שווה את המחיר?

amitp

New member
נו? ו-גיבוי עם iTunes מתאים לנשים בהריון??

למרות שדרך אגב, אני לא מסכים איתך - גיבוי ע"י הליום הוא אחת הפעולות הפשוטות שביצעתי אי פעם.

se7en77

New member
תתקין או שכבר יש לך , חבר את המכשיר

ותלחץ על גיבוי.
&nbsp
מהצד השני , תתקין משהו במכשיר , תתקין דרייברים , תתקין אפליקציה ... אולי צריך ADB או לשנות את המכשיר למצב מדיה ואז בתקווה שזה יעבוד .
&nbsp
מנסיון אתמול , זה לא עבד

AYELET1

New member
הג'סג'ר היה בערך כוסות גבינה עם חוט

פשוט לא זז. ממש לא זז
והוא היה רבה יותר שמן מאייפון (אבל כנראה לא התקפל בג'ינס....(

BravoMan

Active member
נכון, הוא היה מפלצת...

וכל הכבוד ל-amitp על העבודה הארכאולוגית, בעצמי לא זכרתי את ההודעה שהוא הצליח למצוא.
&nbsp
אני די עומד גם היום מאחורי כל מה שכתבתי שם, למעט דבר אחד:
הגודל.
באמת חשבתי אז, שמכשירים בגודל כזה לא יהיו שמישים כטלפון, אבל המציאות הוכיחה שאני טועה, והיום, עבור רוב הציבור, מכשיר עם מסך 4.7 כמו ה-Nexus 4 שלי או iPhone 6 הרגיל, הם הגודל המינימלי הסביר.
&nbsp
(שימי לב נועה, כתבתי "רוב", לא כולם, אני יודע שיש מי שגם זה גדול מידי בשבילו, השאלה כמה הם מסך כל המשתמשים?)
&nbsp
ויש לי גם תאוריה למה זה קרה:
שיחות הן כבר מזמן לא השימוש העיקרי שאנו עושים עם הטלפונים.
רוב השימושים הם וויזואליים.
כתיבה, גלישה, תמונות, ווידאו, ניווט - כל אלה דורשים מסך בגודל "סביר".
ונראה שעבור רוב האנשים - "סביר" קרוב יותר ל-5 אינטש, מאשר ל-4.

da da da da

New member
התשלום של 36% מס זה גם אם אתה חוזר עם טלפון בשימוש?

ז"א שאם אני פותח את הקופסא ומתחיל להשתמש בטלפון, וכשאני מגיע למכס זה למעשה הטלפון שלי. האם גם כך צריך לשלם את ה-36% מס?

eladromno1

New member
עניין של מזל

ולשאלת המכס, הכל עניין של מזל. לאחד פותחים את החבילה ולשני לא. יש כל מיני פורומים שמייעצים על טריקים.

amitp

New member
על פניו תשלום מכס יכול להדרש לכל מכשיר אלקטרוני שערכו עולה

על 200$ ואין רישום ששולם עבורו מכס בעבר (אם ביבוא מסודר לארץ - ע"י היבואן, או ע"י אדם פרטי בהגעה מחו"ל). באופן פרקטי קשה לי להאמין שאם תגיע _עם מכשיר יחיד_ פעיל בתור הפלאפון העיקרי שלך (בלי מכשירים נוספים עליך או במזוודה וכו') המכס יחליטו להטפל דווקא לזה, אבל קשה לדעת - הם מחפשים במיוחד אייפונים ויודעים שהמכשיר עדיין לא מיובא לארץ באופן מסודר.
&nbsp
בכל מקרה - חוקי זה לא.

se7en77

New member
הם יכולים לשאול אותך מהיכן המכשיר והאם שולם מס

לא תוכל להוכיח שהוא נקנה בארץ או ששולם מס , זכותם לבקש תשלום מכס.
&nbsp
עוד דבר זה הקופסא , מי מסתובב עם הקופסא של הסלולארי ?
הכי חשוב , המכשיר לא נמכר בצורה רשמית בארץ אז מה הסיכוי שקנית אותו בארץ ?
בזמנו הגעתי עם מחשב נייד שנקנה שנה וחצי לפני בארה"ב , יש עליו מקלדת באנגלית והוא היה נראה משומש.
נשאלתי לגבי מקום הקנייה והם נתנו לי שתי אופציות , להשאיר אותו אצלם ולהביא להם קבלה שהמכס שולם או שנקנה בארץ עם מע"מ או לשלם עכשיו ובמידה ואני "אמצא" את הקבלה אז הכסף יוחזר , שילמתי כמובן על מחשב משומש בן שנה וחצי לפי הערכה שלהם .

amitp

New member
בהחלט, בהחלט

לא אמרתי שלא. יכולים הכל, ובמידה ולא רשום להם ששולם מס על מכשיר עם המספר הסידורי הספציפי או שאתה מציג קבלה על קנייה בארץ הם אכן רשאים לדרוש ממך תשלום מכס. (דרך אגב, מי קונה מכשיר בחו"ל ומביא איתו את הקופסא? אפילו משיקולי מקום במזוודה לא הייתי עושה את זה...).
&nbsp
השאלה היחידה שלי היא אם תעבור דרכם והדבר היחידי שימצאו הוא מכשיר אייפון 5S, אם באמת יתחילו לבדוק. אם ימצאו דברים נוספים, או אייפון 6 (שהם יודעים שלא נמכר בינתיים בארץ) כמובן שהמצב יהיה שונה לחלוטין.

