שוויון

tali-tal

New member
טל קר - או מי שלא תהיי...

האמת... אם את חושבת ככה keep on אני לא חושבת כמוך שהרי... אם אנחנו, הבנות, נתחיל לריב על מעמד בעבודה, אופן חיים, שינויים וכאלה זה לא ייגמר... אני מקווה מאוד שאת מודעת לעובדה שאין מה לעשות ולא כדאי להתחיל לריב על זה ולנהל מלחמות... יש לנו מספיק מלחמות בחיים יקירתי ובאמת... הכל פה ברוח טובה!! אני לא באה לריב פה עם אף אחד!! ועוד שאלה.. נניח והיית חיה ביפן... והיית גישה - איזה גבר היה יכול לעשות את את העבודה שלך כמוך הא? (ומציינת הבדגש - גיישות לא היו זונות)! תחשבי על זה...

טל קר

New member
אם לא נאבק זה לא ישתפר. וכן,

בטח שיש מה לעשות. פעם לא היו זכויות בחירה לנשים, עכשיו לא. פעם הטרדה מינית לא היתה עבירה פלילית עכשיו כן. פעם אם בעל היה אונס את אשתו זה לא היה נקרא אונס, עכשיו זו עבירה פלילית. פעם הכאת נשים היתה נסגרת בתוך הבית ולא נחשבה לתופעה חברתית שצריך לטפל בה. פעם לנשים אסור היה לעבוד מחוץ לבית, כיום מותר. כך שבוודאי שיש מה לעשות, ובוודאי ובוודאי כדאי להאבק על זה. ונכון, עד שלא יהיה שוויון, עד שנשים לא יפסיקו להיות מופלות לרעה זה לא יגמר. ולמה גבר לא יכול להיות גיישה? טל קר פמיניזם ומעמד האישה תפוז

פלג^ר

New member
אהבתי את התשובה ההגיונית והתכליתית

ואגב ברוכה הבאה לפורום עם כל הפולמוסים בין אחת לשניה.אוהבת

טל קר

New member
יש לך טעות מושגית גדולה.

נשים נלחמות על שוויון זכויות זה נכון. אבל להיות שוות לגברים אין משמעו להיות זהות לגברים. נלחמים על שוויון זכויות ועל שוויון ערך, לא על זהות. פמיניזם זה לא שנשים יתנהגו כמו גברים. זה מאוד שוביניסטי לדעתי לחשוב שהגבר הוא פאר היצירה, שהוא הסרגל שעל פיו צריך להתישר, ולכן אישה צריכה להיות כמו גבר, בשביל שוויון. ממש אבל ממש אבל ממש לא. היא מזועזעת כשמתנהגים איתה כמו שהם מתנהגים עם חברים, כי היא לא החברים, והיא לא גברים, היא אישה. והיא זכאית לזכויות כאישה, וליחס שמכבד אותה כאישה, ולא לכך שיצפו ממנה להיות כמו גבר. טל קר פמיניזם ומעמד האישה תפוז

למעלה