שומר מסך

דניאלה66

New member
שומר מסך

שלום האם שומר המסך באמת שומר על הצג ? אם אני עוזבת את המחשב לשעה אז אני אמורה להפעיל את שומר המסך בזמן שאני לא עובדת על המחשב ? תודה

gigo771

New member
זה בולשיט

אם את עוזבת את המחשב לזמן ארוך את יכולה פשוט ללחוץ על לחצן כיבוי המסך והמסך יכבה והמחשב ישאר דלוק. כאשר תחזרי רק לחצי על לחצן הפעלת המסך.

דניאלה66

New member
להפך , זה יהרוס את הצג

הדלקה וכיבוי מקצרים את חייו של הצג כמו בטלוויזיה לדוגמא.

zontar

New member
ככה----------->

ברגע שצג נשאר עם אותה תמונה הרבה זמן התמונה עלולה "להיצרב" על הצג ואז פשוט להשאר שם או להשאיר כתמים של צבע. ע"מ למנוע את הבעיה הזו יש את שומר המסך שאמור לרענן את המסך ע"י החלפת תמונות\הזזת פיקסלים. לחילופין אפשר גם ללחוץ על כפתור SLEEP במקלדת ואז הצג נכבה וגם הדיסקים וחלק מהמאווררים.

דניאלה66

New member
כן אבל הבעיה שלצג לוקח 48 שעות

פחות או יותר עד שהתמונה עלולה "להצרב" , אני מתכוונת אם אני עוזבת את המחשב לשעה , להפעיל את שומר המסך או להשאיר אותו ריק עם שולחן העבודה ?

kitt

New member
"צריבת" המסך קורית בשני תנאים

1. המסך ישן (המסכים החדשים כבר מוגנים מזה. 2. יש על המסך קרינת שמש ישירה.

10101

New member
התשובה בגוף השאלה

אם אין סיבה מיוחדת לשומר מסך, אז תתעלמי מבעיית הצריבה, כי כפי שאמרת, וכפי שקיטט אמר, הבעיה שולית. ישנן סיבות אחרות לשומר מסך: בבית שלי, יש לי ילד בן 4 שאם אשאיר את המחשב פתוח, הוא ינסה להשתעשע איתו... כיוון שיש לו מחשב משלו, אני מנסה למנוע נגיעה שלו ללא בקרה, ואני דואג להפעיל שומר מסך עם סיסמא כל אימת שמישהוא מנסה להפסיק את שומר המסך... סתם דוגמא אחת מיני רבות. חיים

דניאלה66

New member
תודה , אז בעיקרון "שומר המסך" הוא

מיותר ? אז מהיום והלאה אני מנטרלת את שומר המסך מהמחשב

10101

New member
ועוד טיפ לאלה מכם שהמחשבים

בבית או בעסק מחוברים ברשת, שומר המסך מאיט את התקשורת למול המחשב שיש בו שומר מסך באופן דראסטי. כמובן שמדובר בשומר מסך תלת מימדים... חיים

../images/Emo13.gif

השומר מסך הכבד ביותר שמיקרוסופט מספקת - 3dmaze כאשר אתה מחליף את הקירות, תקרה וקרקע בקובץ בנפח גדול יזחל עם מחשב 486 או פנטיום 1 בפנטיום 2 והלאה אין לכך שום קשר, אם יש בעיות תקשורת, תבדוק את כ.הרשת שלך (אני תמיד ממליץ על 3com) הכבלים, הרכזת. ואם השאר תקין, תבדוק את הלוח. פנטיום 1 166/233 לא אמור להאט דרסטית את פעילות המחשב (לרבות תקשורת) בשימוש עם שומר מסך סביר. במחשבים הממוצעים פנטיום 400 ומעלה לא הבחנתי בשינוי של מילישניה בביצועים בשל שומר מסך, אם הבחנת, אנא שלח לי פרוט חומרה ותוכנה למיל/מסר ואנסה לעזור

antidot

New member
הרשה לי לחלוק עליך...

פעם נתקלתי בשרת EXCHANGE שמישהו "מאוד חכם" החליט לשים עליו שומר מסך OPENGL... השרת פשוט זחל... וברוך השם זה היה מחשב עם מספיק זיכרון ו2 CPU חזקים. הבעיה היא שאותו OPENGL משתמש בMULTITHREADING וגוזל משאבים מכל דבר אפשרי. פשוט מכה... אין צורך להסביר שביטול השומר מסך סידר את העניין... Antid0t

גם כן שרת...

לשרת של מיקרוסופט כל מעבד הוא איטי מדי
אם מישהוא טיפש מספיק להתקין שרת exchange במקום שרת novell או לינוקס אז הוא כנראה מספיק טיפש לשים שומר מסך כזה... שרת exchange זולל זיכרון ללא שום הצדקה...שרת לינוקס 486/פנטיום 1 עם 24 מגה זיכרון יעשה הרבה יותר וגם אפשר לשים עליו שומר מסך כבד

kitt

New member
אם אתה טוען ששרת exchage כל כך

רע, אז תן לנו אלטרנטיבה אליו שתומכת בעבודה עם אאוטלוק, כולל כל האפשרויות של יומנים, פגישות וpublic folders וpersonal folders.

maCr0T

New member
אתה באמת חושב שMS כ"כ פראיירים?

בטוח שיש להם פטנטים בנושא שבגללם אף אחד לא יכול להתחבר ליומנים של OE. אין משהו כזה בתחום הכללי, שרתי דואר יש (סנדמייל משהו? בלי קשר להיותו כ"כ פריץ, הוא מהיר וטוב) maCr0T שלדעתו סנדמייל הוא לא שדון, הוא השטן בכבודו ובעצמו.

