שוב
לרני

תיארתי לעצמי שאנחנו מבינים זה את זה

זה היה בעיקר כדי להבהיר את העניין באופן כללי לאלה שאולי תוהים ולא מבינים על מה ה"מהומה". רק תיקון קטן: כשכתבתי על נושא הדרגות והתחרויות, לא התכוונתי לומר שמי שרק מי שמתחרה מתקדם ומי שלא מתחרה לא מתקדם. כתבתי זאת כדי לציין שמאחר ואצלנו לא מתחרים, אז נושא הדרגות לא חשוב כמו במקומות שכן מתחרים, בגלל עניין הקטגוריות בתחרויות: באיזו קטגוריה יתחרה מישהו שהוא אצלנו חגורה ירוקה למשל? מה היא ההקבלה בשאר צבעי הדרגות? פשוט אין לנו צורך להיות תואמים לאיזשהו "תקן כללי" מבחינת הדרגות, והן משמשות כדי להראות "בכירות" ברמת הקב' מבחינת הידע / ההבנה / היישום וכו'.
שבוע טוב, רן.

משה קיץ

New member
מאברוק רן,כל הכבוד

תמשיך להתאמן לאהוב ג'יו ג'יטסו. אהבתי גם את תשובתך לענין. דש לחיים ולכל החבר'ה...

נניח "רועי"

(בהתחשב בכך שהניק שלך הוא מהחודש הזה אבל זה בקטנה) אני לא מבין למה זה היה לך כל כך חשוב לציין זאת אם זה כן bjjאו לא. מאיפה לך לדעת? אתה מתאמן שם? מעניין אותי לדעת מה הקריטריון לbjj? צבע החגורה והפסים עליה? צורת עבודה? כל מועדון עובד אחרת אז אתה יכול לומר שאתה עובד bjj אבל מועדון מתחרה לא כי אין לו את הצבעים של החגורה כמו לך? הסן קקו הוא אותו סן קקו וכנ''ל לגבי הגיגי ובינתיים אני מכיר לוחמים מעולים שיצאו מהמועדון של חיים פאר אז מה זה משנה בעצם?

זה לא משנה...

ישב לו על הבטן, רצה להגיד, אמר, נגמר. העיקר שמבינים זה את זה, ואפשר להמשיך להתאמן בשקט...

ועוד תוספת קטנה

השתתפתי במס' סמינרים עם רוייס גרייסי (שאירגנו דוד בנימין ומשה קיץ), רנזו גרייסי (חיים גוזלי ומורדי גלאם), פטריק ביטן ופלביו בהרינג (עידו פריינטה), אלן זבורובסקי (חגורה שחורה של המצ'אדוס שבא לחיים פאר) ובחודש הבא בע"ה יבוא אלינו (לחיים פאר) ג'ון מצ'אדו. בעבר בא לקב' של חיים פאר גם קרלוס ניוטון (בתק' שעוד לא התאמנתי שם לצערי). מכולם כמובן למדתי המון (הפיכות, מעברים, שחרורים, הכנעות...), אבל אף אחד לא גרם לי לשינוי קונספטואלי ממה שאני לומד אצל חיים. כמו שכתבתי: השפה אותה שפה, הגישה לקרב היא אותה גישה וצורת העבודה היא אותה צורת עבודה. אז הדרגות הן אחרות... זה בדיוק הפרט שהכי לא מעניין אותי.

../images/Emo45.gifצודק

אני פשוט לא אוהב שפנים שמסתתרים מאחורי ניקים שפתחו הרגע וכותבים דברים שאין להם אומץ לכתוב עם הניק המוכר לכולם. ושמעירים הערות תפלות ושוליות שלא לצורך צורם ולך שיהיה במזל

תודה על הברכות

שכחתי להזכיר גם את ריקרדו דה לה ריווה (שהביא גדעון זגהר). אגב, רוב המורים שציינתי (כולם למעט רוייס גרייסי ופלביו בהרינג) הוזמנו ע"י חיים להעביר שיעורים גם אצלנו באוניברסיטה. לגבי פלביו, חיים עצמו השתתף בסמינר עימו בשנה שעברה. מורים אלה ל-BJJ, שלא לציין מורים אחרים מהעולם שהיו אצלנו כמו פטריק מקארתי (קרטה), אנדריי זייתון (מואי תאי) ואחרים, ומורים רבים מאוד מהארץ כמו גדי סקורניק (גדי קנפו ג'יטסו), אמיר ברנע (ג'ו-ג'יטסו WJJF), משה גליסקו (קרטה וקפא"פ), יובל נחמקין וגיא רפאלי (ארניס מודרני וא"ל פיליפיניות) ועוד ועוד שהיו ולימדו.

