שווה ציור

מצחיק איך שאני לא מסכימה איתך בנוגע

לאפקטים של הגרפיקה הממוחשבת. אני מאוד מאוד אהבתי את התוצר הסופי של אווטר. בכלל, את כל הרעיון עצמו. אהבתי גם את שודדי הקריביים. אבל מישום מה אווטר הרשים אותי יותר. אולי כי הצליחו לעשות בן אדם כמו חתול בצורה מאוד יפה ואלנגטית עד שהתחלתי לחשוב שהם הרבה יותר "שווים ציור" מאשר בני אדם רגילים. אהבתי גם את הרובוטריקים (1,2)! (למרות ששם ראו בבירור את השטות הגמורה שעשו עם הטרנפורמציה של הרובוט למטוס/מכונית/אוטובוס או סוס)

גם אני לא אהבתי את אווטאר

ואפילו לא התרשמתי מהטכנולוגיה שהייתה אמורה להיות הצד הכי חזק בו (וראיתי את זה בקולנוע בתלת מימד), רציתי פשוט להבין אם זו אותה טכנולוגיה. אגב מושן קאפצ'ר היה עוד לפני הקאריביים ולפני אווטאר, פשוט אווטאר נחשב לזה שעשה את זה בצורה הכי טובה. אז מה שאני מבינה לגבי ג'ונס - הדמות שרואים בסרט- היא לא בן אדם אמיתי - זה דמות ממוחשבת נטו? פשוט בן אדם שיחק את זה ושמו עליו חיישנים והעבירו למחשב, אבל התוצאה הסופית היא לא אנושית (ככה היה גם באווטר ואמרת שזה אותו דבר)

Berethor

New member
הדמות היא אמיתית חלקית

זה התשובה הנכונה, בקיצור עשו לשחקן 'איפור ממוחשב' אם תרצי. דמות ממוחשבת ניטו זה דמות שאף אחד לא משחק אותה, מקסימום רק מדובבים אותה.

Berethor

New member
ועוד משהו

התוצאה הסופית לא אמורה להיות אנושית, לא דייבי גונס ולא החייזרים מאווטר הם לא אנשים, בסרט. אומנם דבי ג'נס הוא אדם לשעבר, שהפך למין חצי איש ים כזה, כמו יתר הצוות שלו, בגלל אישהי קללה.

לא מדוייק

אני לא ממוחית בנושא, אם מישהו מבין יותר ממני אז שיתקן אותי. אבל הכוונה שלי שאת הדמות שאתה תכלס רואה על המסך, התוצר הסופי שהוא הדמות, הוא תוצר ממוחשב בלבד. לא משנה איך השיגו את הדמות הממוחשבת הזאת. נכון שקודם בן אדם אמיתי שיחק אותה, ושמו עליו חיישנים והעבירו אותו למחשב. הפואנטה שהצילומים שאתה רואה בסופו של דבר הם לא צילומים של בן אדם. ההבדל בין זה לבין דמות ממוחשבת בקטע פרקטי, שדמות ממוחשבת שלא נעשתה ע"י קאפצ'ר מושן' כמו שרק למשל, נראית פחות אנושית. ולגבי אם התוצאה הסופית היא אנושית, גם לא מדוייק. רוברט זמקיס כבר עשה כמה סרטים עם מושן קאפצ'ר (אמנם סרטי tנימציה מלאה) שבהם הדמויות הסופיות היו אנושיות- רכבת לקוטב למשל , או רוחות חג המולד.

Berethor

New member
לפעמיים זה יותר מרק מושן קאפצ'ר

לפעמיים לאותן דמיות יש לא מעט תווי פנים דומים לשחקן, וזה לא מקרי. וזה נכון לגבי שני הסרטים שדברתם עליהם. כאילו יש שינויים בהתאם לדמות המרה למראה חייזרי או/ו לא אנושי, אבל בבסיס נשאר חלק מהמראה של השחקן, שכמובן גם דיבב.

"דמות ממוחשבת"

כשמה כן היא. שהדמות על המסך, היא כולה ציור או בובה תלת מיימדית. המושג אינו כולל אם הדיבוב / התנועות הן ממוחשבות או אנושיות. וזאת יסכימו איתי אנשי המקצוע שעוסקים באנימציה. דוגמא לדמות ממוחשבת: הדמויות של אטוואר הן ממוחשבות לחלוטין. התנועות, וכמובן הדיבוב, נלקחו מהשחקנים. במקרה, תווי הפנים שלהם גם נלקחו מהשחקנים - כי זו היתה מטרת העלילה. אז חסכו למפיקים לחשוב על תווים לדמויות. האנימטורים לקחו אותם מהשחקנים - הכי קל ופשוט. דוגמא לדמות אנושית עם "איפור ממוחשב": דמות וולדרמוט בסרט הארי פוטר, היא דמות אנושית אך יש עליה "איפור ממוחשב" כדברי ברת'ור. האיפור הולבש אחרי שצילמו את השחקן, וגם עליו היה מושן קפצ'ר, רק שאת הנתונים של התנועה שייכו להזזת "האיפור" / "המסכה" ששמו לו על הפנים (אם מי שראה את הסרט, לוולדרמוט, אין כמעט אף. ע"י גרפיקה ממוחשבת "מחקו" את האף ועיצבו אותו לצורה שנראית בסרט). * לא יודעת לגבי דיווי ג'ונס בסרט שודדי הקריביים. ממה שעין הפשוטה שלי קלטה, זה נראה "איפור ממוחשב" ולא כל הדמות ממוחשבת... אבל יתכן שאני טועה.

