שוויון

בוביט

New member
שוויון

שנים שנשים נלחמות על שויון זכויות... להיות שוות לגברים... ועד היום... אמממ לא תמיד הן מקבלות את זה. והשאלה שלי... אני לא חושבת שכל אישה רוצה שוויון מלא... היא רוצה שהוא לא ידרוש ממנה להיות עקרת בית מושלמת אבח היא רוצה שהוא יפתח לה את הדלת. היא רוצה אץת הנסיך על הסוס הלבן שיבוא להושיע אותה. אז... רוצה מלא או לא רוצה... אז מה הקטע? רוצה שויון זכויות מלא? רוצה להיות אחת מהח´ברה? אז למה שהם מתנהגים איתה כמו שהם מתנהגים עם חברים היא מזועזעת? מתנהגים אליך שווה! זה רק בחברה הקטנה... ומה בגדול יותר? יש ויש הרבה נשים שלא תמיד מעוניות בשויון הזה, בכל אופן לא בשויון זכויות מלא.... וחבל

plus

New member
סחטיין...

כתבת בדיוק את מה שאני חושבת. די להכללות, הלאה שוביניזם מתוקן!

מורני !

New member
שיוויון?

אני לא מאמינה בשיוויון... הרי הוא רק "על פניו"... אני אישית בחיי הפרטיים מעדיפה לעשות את מה שאני אוהבת... ואני אוהבת את הדברים שאני הכי טובה בהם.. דברים אלו מיוצגים יותר עם החלק השובינסטי בעולם... אבל כזו אני. אני לא טוענת לפאמניזים... ולא איכפת לי אם תישרפו את החזיות שלכן.. אבל מה הטעם? קחו אישה פאמניסיטית.. מה היא עושה? יש לה קריירה... היא עובדת משמונה עד 6 בערב.. במקרה הטוב.. היא קמה ב6 בבוקר (ושוב - במקרה הטוב).. מכינה ארוחת בוקר לילדים ולבעל.. מעירה את כולם שולחת אותם לגנים / בית ספר... מתארגנת לעבודה .. חוזרת בערב קרועה מעייפות.. ואם היה לה יום רע - אז היא גם עצבנית ובכל שחוקה... אחרי כל זה היא צריכה לבוא לבית מבולגן בצורה אטומית... לקלח את הילדים.. לוודא שהם עשו שיעורים, לסדר את הבית, להכין ארוחת ערב... אחרי כל זה את גם צריכה זמן איכות לילדים - מפה לשם השעה 9 בערב... הם הולכים לישון .. את גם צריכה זמן איכות עם הבעל... ושוב כבר 11 בלילה.. וזה עוד בלי שנייה אחת לעצמך.. ואת עוד צריכה לקום ב6 בבוקר. למה? למה לכן???? אגב.. אני לא חושבת שלהיות גנטלמן מתנגש עם הפאמניסטיות. אבל מצד שני אני ופאמניסטיות מעולם לא הלכנו ביחד.. אף פעם לא הבנתי למה לשרוף חזיות? גם ככה כל אחת עולה בסביבות ה200 ש"ח... ומעבר לזה - הרי אתן עושות עבודה קלה יותר לגברים... גם הוא נהנה שהוא מסתכל על החזה בלי החזיה (בחייכן מבעד לחלוצה הרי רואים הכל...) וגם יש לו פחות להוריד ופחות עם מה להסתבך.. אז למה? בגדול יותר? כן.. נשים צריכות להחליט מה הן רוצות... אבל גברים צריכים להבין שכל אישה זה אידיבדואל... כל אישה היא עולם בפני עצמה ולכן - אם אחת היא פאמינסטית.. אין להאשים את השניה על זה שהיא מעדיפה את ה"אולד פאשן".. זהו.

פלג^ר

New member
מי אמר שצריך לשרוף חזיות?ואני בהחלט

חושבת שאישה תפתח קריירה במקביל להורות וכאישה זה נותן תחושת סיפוק

פלג^ר

New member
הסיפוק זו הרגשה שאת תורמת לחברה

ולך אישית הנפש בריאה ילדייך חשים זאת.וזה מנסיון אישי.שוויון???

בוביט

New member
מורני..

מי אמר שפמניזם זה לשרוף את החזיה שלי??? ואם כבר שרפתי זה אומר לדעתי.. שככה זה יותר נוח לי ולא אכפת לי אם עוד 10 שנים החזה שלי יגע ברצפה, אני לא אלבש חזיה כדי שלבעל יהיה על מה להסתכל או לא... רק בשביל נוחות... את יכולה לטעון שנוח לך יותר עם חזיה... ופמזיזם.. לא מחייב אותי לקום ב-6 בוקר ולהיות ערה עד 11 בלילה... (זמן איכות עם הבעל נו באמת..) אני לא מדברת על להציל את העולם מפני המין הגברי... זו הנקודה אני לא חושבת שאנחנו צריכות הצלה מגברים אלא מנשים שחושבות שגברים הם עליונים. אני מדברת על הדברים הקטנים והבסיסים ביותר... לא לשמוע הערה שובניסטית (וממש חסרת טעם) שאני יושבת עם כל המשפחה ומישהו צריך לעשות את הכלים.. לא לשמוע את ההערה הזאת באוטובוס במונית או בכל מקום אחר... להלחם על משהו שאפשר לקרוא לו כבוד פה. לא נולדתי לעשות כלים, לקפל כביסה, לבש, לגדל ילדים ולמות. ואולי גם לא נולדתי לקרירה מוצלחת ומשפחה מאושרת אבל מה שבטוח לא נולדתי לשרת אף אחד. מקווה שהבנת את הכוונה שלי...

