שמלת תחרה1
Well-known member
שוב רעידת אדמה בצפון הארץ שלישית בימים האחרונים.
האם צפוייה לנו הפתעה מרה???
סטטיסטית זה כנראה אמור לקרות מתישהו. כולנו מן הסתם מקווים שלא יקרה כעת, אבל המשמעות, לפחות ע"פ המדע, היא בס"ה שזה יקרה מתישהו בעתיד. מאחר והמדינה לא ממש השקיעה יותר מדי בהיערכות רצינית לעניין (אם כי יש מערכות שכן השקיעו בכך, אך לא די בהן), מתי שזה לא יקרה, אם יקרה, זה אכן צפוי להיות מר כנראה. אין לנו אלא לקוות ולהתפלל שזה לעולם לא יקרה ושהסטטיסטיקה שוגה בעניין הזה (ויש לכך סימוכין).שוב רעידת אדמה בצפון הארץ שלישית בימים האחרונים.
מה לדעתך הייתה צריכה לעשות?סטטיסטית זה כנראה אמור לקרות מתישהו. כולנו מן הסתם מקווים שלא יקרה כעת, אבל המשמעות, לפחות ע"פ המדע, היא בס"ה שזה יקרה מתישהו בעתיד. מאחר והמדינה לא ממש השקיעה יותר מדי בהיערכות רצינית לעניין (אם כי יש מערכות שכן השקיעו בכך, אך לא די בהן), מתי שזה לא יקרה, אם יקרה, זה אכן צפוי להיות מר כנראה. אין לנו אלא לקוות ולהתפלל שזה לעולם לא יקרה ושהסטטיסטיקה שוגה בעניין הזה (ויש לכך סימוכין).
לא שמעתי על כך שעיריות מכריחות לחזק מבנים ישנים בהתאם לתקן. יש את התוכנית הארצית של המדינה שהייתה יעילה מאוד באזורים מסוימים אבל לא כללה כפיה. מאחר ובפריפריה היא פחות משתלמת לקבלנים, היא פחות בוצעה שם. אבל גם בערים הגדולות התוכנית לא נכפתה על איש (קרי: מבנה).מה לדעתך הייתה צריכה לעשות?
העיריות מכריחות מבנים ישנים לעשות להם חיזוק עפ"י התקן של רעידת אדמה.
מבנים חדשים בטוח חייבים לעמוד בתקן.
הדבר היחיד שאולי צריך ואולי אפילו יש אותו, הוא מערכות שיתריעו מראש על רעידת האדמה ושיתנו לפחות יום להיערך.
בבניין שאני מתגוררת בו, קיבלנו התרעה שאם לא נחזק את הבניין על חשבוננו, נקבל קנס כספי.לא שמעתי על כך שעיריות מכריחות לחזק מבנים ישנים בהתאם לתקן. יש את התוכנית הארצית של המדינה שהייתה יעילה מאוד באזורים מסוימים אבל לא כללה כפיה. מאחר ובפריפריה היא פחות משתלמת לקבלנים, היא פחות בוצעה שם. אבל גם בערים הגדולות התוכנית לא נכפתה על איש (קרי: מבנה).
זאת גם התשובה לשאלתך. יתכן שהמדינה הייתה צריכה לכפות את החיזוקים הללו. אמנם זה לא דבר פשוט שכן מדובר בהוצאה גדולה כמובן ולא כולם יכולים לשאת בה. אבל לכך היה צריך להימצא פתרון כזה או אחר. נכון להיום בהיעדר פתרון כזה, התוצאה עלולה להיות "מרה" כפי שהוגדר למעלה על-ידי שמלת התחרה.
מעניין. לא ידעתי שזה קורה. מעניין אם זה רק ברשות המקומית/אזורית שלך או באופן גורף במדינה (משהו שאני מאמין שהייתי שומע עליו, אם כי לא יכול לדעת זאת בוודאות כמובן).בבניין שאני מתגוררת בו, קיבלנו התרעה שאם לא נחזק את הבניין על חשבוננו, נקבל קנס כספי.
יצא למשפחה בערך 50,000 ש"ח כתלות במ"ר של הדירה ונפרש על פני 5 שנים. אם אני לא טועה, הם גם רשמו הערת אזהרה בטאבו.מעניין. לא ידעתי שזה קורה. מעניין אם זה רק ברשות המקומית/אזורית שלך או באופן גורף במדינה (משהו שאני מאמין שהייתי שומע עליו, אם כי לא יכול לדעת זאת בוודאות כמובן).
מעניין גם אם הסוגיה נבחנה משפטית. יקום אדם שאין לו ממה לשלם את השיפוצים הנחוצים. זה לא מס רגיל או עניין ששייך לתחום המותרות שאפשר לומר עליו 'אם אינך יכול לשלם אל תשתמש'. זה בתי מגורים.
