"שום - התקווה החדשה ל CF"

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
"שום - התקווה החדשה ל CF"

הכותרת החזקה הזו היא ציטוט של מספר כתבות על הממצאים מדעיים שבהם הראו אפקט יוצא דופן של השום על פסאודומונס (מאמר מדעי על הממצאים). גילו ששום נלחם בשלב מסוים ומסוכן באינפקציה של הפסאודומונס. כמו שרובנו יודעים מה שהופך את הפסאודומונס למסוכן זה השלב שבו החידקים נאספים ביחד ומתחילים ליצור biofilm והגנות נוספות שמונעות מהאנטיביוטיקה מלפגוע בהם. כמו בני אדם גם החיידקים כשהם בקבוצה הם מתנהגים אחרת - בהרבה יותר אלימות. לפסאודומונס יש מנגנון ספציפי שבעזרתו החידקים מבינים שיש מספיק מהם והם יכולים לפעול ביחד לבניית המגינים וה- biofilm. קוראים למנגנון הזה quorum sensing (היכולת לחוש את כמות החידקים). מסתבר שבשום יש חומר ספציפי החוסם את מנגנון ה- quorum sensing ולכן מונע מהם ליצור את המגינים וה- biofilm ובכך משאיר את הפסאודומונס רגיש לאנטיביוטיקה. לא ברור אם החומר הזה הוא החומר אליצין (Allicin) שבודד עד היום מהשום כאנטיבקטריאלי וכעוזר לשלל בעיות בריאותיות (ראו קישורים למטה). יש חוקרים שמבודדים את החומר שפועל על הפסאודומונס ורוצים להפוך אותו לתרופה. בנתיים עושים מחקרים קליניים בעזרת קפסולות של שום. לקפסולות אין ריח אולם ברור שריכוז החומרים בהן אחר מזה שבשום החי. במאמר "השום - כל הסיבות הבריאותיות לסבול את הריח שלו" מדובר הרבה על האליצין והחומר שממנו נוצא האליחצין האללין - צריך לזכור שאנו עוד לא יודעים אם זה החומר שאחראי על התופעות שקשורות ל CF. במאמר כתובות גם תופעות לואי שעלולות להפריע - במיוחד אם צורכים כמות גדולה. את האפקט המקסימאלי על עכברי CF ראו בריכוז השווה לכזה שאדם יאכל 50 שיני שום ביום... ויקויק הזהירה שלשום יכולות להיות כל מיני השפעות ובמיוחד כאלו המתנגשות עם אנטיביוטיקות אחרות. וסיאפניקית אחת הזכירה שאם לוקחים שום בכמוסות ניתן להגיע לרמות שיכולות לגרום לתופעות שמאכילת שום רגילה לא מתרחשות. לסיכום, המידע החדש מראה ששום משפיע על יכולת ההתאחדות של הפסאודומונס. הוא גם משפיע על תאי הדם הלבנים ומשפעל אותם. האפקטים של השום על חיידיקים במעבדה, על עכברי CF ועל חולי CF מאוד מבטיחים הן הטיפול והן במניעה. לפני שמתחילים לצרוך שום בכמויות מסחריות יש להתיעץ עם הרופאים. לי אישית נראה שכדאי להתחיל לצרוך אותו על בסיס קבוע ובכמויות משמעותיות (טרי ובכמוסות). תודה לכל התגובות (חלק מהמידע הגיע במסרים)

vikvik

New member
תודה על כל המידע וההשקעה!

תודה על ההשקעה והרצינות. בסוף תצטרך לחתום ב : הכותב אינו רופא או חוקר אין לקחת את הכתוב אלא כמסירת מידע וכו'... אתה בטוח שאתה לא איש רפואה?

sporTV

New member
כבר כיסיתי אותו בהודעה הפתיחה של הפורום ../images/Emo13.gif

אורי, תרומתך אדירה, כייף לקרוא ולהבין בגובה העיניים את כל האותיות והרעיונות האלה!

orii

New member
תודה vikvik

זה לא כייף לכתוב אם אין תגובות. ואת בהחלט דואגת שיהיה לי כייף, תודה. אני דווקא כן חוקר, עשיתי דוקטוראט בביולוגיה. אף פעם לא עסקתי בתחום ה CF. מאז שיונתן נולד מאוד קשה לי ללמוד את התחום ברצינות מה שהשתנה בעקבות הכנס.

מצטרפת לתודה

אני דווקא חושבת שרכשת ידע רב בנוגע לcf. בהזדמנות זו ברצוני להודות לך על העידכונים והחידושים, המלווים במאמרים מתאימים בנושאים שונים. ישר כוח!.

chakiv

New member
הערה: הבדל בין השום הנצרך לבין הכמוסות?