מורני !

New member
בוביט... ופלג´ר

מה רע בזמן איכות עם הבעל? אהה... כן .. חוץ מיזה שאני בפורום לסביות... אבל בתכלס´... מה רע? והפאמניזים לא מחייב אותך לכלום - החיים מחייבים אותך.. כי מה לעשות צריך לפרנס.. ככה זה. ולשרוף חזיות? שנות ה60 שהפאמניזים התפרץ הוא אופיין על ידי שריפת חזיות של נשים.. החזיות כסמל לחנק של הנשים באותה תקופה. את דיברת על דברים בסיסים וגם בגדול. כשאת יושבת עם המשפחה שלך... זה חינוך שלכם. אם תחנכי את הבנים שלך שהם מנקים בדיוק כמו הבנות שלך.. הם לא יצפו מהנשים בלבד לנקות. ולכן.. אם את יושבת בשולחן וכולם מצפים ממך לנקות זה כי החינוך של ההורים שלך היה כזה. רוצה שינוי? תתחילי בקטן - במשפחה שלך. לא נולדת לעשות כלים? למה כן נולדת? בתכלס.... את יכולה להצביע על הסיבה הישירה שלשמה נולדת? לא. אנשים נולדים והחיים טווים להם את המסלול... לפי החינוך, לפי החברה... ככה זה. בתכלס אנחנו לא ממש חושבות שונה בקטע הזה... אבל השאלה המתבקשת היא מה כל אחד ואחת מאיתנו עושה בשביל זה... לא חוכמה לבוא ולהגיד - נמאס לי מהשובניזם! זהו.

טל קר

New member
הפמיניזם לא אופין בשריפת חזיות

גם לא בשנות ה60. זה מעולם לא קרה. הוא אופין בסטיגמות ובמיתוסים על שריפת חזיות. מי שרוצה שוויון מוזמנת מלבד מלהתחיל בקטן במשפחה שלך, להתחיל בקצת יותר גדול, להצטרף לקל"ף, להשתתף בפורומים פמיניסטים, להשתתף בהפגנות, לשלוח מכתבי מחאה, לחתום על עצומות. כי בעית חוסר השוויון זו לא בעיה פרטית שלך, זו בעיה חברתית של היחס לנשים. ומלבד השינוי בקטן, כדאי גם לפעול למען השינוי בגדול. הכוח של נשים הוא באחדות שלהן למען מטרות משותפות להן. טל קר פמיניזם ומעמד האישה תפוז

פלג^ר

New member
את מתחילה להרגיז אותי עם הדיעות

המעווותות שלך.נולדנו לחיות ולמות כל אחד בדרכושלו מה האינפנטיליות

מורני !

New member
אז.. אה.. תתעצבני...

אבל.. כנראה שאת לא ממש יודעת להתמודד עם אנשים ברמה טיפה מעלייך כי אין לך תשובות לשום דבר מלבד קללות.. ובכלל שפה מגעילה. נולדנו למות ולחיות כל אחד בדרכו שלו? לא ממש. אבל... אני לא אטרח כי אני בטח לא מסוגלת להבין את זה. שבת שלום.

פלג^ר

New member
הו הנה עוד גוקרית החברים שלי כאן

צוחקים עלייך.קריקטורה מושלמת.מה קרה האונס שיבש לך גם את הקריאה

מורני !

New member
אמממ

האונס שיבש לי את הקריאה? אוח.. את בחורה טיפשה. כל כך טיפשה. לא רואה אותך חמודה... האונס שלי לא קרא באשמתי... ולא את ולא אף אחד אחד ישתמשו בו כנגדי... להעלות את זה כאן... במקום שכלל לא קשור לזה.. רק מראה לי שאת לא מסוגלת להתמודד נגדי. ממש לא. ואת יודעת מה? גם אני יכולה להעלות דברים עלייך... ממה שאת כותבת בפורומים אחרים.. אבל זה כל כך לא הסטייל שלי. ואגב.. את יכולה לצחוק עליי.... את עדיין לא ברמה שלי.. ממש לא.

