שודדי ים

איך תעשה את זה לחברת החשמל כספקית תשתית?

אני מבין שאפשר לבזר את יצור החשמל אבל אין מצב שבעיר ת"א תהיינה מערכות חשמל מקבילות מתחרות. יש מקרים בהם יש מונופול טבעי ובמקרים האלה אין ברירה מלבד רגולטור שיפקח על המונופול.

SupermanZW

Well-known member
בניו זילנד עשו את זה, גם בישראל אפשר

אין בניו זילנד אזור שמגיעות אליו תשתיות מפחות מ5 חברות חשמל.

זה ברור ופשוט .

אני לא מכיר אותך ולא יודע עד כמה ידיעותיך מגיעות . לכן אסביר בקצרה ואם נחוץ ארחיב . 1 - מונופול הוא הדבר הכי מוצלח מבחינה כלכלית . כמו שער בודד באולם קולנוע שבוער . 2 - יש קשר בין המחיר שמשלמים למונופול לבין ההחלטה הכלכלית של ייזם להקים עסק מתחרה . ככל שהמונופול מעלה את מחיריו מתקרבים לנקודה שבה כדאי להקים עסק מתחרה . מחירי המונופול - ובמקרה שאנו דנים בו שכר עובדי המונופול - אינם תלויים במחירי ספקים או עובדים אחרים , למשל שכרם של מורים . המחיר תלוי רק במיקום של נקודת הכדאיות אותה הזכרתי . לכן זליכה הציע לפרק כל מונופול באופן שאף עסק לא יהיה בגודל העולה על 15% מהשוק . אבל אי אפשר לפרק את הנמלים בארץ ואי אפשר לפרק את חברת החשמל . אפילו את תנובה ששולטת 70% משוק מוצרי החקלאות כשה מאד לפרק . גם את רשתות השיווק כמו סופרזול או סופריקר קשה לפרק וזו דוגמא שהוא נתן .

אבל מכיוון שאלה חברות ששייכות למדינה, לא לתת

לעובדים שלהן שכר ותנאים לא פרופורציונליים, שאנחנו מממנים. אם לא הבנת, המדינה צריכה לקבוע את השכר והתנאים של העובדים שלה. עובדה שיש הרבה עובדי מדינה שמקבלים שכר מינימום אחרי שנים של ותק.

הסברתי ולא הבנת .

המדינה הכוונה ממשלת ישראל . אם איזה חוכמולוג בממשלה יחליט "ללכת עד הסוף" נגד עובדי חברת חשמל , כמו פאריצקי למשל , הם מניחים את המפתחות על השולחן . שביתה כללית . אחרי יום אחד חוזרת הממשלה אל העובדים על הברכיים . עובדי מדינה שמקבלים שכר מינימום יכולים ללכת הביתה . יש מאגר גדול של אנשים שיכולים להחליף כמעט כל אחד מאלה שמקבלים מהמדינה שכר מינימום . ואם תהייה שביתה כללית שלהם , ייצחקו להם בפרצוף "תשבתו עד שיתיבש לכם המוח" . טענת הפרופורציה כבר נישללה על ידי כאשר כתבתי לך כי מה שקובע זה משא ומתן ולא התנאים שמישהוא אחר מקבל .

מה קשה יותר

להחליף פקיד או פקידה שעסוקים בקבלת קהל או מהנדס מומחה לטורבינות ? בישראל אין עודף זמין של מומחים בתחומי העבודה של חברת חשמל . אין מומחים לטורבינות . אין מומחים לזרם עליון 400.00 וולט . אין מומחים לטראנספורמטורים . אין מומחים לתנורי קיטור . אבל יש הרבה אנשים שיכולים להחליף את הפקידים של הממשלה . יש הרבה בוגרי סיעוד שיכולים להחליף את עובדות הסעד/רווחה . יש אפילו הרבה עורכי דין שיכולים להחליף חלק גדול מהשופטים . יש הרבה כלכלנים ורואי חשבון . יש תחליפים לעובדי צילום מסמכים ומשלוח דברי דואר , או טלפנים/טלפניות . חלק מעובדי המדינה הם מורים . אותם קצת יותר קשה להחליף ולכן השכר שלהם אינו מינימום . עקרונית אפשר להחליף כל אחד . אבל יש לזה מחיר כלכלי . מי שעשה את החשבון החליט שהשכר שעובדי חח"י מקבלים הוא הכי זול עבור המדינה . כל המתלוננים והקנאים שמרוויחים פחות , לא יכולים להראות פיתרון זול יותר . אז מה שנשאר זה להתלונן . אינני עובד בחברת חשמל ! דברי מתבססים על הסבר של פרופסור נורת'קוט פארקינסון המפורסם .