יש כבוד

אם אני לא טועה זה המועדון היחידי בארץ שמביא כ"כ הרבה מורים מחו''ל ומהארץ וחושף את תלמידיו למגוון שיטות(בbbj עצמו) ואמנויות לחימה יפה לכם.

ננדין

New member
חיים פאר מנצל כל הזדמנות להעשיר

את התלמידים שלו בידע מקצועי ממגון תחומים וגם לא מתבייש ללמוד בעצמו למרות מעמדו...

דקדוקי עניות

חברה, זה שרשור מזל - טוב לרן, על הדרגה שקיבל. בואו נשאיר את זה כך.

ויש כבוד

אני חושב שרן הגדיר זאת יפה. גם אם אנו לא עובדים ג'יו ג'יטסו ברזילאי קלאסי, אין ספק שהאוריינטציה היא ג'יו ג'יטסו ברזילאי. ברם, יש לזכור כי השאלה מהו BJJ היא שאלה תלוית הגדרה. אם נצא מנקודת הנחה שההגדרה לג'יו ג'יטסו הברזילאי היא כדלקמן: "אומנות לחימה המתמקדת בעיקר בעבודת קרקע במטרה להשיג פוזיציה דומיננטית, אשר באמצעותה ניתן יהיה להכניע את היריב". אזי אין ספק, כי מבחינה מהותית אנו מתאמנים ב-BJJ. לעומת זאת, אם אתה מקנה חשיבות לסממנים חיצוניים כגון מקום קבלת הדרגות או לסממנים פורמליים/מסחריים כאלה או אחרים, אזי יתכן והצדק עמך. כפי שאבהיר בהמשך הפורמליסטיקה אינה אבן בוחן להגדרתה של שיטה מסוימת. יש לזכור, כי כשם שיש 70 פנים לתורה, כך יש גישות ואסכולות שונות גם לג'יו ג'יטסו הברזילאי. למעשה, כל המאמנים הבכירים כיום בתחום מתרברבים, כי הם פיתחו את הגישה הייחודית להם ל-Bjj. די אם אציין, למשל, את רנזו גרייסי. רנזו טוען, כי יש לו את הגישה שלו והאינטרפרטציה שלו ל-BJJ וזה מה שאמפיין ומייחד את המועדון שלו. הגדילו לעשות האחים מצ'אדו. גם הם פיתחו גישה ייחודית ל- Bjj ואף מכנים את שיטתם כמצ'אדו ג'יו ג'יטסו (Mjj). גם לריקרדו דה לה ריבה יש את הגישה הייחודית שלו ואף תרגילים שנקראו על שמו ("דה לה ריבה גארד"). אין ספק, כי אימון במועדון של דה לה ריבה יהיה בעל צביון שונה לחלוטין ממועדונים אחרים של Bjj. מעבר לכך, ה - Bjj מתפתח במהירות. חדשות לבקרים יוצאים תרגילים וטכניקות חדשות. מאחר ולכל מועדון יש את האספקטים שהוא מעוניין להדגיש - תהיה זו טעות לנכס לעצמך הגדרות שתואמות את צרכיך. שכן, חרף השוני הנטען בגישות השונות שמניתי לעיל, אין מחלוקת כי כולם בסופו של יום מתאמנים ומלמדים BJJ. הקבוצה בתל אביב לא עוסקת בסמנטיקה. זה מאיתנו והלאה. אנו מסתכלים על המהות: שאיפה מתמדת לשיפור וחתירה בלתי מתפשרת למצוינות בדגש על עבודת קרקע. אנו