ונשאלת השאלה אם אפשר לקנוס אדם על כך שאין לו את התקציב הזה להוציא. אני לא יודע באיזו רשות מדובר וכאמור מעלה, אני לא מכיר (מה שלא מחייב) הוראה כלל-ארצית כזאת. אבל ספק בעיני אם זה היה עומד במבחן משפטי.יצא למשפחה בערך 50,000 ש"ח כתלות במ"ר של הדירה ונפרש על פני 5 שנים. אם אני לא טועה, הם גם רשמו הערת אזהרה בטאבו.
אני עוד מדברת על התקופה שלפני קריסות הבניינים..ונשאלת השאלה אם אפשר לקנוס אדם על כך שאין לו את התקציב הזה להוציא. אני לא יודע באיזו רשות מדובר וכאמור מעלה, אני לא מכיר (מה שלא מחייב) הוראה כלל-ארצית כזאת. אבל ספק בעיני אם זה היה עומד במבחן משפטי.
בוודאי שיש בעיה. יש אנשים שאין להם את הסכומים הללו. שעבוד הבית לא תמיד אפשרי וגם לא תמיד פותר את הבעיה. נכון שאף שופט לא רוצה לשמוע שבנין קרס בגלל פסיקתו, אבל זה לא הופך את הסוגיה לפשוטה יותר. אף שופט גם לא רוצה שבן אדם ייזרק לרחוב בגלל שפסק שעליו להוציא הוצאה גדולה שאין לו.אני עוד מדברת על התקופה שלפני קריסות הבניינים..
היום, אני מניחה שהרשויות הרבה יותר דורסניות ותחת המשבצת של 'בטיחות' יכולים לחייב לעשות את השיפוץ בבניין ואף שופט לא ייקח על עצמו את האחריות שבניין יקרוס בשל פסיקתו.
מי שאין, משעבדים את ביתו.
תכלס, ערך הבניין עולה ב-300,000 ש"ח לאחר השיפוץ, לכן אין בעיה לחייב אדם לעשות את השיפוץ.
למה שהעיריות ישקיעו אם אדם מכובד כמוך , יש לו סימוכין שהסטטיסטיקה שוגה בעיניין הזה ? הווה אומר שרעידת אדמה הרסנית כלל לא צפויה כאן.לא שמעתי על כך שעיריות מכריחות לחזק מבנים ישנים בהתאם לתקן. יש את התוכנית הארצית של המדינה שהייתה יעילה מאוד באזורים מסוימים אבל לא כללה כפיה. מאחר ובפריפריה היא פחות משתלמת לקבלנים, היא פחות בוצעה שם. אבל גם בערים הגדולות התוכנית לא נכפתה על איש (קרי: מבנה).
זאת גם התשובה לשאלתך. יתכן שהמדינה הייתה צריכה לכפות את החיזוקים הללו. אמנם זה לא דבר פשוט שכן מדובר בהוצאה גדולה כמובן ולא כולם יכולים לשאת בה. אבל לכך היה צריך להימצא פתרון כזה או אחר. נכון להיום בהיעדר פתרון כזה, התוצאה עלולה להיות "מרה" כפי שהוגדר למעלה על-ידי שמלת התחרה.
ה"הווה אומר" מגיע ממוחך הקודח בלבד. לא משהו שאני כתבתי או אפילו רמזתי לו בעקיפין.למה שהעיריות ישקיעו אם אדם מכובד כמוך , יש לו סימוכין שהסטטיסטיקה שוגה בעיניין הזה ? הווה אומר שרעידת אדמה הרסנית כלל לא צפויה כאן.
אם יש לך סימוכין שהסטטיסטיקה שוגה בעניין הזה, למה להתפלל לשווא ? זה לא בזבוז ?סטטיסטית זה כנראה אמור לקרות מתישהו. כולנו מן הסתם מקווים שלא יקרה כעת, אבל המשמעות, לפחות ע"פ המדע, היא בס"ה שזה יקרה מתישהו בעתיד. מאחר והמדינה לא ממש השקיעה יותר מדי בהיערכות רצינית לעניין (אם כי יש מערכות שכן השקיעו בכך, אך לא די בהן), מתי שזה לא יקרה, אם יקרה, זה אכן צפוי להיות מר כנראה. אין לנו אלא לקוות ולהתפלל שזה לעולם לא יקרה ושהסטטיסטיקה שוגה בעניין הזה (ויש לכך סימוכין).
לימוד הבנת הנקרא והתמקצעות בה הייתה מלמדת אותך שהדרך בה כתובים הדברים אינה מלמדת בהכרח שהסטטיסטיקה שונה, אלא שיש סימוכין גם להערכות אחרות זולת זו המדוברת.אם יש לך סימוכין שהסטטיסטיקה שוגה בעניין הזה, למה להתפלל לשווא ? זה לא בזבוז ?
