שודדי ים

rpz79

New member
שודדי ים

חלומה של כל אם עבריה שבניה יעבדו בחברת-חשמל במקורות בנמלים או ברשות שדות התעופה. לא חייב גם ללמוד - קומבינות, ייחוס משפחתי וקשרים מספיקים. היו זמנים של מורה , רופא ועו"ד. היום יש מונופולים ועדים מושחתים וסחיטה באיומים. השכר הממוצע במשק נכון למאי 2011 הוא 8454 ש"ח תעשו את החשבון לבד. על כל זאת ועוד בעלילות הכסף הציבורי בישראל http://www.cbs.gov.il/reader/?MIval=cw_usr_view_SHTML&ID=329 איך זה שאף רה"מ/שר אוצר כולל הקפיטליסטים של היום לא הצליחו להפריט את החזירים האלו ? איך זה שהם במשך עשרות בשנים היחידים שסוחטים ומקבלים את כל מה שהם רוצים ? זה רק עניין של מונופול ? מסכנים הרופאים המורים העו"סים והגננות. אני הייתי שולח את החזירים האלו לבתי חולים פרטיים ולבתי-ספר וגנים פרטיים בלבד. לא רוצים להתאזן עם המשק הציבורי לכו תקבלו שירותים בשוק הפרטי. "העם מטומטם ולכן העם ישלם" - שלום חנוך , "מחכים למשיח" 1985

שלום חנוך הוא זמר מצליח .

זה לא עושה אותו להוגה דיעות חכם . גם זמרים אחרים לא . גם סופרים כמו אבגד יהושוע , מאיר שלו או עמוס עוז . גם לא סלבריטאים אחרים כמו כדורגלנים , דוגמניות והחברים של גיא פינס . אבל יש לך רעיון חכם . הרי כתבת "אני הייתי שולח את החזירים האלו לבתי חולים פרטיים" זה רעיון גדול . בית חולים פרטי לחזירים . מה שאני לא מבין זה , איך מצליחים חזירים עם הרגליים המגושמות לתקן לך את קו החשמל בשעת סערה ? ואם נדמה לך שכינויי גנאי , לא חשוב למי , זה מעשה מועיל . תנסה לקרוא "חזיר" לשוטר שנותן לך דוח תנועה .

rpz79

New member
עדיף חזיר על פיראט, לא ?

שלום חנוך שר את זה לפני 25 שנה והוא עדיין צודק מה לעשות. לשוטר כבר אומרים "אדוני השוטר אתה יכול להיות שווה יותר". דווקא את המגזר הזה הזכרת http://www.youtube.com/watch?v=7RJrmclCpl0. קח לך את החזירים האלו שייתקנו לך את החשמל בבית ובחוץ בעת סערה...(פעם ב-20 שנה יש פה באמת חורף רציני) אין חברה שנואה יותר במשק מאשר החברה הזו. עשו על זה כבר כמה סקרים. הפואנטה בסיפור שסחטנות וגרגרנות ציבורית משתלמת מאוד בישראל, אני מקווה שבעוד כמה שנים שאני כבר לא יהיה פה תשלח את הילדים/חברים שלך לבית-ספר של עובדי חח"ל (יש כבר דבר כזה "ללימוד מקצועות החשמל") או לבית חולים של עובדי הנמל או לגנים של רשות-שדות התעופה. הרופאים המורים וכל השאר שהזכרתי היו צריכים לשבות לחלוטין כדי להראות לשודדים שהנמל לא מועיל אם אין בית-חולים ומה מועיל החשמל כשהבתי-ספר והגנים סגורים ומה שווים המים אם כשליש מהמדינה מתחת לקו-העוני ומערכות הרווחה לא עובדות. הסכמי שכר קיבוציים הוגנים לכלל המשק הציבורי ולא למונופולים ולסחטנים בלבד הם הבסיס לצדק חברתי.

בלי שתרגיש הראית למה

הראית למה עובדי חח"י מרוויחים יפה . הראית גם למה למורים אין שכר "ראוי" והיום נחתם הסכם עם הרופאים אחרי שהרופאים תפסו את המדינה בביצים . מי שאין לו כח או כישרון או מנוף השפעה עובד בניקוי רחובות . למתלוננים אפשר לתת נדבה אם מישהו מרחם . המסקנה היא כמו תמיד WAE VICTIS . אבוי למנוצחים !