10101

New member
לא רוצה לנהל ויכוח חלילה, אולם:

כאיש מחשבים שמזה למעלה מ 15 שנה מתחבט בדקויות של טופולוגיות תקשורת, ראיתי לנכון להעיר את ההערה שלי. בשנים האחרונות אני עוסק בהדרכת טכנאים, ולפני מספר שנים בעקבות תלונות אנשים מהשטח, גילינו תופעה שעליה התייחסתי בתגובתי, שכאשר שומר המסך תלת מימד פעיל בשרת/תחנה משותפת, משאבים רבים אובדים, והשרת מספק את הנתונים בקצב איטי יותר. הבעיה קטנה במעט בסביבות שרתי 2000 אולם עדיים מומלץ להמעיט בהפעלת שומר מסך מורכב בשרת. יעידו כל אלה שמפעילים תוכנות דוס ברשת (חשבשבת...) שכאשר יש שומר מסך תלת מימד בשרת, העסק עובד לאט מאד עד כדי חוסר אפשרות לתפקד. חיים

אנא קרא התגובה הקודמת לגבי לינוקס

כמוך כמוני, אמנם לא 15 שנה כמקצוע (לא אתיחס לחלטורות) אבל מעל 10 שנים וגם כשהעברתי קורסי שרת מיקרוסופט תמיד דאגתי לאפשר לתלמידים לראות בעצמם ולבדוק בעצמם את ההבדלים העיקריים בין שרת מיקרוסופט לנובל ו/או לינוקס. ובכל אפשרות אני תמיד מעדיף לינוקס או נובל ובטח על פני חלונות 2000. אבטחה, ביצועים, אמינות, עלות - בכל הפקטורים לינוקס עולה על חלונות 2000 אולם לפעמים אין ברירה והלקוח/מנהל/וכו´ דורש תכנת מיקרוסופט...
מיקרוסופט לעולם לא תגיע לרמה אפילו דומה של איכויות שרתי הלינוקס והעובדה ששרתים בסדר גודל שגרסת הdata-center אמור לטפל בהם לא נוגעים בdata-center אלא ביוניקס ו/או לינוקס
בכל אופן, אני מעולם לא נתקלתי במנהל רשת טיפש דיו להפעיל באופן קבוע שומר מסך תלת מימדי על שרת. ואם הוא כזה טיפש, כדאי לבדוק איך (אם בכלל) אובטחו השרתים תחת חסותו, אולי הוא טיפש כ"כ להתקין משחקים על השרת, תראה, אין גבול לטיפשות של אנשים. כשקיבלתי ביטא של הNT 4 בדקתי את השומרי מסך כדי לראות שהכרטיסי מסך עובדים כשורה, הרי שרת זה לא עוד מחשב לעבודה, ובד"כ אני מעדיף את השומר מסך של טיסה בחלל (עם מינימום כוכבים) או גילגול טקסט ובשנתיים האחרונות הblank עדיף. יש לי כמה תמונות הומוריסטיות של תמיכה בלקוחות כאלו...

10101

New member
לעניין שומר המסך, מסתבר שאנחנו

די מסכימים, שבשרת הוא מיותר. לעניין הפערים בין לינוקס וחלונות, אתה מעלים (חה חה) מעט מידע חיוני, והוא רשימת המטלות שכל מערכת הפעלה לקחה על עצמה. אני מסכים דלטווח המצומצם שלינוקס מטפלת, יש על פי אנשי שטח יתרונות, לפחות בכל הנוגע לסקיוריטי, אולם, לינוקס לא מתיימרת לטפל בסוגיות שלכאורה יש לה יתרון, וכאן הבעיה. בוא ונבחן דוגמא אחת: בוא נרכיב שרת SBS2000 של מיקרוסופט, שכולל מספר שרתים כחלק מהחבילה:Exchange, ISA, SQL, win2000´ FAXSERVER איך ניתן כלל להשוות בינו לבין לינוק מבחינת התיפקודים. לינוקס הוא מתוק וחביב כמו קוביית שוקולד חלב של עלית, ושרת ה SBS הוא בבחינת 1 טון של שוקולד מריר לבישול. שני מוצרים שונים ובכל זאת אנשים משווים יציבות... דוגמא נוספת: תנסה לשחק פלייטסימולטור על לינוקס... אני חושב שכדאי להפסיק השוואות בין לינוקס לחלונות, שהרי ברוב המקרים, לוקחים חלונות למטרות שלא ניתן כלל ליישם בלינוקס ולהיפך. ואתה צדקת בעניין שנות הניסיון, לא רלוונטי כאשר למולי מדברים לעניין ! תודה על התגובה. חיים

לא , תשתמשי בשומר מסך blank

במידה ויש לך מחשב איטי יחסית תשתמשי בשומר מסך blank screen כיבוי מסך אוטומטי מומלץ רק אחרי 30-45 דקות של אי-שימוש במחשב. וכדאי לאחר כ-5 דקות (תלוי בקצב בו את מגיבה לתגובות המחשב) להפעיל אוטומטית שומר מסך.

תמיד שנאתי את שומרי המסך למיניהם...

ומאז שהופיעה האפשרות לכבות את הצג אוטומטית - אני משתמש רק באופציה הזו. אגב - מה הבעייה עם כיבוי אוטומטי אחרי 10-15 דקות? מדוע מומלץ דווקא 30-45 דקות?

למעלה