיבה להתמכרות וכדי שיאזן את החוסרים והעודפים בגוף. יש אפשרות לצאת ממעגל הקסמים!! אני ממליצה גם להימנע מצבעי מאכל (ממתקים, דגני בוקר ועוד) מקווה שלא שכחתי כלום
בריאות ושמחה,

למרות שכבר כמעט הכל נאמר...../images/Emo60.gif

אז אני אוסיף את דעתי. כמו שנאמר כל דבר במידה לא מזיק, אבל שוקולד גם במידות קטנות גורם להחלשת הטחול! כדי לעזור לבנך להוריד בכמות תוכלי לתת לו מתוקים מהטבע שהרבה יותר בריאים: בטטה, פרות יבשים, גזר ופרות בכלל. דבר נוסף לגביי מבחנים, נכון שפעם מחקרים הראו ששוקולד לפני מבחן מעלה את הריכוז ומחדד את המוח, ונכון שתקופה מסוימת אחר כך תאוריה זאת נפסלה וההסבר הוא פשוט: שוקולד אכן מעלה את רמת הריכוז והחשיבה הבעיה שבאותה מהירות שזה קורה זה גם הולך, הפתרון הפשוט במבחנים הוא לקחת עוד ביס שוקולד אחרי כל 15 20 דקות...
ודבר אחרון, לדעתי התמכרות לשוקולד במקרים רבים יכולה לנבוע כפיצוי, וכמכורה לשעבר אני גם יכולה להגיד יותר מזה, בהחלט כפיצוי ואפילו כתחליף לדברים אחרים.

למעלה