rpz79

New member
מה אתה מבין בהסכמי שכר ? להפריט את השודדים

עוד 10 ימים כל הרופאים שחתמו על מכתבי התפטרות מאות מתמחים ועשרות מומחים הולכים הביתה ואני מאוד מקווה שהם יעשו את זה. אין מנופים אמרת, אני מקווה שאנשים יתחילו למות מחוסר ברופאים...ישראל 2011 אדם מת זול מאדם חי. ההסכם הזה הוא רע. התוספות מתפרסות לאורך 9 שנים והעלייה בשכר לעומת המדד היא כ-1-2% זה אומר קרוב מאוד לשחיקה. היחידים שאולי ההסכם הזה מיטיב איתם הם רופאים בפריפריה בהתמחויות נדרשות מסוימות. שילוב כזה יביא למשכורת טובה יחסית. אתה קולט שהעוגה היא סופית וצריך לחלק אותה בצורה יותר שיוויונית כי כולם צריכים את כולם ? עובדי חברת החשמל (אולי סמל לשחיתות ציבורית) הם לא יותר חכמים ולא יותר מוכשרים (וכן יותר שודדים) מהמורים הרופאים והעובדים הסוציאלים אז למה הם צריכים להרוויח מעל לפי 3 מהשכר הממוצע במשק (לא כולל טובות הנאה) פי 4 ממורה ופי 2 מרופא ? במדינה מתוקנת הרי זה לא היה קורה, היו שולחים אותם הביתה ומביאים פועלים מסין ברבע מחיר (שמעת נכון ברבע מחיר) במקום פועלים לבניין אתה יכול להביא הכל מסין כולל מקצוענים בתחום החשמל כולל מהנדסים שעבדו על פרויקטים פי 20 יותר גדולים מכל מדינת ישראל על מה אתה מדבר ?? אם היו מפריטים את המושחתים היית מקבל גם שירות יותר טוב וגם בפחות כסף. ההפרטה של בזק למשל עשתה רק טוב למחירי הטלפוניה והאינטרנט והורידה אותם פחות או יותר לרצפה. שמע אם אתה בן/קרוב/מכר/נהנתן של אחד המגזרים האלה תודה ותעזוב אותי במנוחה כי אין אף אחד במדינה הזו חוץ מהם שחושב שהשכר שלהם הוגן ותואם את מצב המשק. אתה יודע מה אומרים על החזיר, שהוא לא שומע כלום שהוא אוכל..אז אם אתה אחד מהחזירים אתה לא תבין במה מדובר !!!

מה נכון ?

העלבונות כלפי אדם שהוא לא מכיר ? בתור פרפר נחמד לך תחפש את קורי העכביש . או זיקית .

הנה כאן .

זו ההתחלה ==> מה אתה מבין בהסכמי שכר ? להפריט את השודדים וזה ההמשך ==> שמע אם אתה בן/קרוב/מכר/נהנתן של אחד המגזרים האלה תודה ותעזוב אותי במנוחה כי אין אף אחד במדינה הזו חוץ מהם שחושב שהשכר שלהם הוגן ותואם את מצב המשק. אתה יודע מה אומרים על החזיר, שהוא לא שומע כלום שהוא אוכל..אז אם אתה אחד מהחזירים אתה לא תבין במה מדובר !!! הוא לא מכיר אותי וגם את לא . במקרה אני נאבק זמן רב למען צדק חברתי . אבל אני יודע ללא אשליות שצדק חברתי אינו צדק . צדק חברתי הוא מאבק למען הגדלת חלקם של מעוטי ההכנסה . וכמו בכל מאבק יש מחיר לכל מעשה וכל מחדל . התוצאה היא איזון בין הכוחות ובין הנזקים לכל צד . את זה הכותב למעלה אינו מבין . איזון הוא שם המשחק

פה הוא העליב אותך ?

"במדינה מתוקנת הרי זה לא היה קורה, היו שולחים אותם הביתה ומביאים פועלים מסין ברבע מחיר (שמעת נכון ברבע מחיר) ....." שיש מצב שאכן אתה עובד של חברת החשמל או של אחד הנמלים ומעליב אותך לגלות שאתה בר החלפה ?

==>

כפי שכתבתי לך במסר הקודם , יש פירוט של העלבונות . מי שקוא לי חזיר אינו אדם שראוי לתגובתי . אני לא עובד בנמל ולא בחח"י . בכלל מצבי האישי אינו טענה בשום דיון . לא בזה ולא בשום דיון אחר . הדבר היחיד שקובע הוא תוכן הטענות ולא אישיותי . וכעת לציטוט שהבאת אני מבטיח לך בצורה אמינה שכל עבודה שאינה מצריכה ידיעת השפה העברית ניתן לבצע על ידי עובדים מיובאים . זה מתחיל בעובדי ניקיון , עובדי מתכת , עובדי חקלאות , תעשית השימורים כמו פרי הגליל , תעשית החלב , מוצרי מזון כמו לחם , גבינות דגים , תעשית הבגדים וההנעלה וכך הלאה . אפילו רופאים זולים אפשר להביא - וגם חיילים ולא רק זה יבוא מוצרי צריכה זולים מכניס אלפי ישראלים לאבטלה , בעיקר מבוגרים . ועוד יותר אגיד לך ביוזמה של איזה טייקון אפשר ללמד עברית במזרח הרחוק אז אפשר להחליף את המורים , את הפקידים , את עורכי הדין ולבסוף את הממשלה . אז כמה הגיון יש בשטויות שהוא כתב ? שימי לב - לא הוא טיפש אלא מה שכתב טיפשי .

