שוב שאלה

rachel437

New member
מורידין ולא מעלין.

א מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם. [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול. (רמב"ם הלכות ממרים פרק ג)

sehaltiel

New member
זה שהיו שם כמה אנשים עם מצפון

שתבעו לסנדל את ציווי התורה להרוג ע"י העמדת תנאים בלתי אפשריים שנלמדים מכל מיני קריצות של פסוקים, לא אומר שכוונתו הראשונה של אלוהים אכן הייתה שלא יוצאו להורג בשיטת הפונדמנטליסטים האיראנים. תקרא את הקללות למי שלא ישמור תורה (פרשת כי תבוא, בחוקותי) ותבין את רוח הכותב. מי שמוכן להרוג ילדה בת 12 וילד בן 13 בגלל שהדליקו חשמל בשבת (כן כן עם עדים והתראה, ברור, בארור) ראוי לחשוב על המניעים של שאר ציוויו.

טעות קטנה- הרגו אליפם ללא סוף

מופיע בגמרא (בטח תמצא מקור...) שכל אלו שהיו בעיתיים, כמו חברה שקיבלו מלקות כמה פעמים והמשיכו במעשיהם, או רוצחים שאין עליהם עדות ברורה. מכניסים אותם לכיפה (לחדר סגור) ללא אוכל עד שמתים. סנהדרין היו הורגים פעם ב-70 או 7 שנים. אבל לכיפה היו מכניסים פעמיים ביום!

ברוך תהיה

שלום אדם-ישר-עם-עצמו, כתבת "בחור ישיבה צעיר לימים" קטנה או גדולה ? "שאינו מדחיק את הרהורי הכפירה שצצים במוחי"" גם לו היית מנסה, לא באמת היית מצליח להדחיקם. "נותן צאנס אמיתי לכן ולא" בשמחה אהיה קצת מעודכן בבירוריך. זו דעתי לגבי דעות חלוקות: אם 2 אנשים מחפשי אמת הם, אם ידסקסו די פעמים את נושא המחלוקת שביניהם, בהכרח הם יגיעו לעמק השוה. אתה מאד מוזמן להגיב על ההכללה הזו שלי. דעתי היא שהתורה לא מן השמים. דעתך שיתכן שהיא כן. לפיכך אם אני אדם ישר ואף אתה, אם יש לך סבה טובה לחשוב שהתורה באה מ'בורא עולם', אף אני, בהכרח, אקבל את דעתך. אז כאמור אני הצודק פה. תן לי טענה רצינית-בעיניך, שמראה לך שהתורה מן השמים היא. "שהחברים כאן חוץ מהרגשה של שלמות בדרכם" לתחושתי לא כולם שלמים עם מעשיהם. לדעתי כדאי לך ולהם לפשפש (הימים הנוראים הרי קרובים -- זה היה קצת בצחוק) במניעיהם. אני מציע לך לחקור היטב את הנושאים ההשקפתיים. כשהתמונה תהיה לך ברורה, לכאן או לכאן, יהיה לך הרבה הרבה יותר נוח בפנים, משהו כמו אין שמחה...התרת הספקות. "מביעים זלזול עמוק ביהדות" אף אני שותף לזלזול הזה. אם תרצה, אנמק בעתיד את הזלזול, אבל בגלל תגובתי מיד בהמשך, כבר תקבל נימוק אחד שכזה. "אין ספק שכל נושא הדת היהודית הוא מורכב מאין כמותו" יש אולי כמותו, אבל ברור שהיהדות רחבה, בהקף נגיעותיה בתחומים/הדיסציפלינות השונות, מאד. "יש בי הערכה והתפלאות מהיהדות מהערכים והמוסר" תן לי בבקשה דוגמה בולטת. אם יש לי ~התפעלות איזושהי, זה לא מהראשונים, או מחז"ל או מהגאונים או הזוגות, או ממה שאמור להיות מפי הגבורה ממש (דהיינו החומש) אלא מכמה אנשים חמודים (עבי זקן ולובשי טלית קטן) בפחות או יותר בימינו. אבל היהדות היא כמובן קודם כל התורה שבכתב והש"ס. עכשו קצת למה שכנית "ערכים ומוסר" : עפ"י תורתנו הקדושה מותר לי למכור את בתי הקטנה כשפחה. לפי תורתנו הקדושה, אם עובדת זרה שמוסרת את נשמתה לטפל בזקן חסר אונים או במוישלה החמוד מ-מומביי (הפיגוע בבית חב"ד), כורעת ללדת בשבת, אסור לי להזמין בשבילה אמבולנס. לפי תוה"ק אמא שלי ואמא שלך וכל אחות שלי וכו' היא יצור "שכל שיחתה אינו אלא דברי ניאופים" (מסכת דרך ארץ רבה) וגם שכלה (להבדיל מ'בינתה') טוב אך ורק לטויה. ולפי תוה"ק אשה היא גולם. ולפי תוה"ק הגבר הפסיד אמנם צלע, אך הרויח "שפחה לשמשו" (מס' סנהדרין) ולפי תוה"ק כל הכאבים הנוראיים שסבלה נחמה (ולאה ופטימה) בלידה, זה הכל בגלל חטאה של מישהי אחרת, איזו סבתא מאד מאד רבתה ששכבה עם נחש. אם יש עזבון והצאצאים, לפי סדר הלידה, הם נגיד זלמן, שרה-בלה, רוחקי, פסל, רבקי, שרוליק, אז שרוליק אמור לקבל שליש, זלמן שני שליש והאחיות, גם אם יש להן 19 ילדים כ"א -- גורנישט. ובתוה"ק כתוב "‏אשׁרי שׁיאחז ונפץ את-עלליך אל-הסלע! ולפי תוה"ק דוד הנואף והמציץ והחומד והשולח למוות בטוח את אוריה (וגם נענש על כך במות בנו) לא חטא. ולפי תוה"ק מותר במלחמה להרוג גם תינוקת בכוונה; והאשה קוללה ע"י אלוהים החמוד (שהרג את אלפי ילדי ישראל בפרעות ת"ח ובמסעי הצלב, שהרי הכל נהיה בדברו) להיות (הכל צטוט) "מַשתנת כבהמה" ו"כר לבעלה" ו"מגדלת שערה כ-לילית" והיא מסריחה מעצם בריאתה (בניגוד לנו, הזכרים, שהרי אדמה אינה מסרחת לעולם), ואם בפלוגה שלי, לדרוזי הנחמד שהציל אותי בקרב בלבנון, אבד הארנק בו כל ה-405 אלף ש"ח שחסכה משפחתו כדי להציל את הלב של הבת שלו, אז כשאמצא את הארנק, אסור יהיה לי להחזיר אותו. והרשימה עד ארוכה, ובעוד מישורים ואעצור אולי כאן