הרינגטון היקר באדם. הבנת הנקרא, עברית ותחביר - אתה לא הכתובת בכלל שאתיחס לדעתך.לימוד הבנת הנקרא והתמקצעות בה הייתה מלמדת אותך שהדרך בה כתובים הדברים אינה מלמדת בהכרח שהסטטיסטיקה שונה, אלא שיש סימוכין גם להערכות אחרות זולת זו המדוברת.
על כן הסיכון קיים (אגב גם בלי חישובים סטטיסטיים כלל כמובן) והתפילות בהחלט יכולות לעזור, כפי שמאמין כל יהודי מאמין (ולמעשה כל אדם מאמין).
במילים פשוטות: נסיון חביב לעקוץ ולהשמיץ את הדת/יים או את דברי שלי דווקא, אבל כרגיל, מרוב דווקנות והרגשת צורך להשמיץ בכל מחיר, הנסיון יצא פתטי למדי.
ציפיותיך מלמדות עד כמה מעט אתה מכיר אותי, על אף שאתה משוכנע שאתה יודע עלי הכל (ומתוך עמדתך זו טורח שוב ושוב להנפיק הודעות שכל עניינן להשמיץ ואין בהן מאומה מעבר לכך, כאשר רק אלוקים ואתה יודעים מה מניע אותך לכך).הרינגטון היקר באדם. הבנת הנקרא, עברית ותחביר - אתה לא הכתובת בכלל שאתיחס לדעתך.
אבל בוא ונקצר - אנא, הבא את הסימוכין שיש לך לפי הצהרתך כדלהלן : ושהסטטיסטיקה שוגה בעניין הזה (ויש לכך סימוכין).
נ.ב אני צופה לפתיח של הרינג כדלקמן :" קראתי עד........והפסקתי לקרוא......
כי אין הפתעות במחנה הרינגטון .....
אוי הרינגטון הרינגטון, כצה שאתה צפוי....ציפיותיך מלמדות עד כמה מעט אתה מכיר אותי, על אף שאתה משוכנע שאתה יודע עלי הכל (ומתוך עמדתך זו טורח שוב ושוב להנפיק הודעות שכל עניינן להשמיץ ואין בהן מאומה מעבר לכך, כאשר רק אלוקים ואתה יודעים מה מניע אותך לכך).
מה הסימוכין? 1+1=2. מאחר ואין שום דבר בדבריך לשכנע אותי ששאלתך עניינית או שאתה מעוניין בדיון רציני וענייני, גם אין לי סיבה מיוחדת לחשוב ששאלתך רצינית. על כן תצטרך להסתפק בתשובה הזאת. בהצלחה.
שמחתי לשמוע. עקביות זה דבר חשוב בחיים ואם אני צפוי, משמע אני עקבי. מצוין ותודה על המחמאה.אוי הרינגטון הרינגטון, כצה שאתה צפוי....
יאללה, לך על זה, כי באמת בלעדיך חסר לי סדר וכל העולם נראה בכאוס אחד גדול.בוא נעשה קצת סדר בדברים , בסדר ?
חחח, אתה חמודמעולם לא השמצתי אותך או כינית איתך בכינויים שאינם הולמים.
כמה עצוב[מה שאי אפשר לומר על ההתיחסות שלך אלי בנידון הזה.].
אהה לא, ממש לא. כן, אני יודע שרבים נהנים לראות זאת כך. חלקם אולי באמת מאמינים בזה, חלקם נהנים להצהיר כך. שיהיה לבריאות לכולם. הלכה למעשה העולם הרבה יותר פשוט מהתחכום שמייחסים לי בענייןהמנטרות הילדותיות שלך כמו "אתה לא מעוניין בדיון רציני ועיניני" או "קראתי עד ך.....ומשם הפסקתי לקרוא".
הן עבורך דרך פתאטית וילדותית עוד יותר להתחמק ממתן תגובה הולמת.
ומבורך, לכל עם ישראל!שיהיה לך שבוע טוב.....
הגזמת. מילא להגיב לדברי הבלע שלך מעת לעת. זה כאמור חלק מהכיף שלעתים מעביר לי את הזמן. אבל לחשוב עליך ו/או על דבריך גם לאחר מכן? תגיד, אתה באמת חושב שאתה כל כך מענייןותחשוב על זה....
משקיען כבר אמרתי ? אמרתי !שמחתי לשמוע. עקביות זה דבר חשוב בחיים ואם אני צפוי, משמע אני עקבי. מצוין ותודה על המחמאה.
