שומר סוד

יש דרגות של שקרים

בני אדם אינם רובטים, ברוב המיקרים, אדם יוכל להבחין מתי שקר פוגע בצדק ומתי לא, בוא ניקח את הדוגמא שדמבי (ז"ל) שיקר לפאדג' לגבי צ"ד ואמר לו שהמפגש הראשון תוכנן להיום, אמירת האמת, וסילוקו של הארי מבית הספר לא הייתה תורמת דבר לצדק, משום שדמבי (ז"ל) יודע ש.. נו... אין שום פגיעה בצדק בכך שהם מכינים את עצמם לבחינות הבגרות ולעולם שבחוץ... ובכלל זכותם של התלמידים ללמוד, לפעמים הדרך היחידה להתמודד עם גופים שפועלים ללא הגיון וברשותם סמכות גבוהה משלך זה לשקר. עזבו ניסוח גרוע, שקר פשוט לא בהכרח פוגע.

black robe

New member
הוא אדם רודף אמת, אבל כשזה../images/Emo63.gif

מגיע לסכנה על הארי, אז אני מניחה שהוא לא יהסס לשקר, כל עוד זה לא פוגע בעולם הקוסמים או משהו כזה. הרי כל השימוע היה דבילי מתחילתו ועד סופו. הרי אמברידג' בעצמה שלחה את הסוהרסנים להארי ועוד היא טענה שהוא שיקר. דמבלדור אולי אדם ישר ודוגל באמת, אבל כשיש סכנה על הארי, אז ברור שהוא לא יהסס לשקר כדי להוציא את הארי מהצרה.

לא לדבר איך הוא שיקר לגבי צ"ד

אני חושב שתיאור מדויק מאד, "רודף צדק ולא רודף אמת", שקר זה לא בהכרח דבר רע.

יש טעון אחד שמסביר למה סקיבים לא רו

אים סוהרסנים, היא אמרה שהם רצים והם מרחפים.

כמובן שתיאורית אפשר. ../images/Emo45.gif

בתנאי שהוא מכיר את עולם הקוסמים. הסבירו לך שגב' פיג היא לא אופצית 'מוגל', אבל פטוניה בהחלט יכולה להיות שומרת סוד. וגם רה"מ המוגלגי יכול, אבל מעטים הם שיודעים על עולם הקוסמים. [ומכאן, אני חושב שוב על השרשור שבו שאלו על הכוחות של פטוניה לשמור על הארי... *מהרהר*]

כשאתה אומר לגלות

אתה מתכוון שאם יש עוד אנשים דיודעים את זה הם לא יכולים לספר לאנשים אחרים (כמוני לדוגמא) או שאנשים שלא יודעים לא יכולים לגלות את זה פיתאום? אני כמעט בטוח שהתכוונת לאפשרות מס' 1 אבל עדיין יש כמה דברים שלא הבנתי, לא שאני חס וחלילה מזלזל באחים וויזלים (אגב הדמויות האהבות עלי בספר, ופרד וויזלי בפרט היה כינוי שלי בפורום אחר), אבל אם נניח מענים אותך (בוא נגיד שקוסם א' מענה אותך) ומוציא ממך את המידע בכוח אז השאלה היא, האם קוסם א' יכול לספר לחברים שלו או שגם הוא כבול תחת הקסם?

אכן התכוונתי לחלק ה-1

ובקשר לשאלתך, אז רק קוסם א' יודע והוא לא יכול להעביר את זה הלאה, לפחות ע"פ הבנתי. זה גם חלק מהסיבה לדעתי שוולדמורט הלך בעצמו ולא שלח שליחים לחסל את הארי ומשפחתו. ( ויקי אמרתי חלק מהסיבה לא הכל, אני מודע לכך שהיו עוד סיבות, שלא נפרט כרגע )

כיוון

שכפי שעניתי לך למטה, וולדמורט לא יכל לדעתי לספר לאוכלי המוות שלו איכן נמצאים הפוטרים, כי זנב תולע סיפר רק לו. והסיבה הנוספת היא כפי שאת אמרת בשירשורים קודמים, שעניין כל כך חשוב כמו להפטר מהאדם היחיד שיכול לגבור עליו בעתיד ( כמובן זה מה שהוא חשב שהנבואה אמרה ), רצוי שהוא יטפל בזה ולא אף אחד אחר.

