ברוך תהיה
שלום אדם-ישר-עם-עצמו, כתבת "בחור ישיבה צעיר לימים" קטנה או גדולה ? "שאינו מדחיק את הרהורי הכפירה שצצים במוחי"" גם לו היית מנסה, לא באמת היית מצליח להדחיקם. "נותן צאנס אמיתי לכן ולא" בשמחה אהיה קצת מעודכן בבירוריך. זו דעתי לגבי דעות חלוקות: אם 2 אנשים מחפשי אמת הם, אם ידסקסו די פעמים את נושא המחלוקת שביניהם, בהכרח הם יגיעו לעמק השוה. אתה מאד מוזמן להגיב על ההכללה הזו שלי. דעתי היא שהתורה לא מן השמים. דעתך שיתכן שהיא כן. לפיכך אם אני אדם ישר ואף אתה, אם יש לך סבה טובה לחשוב שהתורה באה מ'בורא עולם', אף אני, בהכרח, אקבל את דעתך. אז כאמור אני הצודק פה. תן לי טענה רצינית-בעיניך, שמראה לך שהתורה מן השמים היא. "שהחברים כאן חוץ מהרגשה של שלמות בדרכם" לתחושתי לא כולם שלמים עם מעשיהם. לדעתי כדאי לך ולהם לפשפש (הימים הנוראים הרי קרובים -- זה היה קצת בצחוק) במניעיהם. אני מציע לך לחקור היטב את הנושאים ההשקפתיים. כשהתמונה תהיה לך ברורה, לכאן או לכאן, יהיה לך הרבה הרבה יותר נוח בפנים, משהו כמו אין שמחה...התרת הספקות. "מביעים זלזול עמוק ביהדות" אף אני שותף לזלזול הזה. אם תרצה, אנמק בעתיד את הזלזול, אבל בגלל תגובתי מיד בהמשך, כבר תקבל נימוק אחד שכזה. "אין ספק שכל נושא הדת היהודית הוא מורכב מאין כמותו" יש אולי כמותו, אבל ברור שהיהדות רחבה, בהקף נגיעותיה בתחומים/הדיסציפלינות השונות, מאד. "יש בי הערכה והתפלאות מהיהדות מהערכים והמוסר" תן לי בבקשה דוגמה בולטת. אם יש לי ~התפעלות איזושהי, זה לא מהראשונים, או מחז"ל או מהגאונים או הזוגות, או ממה שאמור להיות מפי הגבורה ממש (דהיינו החומש) אלא מכמה אנשים חמודים (עבי זקן ולובשי טלית קטן) בפחות או יותר בימינו. אבל היהדות היא כמובן קודם כל התורה שבכתב והש"ס. עכשו קצת למה שכנית "ערכים ומוסר" : עפ"י תורתנו הקדושה מותר לי למכור את בתי הקטנה כשפחה. לפי תורתנו הקדושה, אם עובדת זרה שמוסרת את נשמתה לטפל בזקן חסר אונים או במוישלה החמוד מ-מומביי (הפיגוע בבית חב"ד), כורעת ללדת בשבת, אסור לי להזמין בשבילה אמבולנס. לפי תוה"ק אמא שלי ואמא שלך וכל אחות שלי וכו' היא יצור "שכל שיחתה אינו אלא דברי ניאופים" (מסכת דרך ארץ רבה) וגם שכלה (להבדיל מ'בינתה') טוב אך ורק לטויה. ולפי תוה"ק אשה היא גולם. ולפי תוה"ק הגבר הפסיד אמנם צלע, אך הרויח "שפחה לשמשו" (מס' סנהדרין) ולפי תוה"ק כל הכאבים הנוראיים שסבלה נחמה (ולאה ופטימה) בלידה, זה הכל בגלל חטאה של מישהי אחרת, איזו סבתא מאד מאד רבתה ששכבה עם נחש. אם יש עזבון והצאצאים, לפי סדר הלידה, הם נגיד זלמן, שרה-בלה, רוחקי, פסל, רבקי, שרוליק, אז שרוליק אמור לקבל שליש, זלמן שני שליש והאחיות, גם אם יש להן 19 ילדים כ"א -- גורנישט. ובתוה"ק כתוב "אשׁרי שׁיאחז ונפץ את-עלליך אל-הסלע! ולפי תוה"ק דוד הנואף והמציץ והחומד והשולח למוות בטוח את אוריה (וגם נענש על כך במות בנו) לא חטא. ולפי תוה"ק מותר במלחמה להרוג גם תינוקת בכוונה; והאשה קוללה ע"י אלוהים החמוד (שהרג את אלפי ילדי ישראל בפרעות ת"ח ובמסעי הצלב, שהרי הכל נהיה בדברו) להיות (הכל צטוט) "מַשתנת כבהמה" ו"כר לבעלה" ו"מגדלת שערה כ-לילית" והיא מסריחה מעצם בריאתה (בניגוד לנו, הזכרים, שהרי אדמה אינה מסרחת לעולם), ואם בפלוגה שלי, לדרוזי הנחמד שהציל אותי בקרב בלבנון, אבד הארנק בו כל ה-405 אלף ש"ח שחסכה משפחתו כדי להציל את הלב של הבת שלו, אז כשאמצא את הארנק, אסור יהיה לי להחזיר אותו. והרשימה עד ארוכה, ובעוד מישורים ואעצור אולי כאן