שומר פעם שומר תמיד

שלומית95

New member
אם קיבוץ../images/Emo140.gif

שלום / חזק ואמץ מה רע בלהיות בת 70 ? אם קיבוץ בית ניר יהיה עוד מעט בן חמישים, ואני מגדוד רחף הקן הימי השוה"צ, חלק מגרעין "רהב" שיסד את בית-ניר, אני לא יכולה להיות צעירה יותר. כל הקמטים ושערות השיבה בראשי, נרכשו ביושר. בצדקת הדרך????? לפורום הגעתי במקרה, מצטערת אם שיבתי פגעה בכם.

jast

New member
חח לא פגעה..

סתם קצת מוזר כי לא שמעתי על הרבה אנשים בני 70 שיודעים מה זה אינטרנט:]

עמרצ

New member
מה פתאום..

לא יודעים מה זה אינטרנט?! הגזמת.. אולי רובם לא יודעים להגיב בפורום, אבל יש הרבה שכן. אגב, ממש לא פגעת באף אחד! להפך, כן ירבו!

שלומית95

New member
גם אני צוחקת

שלום לא עשיתי מחקר אבל נראה לי שיש מספיק מבוגרים שמשתמשים באינטרנט. חוץ מזה לא תמיד הייתי בת 70 כהתחילה התכנית זומביט בטלביזיה עוד לא היה לי מחשב. כשכבר היה, צריך היה לחכות עד שהקיבוץ התחבר לרשת... ואני כבר די הרבה שנים גולשת לי. אבל כמו שכתבתי קודם לפורום של השמו"צ הגעתי במקרה. וסתם אם אפשר מאיזה קן חן?

אמן סלע

New member
ואו, כמה כיף לראות דברים כאלה.

ברצינות, גם כשעושים גיוסי כספים זה ממש כייף לגלות שיש ממש הרבה בוגרי תנועה ולשוחח איתם על זה.. שלום, אני חלי, מקן ג'סי כהן, אם את יכולה יותר לספר על עצמך על התקופה שהייתה בה בתנועה, באיזה קן, זה יהיה ממש נחמד.

שלומית95

New member
מתמוגגת

שלום חלי האמת, שכשהשארתי עקבות בפורום "שומר פעם - שומר תמיד", זה היה בשביל כזה-כאילו.. אמנם אני כבר לא עובדת, אבל לא חיפשתי לי עיסוק. סתם, עברתי בסביבת הפורום במקרה והתפתתי להכנס. אבל אם את מבקשת שאספר - אספר. כמו שאת יכולה לדעת, אני כבר מזמן לא ילדה - אני כבר כמעט חמישים שנה בקיבוץ בית-ניר שבעוד כשבועיים יחגוג את חג היובל. (כתבנו ספר לכבוד החג) אני הגעתי לגרעין שיסד את הקיבוץ, מהקן הימי של השוה"צ בתל-אביב. החבר'ה שלי רצו להקים קיבוץ ימי, כמו קיבוץ סער. בזמנו לקיבוץ סער היתה ספינת דיג שנקראה "שומריה" וחלק מהבנים של הגרעין שלנו עבדו על הספינה כשהיינו שם בנח"ל. אני לא יודעת מה זה אומר היום להיות בשוה"צ , אבל אז בשבילנו, זה היה חשוב מאד. יותר חשוב מלימודים אולי ובטוח שמכל קשרים חברתיים אחרים. איך זה היום? שלומית

אמן סלע

New member
וואו,

באמת מרגש לשמוע איך זה היה פעם, והיום, לטעמי, אולי זה קצת פחות משמעותי משהיה פעם, אבל לא בשבילי, בשבילי הקן ללא ספק יותר חשוב מביה"ס וזו המסגרת החברתית הכי משמעותית שיש לי. נשמע לי פתאום שכל מה שאנחנו עושים עכשיו לא משתווה לכל מה שאתם עשיתם, ולכל ההגשמה שלכם, האמיתית, בקיבוצים, נשמע כ"כ משמעותי. מה את חושבת היום על הצעירים שבשומר הצעיר מהקיבוץ שלך?