ToryMaster

New member
כמובן שאי אפשר לספר

זה כל הרעיון, רק שומר הסוד יכול לגלות את זה.

הוא התכוון לזה

שאחרי ששומר הסוד גילה, כמו נגיד שזנב תולע סיפר לוולדמורט, האם וולמורט יכול לספר לאוכלי המוות שלו? אני חושב שלא, אלא אם כן, זנב תולע כתב את זה על נייר, כמו שדמבלדור עשה בקשר לכיכר גרימ משמו הזה, שכחתי כרגע.

אכן לזה התכוונתי

אבל זה ניראה לי כישוף מעט מוצלח מידי אם (בוא ניקח את הדוגמא של הפוטרים, זנב תולע ווולדמורט) אחרי שזנב תולע מספר לוולדי וולדי לא יכול להעביר את הלאה... מצד שני, אם מצליחים לסחוט ממישהו מידע כזה בטח זה גם לא בעיה להכריח אותו לכתוב את זה..

ToryMaster

New member
ברור שהוא לא יכול

כלומר, אם לילי וג'יימס לא יכולים היו לספר לאף אחד, ברור שוולדי לא יכול, לא?

Mr Sinister

New member
היא הבהירה את זה באתר שלה

בשאלת סקר האחרונה. אאל"ט הביאו ציטוט של התשובה שלה איפשהו בשרשור הזה. בכל מקרה, מה שהיא אמרה זה שרק שומר הסוד יכול להעביר את המידע הלאה. לא האדם שהסוד מדבר עליו[כלומר, ג'יימס ולילי לא יכולים להגיד לדמבלדור איפה הםמסתתרים, רק פטיגרו יכול לעשות את זה], לא אדם ששומר הסוד גילה לו[בגלל זה הארי היה צריך לקרוא את המיקום של מפקדת עוף החול מפתק שדמבלדור כתב, במקום שמודי יגיד לו וזהו]. אם שומר הסוד מת, הסוד מת יחד איתו, ורק מי שהוא הספיק לגלות לו את הסוד לפני מותו יודע על כך[כלומר, אם יהיו מצטרפים חדשים למסדר בספר השביעי, אם לא ידעו איפה המפקדה].

מתוך האתר של רולינג:

שאלה:מה קורה כששומר הסוד מת? הופתעתי שזו השאלה שזכתה (* השאלה זכתה בסקר מהן השאלות שהגולשים רוצים לדעת) בגלל שזו לא הייתה השאלה שאני הייתי מצביעה עבורה.... אבל היי, אם זה מה שאתם רוצים לדעת, זה מה שאתם רוצים לדעת! כששומר הסוד מת, הסוד מת איתו, או, במילים אחרות, מצב הסוד ישאר כמו שהוא היה ברגע המוות. כל מי שנאמר לו ימשיך לדעת את המידע החסוי, אבל אף אחד אחר לא. רק למקרה ששכחתם כיצד עובד לחש הפידליוס, הנה זה. "כישוף מסובך לאין שיעור מעורב בהסתרה של הסוד בתוך נשמה חיה, יחידה. המידע מוחבא בתוך אדם שנבחר, או שומר סוד, ועתה ואילך בלתי אפשרי לגלותו-- אלא אם כן, כמובן, שומר הסוד בחור לגלות זאת." (הארי פוטר והאסיר מאזקאבאן) במילים אחרות, סוד (למשל, מיקום של משפחה מתחבאת, כמו הפוטרים) מכושף כך שהוא יוגן ע"י שומר בודד (לדוגמא, פיטר פטיגרו, הידוע גם כזנב תולע). אחרי כן אף אחד אחר- אפילו לא נושאי הסוד בעצמם (*הכוונה לאלו שבהם עוסק הסוד, הפוטרים במקרה הזה)- יוכל לגלות את הסוד. אפילו אם אחד מהפוטרים היה נלכד ומושקה בכוח בורטיסרום או מכושף תחת קללת אימפריוס, הוא לא היה מסוגל למסור את מיקום השנים האחרים. האנשים היחידים שידע את המיקום המדויק יהיו מי שזנב תולע סיפר להם ישירות, אבל אף אחד מהם לא יוכל להעביר את המידע הלאה.

למעלה