תודה על ההסבר

נדמה לי שקראתי פעם שדייווי הוא דמות ממוחשבת לגמרי. אני צריכה לקרוא את הקישור של orald אבל אין לי כוח עכשיו

נה... יש לך פשוט טעם מיוחד ../images/Emo9.gif

חוצמזה, אני חושבת שזה לא חוכמה לאמר על נשים. כי רובן מטופחות, נראות טוב שלא לדבר שהאיפור מאוד מוסיף (וזו בעצם אשליה, כי הן לא נראות כך במציאות). ואילו הגברים בתמונות, נראים פחות או יותר די קרוב לאיך שהם נראים במציאות (מיוחד שיצא לי לאפר גם גברים להפקות). אני חושבת שהיה יותר נכון לפתוח את השירשור דווקא עבור גברים

אני דווקא רואה את זה באופן המילולי

"שווה ציור". ואני אסביר את ההקבלה לעולם המיני, ל"סקס". בעולם המיני, נראה שלא צריך הכרות מוקדמת בשביל לקיים יחסים. מספיק שהבן אדם "עושה" לך את זה. ז"א, מושך אותך מבחינה מינית (שזה בד"כ מבחינה חיצונית, איך שהזולת נראה ומה הוא משדר). אז בעולם הא-מיני, אנחנו כן נמשכים לצורה החיצונית. אבל ליופי. לא למיניות. הדבר היחידי שמתאים (מבחינתי) "לעשות" מישהו שמושך אותי מבחינת היופי - זה לצייר אותו (וזה גם לא דורש הכרות מוקדמת XD) מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

אבל אני חשבתי שה"שווה ציור"

זה כאילו למי אני נמשכת רומנטית. אני יכולה להימשך רומנטית לאנשים שאני רק רואה לשניה ולא מכירה. זה דיי אותו דבר מבחינתי כמו משיכה מינית, ההבדל היחיד שאני לא רוצה להגיע עם אותו אדם למקומות מיניים, אבל זה אותה משיכה כמו שאני רואה אותה. בגלל זה אני יכולה לחשוב על בנות שהם יפות, אבל לא להימשך אליהם רומנטית. אני גם יכולה לחשוב על גבר שהוא יפה ולא תמיד אמשך אליו. זה שונה מבחינתי לומר על מישהו שיש לו מראה מיוחד/מעניין/יפה, לבין לומר שאני נמשכת אליו.

חבל שלא היית במפגש

ניסיתי באמת להבין אם יש דבר כזה מישהו שנמשל רומנטית רק מלראות אדם מבלי להכיר אותו. לי אישית זה היה נשמע כמו משהו לא הגיוני, כי רומנטיקה נשענת על משהו רגשי, אז איך היא יכולה להתבסס רק על מראה שיטחי חיצוני? הדיון הזה עלה בהקשר של מה משמעות המושג 'דמי-רומנטי'.

לא קרה לך שהיית בת 8 נגיד

וראית ילד חמוד ונדלקת עליו? לי זה קרה, ומן הסתם בגיל 8, את לא ממש נמשכת פיזית לבנים, הם רק נראים לך חמודים ואת מרגישה שאולי היית רוצה שהוא יהיה חבר שלך. אולי זה פרפרים או וואטעבר. לא יודעת איך לקרוא לזה. ככה הסברתי את זה לפסיכולוג אחד שהיה לי שניסיתי להסביר לו שאני כן נמשכת לבנים (כנראה משיכה רומנטית) אבל לא רוצה לשכב איתם, וחשבתי שא-מיני זה מישהו שלא רוצה קשרים זוגיים בכלל, אז חשבתי שזה לא מתאים. פשוט אמרתי לו שאני נדלקת על בנים כמו שילדה בת 8 נדלקת.

אני זוכרת שאהבתי מישהו חמוד מהגן שהיה חבר שלי

אבל זה היה חלק ממהכרות שלי איתו. הוא גם היה שכן שלי ממש (גר ממול) אבהתי את איך שהוא נראה וגם את המשחק איתו. אני זוכרת שהגיע אלינו בכיתה ג' מישהו בארה"ב ונדלקתי עליו. אבל זה היה מעבר ל: הוא נראה ממש יפה. היה שם משהו מעבר. למשל העובדה שהוא מחו"ל! יש בזה משהו קוסם לילדה קטנה... או העובדה שהוא דובר אנגלית - למי שסובלת מקשיים בקליטת שפות זה נראה ממש מדליק
וגם העובדה שהוא היה מאוד ספורטיבי. תמיד אהבתי ספורטיביות. אז אני לא חושבת שנכון לומר שרק ראיתי אותו וזה הספיק לי כדי להדלק. מראה יכול לגרום לי לסובב את הראש. יכול לגרום לי לגלות עניין. אבל עד שאני לא אגלה מעט על האדם, אני ממש לא ארצה לעשות איתו כלום. והעבר לימד אותי בקלות, כמה החשק יוצא אחרי שמכירים אנשים.. כלומר: ראיתי מישהו נאה, סובבתי את הראשון, נוצר עניין ואז אחרי שדיברתי איתו כל העניין עבר וזהו.

למעלה