../images/Emo127.gif זאת אחת הסיבות שרשות הנמלים פורקה

לחברות שונות. אמנם אין תחרות ישירה בין נמל אשדוד לנמל חיפה אבל ברגע שנמל אשדוד שובת עדיין ישראל אינה במצור וסחורות יכולות להכנס ולצאת דרך הנמלים האחרים. שביתה בנמל אשדוד עדיין מאוד תכאב אבל הרבה פחות מאשר שביתה כוללת בנמלים.

אני אצטט את פונזי מימים מאושרים

שהסביר את כוחו: "אני לא מרביץ, זה מספיק שיפחדו שאני ארביץ". כל עוד עובדי חברת החשמל נמצאים על היד על השאלטר והממשלה מאמינה שהם יורידו את השאלטר, האיומים שלהם יעילים. לא מזמן הם לא השביתו את אספקת החשמל אבל הסתפקו באי תיקון תקלות, זה היה מפחיד מספיק.

יפה מאד !

את זה לא מבינים כל המתלוננים והקנאים למיניהם . לכן שכרם גבוה יותר מזה של מורה . ושכרו של מורה גבוה יותר משכרו של פקיד קבלה בעיריה . לכן קשישים מקבלים קיצבה קטנה . נכים מקבלים קיצבה קטנה . ולכן הקיצבאות המגוונות לחרדים רבות .

אני הסברתי .

אומר שנית - אפשר למצוא תחליף לכל אדם בכל מישרה . אבל לכל החלפה יש מחיר מצד אחד ורווח מצד שני . השאלה לגבי שכרו של כל אדם היא מה נקודת האיזון אשר למעלה ממנה השכר גבוה מדי ולמטה ממנה השכר נמוך מדי לכל תפקיד בחברה יש מחיר שונה ולכן לכל יחיד בחברה יש שכר שונה . להחליף עובד בחברת החשמל עולה יותר כסף מאשר להחליף עובד ניקיון או פקיד קבלה במשרד ציבורי . לכן העובד בחברת חשמל מקבל יותר שכר מפקיד קבלה במשרד .

אתה מתקשה לנהל דיון .

התחלת עם חזירים באופן כללי וסיימת בזה שאתה מכנה אותי חזיר . בדיון אני או אתה או אחר יכול להעלות כל טענה . מי שלא מצליח להתמודד עם טענה בתבונה עובר להתקפה אישית או לעלבונות . אתה לא מכיר אותי . תתבייש .

or121210

New member
תיקון: "הציבור מטומטם ולכם הציבור ישלם"

ולא העם כדבריך. שר אוצר לא יגיד שעמישראל מטומטם, ולהזכירך יש פה מיליון וחצי ערבים שהם אזרחי המדינה.

יוAב

New member
בואו נתרכז במה שחשוב באמת

אני לא יכול להאשים את עובדי ח.חשמל בחמדנות. ולא את הטייקונים. ולא את החרדים,או אחרים. כפי שאמרתי בדיון קודם,"שהחמדנות תמיד תנצח". כשאין קודים מוסריים בפוליטיקה,אז כל דרישה של צעקן ומאיים זוכה לתגמול שמפרה הופעות חוזרות. תמיד יהיו כאלה שרוצים דורשים ועושים כדי לקבל יותר.הבעיה נעוצה בחוסר פיקוח והאחראי מקפל זנב ומוותר. במה ההפרטה של בזק הועילה?באמת המחירים ירדו כתוצאה מזה. במקום שהרווחים יגיעו לעבודים ולמדינה,זוכה בהם אדם אחד בלבד. בבזק למשל אסור היה להפריט את התשתיות,ובמקום למכור כחברה אחת את השירותים,יכלה המדינה לחלק זכיונות ולקבל כמה חברות שהיו מתחרות בנייהם ויוצרות תחרות אמיתית. במקום זה קיבלנו קרטל. לדעתי,הבעיה עם ח.חשמל וכל החברות הממשלתיות נעוצה בזה שאין רגולטור שמפקח ומונע החלטות שרירותיות. אני מעדיף שבמקום שיקח טייקון את הרווחים לכיסו,הרווחים האילו יתפזרו במשכורות העובדים. ויקבע בחוק אילו דרישות ניתן לבקש/לקבל ובכל החלטה על שינוי תנאים ידרש בית המשפט לעבודה(או משרד מפקח שיוקם לצורך זה)לאשר. הבעיה זה לא הגנב,הבעיה היא השוטר/האחראי.

