שוב
לרני

ארליכית

New member
שוב ../images/Emo49.gif לרני ../images/Emo13.gif

על קבלת החגורה החומה
מגיע לך!
פעם הבאה שאני באה אני כבר אהיה בריאה ואני אקרע אתכם שם
מבטיחה. זוהר

זה בג'ו-ג'יטסו אצל חיים פאר

אנחנו עושים הרבה קרקע בסגנון / גישה של BJJ. ובהזדמנות זו תודה לכל המברכים, ותודה לחיים על האימון וההערכה (ההדדיים)!

usr

New member
מזל טוב והצלחה

מצטער שאין לי זמן לכתוב בתקופה האחרונה. לך אני כותב במיוחד. מזל טוב על החגורה וגם ליום הולדתך. תמשיך בדרכך גם בג'וג'יטסו וגם בניהול הפורום. והכי חשוב - אושר ובריאות.

תודה ../images/Emo13.gif

אני יכול לומר שמצב הגב שלי נמצא במגמת שיפור מתמשכת אך לצערי איטית מכפי שהייתי רוצה
. יחד עם זאת אני אופטימי ומאמין שבסוף אגיע חזרה ל"שחורה" (ברמת הבריאות)ואחזור לעשות דברים שעשיתי לפני שנה בלי לחשוב פעמיים כמו ריצות, הרמת משאות, עבודת עמידה חופשית, תנועה על הקרקע ללא מגבלות...

alexko

New member
../images/Emo49.gif גם על היומולדת וגם על החגורה

ונראה לי שהגיע הזמן לעוד פעם לא

Rgil1

New member
זה לא BJJ עם כל הכבוד

הגוגיטסו אצל חיים פאר זה לא BJJ.נכון עושים הרבה קרקע ומושפעים הרבה מה BJJ,אבל זה לא BJJ וכן גם הצבעים והדרגות לא מקבילים לדרגות הרשמיות בBJJ. אל תבלבל.

בכ"ז רן שלנו תותח !! עם כל הכבוד

ויש כבוד כן - BJJ לא - BJJ הכבוד מגיע !! חוצמזה שהחברה אצל חיים פאר לא רק שמבינים עבודת קרקע עם או בלי קשר ל - BJJ הם טובים בזה מאוד . חיים

Rgil1

New member
מה הקשר?רק הבהרתי..אמרתי שמישהוא

לא תותח או כן תותח? אמרתי שהחבר'ה של חיים לא טובים? מהומה על לא מאומה. מזל טוב...

Rgil1-אני לא מבין

א) למה היית חייב לציין זאת? מה הבעיה שלך ב) אם כבר ציינת שזה לא BJJ, לפחות תכתוב את זה בשם שלך שכולם פה מכירים ולא תסתתר מאחורי הניק החדש הזה שרק עכשיו פתחת

Rgil1

New member
אם זה כל כך מענין אותך

השם הוא רועי ואני בדרך כלל קורא סמוי.כתבתי לפני המון זמן בפעם האחרונה. אין כאן שום רצון "לרדת",ברכות על ההשיג וישר כח. בסך הכל ציינתי עובדה כדי לדייק בדברים. לא אמרתי שזה יותר טוב או פחות טוב. ויתקן אותי רן עצמו אם לא דייקתי במשהו.

../images/Emo13.gif לא טעית...