amitp

New member
ועוד משהו קטן -

זה כנראה תלוי _כמה_ משומש המכשיר נראה. בזמנו עברתי בעמדת המכס לפני טיסה לחו"ל כדי לרשום את ה4700 שלי על מנת שלא יהיו בעיות בחזרה לארץ. נציג המכס הסתכל לשניה על הנרתיק הבלוי שהשתמשתי בו בזמנו והפטיר משהו בסגנון - זה בסדר, אני לא חושב שאתה צריך לדאוג...

billc

New member
הגעתי הרבה פעמים לארץ. ואף פעם לא פתחו לי את המזוודות טפו טפ

אבל יש לי שאלה, אני יודע שפותחים את המזוודות, אבל אם המכשיר בכיס, האם הם עושים לי חיפוש בגוף
עוד מעט תאמר לי שהם עושים לו סטריפ סרץ'

וסתם עוד שאלה, אני לא תושב הארץ, נניח שאני מגיע לארץ עם טלפון נוסף איזה זכות יש להם לקחת אותו ממני
אם אני אומר להם שאחד הוא שלי ואחד של העבודה, או אני אומר אחד הוא בתור גיבוי

amitp

New member
הם אכן מבצעים "סטריפ סרץ'"

לא מבצעים חיפוש ידני על הגוף, נעשה שימוש במכשיר שיקוף בעיקרון גלים קצרים (בדומה לבידוק הביטחוני בארה"ב). כך שהמכשיר מתגלה גם אם הוא על הגוף.
אין להם זכות לקחת ממך מכשיר, יש להם זכות לדרוש תשלום מכס עבורו. לדעתי ההבדל הוא בין אזרחים לתושבי קבע לתיירים, כך שלמיטב הבנתי אתה נכנס לקטגוריית האזרחים ולא ממש אכפת להם אם אתה תושב או לא (למעט העובדה שאתה יכול לקבל פטור חד פעמי ממיסים כתושב חוזר/עולה לאחר שהות של יותר משנתיים מחוץ לישראל).

billc

New member
לא הגיוני מה שאתה אומר

אני תושב ארה״ב 10 שנים ואזרח ארה״ב מלידה, ואני מגיע לארץ כתיירהם לא יכולים לקחת שום מס על מכשירים אישייםבטענה שאני אזרח ישראלי, אני לא תושב ישראל כבר 8 שנים

se7en77

New member
קודם כל תגדיל קצת את הראש , אם המכשיר

משמש אותך כמכשיר עבודה הוא יהיה משומש , עם שיחות , הודעות וכדומה.
סביר להניח שתגיע ללא הקופסא , עם סים בפנים ( אני מדבר על סממנים לא כשרים ).
לא חסרים תיירים שמביאים מכשירים כמתנה לחברים .
לאזרחים זרים שמגיעים עם משהו שחשוד , יש עוד אופציה שאני זוכר ... תשאיר את המכשיר ותקבל אותו ביציאה מהארץ.
הכל בגבול הסביר.
&nbsp

amitp

New member
קודם כל בוא נבדיל

1. בין הגיון לבין החוק. אני מסכים שלפעמים הם אכן מקבילים אך לא בדיוק נפגשים...
&nbsp
2. אני כאמור לא איש מכס. הויכוח העקרוני שלך הוא לא איתי
. גם אני לא תושב ישראל מזה מעל שנתיים (ובעל אזרחות זרה בנוסף לישראלית), והייתי שמח מאוד להכנס לביקורים בישראל על פי כלל המכס החלים על תיירים.
&nbsp
3. בדקתי שוב במדריכי המכס (מודה שלא הגעתי עדיין לחקיקה עצמה) -
בהגדרות שלהם - תייר הוא מי שנכנס על פי אשרת תייר (זה לא אתה). יש להם גם כללים מסויימים לתושבי חוץ, אבל אז מדובר על מי שיושב בישראל על פי אשרת תושב קבע (שוב, לא אתה). הנתון היחידי שרלוונטי הוא האפשרות שלך להפוך לתושב חוזר (או לעולה) ואז לקבל פטור ממסים בכניסה אחת ולטובין מסויימים בלבד.
&nbsp
אתה חייב להבין שכשאתה נכנס לישראל כאזרח (ואני מניח שאתה אזרח ישראלי בנוסף לאזרחות האמריקאית שלך) אף אחד לא תוקע לידם שלא הגעת הפעם כדי להשאר לתמיד. אתה לא צריך פעולה כלשהיא מצדך בשביל להפוך בחזרה לתושב ישראל - פשוט להשאר בארץ.. ולכן ככה הם גם מתייחסים אליך (גם האמריקאים דרך אגב. אם תשים לב בהצהרת המכס בכניסה לארה"ב יש הבחנה בין "תושבים" - שזה אזרחים ומחזיקי GC ל"אורחים". אתה יכול להכנס לארה"ב כאזרח אבל להודיע להם כי אתה אורח מכיוון שאתה תושב ישראל עקב האזרחות הישראלית שלך? צריך לנסות את זה, אולי ככה אפשר לא לשלם מיסים בשום מקום...
).
&nbsp
לתיירים, דרך אגב, יש אפשרות (במקרה שאנשי המכס לא בטוחים בכוונותיהם) להשאיר מוצרים במכס ולקבלם ביציאה מהארץ, או להפקיד עירבון בגובה עלות המס שאותו הם מקבלים עם הוצאת המוצר מהארץ. יכול להיות שזה גם מה שיציעו לך אם תטען שאתה לא תושב הארץ והמכשיר אמור לעזוב איתך תוך זמן קצר.

למעלה