rpz79

New member
אבל זה ברור לא ? הם שודדים ברישיון !

אם לא הזכרתי את זה בתחילת הפוסט אז אני מצטער. הם לא הסיבה אלא התוצאה. תוצאה של חברה של אנשים שחיים כנראה בפחד מסוים כבר 60 שנה ועושים לביתם במקום לחשוב גם למען הציבור והמדינה שהם חיים בה. ערבות הדדית קוראים לזה , בישראל היא מתחילה ומסתיימת בבנק. הרגולטור עסוק פה יותר בבעיות חוץ וביטחון ונרדם בשמירה וחינוך של הבית שלו. גם בהעלמת מס ישראל היא מהמובילות ב-OECD ההערכות מדברות על זה שאם כולם היו משלמים מס כחוק היו נכנסים לקופת המדינה עוד כ-30 מיליארד שקל ! גם בגניבה של זכויות קניין, הפרת זכויות יוצרים , זיוף וצריכה של מוצרים מזויפים אנחנו בצמרת העולמית. לא ידוע לי שדווקא במקרה של בזק איזה טייקון התעשר. אבל כן יש פה משחק של מונופול ציבורי <-> קרטל טייקוני. הרגולטור (הממשלה) צריך לשבת באמצע ולאזן. אסור לשני צדדי הקיצון להתקיים !! זה בערך אותה גברת בשינוי אדרת כי גם אצל הטייקונים יש מנכ"לים ועובדים בכירים (חלק לא מבוטל בא מהממשל, הון-שילטון, "שיטת השקשוקה") שמשתכרים הרבה מאוד כך שלא מדובר רק בטייקון עצמו. זה כסף ציבורי שלא מחולק בצורה הוגנת. אני לא רוצה שטייקון והדירקטורים והמנכלים שלו ישדדו ואני לא רוצה שפועלים וועדי עובדים במונופול יחמסו.

vector mask

New member
יש בחברת חשמל אלפי עובדים פשוטים

או כאלה שעושים מלאכתם ביושר והם ללא כל ספק ראויים לשכר ראוי, מצד שני בזמנו למשל היה סיפור בימי אוברקוביץ העליזים על מקום עבודה של חברת חשמל שבו היה גן חיות וכו. הועד החזק הפך בגיבוי של ההסתדרות את חלק מהחברה הזו למוסד מושחת, מסואב ורקוב, אולי חלק מהם ראויים לכינוי חזירים שאותו הרוויחו ביושר. מצד שני אסור לשכוח שאין לפגוע בעובדים שעושים עבודה ישרה ונאמנה המטרה לא לצלוב עובדים אלא את המנהלים והטייקונים שגוזלים את כולנו.

rpz79

New member
עובד "פשוט" בחברת החשמל או בנמל מרוויח

יותר ממורה "פשוט" או מעו"ס "פשוט" בעוד שניהם למדו לתואר ועשו הכשרה/סמינר אקדמאי (לפחות 4 שנים) הוא ייתכן מאוד ונכנס בקומבינה או נפוטיזם וללא שום השכלה או הכשרה אקדמית. ככל שהשנים יחלפו העובד ה"פשוט" מחח"ל ירוויח הרבה יותר (יגיע כבר ל"פי כמה") ויזכה לתנאים הרבה תנאים יותר טובים מאותו עו"ס ואותו מורה עם אותו ותק במקצוע. אתה שמעת פעם על מורה או עו"ס שנכנס לעבודה בקומבינה או כי אבא/אמא שלו עובד באיזה מוסד במקצוע הזה ? אני לא.

למעלה