שום המגיע בקפסולות אינו בעל תופעות הלוואי של ריח לא נעים או הפרשות מריחות לא נעימות מהגוף וכן הלאה אשר מופיעות כאשר צורכים שום ישירות מהצומח. יש הטוענים שעצם הטיהור הכימי/הוצאת המרכיבים ה"מריחים" מהשום, מורידה מיעילות המרכיבים ההגנתיים שבו, כלומר: פעילות החומרים הפעילים בלבד שבודדו במיצוי שום נמוכה יותר מאשר לקיחה של שום מלא מהצומח.
אבל...כמוסות אכן מגיעות במינונים גבוהים יותר של שום (פי 10 ומעלה~) מאשר יכולת האכילה הרגילה שלנו במערב של שום. (ויסלחו לי כל אלה מהצרכנים הכרונים). מינונים גבוהים שכאלה כן יכולים לגרום לתופעות לוואי: כאבי בטן, כיבים, צרבות ועוד.

ושוב יש להזכיר, כל המחקרים הללו שאורי כתב עליהם בהקשר זה- הם עדיין בשלב ראשוני מעבדתי. לא נעשתה בדיקה ספיציפית של נטילת שום בריכוז כזה או אחר ב- CF (על פי מה שידוע לי. תקן אותי אם אני טועה, אורי).

להבדיל מ- CF, כן ישנם מחקרים (מועטים. עדיין. ולא תמיד הכי טובים מבחינה מחקרית) אשר מראים יעילות של לקיחת שום לאיזון כולסטרול, הורדת טריגליצרידים, וסכרת.

אז בתיאבון!

ורדית

orii

New member
השום נמצא בניסויים קליניים ב- CFניקים

כדי שניתן יהיה לבצע מחקר מבוקר משתמשים כמובן בכמוסות ולא בשום טרי (כדי שתמיד יוכלו לתת את אותו המינון). עדיין לא פורסם מה החומר הפעיל בנושא CF - זה שמפריע לפסאודומונס להפוך לחורת בריונים. יתכן שבחלק מהכמוסות יהיה ריכוז גבוה של החומר ובאחרות נמוך וזה בתלות בפרוטוקול של המיצוי של השום. בכמוסות שכיום מיצרים עוקבים אחר האללין ואלצין שהם אולי כלל לא רלוונטיים. אני כמובן חושב שכל ההערות שלך לגבי אפשרות לתופעות לואי במינונים גבוהים של שום מאוד במקום (גם ויקויק וגם סיאפניקית אחת העלו את הזהרות האלו בדיון המקורי, כרגע בעמוד השני של הפרום). ויקויק הזהירה גם מאפשרות בעיתית של תגובות בין התרופות לשום. אבל אני חושב, שאם מסתכלים בגדול, לרוב האוכלוסיה, שום גם בכמות גבוהה יהיה כנראה הרבה יותר בטוח מכל תרופה שאנו לוקחים. מצורף פרסום של מחקר ראשוני (הראתי אותו בתחלת הדיון על השום,)

chakiv

New member
תודה. מעניין מאוד

עכשיו אני יודעת שזה גם נמצא בשלבי מחקר קליני...

orenkulu

New member
יש!!

איזה כיף לשמוע שהצריכה הגבוה של שום ובצל אצלי לא נובעת רק העדה לה אני שייך. נשאר רק להוכיח עוד תועלות לבצל חוץ מהטעם. אגב תוספים, מישהו יודע מה קורה עם המחקר של אחות של איס ז"ל על קנביס?

orii

New member
ועוד משהו על האינטראקציה של שום ואנטיביוטיקה

האפקט של השום משלים את הפעילות של האנטיביוטיקה. אם המחקרים הקליניים יסתימו בהצלחה אז הרופאים יתנו במקביל כמובסות שום (או כדור המכיל רק את החומר הפעיל) ביחד עם אנטיביוטיקה. השום מונע מהחיידקים ליצור את ה- BIOFILM ולכן הם נשארים חשופים לפעילות של אנטיביוטיקה. בתמונה המצורפת נראה האפקט המשלים של השום והאנטיביוטיקה Tobramycin: בירוק חיידקים חיים, באדום מתים. בפאנל A (למעלה משמאל) בלי שום טיפול - רואים מלא חיידקים בממיבנים של BIOFILM - בועיות ירוקות גדולות. בפאנל B (למעלה מימין) רק עם תוספת האינטיביוטיקה Tobramycin - רואים שחלק מהחיידקים מתים (אדומים) אבל יש עוד המון חיידיקם חיים בתוך מבנים בועתיים של BIOFILM - רוב החידיקם לא נהרגו ע"י האנטיביוטיקה בגלל שהם מוגנים בתוך ה- BIOFILM. בפאנל C (למטה משמאל) רק תוספת של שום - רואים חיידיקים חיים אולם אין מיבנים של BIOFILM, החיידקים גדלים שצורה אחרת ללא יצירת הבועיות. בפאנל D (למטה מימין) תופסת של שום ושל האינטיביוטיקה Tobramycin - החגיגה הסתיימה - עכשיו רואים רק חיידקים מתים! אין מבנים של BIOFILM ואז האנטיביוטיקה מחסלת את כל אוכלוסיית החיידקים. התומנה נלקחה מהמאמר הזה. כמובן שעדיין לא בדקו את האינטראקציות עם כל האנטיביוטיקות - יתכן שמכל מיני סיבות השום עלול לפגוע ביעילות של אנטיביוטיקה מסוימת אבל ככלל האפקט שלו חיובי - הופך את החיידקים לחשופים לפעילות האנטיביוטיקה. היום קנינו כמוסות שום והוספנו לתפריט של יונתן שום.

