שוחר גאה

kibinimatmat

New member
צודק

אין אחד שלא מקבל כל יום מהמדריכים בתחת והוא מקבל את זה חזק ובכל זאת ליום למחרת הוא בא שוב לבית ספר

reembel

New member
רואים לפי השפה שלו שמצבו קשה.

הוא לא שפוי, הוא לא מסוגל להבין אם טוב לא או רע לו. כנראה הוא מדבר על המצב הנוכחי. להזכירך, אתה בחופש עכשיו!!!

kibinimatmat

New member
../images/Emo124.gif

הבעיה היא שכולם מתלוננים שכל כך רע להם בטכני אבל אף אחד לא קם ועוזב אני מכיר אנשים שעזבו והם עשו את זה בלי שום בעיה ועכשיו הם לומדים בבית ספר אזרחי. אז אלא שלא קמים ועוזבים בטוח יש משהו שמחזיק אותם שם משהו שהם אוהבים. אני התחלתי תנושא הזה כי כולכם כל כך אנטי טכני אבל כולם ממשיכים ללמוד שם כאילו מישהו מחזיק אותכם שם בכוח. טוב אולי עכשיו זה קצת קשה לעזוב אבל הייתם יכולים לעשות את זה בכיתה ט' כשכבר למדתם שם שנה שלמה והבנתם היטב איך הבית ספר הזה עובד.

ismeir

New member
כי.......

כי בכיתה ט' כולם מתייחסים אליך יפה ! עכשיו ב-י' איזה בצפר יקבל אותך??

חכם גדול

לאן תעבור? בכיתה י' לפני תחילת הבגרויות הבנתי עד כמה שהמקום הזה גרוע בעיקר מבחינת לימודים [מבחינת אנשים, התמודדתי עם אידיוטים נטולי שכל יותר גדולים ממה שיש בטכני לכן הם קטנים עליי] לאן תעבור כשכבר התחלת לעשות בגרויות? כשכבר התחלת מסלול לימודים? יש בתי ספר פרטיים שבכיף היו מקבלים אותי ואת המוח שלי ועוד משלמים לי על זה אבל זה לא הגיוני כבר לעבור בשלב הזה אז תעשה טובה וחלאס לדבר על דברים שאתה לא מבין בהם אם כלכך כיף לך במקום הזה אז תישאר בו שיהיה לך לבריאות תוציא בגרות [מה שפחות הגיוני] ותעביר את החיים שלך עם זכרונות מתוקים מהטכני.

mgd3

New member
יש משהו בדבריו

אבל הוא לא צודק בהכל כי בכיתה ט' שכנעו אותנו לעזוב שוחרים שהיו בכיתה י' ולא הקשבנו להם ואז שהגענו לכיתה י' עדין יכלנו לעזוב ולא עזבנו אני לא עזבתי בגלל ההורים שלי שלא רצו שאני אעזוב וגם כי חשבתי שעוד יצא לי מזה משהו אני מבין היום שטעיתי ואם הייתי מסובב את הגלגל אחורה לא הייתי בא ללמוד שם החלטה שלו אני מאחל לו שלא יתחרט על זה בעתיד כי במצב של הטכני כיום לא הייתי מתקרב אליו עוד בתקופתי בית הספר נחשב לבית ספר ברמה גבוההה יחסית אבל היום המצב ממש גרוע

kibinimatmat

New member
כי...

בגלל זה רשמתי שיכולת לעבור עוד בסוף כיתה ט' הרי ידעת שבכיתה י' מתחילים הבגרויות ואת מתחילה ללמוד מקצוע שתלמדי אותו במשך כל תקופת התיכון.

אבל בכיתה ט' היה לי טוב

מאיפה ידעתי שבכיתה י' יתחילו לשים זין על כולם ועל זה שיש בגרויות בסוף שנה?

מי יודע

אולי איי פעם בתהליך הקבלה לבתי הספר האלו, יתנו למועמדים אפשרות להרגיש את הדבר האמיתי, יתנו להם להיות יום אחד שלם עם שוחרים שלומדים במסגרת, ויתנו להם לשוחח בפתיחות עם אנשים בעלי ניסיון יחד עם האפשרות לראות בעיניים מה מתרחש במהלך יום רגיל - למרות שזה ממש, אבל ממש , אבל ממש על קצה המזלג. אז זו תהיה פתיחת רוב הקלפים בפניהם, וההחלטה שלהם אם לנסות להתקבל או לא תהיה אמיתית לחלוטין ללא כל דבר המוסתר מהם. כי אם לומר את זה כך, במידה ואני מעביר סקר בין תלמידי השוחרוּת, בנוגע לשביעות הרצון מהמסגרת בנושאים שונים - אני מוכן להמר על הרבה, ש-90 אחוז מהנשאלים יציגו את המסגרת כאחת כזו שממש לא כדאי להיכנס אליה, ומעבר לכך - לא מעבירה את מלוא הפרטים על הוויי החיים בבית הספר, על כל חסרונותיו, אלא רק על יתרונותיו [ותתפלאו אבל יש אחד או שניים].

mgd3

New member
אני הסכמתי איתו בעניין אחד והוא...

