שווה לנסות

שווה לנסות

אסתו ב'יינדו קה איי דיסקותו גראנדה אל לאקסתיון דה "קללות" קריאו קה יא ב'אלה לא פנה דה פרוב'יאר ארקוז'ר דה לוס חברים דאל פ'ורום לו קה סאב'ן. אלפ'ין דה תודו אי אסתו אס פארתה דה לה קולטורה דה קאדה לינגוא. אפילו אן לוס דיקסיונרוס דה קאדה לינגוא סה תופאן אי אסתאס קללות-כמו סה דיזה אן לאדינו? והעיקר בנחת חברות וחברים.

Sarika

New member
טריאנדאפילו, קרס מאלדיסיוניס????

מאלדיסיוניס די ב'ה דאר - אן לה גאזטה אקי ירושלים טופי ארטיקולו סוב'רי מאלדיסיונס.

שריקה קרידה

מפארסה קה "קללות עסיסיות וגסות" נו אס לו קה דיזימוס מלאדיסיונס אדוב'אמה סי תנגו יירו. ב'ידה לא ליסתה דה לאס מאלדסיונס אי אס מוצ'ו אימפרסיוזה איי קה אמבזה!

רותי ב.

New member
קללות = מאלדסיונס -

דה ב'ס אין קואנטו יה אב'לאמוס אקי פור מאלדיסיונר, אי איי אמפסיז'ו דה ריקוז'רלאס, אמה דאינדה נו לו אב'ריימוס אל ארטיקולו דה מאלדיסיונס. אינטרמיינטס פואדס ב'ר אי מלדאר אל ארטיקולו קה לו יאמימוס - "כינויים - לא רק מילות חיבה" . אגורה, קי אב'לאמוס פור כינויים אי מאלדסיונס, קרו דיזיר, קה מי פאדרה ארה מוי פ'ינה פרסונה (אדם עדין). נו מאלדיזיה קאז'ה נונקה, אי נו ימאב'ה דה מאל נומברס אה ג'נטה. אמה, אייר מי אפ'יטו אונה קוזה, קי לו פודייה אואיר דיזיינדומה "בּודַאלַה" - נו מונצ'אס ב'זיס מי דיזייה אסטה פאלאב'רה, אמה אי לאס דוס טרס קה מי לאס דיש'ו, יה אבאסטארון פור טומארמה סחורה. "בודאלה" BUDALA - אל לקסיקון דה מי פאדרה ארה "מטומטמת" - עשית מעשה שטות. אי דקה אייר אי אוי פנסי פור אסטה פאלאב'רה?? ב'וס קונטארה

רותי ב.

New member
אנטס דה דוס אניוס

מרקימוס דה הולנדיה אסטה קאמה קארה, קי 'סאב'ה' אזר מסאג'ש, אי סה פואדי אלב'אנטאר לה ב'אנדה דה לה קאב'סה אי די לוס פייזיס, אונה קאמה מאראב'יוזה. סיגורו קי איי "מנגנון אלקטרוני חשמלי" אי טאמביין חוטי חשמל דבאש'ו דה לה קאמה. קואנדו מה לה טרוש'רון מי ארגאלארון קון און בוקה דה רוזאס מאראב'יוזאס. (לפני כשנתיים קנינו מיטה מתכווננת של הולנדיה, מסג'ים ואפשרות להרמת צד הראש ו/או הרגליים וכו'. כשהביאו לי אותה, העניקו לי גם זר פרחים נפלא). לה מוז'ר קה מה איודה אלמפייאר, קאדה ב'ס דספואס קי סה ב'ה, לה קאמה נו לאב'ורה, אי טנגו דה אראסטארמה דבאש'ו דה לה קאמה, אה מטר לוס חוטי חשמל אה לוס שקעים, פנה גראנדה. אמה - ביצ'יריאו, אי לה קאמה טורנה אה לאב'וראר. האשה שמנקה אצלי, כל פעם אחרי לכתה אני נשכבת מתחת למיטה, ומחברת מחדש את התקעים לשקעים, והכל מסתדר). אה לה אולטימה ב'ס קי אסטוב'ו לה מוז'ר, אי יו מה אראסטי דבאש'ו דה לה קאמה, מיטר לוס תקעים אה לוס שקעים, נו איודו נאדה. 'סה מוריו' לה קאמה. בפעם האחרונה לא עזר כלום, חיברתי חוטי חשמל לשקעים והמטה "מתה". יאמי אל לה קומפאניה, קה מה מאנדן טכנאי, אי אייר ב'ינו. אנטרונה ב'ס קון און בוקה ארמוזו דה רוזאס. מי קוסטו 180 שקלים. מירו אקי אי אייה אי אל פ'ין מה דיש'ו - זה לא המנגנון לא בסדר, זה השקע החשמלי שצריך לתקן. אנקאש'ו אה אוטרו שקע, אי טודו לאב'ורו. הזמנתי טכנאי, אתמול הוא הגיע שוב עם זר פרחים יפה, בדק פה ושם, ואמר זה לא המנגנון, זה השקע שלא עובד. חיבר לשקע האחר, והכל עבד כמו שצריך. על זה אמא שלי היה אומר - "בודאלה". דב'ייאס דה אפרוב'אר אה מיטר אל תקע אה אוטרו פונטו דה חשמל.