ולכן כתבתי לש מים את אשר כתבתי. יחד עם זאת התוכן הוא אותו תוכן, אנחנו מדברים את אותה השפה, ועושים את אותם הדברים על הקרקע. הצבעים של החגורות ורמת הידע לקבלתן הוא נושא אותו המורה קובע ומחליט, ובאמת דבר שולי. יש אצלנו חגורה צהובה וחגורה ירוקה שלא קיימים ב-BJJ ואין חגורות כחולות שיש ב-BJJ. דרגות ביניים ("פסים" על החגורה) יש לנו רק בחגורה חומה (רק בלי פסים פיזית על החגורה). הדרגות באות להראות בכירות ברמת הקב' מבחינת ידע, לא בכירות ברמה בינלאומית וכלל גלקטית. מאחר שאנחנו לא מתחרים (חיים בכל אופן לא מלמד לתחרויות ולא מעלה לתחרויות כי זה לא מעניין אותו. אם יש חבר'ה שמתחרים, הם עושים זאת מטעם עצמם), אז הקטגוריות הרשמיות שיש בתחרויות BJJ (חגורות לבנות, כחולות, סגולות, חומות ושחורות) לא רלוונטיות עבורינו. באופן אישי אני יכול לומר שמה שמעניין אותי הוא ידע ועבודה, ודרגות הן באמת ובתמים הדבר האחרון שמעניין אותי. לא מעניין אותי מה צבע החגורה שיש לי על המותניים ושסוגרת לי על הז'קט של האימונים (וזה נכון לשני המקומות בהם אני מתאמן). שלא יובן לא נכון: לכבוד רב הוא לי שהמורים שלי מעריכים אותי בצורה בה הם מעריכים אותי, ושלדעתם אני ראוי לדרגה זו וזו. מאחר ובג'ו-ג'יטסו יש דרגות ואני מתאמן בג'ו-ג'יטסו, אז החגורה שאני שם על המותניים היא חלק מהעניין. אם הייתי מתאמן באיגרוף נניח, לא הייתי מתעצב על כך שאין שם דרגות שבאות לידי ביטוי חיצוני כמו חגורות צבעוניות. עוד אני יכול לומר שאצל חיים למדו ולומדים תלמידים רבים וטובים שבאים ממגוון שיטות אחרות (קרטה, ג'ודו, קמ"י, ו'ין צ'ון, איגרוף תאילנדי, אייקידו, ארניס, הישרדות, שיטות אחרות של ג'ו-ג'יטסו - כמוני, ואולי עוד שלא עולים לי כרגע בזיכרון) בהן הם בעלי דרגות גבוהות (כולל הרבה חגורות שחורות ובעלי דאנים מתקדמים באותן שיטות), ושהדבר האחרון שמעניין אותם הוא "להשיג" דרגה כזו או אחרת. אנחנו באים ללמוד, וברוך השם יש מה וממי. אני מציין את העניין הזה של אנשים בעלי דרגות גבוהות בשיטות אחרות (בינהם כאמור חגורות שחורות, דאנים מתקדמים ומורים פעילים וותיקים בתחום) כדי להראות שגם אנשים מנוסים וותיקים מבינים שיש כאן מה וממי ללמוד. אנחנו עובדים קשה ונהנים מהתהליך, ואם צבע החגורה שלי היה ורוד עם ציורים של פרחים ירוקים, לא היתה לי שום בעיה עם זה. אם חיים היה מחליט שיש 25 דרגות ביניים, קובע צבעים יותר מענינים מלבן/צהוב/ירוק/סגול/חום/שחור לחגורות ומשאיר אנשים בכל דרגה 15 שנה לפני המעבר לדרגה הבאה, גם לא היתה לי בעיה עם זה. לכבוד רב הוא לי שמורי מעריכים אותי וחושבים שאני ראוי לדרגות אותן הם נתנו לי, וזאת בלי קשר לעובדה שאני מתאמן כדי ללמוד ומתוך הנאה, ולא כדי לקבל דרגה זו או אחרת.
כל טוב, רן.

Rgil1

New member
הרצאה מיותרת רן

אני מסכים עם כל מילה שכתבת. אבל זה לא היה נחוץ,סהכ ציינתי שהגוגיטסו של חיים פאר(שבטוח שהינו מורה מהמעלה הראשונה) זה לא BJJ.והחגורה השחורה שלו היא לא של BJJ אלא של גוגיטסו יפני. הדרגות אצלכם, גם עם הצבעים המקבילים לBJJ הן לא דרגות BJJ ולא מקבילות אליהן.לא טובות יותר ולא טובות פחות. ועוד דבר ,ב BJJ לא צריך לעשות תחרויות כפי שציינת כדי לקבל חגורות,פה אתה טועה.גם מי שלא עושה תחרויות(כמוכם כפי שציינת) מתקדם. מעבר לזה,מיצינו את הענין. שוב מזל טוב ובהצלחה בהמשך.

למעלה