לפני שנה נהרגה ילדה בת 12 בצומת עמק האלה X דבורה הנביאה. למי את מחכה שיתעורר - לנהגי ישראל ? את מתכוונת לאלה שחותכים אותי מימין ב 6:00 בבוקר שבכלל אין תנועה ? לאלה שצופרים כשהרמזור רק צהוב ? לאלה שלא נותנים זכות קדימה ??? אני רוצה לבשר לך כנהג אמבולנס שרואה כל משמרת תאונות דרכים : יחסית לאיך שנוהגים במדינה שלנו יש פחות תאונות מהצפוי !!! אולי בכ"ז יש אלוהים בשמיים שקצת שומר עלינו....
אם יחליטו שאי-ציות לשלט "עצור" /מעבר באור אדום/חציית פס הפרדה לבן וכדומה הינם עבירה פלילית שבגינם יש לפסוק מינימום שנת מאסר...או אז נראה את כל ה"גיבורים" משתוללים בכבישים...זה מתחיל ונגמר באכיפה...שוב כמובן - לדעתי בלבד...
בעיקר בצומת הזה ולא נגיד בצומת השני ממול? השדה ראייה של הוא ממש קטן, וכל אחד חושב שהזכות קדימה שייכת לו, קראתי שכיכרות מונעים המון תאונות, גם ככה במודיעין יש רבה כאלה, פה זה ממש ממש לא יזיק..
הקמצנות שהלם יכולה להרוג, הם משקיעים כסף רק בבתים ובנייה צפופה, ומרוויחים על זה המון, לשאר הם כבר לא דואגים, כמה מרכזים קטנים אמורים להספיק, פה ושם סופר, והחשוב מכולם הרבה פארקים, שימשכו עיניים של זוגות צעיים
בשוהם הסמוכה יש המון כיכרות. מהנדס העיר הסביר שלמעט כיכר אחת הם נמנעו מלשתול בהם מידשאות או צמחים המחייבים הרבה מים. העיצוב בנוי מחלוקי נחל ומצמחים כמו קקטוסים שלא דורשים הרבה השקייה. עלות ההחזקה של כיכר לא יקרה אם מתכננים אותה נכון ובוודאי שבעיר עם פארקים ענקיים כמו שלנו עלות האחזקה של כיכר זה דבר זניח. מה שנראה יותק יקר זה המוח של מקבלי ההחלטות כאן........(ולכן הוא די חסר).
בעיקר בשילוב עם נהגי מודיעין! בצומת רגיל רוב הנהגים נותנים זכות קדימה על פי חוק, ואלו שלא גורמים בד"כ לתאונות (בד"כ!) בכיכרות משום מה חלקם של הנוהגים על פי התקנות יורד פלאים. הסיכוי שמישהו "יתפרץ" לתוך הכיכר בלי לתת זכות קדימה עפ"י חוק הוא גבוה לדעתי מהסיכוי שזה יקרה בצומת רגיל. היתרון הגדול בכיכר הוא הורדת מהירות הנסיעה. זה קורה רק בכיכר שמשנה את נתיב הנסיעה ומחייבת האטה בכניסה אליה. הכיכרות בשמשוני למשל הן לא כאלו ומהוות המשך ישיר של כל ארבעת הכבישים. והתנהגות הנהגים בהתאם... לגבי רחוב עמק האלה - אני חושב שמה שחסר שם זאת בעיקר אכיפה מוגברת! ובכל שעות היממה. לצערי ולחרדתי כתושב האזור וכאבא אני יודע מתי זה יקרה.. רגע אחד לאחר שזה יהיה מאוחר מדי!