Sarika

New member
חה חה... רותי, אי אה מי מי אפ'יטו

סמז'אנטי, לה מקינה די לאב'אר אה פוזו די לאבו'ראר, יאמי אל טכנאי, אל טכנאי אל פונטו טופו קי אל בוטון דל בושון די חשמל קאיו אבאשו, לו אלב'אנטו אי מי טומו 100 שקלים. אנדי מוזוטרוס סי דיזה "בודאקה" (סתומה/טפשה). גם לי קרה מקרה דומה, מכונת הכביסה עצרה מלעבוד, קראתי לטכנאי, הטכנאי מיד גילה שהכפתור של הנתיך ירד, הוא החזיר אותו למקומו ודרש תשלום של 100 שקלים.

רותי ב.

New member
זה לא ממש טיפשה,

יש לזה גם יותר משמעות של "תמימה" - "פראייארית" - יכול להיות ביטוי קרוב יותר.

רופאל

New member
לטכני זה העבודה שלו לקח 100 שח

זה עוד בזול. להבא יש קודם ליבדוק את הפקק של החשמל בגלל עומס יתר בחשמל זה שמפעילים עוד מכשירים ביחד. פעם לשכנה היה צריך לתקן את המכונה ב450 שח אני קניתי את החלק ב30 שח ותיקנתי. אני מבין במכונות כביסה.

שריקה אחד כזה הוא לא יצא צדיק

בתוכנית שיש ביום חמישי "יצאת צדיק" המימאדרה לקונטסיו אסטו נו לטומרון און שקל. שבת אלגרה קרידוסססססססס

אסטרלו

New member
../images/Emo9.gifאה טודוס לה אפ'יטאן אונה

קוזה אסמז'אנטה, אה לו מאס אונה ב'ס אן לה ב'ידה. נו קונוסקו לוס ביירב'וס: בודאלה, בודאקה

רותי ב.

New member
איי איי איי גם פה - שורה אחרונה אבא

ולא אמא. אין גאנדם קי אסטיאן לוס דוס.

מואיס

New member
בואינה נוצ'י טריאנדפילו, קואנטוס

מילדיסיונס דיל דיקסינאריו

שלום מואיס

נו ראושי א אנתראר אל קובץ קה מה מנדאתס. אמה ייני מוצ'אס גדאסיס. קקיאה סאב'ר סי איי אותרה פאלאב'רה פארה "גסויות".

SuzieRS

New member
מאלדיסיוניס: איל דיו קי מוס גואדרה

בוז די פיררו נו סוב'י אל סיאלו
אנסינה סי דיזה אל קי מאלדיזה. אנסולטוס: מוי באשו,בוינה ג'ינטה נו אינסולטאן,סולו דיזין-טרונצ'ו,גמייו,אזנו

למעלה