orii

New member
תמונה אחת ששווה אלף מילים

sporTV תודה. התמונה הזו נחקקה במוחי וגרמה לי לקרוא עוד ועד על השום עד שהשתכנעתי ששווה להתחיל לתת אותו ליונתן.

טוב, אז מכיוון שסבתא שלי

שנאה שום בטירוף וגם אמא שלי לא אוהבת שום וגם אני לא חסידה גדולה שלו... (ואמא מבשלת לי...) אז אני אסתפק בשום בכמוסות מחנות הטבע.. אקנה בפעם הבאה שאגיע לקניון...

orii

New member
יופי

מאוד יתכן שיש עדיפות על כמוסות שום כי בהן יכול להיות ריכוז יותר גבוה מהחומר הפעיל. ריח של שום באירופה היה מזוהה עם יהודים. כמו שאנו יודעים ה CF מאוד נפוץ אצל יהודים אשכנזיים. אולי יש קשר.

chakiv

New member
לא ידוע לי מינון מומלץ של כמוסות שום ל- CF

זה עדיין בשלבים מחקריים, אולם במחקר שאורי מפנה אליו בהודעות הקודמות מדובר על מינון של 656 מ"ג (קפסולה אחת) הנלקח בארוחת הערב. ורדית

chakiv

New member
והנה תקציר של המחקר הקליני אשר אורי צירף

בהודעות הקודמות: מחקר רנדומלי מווסת (RCT) הבודק טיפול בשמן שום מרוכז בסיאפניקים עם זיהום כרוני ב- Pseudomonas Aeruginosa (PA). חיידק ה- Pseudomonas Aeruginosa (PA), אשר הינו המזהם העיקרי בריאות ב- CF, יכול ליצור משטח ביולוגי (biofilm) בריאות שחוסם מנגנוני הגנה של הגוף ומפריע לפעילות אנטיביוטית. הבשלת המשטח הביולוגי ויכולת הפגיעה שלו בריאות הסיאפניק מווסתים ע"י מנגנון של מולקולות quorum sensing (מולקולות היכולות לחוש את כמות החיידקים). להלן תיאור מחקר קליני ראשוני בבני אדם בחומר חוסם מנגנון quorum sensing. שלושים וארבעה חולים חולקו לשתי קבוצות טיפול: קבוצה אחת אשר קיבלה קפסולה של מיצוי שמן שום במינון של 656 מ"ג כל יום בערב, וקבוצה שניה אשר קיבלה 656 מ"ג של שמן זית בערב (ריכוז תחליפי האנזימים לא השתנה). תוצאות קליניות ובטיחות נמדדו בדם לפני הטיפול ובסוף הטיפול. נרשמו מספר קורסי האנטיביוטיקות והרגישויות. הטיפול נמשך 8 שבועות. 8 חולים הפסיקו את הטיפול, 26 נשארו (13 בקבוצת השום). בסוף הטיפול, נראה כי כמוסות השום היו בטוחות, עם מיעוט של תופעות לוואי. דווח על שיפור לא סיגניפיקנטי (מבחינה סטטיסטית) בתוצאות הקליניות בקבוצת הטיפול בכמוסות השום, אותו יש לבחון במחקר גדול הרבה יותר. מתוך:: Journal of Cystic Fibrosis, Vol. 7 Supplement 2, June 2008, Page S68

המסקנה בניסוי הזה... השום שווה לטוסיק...

השורה האחרונה אומרת בעצם שהמסקנה המדעית מהניסוי היא שהשום לא השפיע ולא עזר. אבל מכיוון והיתה מגמה (שאינה נחשבת מבחינה סטטיסטית) של שיפור יש מקום להרחיב את הניסוי לגודל מדגם יותר גדול ולראות מה יהיו התצואות אז ואני באופן אישי, מתוך ייאוש (
) בכל זאת אקנה שום...

למעלה