אני היחידה שחשבה שהם היו אחלה ברבנות ?
כל כך הפחידו אותי מהטקס הזה... טוב, אולי גם תרם לזה הסיוט שעברנו בבית דין לענייני משפחה בית הדין הרבני היה ממש נהדר (שופטת מטורללת שהחליטה להתערב בהסכם שהיה לטובת הילדים, ניתן לאכיפה ורק לא כל כך מסורתי... החליטה שלא נראה לה. צרחה עלינו, השפילה אותנו, דרשה שנביא את העו"ד המגשר שכתב את ההסכם. הבאנו... צרחה גם עליו, השפילה גם אותו, דרשה שנבוא שוב וכן הלאה. בפעם הרביעית שבאנו היא קמה על צד ימין ופשוט אישרה את ההסכם, אותו אחד שהבאנו מראש, בלי להגיד מילה). בבית הדין הרבני, בנתניה (כי מגיע להם הקרדיט) נתקלתי ברבנים נחמדים, קשובים, רגישים. הבינו שמולם שני חילונים מבולבלים שלא מבינים מהחיים שלהם והקדישו את הזמן להסביר כל חלק מהטקס ולוודא שאנחנו מבינים. כל דבר שנאמר נאמר תוך שהרב (או איך שלא קוראים לזה שיושב באמצע ומדבר כל הזמן) מסתכל על האקס שלי וגם עליי באותה המידה ומוודא ששנינו מבינים מה הוא מתכוון. הם היו פשוט רגישים וחביבים ביותר. כל שאלה שנשאלה והיתה פולשנית או מביכה (כגון אם יש אישה או גבר נוספים מעורבים בעניין) נשאלה תוך התנצלות מראש והבהרה שהם חייבים לוודא שזה סופי ואנחנו לא רוצים שלום בית, ובשיא העדינות. הטקס עצמו היה קצר, קצת מוזר אבל בכלל לא מגוחך או משהו. אפילו עצוב בחלק שהוא הסתכל לי בעיניים ואמר "הרי את מותרת לכל אדם". בכלל לא יצאתי משם בהלם או משהו. ולגבי הפעם הבאה - לא יודעת אם אתחתן (הלוואי שכן האמת...רוצה נישואין ועוד ילדים) אבל אין לי רתיעה מיוחדת מלעשות את זה דרך הרבנות משום סיבה שהיא.