יאללה, לך על זה, כי באמת בלעדיך חסר לי סדר וכל העולם נראה בכאוס אחד גדול.
חחח, אתה חמוד. אבל מה הצהרתך שאתה עומד לעשות סדר ללספר בדיחות עכשיו באמצע הדיון?
כמה עצוב. אבל אני נוהג לומר את דעתי, מה לעשות.
אהה לא, ממש לא. כן, אני יודע שרבים נהנים לראות זאת כך. חלקם אולי באמת מאמינים בזה, חלקם נהנים להצהיר כך. שיהיה לבריאות לכולם. הלכה למעשה העולם הרבה יותר פשוט מהתחכום שמייחסים לי בעניין. אני כאן בקומונה/פורום בשביל ההנאה האישית שלי. המשמעות בפשטות, כשאני לא נהנה אני לא כאן. באמת שאין יותר פשוט מזה
. כך למשל אם מאן דהוא לא מתייחס עניינית לדברי אלא רק חוזר שוב ושוב על דבריו, כפי שיש הנוהגים, מבחינתי לא מתאפשר דיון ענייני-רציני-בוגר-אמיתי. אזי באותו רגע/תת-שרשור פשוט אין לי מה לחפש בו יותר. הוא הופך למשעמם מבחינתי ומתוך כך המשך קריאה&תגובה בו מהווה בזבוז זמן ואנרגיה. אמנם מעת לעת אני צריך להעביר קצת זמן או שיש לי עודף זמן פנוי וחוסר חשק לעשות איתו משהו, ואז אני כן משחק משחקים כאלו. אבל לדידי הם בדיוק כאלה, משחקים להעברת הזמן, הא ותו לא.
החליט פלוני שאינו יכול לכתוב התייחסות עניינית לדברי מבלי לחלק לי ציונים על כתיבתי? שיהיה בריא עד מאה ועשרים הוא וכל משפחתו. אבל מאחר ואני לא ממש מתעניין בציונים שמחלקים לי גולשים אחרים שוב גם כאן, אדלג בדרך כלל על הכתוב ולא אטרח לבזבז זמן ואנרגיה על קריאת הגיגים כאלו, לא כל שכן להגיב עליהם. באמת, פשוט להחריד.
אז כאמור, יש כאלו שיתרגמו זאת ל"להתחמק ממתן תגובה הולמת". חלקם אפילו יאמינו בשטות הזאת. הלכה למעשה אין לזה כל קשר לשום דבר. מעולם לא ברחתי מדיון ענייני בשום נושא ואין לי שום כוונה להתחיל עם זה בגילי המתקדם רק כדי לשרת כמה גולשים תוקפניים שחשוב להם להעביר מסר כזה או אחר.
אם דרכי פתטית וילדותית? לגמרי יכול להיות, אם כי אני לא רואה זאת כך. אבל זאת דרכי, מה לעשות.
בכל מקרה, למזלי קראתי את הציונים האלה שחילקת לי רק כעת, אחרת כנראה רוב התגובה הזאת לא הייתה מגיעה לעולם. אמנם אני מנסה לשרוף קצת זמן כדי להתחמם עד שהפיצה תהיה מוכנה, אבל כנראה בכל זאת הייתי משקיע פחות
. לא נורא, כפי שחינכוני הורי, גם עם הילדים המסכנים והחלשים בחברה צריך לשחק מידי פעם.
ומבורך, לכל עם ישראל!
הגזמת. מילא להגיב לדברי הבלע שלך מעת לעת. זה כאמור חלק מהכיף שלעתים מעביר לי את הזמן. אבל לחשוב עליך ו/או על דבריך גם לאחר מכן? תגיד, אתה באמת חושב שאתה כל כך מעניין? רמז: אתה אפילו לא קרוב לכך, באמת מצטער.
אכן אמרת.משקיען כבר אמרתי ? אמרתי !
על איזה עניין?אבל תכלס, שום תגובה לעיניין.
דבריך הצחיקו אותי. לא הרגשתי צורך מיוחד לציין זאת.לא לגבי ההשמצות וקל וחלומר לגבי הסימוכין [ראה ערך רעידת אדמה].
חחח, אין קשר בין הדבריםומה שהכי מעניין, ככל שאני פחות מעניין אותך כדבריך, אתה משקיע יותר ויותר בתגובות.
אולי, אבל זאת תגובתי. תתמודד.א-קיצר תגובה ילדותית פתטית .
רב תודות.רק בריאות הרינג.
אשריך שזאת המנטרה שלך. זו גם דעתי.ולא אוכל לסיים בלא המנטרה שלי - יש אלוהים חמודי.....![]()
בוודאי. כבר אמרו לפני, ברומא התנהג כרומאי.אתה תמשיך ללהג כיד הרוח [שטות] שתמשיך לנוח עליך.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.