פלג^ר

New member
אוייש עכשו היתה לי טיסה.למה את

קוראה לי בשמות שלך?טפשה זה המוניטין שלך.יש לך לעשות כברת דרך

פלג^ר

New member
אוייש אחרי טיסה.אישה יש לך לעשות

כברת דרך ארוכה להגיע לציפורן הקטנה שלי ותפסיקי לקרוא לי בשמך טפש

פלג^ר

New member
אוייש אחרי טיסה.אישה יש לך לעשות

כברת דרך ארוכה להגיע לציפורן הקטנה שלי ותפסיקי לקרוא לי בשמך טפש

מורני !

New member
אז.. אה.. תתעצבני...

אבל.. כנראה שאת לא ממש יודעת להתמודד עם אנשים ברמה טיפה מעלייך כי אין לך תשובות לשום דבר מלבד קללות.. ובכלל שפה מגעילה. נולדנו למות ולחיות כל אחד בדרכו שלו? לא ממש. אבל... אני לא אטרח כי אני בטח לא מסוגלת להבין את זה. שבת שלום.

פלג^ר

New member
למען האמת אין לי סבלנות לאנשים כמוך

אומללים ואנלפביתים עם כל הרצון לעזור.תלמדי לקרוא אוף ייצור מהזה?

tali-tal

New member
שלום לכל בנות הפורום...

אני אומנם חדשה פה... אבל קיבלתי המצלה חמה להיכנס לכאן... ומה אני רואה? ויכוח? למה? בכל אופן אני רוצה להתערב (אם תרשו לי) ולהביע גם את דעתי.. קראתי פעם באיזה ספר יפה (הטאו של פו) איזה ויכוח על נושא הפמיניזם והשוביניזם... ושם הם כתבו דבר יפה על הנושא... פמיניסטיות... מה הן? פמיניסטיות הן שוביניסטיות מזן נקבי!!! האמת היא שאני חושבת אותו הדבר!!! תחשבו על זה ש.... בחורה מנסה להשתוות לגבר, היא קוצצת את שערה, מורידה החזיה, לובשת מכנסי דגמ"ח וגופיות גבריות... עובדת בבניין ומפתחת שרירים...ומה עשינו בזה? שהרי... בראו אותנו כמינים שונים וזה למה? לגברים יש תפקיד משלהם ולנשים יש תפקיד משלהן... בנות... לכל יצור בעולם הזה יש יעוד משלו, אל תנסו לשנות את סדרי העולם. יש דברים שנשים לא יכולות לעשות ויש דברים שגברים לא יכולים לעשות... תהיו מה שאתן שהרי לא סתם נבראתן ככה, לכל אחת מכן יש את הייחוד שלה, את היופי שלה, את האינדיבידואל שבה אז אל תנסו לשנות אותו... אתן רוצות ללכת בלי חזיות אז תלכו... לא רוצות לשטוף כלי אל תשטפו (ושהערימה תגדל בכיור) לא רוצות לכבס אל תכבסו (לכו עם בגדים מלוכלכים) לא רוצות לנקות את הבית (שיהיה מטונף) רוצות לעבוד בבניין לכו תעבדו... אבל.... אח"כ, כשתעמדו מהצד ותראו מה קורה.... אל תתהו.... שיהיה לכם יום מקסים ואחלה סופ"ש... הרבה אהבה tali tal fuck the system & TIESTO is the king

טל קר

New member
יש לך טעות ענקית ענקית.

פמיניסטיות הן לא שובינסטיות מזן נקבי. פמיניסטיות לא רוצות להיות זהות לגבר. פמיניסטית לא צריכה לקצוץ את שערה, להוריד את החזיה, וללבוש מכנסי דגמח, או לפתח שרירים. אני פמיניסטית, אני פדלאה ויש לי שער ארוך. לא עובדת בבנין, לא מפתחת שרירים ולא גופיות גבריות ולא שום סטיגמה לא נכונה אחרת. מה זאת אומרת לא סתם נבראנו ככה? רוב ההבדלים בין גברים ונשים והדברים על "מה שגבר יכול לעשות ומה שאישה יכולה לעשות" נובעים לא מפערים ביולוגים אלא מפערים חברתיים וחינוכים. מה, זה שיש לי ציצי עושה אותי מנהלת פחות טובה? אולי זה יבוא לך בהפתעה, אבל יש אלטרנטיבות. גם הבן זוג או הבת זוג יכולים לשטוף כלים, ולכבס, ולנקות, וגם המנקה יכול. והאמיני לי האי שוויון לא בא לידי ביטוי בעבודות בנין, שבהם נדרש כוח פיזי, אלא בהרבה עבודות בהם צריך כוח שכל, אבל גם בזה מזלזלים בנשים. פמיניזם מדבר על שוויון הזדמנויות ושוויון ערך. כלומר לא על זהות שכל הנשים יהיו כמו גברים, זה באמת שוביניסטי, אלא שמה שנחשב נשי לא יחשב נחות, ושאישה תוכל לממש את רצונותיה כפי שהיא רוצה לעצב אותם, בלי לקבל הוראות מהחברה, בלי שמה שהיא עושה יחשב פחות כי היא אישה וכו´. טל קר פמיניזם ומעמד האישה תפוז

למעלה