rachel437

New member
כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת

[ט] גוי הבא על בת ישראל--אם אשת איש היא, נהרג עליה; ואם פנויה היא, אינו נהרג. [י] אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת: מפני שבאת לישראל תקלה על ידיה, כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה, שנאמר "הן הנה היו לבני ישראל . . . וכל אישה, יודעת איש למשכב זכר--הרוגו" (במדבר לא,טז-יז). (רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק יב') יהודי שאנס ילדה קטנה גויה הורגים את הנאנסת.

אין ספק

שאת התורה כתבו אנשים חכמים. שים לב שהתורה בנויה לפי צורת החיים בעת ההיא, היא לא מותאמת לאורח החיים כיום. כתוב, לא זוכר היכן, שבכל שקר יש גם משהו מן האמת, אז גם בכתיבת התורה, הם הכניסו אלמנטים אלמנטריים, כיבוד הורים, איסורי גנבה, רציחה, הלבנת פנים ועוד ומצד שני, הם גם כתבו דברים לא אנושיים כלפי כל מידה. כמו ממזר שאינו אשם במעשי הוריו, נקמניים במידה רבה, עמוני ומואבי לא יבוא בקהל יהוה עד עולם (לא שהם מפסידים משהו) ולמה? על דבר אשר לא קדמו אתכם בלחם ובמים. נקמנות לשמה. ויודע מה? גם הגמרא עצמה אומרת שגם אילולי היה כתוב את החוקים האלה, היה לנו ללמוד את זה מהחיות, גזל מנמלה וכו` ז"א, שבשכל האנושי, כל אחד יכול להבין את הדברים הטובים שכתובים בתורה. את הדברים הגרועים שבה, שכל אנושי לא יקלוט.

mister xy

New member
כמדומני

שהזלזול שמופגן כאן לכאורה כלפי היהדות מכוון בעיקר כלפי המאמינים בדת ולא כלפי היהדות עצמה, ובצדק, כי מי שחושב שספר חוקים שנכתב לפני 3500 שנה רלוונטי בזמננו הוא באמת ראוי לזלזול.

אני לא בטוח שזלזול מתאים כאן, וגם ../images/Emo207.gif

בסה"כ מדובר בתינוקות שנשבו, אנשים שלא היה להם צ'אנס לראות חיים אחרים או להשוות בין אמונות. מה יש לזלזל בהם? הם אומללים וחזרי ישע. יש המון מה לרחם עליהם או לנסות לקרב אותם אבל לא לזלזל בהם. לגבי נושא האשכול, אתה מכיר את התופעה שיושבים כמה אנשים בחדר ואז מופיע איזה אחד מבחוץ תוקע נוד ומסתלק בעוד כולם ממשיכים לסבול מהריח וההאשמות ההדדיות (בשל מי הריח הזה...) אני מרגיש אותו דבר עם כל החפוזים שיוצרים ניק מעלים נושא (בלי להציג את עצמם ובלי שום מחוייבות לכלום) ואנחנו עומדים ומצטדקים בפני ההוא שכבר מזמן יצר ניק נוסף ומטל נפיחתו בפורום הישרדות או האח הגדול. אני מציע להוסיף בתקנון הפורום לא להגיב לאשכולות חדשים שנוצרו ע"י ניקים חד פעמיים, אמנם זה לא נתמך ע"י הפלטפורמה של תפוז אבל ניתן לבקש יפה מחברים הקבועים כאן לפעול בהתאם ואני מאמין שהם ייענו לכך.

לא התכוונתי אליך ח"ו../images/Emo24.gif

התכוונתי לניקית בובלה12 שפתחה היום ניק חדש, והדבר בראשון שהיה לה לעשות היה לשאול שאלה מטופשת וחסרת טעם, ולשמחתה כי רבה גם טרחו לענות לה. תשובותו של מיסטר התערבבה לי עם האשכולית ההיא, וזה גרם לבלבול, ואני שמח על כך כי אין לי שום עניין להתייחס לכל הטרולים הללו שכל עניינם הוא צומי וצומי.

למעלה