באים לאימונים כי אנו מאמינים בחשיבותה של עבודת הקרקע ומשום שאנו אוהבים לעבוד קרקע. הא ותו לא. אנו נפגשים פעמיים בשבוע לשש שעות שבועיות (לפחות!!!) של אימונים המלווים הרבה יזע ודמעות (של אושר, כמובן). אנו פתוחים תמיד לרעיונות חדשים. חלקם נקבל וחלקם פחות. אומנם, יש לנו סיליבוס שלפיו אנו עובדים, אבל אנו לא טומנים את ראשינו בחול, אלא לומדים הרבה מהסביבה. גישה זו של המועדון, בניצוחו של חיים פאר, רק תורמת להעשרתינו ולידיעותינו. מורים מובילים בתחומם, מהארץ ומהעולם, מבקרים במועדון ומרביצים בנו את תורתם. באופן אישי, אני מאד שמח על כך, שכן לא רק שאנו מצדיקים את שם המועדון ("מולטיפייט קלאב"), אלא אף מקבלים כלים להתמודד עם יריבים שונים אם בעמידה או על הקרקע, אם על המזרון או ברחוב. רק בכדי לסבר את האוזן לגבי הפתיחות הנהוגה במועדון, לא פעם, חיים קיבל תרגיל שאחד התלמידים שלנו פיתח. חיים, ביקש מהתלמיד להציג את התרגיל בפני הכיתה, ולאחר מכן באינטלגנטיות ראויה לשמה ניתח, שיפץ וליטש את התרגיל. למותר לציין, כי התרגיל הפך להיות חלק מארסנל הטכניקות של חלק מהקבוצה. זה מה שחשוב!! הגישה של "מכל מלמדי השכלתי" היא הגישה הנכונה לעיסוק באומנות לחימה כדרך חיים. אבי נרדיה אמר פעם, כי כאשר שואלים אותו איזה שיטה הוא מאמן הוא עונה בציניות "אני מאמן זבל". אני חושב שבכך אבי קלע למטרה. השם לא ממש משנה. השם משנה רק למי שרוצה לרכב על גב ההצלחה של ה-BJJ ולעשות באומנות לחימה קרדום לחפור בו. כפי שאמרתי, אצלנו זה אחרת. חיים מאמן אותנו מאהבה לאומנות לחימה גרידא, ואנו מתפנים מלימודינו, עיסוקינו ומשפחותינו כדי לינוק כמה שיותר. לסיכום, הפורמליסטיקה אינה מעניינת אותי מאחר ויתכן כי באה לכסות על דברים אחרים שאינם ככלי ריק שאין בו ממש. כולנו מכירים את התופעה של קבלת חגורות בסיטונות. מאמנים החסרים את הידע והנסיון המקצועי הנדרש, הן ברמת הטכניקה והן ברמת הנסיון ההדרכתי, שהסמיכו עצמם לאמן או שהוסמכו לאמן על ידי מאן דהוא רק כדי לתקוע יתד של שיטה כזו או אחרת בארצינו. השאלות החשובות באמת המשמשות אותי כאבן בוחן לשיטה שבה בחרתי להתאמן הן: מקצועיותו של המדריך הן באומנות עצמה והן בנסיון הדרכה, התכנים המועברים, רמת הפתיחות והחשיפה לטכניקות חדשות וכיוצ"ב. גם הקבוצה היא פקטור חשוב להצלחה - ובכך, לדעתי, התברכנו. ידיד

