הי כנף. ניסיתי לשחזר את
"מעשייך". למען האמת, מעולם לא עבדתי עם הצייר של חלונות, אם כי מאז הצייר ב Win 3.11 הוא נראה לי "משופר"
הפורמט הסופי של כל טפט הוא BMP ולא JPG או דומה לו. אין לי מושג למה מיקרוסופט בחרה בפורמט הבזבזני הזה, נראה לי שמטעמים היסטוריים... (קובץ תמונה של 70KB עלול להפוך לקובץ בן 1MB כאשר ממירים אותו ל- BMP אמיתי) בכל אופן, לא משנה מהו הפורמט הראשוני של התמונה, אם תרצי להפכו לטפט *מתוך* הצייר, את צריכה לשמור אותו כ- BMP. אז תוכלי להפכו לטפט כפי שתרצי (ממורכז, פרוש, וכו´). אבל! 1. אני אומר - עזבי אותך משטויות! אם את שומרת תמונה כלשהי כ- BMP (גם אם זה BMP 256 צבעים - המקסימלי שאפשר) - את מאבדת איכות. תנסי להישאר בפורמטים JPG או GIF (רוב התמונות תהיינה כאלה, ובוודאי אלה מהאינטרנט). 2. תנסי את התרגיל הבא: - גררי את קובץ התמונה הרצוי לתוך חלון אקספלורר כלשהו (כן, חלון Internet Explorer). - התמונה תיפתח בתוך האקספלורר, - הקישי עם לחצן ימני על התמונה, - בחרי "עשה את התמונה טפט" (או משהו כזה בעברית...), - זהו. יש לך את תמונה בטפט. את יכולה לבחור "ממורכז", "פרוש" וכו´ דרך מאפייני הטפט (לחצן ימני על שולחן העבודה...) בדרך זו את לא צריכה לדאוג לכל המרה שהיא. 3. אם יש לך תוכנה גרפית כלשהיא - ל- 90% מהן יש את האופציה של "טפט". תנסי לבדוק זאת. תוכנות טובות לעניין זה: ACD System, ThumbsPlus, PaintShop Pro וכו´. אופיר