שבכיתה ט' 90 אחוז מהשוחרים ידעו לקראת מה הם הולכים והם יכלו לעזוב זה תרוץ שלא עזבת מוקדם מדי וגם בכיתה י' אתה יכלת לעזוב את הטכני ולא להישאר כיתה אם היית עוזב בתחילת שנה או שהיית עובר לבית ספר באותה מגמה בעניין שאר הדברים לא הסכמתי כי הטכני היום זה לא כמו בית הספר שהיה שאני התקבלתי אליו

reembel

New member
אתה צודק...

למשל בב"ש ואני בטוח שגם בשלוחות האחרות, כשהיה סיב"ה או ימי עיון או התרשמות(שחכתי איך זה נקרא), היו משחררים אותנו ב12 בצהריים כדי שהמתרשמים לא יתרשמו מאיתנו. התלמידים שכן נשארו אלא נציגי מועצת תלמידים וחתפים(שהם לא ימהרו לפתוח את הפה) אני לא אשכח כשבאתי בפעם הראשונה לטכני, כמה תלמידים אמרו לי בחוץ: "תברח מפה", "אל תיכנס", "יעבדו עלייך".

Babajista13

New member
אנשים לא הולכים

בפני שבסופו של דבר להתלוננן על כמה קשה וכמה לא נוח נותן לך הרגשה טובה כאילו אתה עושה משהוא וזה יתן לך משהוא בסופו של דבר, וגם אחרים מסתכלים עליך קצת אחרת, אבל פסופו של דבר עולה ה " למה סתם" כאילו איך שלא בדקתי, איך שלא התעמקתי במה זה באמת, לא מצאתי אפילו סיבה מחורבנת אחת (1) למה כן, מישהוא באמת יכול לעזור לי בזה?

Babajista13

New member
אנשים לא הולכים בגלל

שבסופו של דבר להתלוננן על כמה קשה וכמה לא נוח נותן לך הרגשה טובה כאילו אתה עושה משהוא וזה יתן לך משהוא בסופו של דבר, וגם אחרים מסתכלים עליך קצת אחרת, אבל פסופו של דבר עולה ה " למה סתם" כאילו איך שלא בדקתי, איך שלא התעמקתי במה זה באמת, לא מצאתי אפילו סיבה מחורבנת אחת (1) למה כן, מישהוא באמת יכול לעזור לי בזה?

Babajista13

New member
אנשים לא הולכים בגלל

שבסופו של דבר להתלוננן על כמה קשה וכמה לא נוח נותן לך הרגשה טובה כאילו אתה עושה משהוא וזה יתן לך משהוא בסופו של דבר, וגם אחרים מסתכלים עליך קצת אחרת, אבל פסופו של דבר עולה ה " למה סתם" כאילו איך שלא בדקתי, איך שלא התעמקתי במה זה באמת, לא מצאתי אפילו סיבה מחורבנת אחת (1) למה כן, מישהוא באמת יכול לעזור לי בזה?

אתם רובכים מתעסקים בטפל, ולא בעיקר.

כולם הולכים וצועקים בגאון שהטכני זה חרא, אף אחד לא יגיד לכם למה באמת. למה באמת? לצעוק שהמקום חרא והמדריכים שרמוטות כל אחד יכול. זה באופנה להיות אנטי, כל ה"מאגניבים" שונאים את הטכני, אז בואו גם אנחנו. זה חרא של בית ספר, כי מנהלים אותו קצינים שלא מבינים שום דבר בחינוך ובניהול מוסד חינוכי (איזה ניסיון ודיפלומות בהוראה ועבודה עם תלמידים יש למפקד בית ספר? למד"ר?), כי העומד בראש בית ספר מתחלף כל מספר שנים במקום תקן קבוע (זה יוצר תקופות חפיפה ארוכות וחוסר התמצאות בתפקיד), כי איכות ההכשרה של המדריכים לא משהו (המדריכים אמורים לייצג עבורנו את דמות המפקד הצה"לי. כמה מהם אתם יכולים להגיד שעושים את זה?) כי המקום מושחת, כי לא כל הנדסאי יכול להיות מורה, כי שיקולים שגבוהים מעל הערכים הבסיסים של מקום שהוא קודם כל בית ספר, הם אלה ששולטים במקום. זה מקום (טכני חיפה) שדועך. זה בית ספר רע. רע באיך שהוא מתפקד. לא רע בגלל המסדרים והמשמעת (איזה משמעת? זה בית זונות) ובגלל שאתם חוזרים מאוחר הביתה וכי האוכל לא טעים, זה קיטורים של כוסיות. אם מוסד כלשהו נושא בתואר בית ספר, שיתנהל כמו בית ספר ראוי קודם, ואז שידברו על חיבור השוחרים לח"א, שיפור המשמעת וכך הלאה.

למעלה