שולחן עבודה

כנף

New member
שולחן עבודה

ניסיתי לשים איזו תמונה על שולחן עבודה. בחרתי בה, ברקע שבמאפייני תצוגה, ואישרתי, אך כלום לא קרה. מה זה יכול להיות? התמונה חייבת להיות בפורמט מסוים? אם יש קשר, אז יש לי Win98. תודה!

כנף

New member
עדכון קל

הבעיה היא רק בקביעת התמונה כטפט במרכז. אין כל בעיה לקבוע אותה כטפט מתוח או פרוש, אבל אני צריכה אותה במרכז דווקא. אז מה הסיפור של זה? אם זה יעזור לי לקבל תשובה, אז תודה מראש

ofda

New member
הי כנף. שתי שאלות:

1. באיזה פורמט התמונה? (gif, jpeg, bmp) 2. כיצד את הופכת אותה לטפט? דרך איזו תוכנה או איזה תהליך? ו- (3) האם את אותה תמונה את יכולה לשים פרושה או מתוחה, אך לא במרכז? אופיר

כנף

New member
אז כמו שאמרתי

אני יכולה לשים את התמונה פרושה או מתוחה. אני לא זוכרת באיזה פורמט הייתה התמונה במקור, אך מיד בשמירה, שיניתי בצייר ל- Jpg. (יותר נוח) ניסיתי להפוך לטפט בשתי דרכים: 1. מתוך צייר 2. מתוך- מאפיינים של שולחן עבודה-> רקע (עיון..) תודה אופיר.

ofda

New member
הי כנף. ניסיתי לשחזר את

"מעשייך". למען האמת, מעולם לא עבדתי עם הצייר של חלונות, אם כי מאז הצייר ב Win 3.11 הוא נראה לי "משופר"
הפורמט הסופי של כל טפט הוא BMP ולא JPG או דומה לו. אין לי מושג למה מיקרוסופט בחרה בפורמט הבזבזני הזה, נראה לי שמטעמים היסטוריים... (קובץ תמונה של 70KB עלול להפוך לקובץ בן 1MB כאשר ממירים אותו ל- BMP אמיתי) בכל אופן, לא משנה מהו הפורמט הראשוני של התמונה, אם תרצי להפכו לטפט *מתוך* הצייר, את צריכה לשמור אותו כ- BMP. אז תוכלי להפכו לטפט כפי שתרצי (ממורכז, פרוש, וכו´). אבל! 1. אני אומר - עזבי אותך משטויות! אם את שומרת תמונה כלשהי כ- BMP (גם אם זה BMP 256 צבעים - המקסימלי שאפשר) - את מאבדת איכות. תנסי להישאר בפורמטים JPG או GIF (רוב התמונות תהיינה כאלה, ובוודאי אלה מהאינטרנט). 2. תנסי את התרגיל הבא: - גררי את קובץ התמונה הרצוי לתוך חלון אקספלורר כלשהו (כן, חלון Internet Explorer). - התמונה תיפתח בתוך האקספלורר, - הקישי עם לחצן ימני על התמונה, - בחרי "עשה את התמונה טפט" (או משהו כזה בעברית...), - זהו. יש לך את תמונה בטפט. את יכולה לבחור "ממורכז", "פרוש" וכו´ דרך מאפייני הטפט (לחצן ימני על שולחן העבודה...) בדרך זו את לא צריכה לדאוג לכל המרה שהיא. 3. אם יש לך תוכנה גרפית כלשהיא - ל- 90% מהן יש את האופציה של "טפט". תנסי לבדוק זאת. תוכנות טובות לעניין זה: ACD System, ThumbsPlus, PaintShop Pro וכו´. אופיר

antidot

New member
Active Desktop

קליק ימני על שולחן העבודה, Properties->Web תסמני את האופציה: Show my web content on the Active Desktop עכשיו את יכולה לשים JPEG על שולחן העבודה. Antid0t

כנף

New member
אופיר ו Antid0t..

אבל... א. הדפדפן אמנם מאפשר להציג כטפט, אך לא במרכז. (הוא בעצם מציג אפשרות של "קבע כטפט", ואין "קבע כטפט פרוש/במרכז/מתוח"..) ב. האופציה שאנטי כתב כבר מסומנת אצלי, חוץ מזה, אין לי כל בעיה לקבוע את התמונה הזאת כטפט, הבעיה הייתה שהוא יוצג במרכז, ולא מתוח או פרוש. עוד רעיונות?? שוב תודה,

AfiComp

New member
כמה דברים...

לאחר קריאת חילופי הדברים, החלטתי "לזרוק" גם קצת מאמרות ה"כנף" שלי
א. לא הצלחתי להבין - מה זאת אומרת שאת לא מצליחה "למרכז" את התמונה ? איך היא מופיעה כשאת מנסה למרכז אותה ? ב. Active Desktop הינו אחד מהפיצ´רים הגרועים ביותר של WIN. סתם גוזל משאבים ומאט את עבודת המחשב וביצועיו. ג. מצד שני, בשביל להציג תמונות בסיומת JPG כטפט חייבים לבחור את האפשרות הנ"ל.... מתסכל, לא ?
ד. אז מה עושים- אפשרות אחת היא לערוך את התמונה בעורך גראפי כלשהו, ולמזער את גודלה, כך שתתפוס פחות מקום (וכמובן לשמור אותה בפורמט BMP...) אפשרות אחרת היא ל"סבול" את ה-Active Desktop ולהציג את התמונה כ-JPG. לסיכום, אם את רוצה לערוך את התמונה, ולא יודעת איך/אין לך תוכנה מתאימה את יכולה לשלוח לי אותה לדו-אל, ואני אערוך אותה עבורך. בברכה, AfiComp

כנף

New member
עוד כמה דברים... (חצי לא רלוונטיים) |בנ

זה הולך ככה: (אנסה לסכם בקצרה) יש לי תמונה לא גדולה במיוחד (לא פיזית, ולא מבחינת הזכרון). אני רוצה לשים אותה כטפט במרכז, מה שאומר, שהתמונה תהיה במרכז, וסביבה יהיה רקע- לא ממש משנה מה... אני לא מצליחה למרכז את התמונה, וזה אומר, שכאשר אני מנסה אפשרות של ´קבע טפט במרכז´ (מתוך מאפייני אקטיב דסקטופ), מוצג לי, במקום מה שביקשתי, סתם רקע. רקע שלא היה מוצג קודם. דייי... מפסיקה הכל! ניסיתי להעלות שוב את מה שקרה, כדי לצלם מסך... ופתאום זה עובד, אל תשאלו אותי איך! (מיותר לציין שלא שיניתי שום דבר מאז הניסיון הקודם..) (או כמו ששמעתי פעם ממדריכה במצוקת תוכנית-רצופה-באגים: "בעית קומפילציה".. נו.
) תודה לכולכם!!!

למעלה