שופר מאלול

שופר מאלול

שמעתי היום את קול השופר, ובשונה מהעבר,
זה לא עשה עלי שום דבר,
מעניין לדעת מה מסמל השופר עבורכם

בעיקר

זכרונות מלאי גיחוך על נסיונות הפחדה והתעוררות שלא הצליחו להזיז לי למרות שבאמת באמת ניסיתי:)

דגי הקרפיון

ראיתי את דגי הקרפיון רועדים בסופר
ותהיתי אם זה מהשופר או מהמוכר

nini132

New member
ראיתי היום בחנות

את הגפילטע-פיש רועדים בצנצנות.

כבר מספיק שנים שאלול מרגש את קצה הקורקבן שלי.
השופר בעיקר מסמן לי כישלון של אדם, שמוכן להקריב את הילד היחיד שלו, כי אלוהים, ו\או נציגו מבקש יפה, אפילו מבטיח פרס.

ועוד נחשב כדוגמא ומופת לחינוך.

היום זה בשבילי מנהג קדום עתיק יומין

שאמור להזכיר לאלוהים את עקדת יצחק-סיפור פסיכוטי כשלעצמו
ולבלבל את השטן - יציר האלוהים
וזין פעמים מזמור כלשהו.
ופעם זה היה - הדחקות בעזרה ומשתחווים צפופים וממתינים עד צאת הנשמה שהחזן לעזאזל כבר יגיע לתקיעות כדי שנוכל לצאת מהחנק הזה בעזרת הנשים.
ויבבות צדקניות ומלמולים ומלמלות, ותרועה ותקיעה ותשובה וריח חטיפים עולה השמימה לקול בטניהן המקרקרות במוסף של ראש השנה בתובב"א כלשהו מאחורי המחיצה כבודן פנימה.
ובכיות ילדים לאמהות שלא ידעו במה זכין, וסלסול נערים ומזקינים שקולן בעינם ערב כעורב וקול משתבר וספסלים נטרקים ומזגן מטפטף והתפילה כדת.

ודגים בים רועדים מקור. רוחות ספטמבר.

בתור ילדה

מה לא עשיתי כדי לגרום לעצמי שהשופר יעורר אותי.
ניסתי לחשוב על הכבשים המובלות לטבח ולבכות עם שאר הנשים המיבבות, ונשארתי אדישה, מגניבה מבטים מהסידור שמונח על הפנים לכל הנשים הרועדות מבכי, ומקנאה. הייתי בטוחה שיחתמו אותי למוות, כי השופר לא עורר אותי ולא כלום.
בגיל מאוחר יותר כבר למדתי להתגאות בזה.

מעניין למדי, שאחד מאבני הדרך בלהבין את הבלוף הגדול, היה הראש השנה שסמוך לבת מצוה. עם הסידור החדש הרקום באותיות של זהב. אמרו לנו את המדרש שכל אדם בראש השנה יש לו רגע שהוא מרגיש צורך לפרוץ בבכי, וזה הרגע בו חייבים להתפלל ולקרוע רקיעים, ולחזור בתשובה, כי זה אומר שבאותו רגע הנשמה נשפטת. הבעיה שלי לא היה רגע כזה, וזה היה לי נורא מוזר, מה לא נשפטתי? חיכיתי לדמעות בקוצר רוח, והם לא באו... מי יודע אולי כבר אז הבינו בבית דין של מעלה שחבל לבזבז עלי מאמצים של משפט, אני מקרה אבוד, ישר לכף הקלע / גיהנום.

למעלה