שלומית95

New member
לא ממש בקשר

שלום שמחה לשמוע שהשוה"צ משמעותי. אני לא ממש בקטע של התלהבות ממה שאז עשינו. אז היה ברור שצריך ללכת להגשמה. היום הקיבוצים הם כבר לא מה שהיו אז. מבחינתי, ה"אז" נכון גם היום. אבל הכל משתנה וכל אחד בוחר את דרכו. עד כמה שאני יודעת יש עליות וירידות בזיקה לתנועה בקן הקיבוצי. אני מניחה שהכל תלוי בפעילות וביכולת שמקרינים המדריכים. אין לי קשר ממשי עם צעירים מהקיבוץ, הילדים שלי כבר גדולים. כשהם היו בתנועה בקן צפית (מסונף לביה"ס בקיבוץ כפר מנחם שם לומדים ילדי בית ניר מכתה ו' ) הקן נחשב לקן טוב ופעיל

חזוז

New member
קן צפית בהתחדשות

הנוער הקיבוצי נחצה כרגע, יש שמשלימים עם המצב הקיים של הפרטות ופירוקים ומצטרפים לסוג החיים הזה, ויש שקמים מתוך אלה ומחפשים אי של שפיות בכל מה שמסביב. הקן הקיבוצי הארצי בהתחדשות, כמות הקיבוצניקים עולה, בטיול סוכות היו יותר קיבוצניקים מעירונים והמגמה נמשכת. (אני מקיבוץ רמת השופט ד"א)

שלומית95

New member
../images/Emo31.gif להפרטה

שלום מקווה שההתחדשות של צפית תתמיד. ובכלל שהשפיות תחזור לא רק לקיבוץ. לנו "הותיקים", קשה הענין הזה של ההפרטה. מאידך בבית-ניר יש חזרה יפה של משפחות בנים. אומרים שזה בזכות ההפרטה. ויש לנו קיבוץ הומה ילדים. זה טוב. ענין ההפרטה הוא בעצם הנושא של הספר שכתבנו לחגו של הקיבוץ. לא להבהל - זו לא תזה אידיאולוגית. אני מוסיפה קישור שיהיה לך מושג. אגב עליזה גרינבוים היא מההשלמה הראשונה שלנו. אם יבוא לך תוכל למסור לה ד"ש משלומית

TziMHoNoa

New member
אז-

מה את אומרת על הדרך בה קיבוץ פלך מתנהל? (חיי קבוצות- כל קבוצה בוחרת את רמת השיתוף בתוכה בעצמה, והחלטות מסוימות מתקבלות בתוך הקבוצות ולא בתוך הקהילה כולה)

שלומית95

New member
תשובות מהברך

שלום לא מכירה. כל מה שאכתוב יהיה לא אחראי. ברמת העיקרון נראה לי, שמאחר והתנועה הקיבוצית פתוחה לכל מיני התנהלויות, הרי שכל זמן שנשמרת בפלך: 1. אחריות לכלל החברים. 2. ההחלטות נעשות בצורה דמוקרטית. 3. לכלל הקבוצות מטרה משותפת. 4. אין פערים זועקים בין הקבוצות. 5. לחברים הרגשת הזהות ומחויבות והם שבעי רצון מ"הברוז" שלהם הרי זה בסדר בשבילהם האמת שהתקלת אותי בשאלה כל טוב שלומית

שלומית95

New member
היא פעם עסקה בחינוך

שלום פעם פעם פעם קבלתי ממנה במתנה את "הילד הזה הוא אני" של יהודה אטלס. ואם אתה חובב ספרים את "חרגיל לא רגיל" קראת? זה ספר מקסים. מה שקרוי נונסנס. כתב חגי ברקת שהוא בן קיבוץ בית-ניר.

למעלה