שומר סוד

שומר סוד

אני צריך שתעשו לי קצת סדר בראש.. איך עושים את הקסם? מי צריך להיות נוכח בו? ומה הוא עושה?

שאלה טובה !

כשתגלה, תבוא תגיד לי גם אני צריך את הקסם הזה.
סתם, סתם, הנה תשובה חלקית לפחות, כי אני לא זוכר הכל. לצורך העניין בו נגיד שאתה צריך להתחבא ממישהו ( כמו מס הכנסה, ביטוח לאומי וכו'.. ), ואתה בוחר בי להיות שומר הסוד שלך. ( בחירה מצויינת לא תצטער [ מבט ערמומי ] ), מטילים כישוף מסויים על בעל הסוד, שאך ורק הוא יכול לגלות את המיקום המסויים, שבמקרה שלנו זה אתה.הסוד עצמו יכול להיות כמעט כל דבר כלומר, חי, צומח או דומם. ( גם ארץ עיר, ילד, ילדה וכו'.. ) שומר הסוד חייב להיות קוסם או מכשפה.ושום איש מלבד שומר הסוד לא יכול לגלות איפה בעל הסוד חוץ ממנו. אפילו לצורך העניין, אתה כבעל הסוד גם לא יכול לגלות, רק אני כשומר הסוד יכול, מה שגם אעשה בחפץ לב, למרבה במחיר. ( בן אדם צריך להתפרנס ממשהו לא? )

The T Shirt

New member
רק תיקון קטנטן

לא ידוע אם כדי להפעיל את ה'כישוף' צריך למעשה להטיל 'כישוף' (או לחש.) אני מאמין שדווקא כישופים מהסוג הזה עובדים עם runes (בתרגום לעברית, משום מה קראו להם 'לחשים עתיקים' במקום ancient runes - זה אותו מקצוע שנה-שלישית שהרמיוני לקחה.) מה שהכישוף עושה, זה למעשה ליצור שדה (ward) כלשהו מסביב לבית. כמו שדה-נגד-התעתקות או שדה-דוחה-מוגלגים או שאר ה'שדות' בהם נתקלנו בספרים עד כה. ולמרות שרולינג אף פעם לא הסיברה בגלוי, הרוב מאמינים שיצירת השדות הללו נעשת על ידי רונות (runes) שממוקמות בסדר מסוים ומוטבעים בהם 'כשפים' שונים. עכשיו, כל ההכנה הזאת היא כדי להגן על הבית, ולהחביא אותו. סביר להניח שמשולב חלק מילולי שמאפשר את הטמעתו של הסוד בתר קוסם אחד ויחיד. וסביר להניח שהכישוף (וכל הטקס שמסביב) דורש הרבה אנרגיית קסם, ולא כל אחד יכול לבצע אותו.

אבל זה גם סוג של כישוף.

אתה עוסק בקסם חזק מאד, אז אני מתאר לעצמי שיש גם כישוף.אולי יש גם מרכיבים נוספים. אגב קסם הרונות מופיע גם בסדרה "מחזור שער המוות." ולפי מה שהבנתי מהסדרה, אכן מדובר בקסמים עתיקים, בכל אופן המקור של הרונות.

The T Shirt

New member
רשום איפשהו

אני לא ממש זוכר, אבל רשום שהסוד מוטבע בקוסם. מכאן שאי אפשר להשתמש במוגל כשומר סוד. בכל מקרה, סביר להניח שכדי שה'כישוף' יפעל כמו שצריך, שומר הסוד צריך שיש בו לפחות מעט קסם.

זה לא כתוב, אבל... תחשבי בהגיון.

אם אני מוגל והופכים אותי להיות שומר סוד... הם צריכים לספר לי על עולם הקוסמים. פה את פורצת על חוק ההגנה של.. בלה בלה בלה, ל'יודע את זה בע"פ. החוק הזה שאסור לספר למוגלגים על עולם הקוסמים, נו.

גברת פיג ממשפחה של קוסמים.

לכן היא סקיבית ולא מוגל. וזה לא ניראה לי סביר שמוגל הייה שומר הסוד, כי מאד קל להוציא ממוגל את הסוד, מאשר מקוסם.

פשוט מאד

מוגל לא רגיל ל"חקירות בדרכי קסם." למוגל כמעט אין דרך להגן על עצמו עם נניח אוכל מוות יגיע לביתו ו"יחקור" אותו. קוסם לפחות יוכל לנסות להחזיר מלחמה.

קוסם יכול להתנגד לאימפריוס.

מוגל לא יודע מול מה הוא עומד, ואין לו את היכולת להתמודד מול זה. אני מניח שהוא יחשוב שהוא משוגע, לפני שהוא יוציא את הסוד.

../images/Emo45.gif

גם אני רציתי לומר את זה, רק לא ידעתי לנסח, בגלל שראשי היה במקומות אחרים באותו זמן, אבל הניסוח שלך מושלם, כל הכבוד.

אם כבר אמרת

אז אפשר באמת להוציא את הסוד באמצעים כאלה? או שזה יכול להיות רק מבחירה?

ToryMaster

New member
כן

כי זה בבסיסו שכנוע, נבזי ככל שזה ישמע, גם אם מכוונים לך אקדח לראש אתה עדין בוחר לחלוק את הסוד. יכולת לבחור למות ושהסוד ימות איתך, אבל בחרת לחלוק אותו. וריטסרום לדוגמה לא יעבוד, כי אין אלמנט של שכנוע.

The T Shirt

New member
גברת פיג היא סקיבית, לא מוגלגית

יש הבדל בין סקיבים למוגלגים. מוגל - אדם ללא "ליבת קסם" (magical core) - הכוונה, לא זורם בו בכלל קסם. סקיב - אדם עם "ליבת קסם" (magical core) ממש קטנה - זורם בהם קסם, אבל לא מספיקכ די לבצע אפילו את הכישוף הפשוט ביותר. אבל הם עדיין קסומים (לדוגמה, הם יכולים לראות סוהרסנים)

למעלה