rpz79

New member
פה אתה טועה רופאים ישראליים טובים יותר מסינים

ההכשרה שלהם פה היא מן הטובות בעולם...יחידי סגולה מצליחים ללמוד פה רפואה...רוב הרופאים באים מחו"ל ועושים אח"כ בחינות מפרכות בכדי להכנס למערכת הבריאות בישראל. וכך גם החיילים. אחרי הכל לצה"ל יש נסיון של 60 שנה+ בקרבות , מבצעים ומלחמות. אני לא בעד לעשות את המהלך הזה , אני בעד שעובדי המונופולים ישארו אבל יסכימו לקיצוץ של 15-20% (אין סיכוי בעולם) לטובת מגזרים מקופחים אחרים במשק. ערבות הדדית - עד הבנק.

לרופאים ישראלים יש עינים יותר מלוכסנות

הסינים לא יותר טיפשים ולא יותר חכמים מהישראלים . בהכשרה רגילה אפשר לחנך 10.000 סינים לרמה הרפואית המקובלת בישראל . ואם הסינון רב אז מתחילים עם 100.000 ומסיימים עם 10.000 . התוצאה הרבה יותר זולה . אותו כנ"ל לגבי חילים , עורכי דין פקידים , ומצחצחי נעליים . אפילו ראש ממשלה זול אפשר למצוא בסין . הנקודה היא שאם ניתן להביא עובדים זולים ומצרכים זולים , מה יהייה עם הישראלים ? אם ברוב תבונה כתבת "יסכימו לקיצוץ של 15-20% (אין סיכוי בעולם)" לא חבל לבזבז אפילו שביב מחשבה על זה ? עדיף לעסוק בדברים סבירים ולבחור מתוך חלופות הגיוניות .

אספרסו2

New member
חיילים

עם נסיון של 60 שנה נלחמים בבית האבות עם האחות על הזכות לכדור הסגול ולא בשדה הקרב.

ועדיין לא הבאת הסבר למה עובדי המונופולים

(חברת החשמל, הנמלים..... וכל השאר) צריכים לקבל משכורות ותנאים מנופחים יחסית וללא התאמה לשאר העובדים במדינה.

SupermanZW

Well-known member
הפתרון היחיד לבעיית המונופולים הממשלתיים הוא

לפרק אותם לחברות קטנות יותר אך בפריסה כללית ולא גיאוגראפית כדי למנוע מונופולים איזוריים ולהפריט אותן, כל חברה תימכר לאנשים שונים באופן שלא ישתייכו לאותן קבוצות שליטה כדי להבטיח תחרות ולמנוע קרטליזציה.

יוAב

New member
קרטליזציה היא בעיה עולמית ומעצימה במדינות קטנ

מניעת קרטליזציה היא פשוטה להכעיס: כל מה שצריך זה לחוקק חוק שלא מאפשר קניה או מכירה של עסק בתחום מסויים לעסק אחר באותו התחום. כך עלית לא היתה קונה עשרות מפעלי שוקולד וסוגרת אותם,כדי להיות יצרן השוקולד היחידי בארץ. נשארת הבעיה של ריכוזיות שאין לי פתרון.

תגיד לי יואב השובב

מה עם חברת החשמל ? איך תמנע מונופול שלהם ? או למשל מרכול גדול ?

אני דווקא מעדיפה שיורידו להם את השכר ויבטלו

להם תנאים כדוגמת חשמל חינם לכל עובד. עדיף עובדים בשכר נמוך יותר מאשר עובדים מפוטרים.

חשמל חינם זה קוץ בעין של אזרחי ישראל .

זה לא משנה את העובדות . אם עובדי החברה ידרשו במקום חשמל חינם תוספת של 2000 שקלים לשכרם הם ייקבלו . ואם הם יידרשו כל יום גלידה לארוחת הצהריים , גם את זה הם יקבלו . לדרישות שלהם יש רק גבול אחד . המחיר הכלכלי של החלפתם !

למעלה