משה קיץ

New member
ללא קשר לקבוצה של חיים בתל אביב

אלא באופן כללי... לפי הגדרתך.. "אומנות לחימה המתמקדת בעיקר בעבודת קרקע במטרה להשיג פוזיציה דומיננטית, אשר באמצעותה ניתן יהיה להכניע את היריב".... הרי שכל שיטת גרפלינג שבה יש הרבה עבודת קרקע זה BJJ. לפי הגדרתך: מועדון ג'ודו שבו(לצורך הענין),עושים הרבה מאוד קרקע אז זה למעשה ניתן להגדרה כ BJJ סמבו(במקום שמדגישים הרבה קרקע,כמו רוב מועדוני הסמבו) אפשר להגדיר כBJJ AMERICAN SUBMISSION של פרנק שמרוק אפשר להגדיר גם כ BJJ. וכו וכו וכו זאת אומרת שכל דבר שמדגיש הרבה אגרופים ובעיטות זה קיקבוקס לפי הגדרתך. כל מה שמדגיש הרבה הורדות לקרקע,זה האבקות יוונית-רומית לצורך הענין וכו וכו אין כזה דבר DE LA RIVA JIU JITSU או מאשדו גיוגיטסו או השד יודע מה,כשיטות בפני עצמן. כל ה"כינויים" האלו נועדו למטרות מסחריות. נכון יש לכל אחד את הגישה המאפיינת שלו. גם בקרב המשפחה שייסדה את השיטה,משפחת גרייסי ישנם הבדלים בגישות ובסגנון הלימוד בין מורה כזה לאחר(חלקם דומים יותר,חלקם פחות).למעשה כך זה בכל אומנות לחימה,לא? אבל לא בזה מוגדרת השיטה.זה קוסמטיקה.אנשים(בעיקר שלא מבינים-ואני לא רומז אליך) מסתנוורים מכל הסרטונים באינטרנט וכל הטכניקות הווירטואוזיות שכל יום "ממציאים". בן אדם,כמעט כל פעם שאני מתגלגל,אני "ממציא" ומאלתר כמה ואריציות חדשות,אז...זהו יש לי שיטה חדשה? BJJ זה שיטה כמו שקרטה שוטוקאן זו שיטה,כמו שאיגרוף תאילנדי זו שיטה כמו שקונג פו גמל שלמה זו שיטה וכו וכו יש לה סילבוס מוגדר(בעמידה ועל הקרקע)! יסודות ברורים!!טכניקות מהותיות המהוות את השלד של השיטה!! אחכ תוסיף קצת קוסמיטה ודקורציה(אחרי שהשלד יציב). דה לה ריבה,משדו,רנזו ומי שלא יהיה...למדו את השיטה,את היסודות את המהות ואחכ על בסיס זה עיצבו כמו כל אחד אחר בLEVEL הזה את סגנונם.יש רבים רבים כמותם.אחד קורא לעצמו בשמות יחודיים כאילו כדי להבדיל את עצמו מהשאר והאחר מסתפק בלתת שם לאקדמיה בלבד(מבלי להתיימר להציג את עצמו כמפתח שיטה/זרם חדשה). ד''א "גארד דה לה ריבה" זה פוזיציה שהייתה קיימת לפני שדה לה ריבה נולד.נכון הוא התמקד במצב זה ופיתח כנראה כמה ואריציות נוספות ואימץ מושג שבעיקר עזר לו למכור קלטות הדרכה. כמובן... כל האנשים שציינתי הינם מעולים מהשורה הראשונה.הם ליטשו טוב טוב את עקרונות השיטה לפני שהיגדרו את עצמם כפי שהגדירו. אך ,כתוצאה מאופנת סרטוני ההדרכה האינסופיים, רבים מהעוסקים בתחום זה(לא רק בישראל),"רצים" לחפש כל טכניקה/ואריאציה חדשה שמישהוא פיתח. אנשים מכירים ים טריקים ודברים יפים ווירטואוזים ,אך הם לא יודעים BJJ ולא אימצו והפנימו את המהות והשלד של השיטה. הGAME שלהם מורכב מאוסף של תרגילים ותרגילים,הרבה פעמים דברים בכלל לא רלוונטים עבורם אשר מסיטים אותם מהדרך שבה כן צריך להתמקד. נ.ב רויס פעם אמר(ועמדתי לידו כשזה קרה) למישהו ששאל אותו,האם אדם שמצליח להכניע חגורה מתקדמת בBJJ צריך לקבל גם כן לפחות את אותה דרגה?(כמובן אותו אדם הוא גרפלר מיומן ששנים עובד קרקע). רויס החזיר לו בשאלה.. האם קיקבוקסר שיגיע למכון קרטה ויביס את כל השחורות,צריך לקבל חגורה שחורה בקרטה?... לכל שיטה יש סילבוס מוגדר.אם אתה עובד על חלק מהמרכיבים או מתמקד ומאמץ חלק ממרכיבי השיטה,הרי שאתה מבסס את עבודתך/מושפע מאותה שיטה. אבל כדי באמת לעסוק בה את צריך לחקור את המהות שלה וללטש את השלד והיסודות המהותיים תוך הצמדות לסילבוס שלה!

../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif לכולם על הברכות../images/Emo70.gif

עכשיו צריך לשבור את הראש כדי למצוא סיבה לשרשור ברכות לשבוע הבא

למעלה