שוב שאלה

arale20

New member
שוב שאלה

ס ראשית כל שמתי לב שאני עדיין לא הכרתי את עצמי לחברים פה.. אז כך אני בחור ישיבה צעיר לימים שאינו מדחיק את הרהורי הכפירה שצצים במוחי ומנסה להתמודד איתם בצורה כנה והוגנת( ז"א נותן צאנס אמיתי לכן ולא). . בדיפדוף שלי בין אשכולות הפורום חשתי שהחברים כאן חוץ מהרגשה של שלמות בדרכם החדשה או שלא, מביעים זלזול עמוק ביהדות, וכאן הבן שואל אין ספק שכל נושא הדת היהודית הוא מורכב מאין כמותו וטומן שאלות קשות שאני מתיסר בהם בוקר וליל אך אם כל זאת יש בי הערכה והתפלאות מהיהדות מהערכים והמוסר שקימים בה מגיבורי התרבות שלה, בקיצור שאלתי היא גם אם הכל בולשיט יש בה כ"כ הרבה יופי כדוגמת יחס האדם לזולתו להוריו לאדם הבוגר ממנו וסתם להיות אדם טוב יותר ובכלל כל עשרת הדברות וכו, גם אם חכמיה טעו ודאי שזה לא נבע מרוע ורצון להציק לנו מקסימום תמימות יתר, מה אומרים??

חזי g

New member
תשובה

אני לא חושב שמזלזלים ביהדות, מה שהיום נקרא יהדות זאת לא היהדות (ראה את תקופת התלמוד) החרדים טוענים ליהדות אך אני טוען שהיהדות שייכת לככל העם היהודי וכל אדם בוחר את דרכו. בסך הכל יש המון דבריםדברים ביהדות החרדית אך בל נשכח את הדברים "שכאילו לא קורים

rachel437

New member
תשובה

האם הסינים היפנים וההודים שמעולם לא שמעו על חוקי התורה לא מכבדים את הוריהם? האם לפני כתיבת התורה אנשים היו פחות מוסריים? ביהדות יש 2 מערכות חוקים אחד ליהודי ואחד לגוי, האם זה מוסרי בעיניך? היהדות מפלה לרעה את האשה, האם זה מוסרי בעיניך? הרבה לפני זמן מתן תורה נחקקו חוקים מוסריים כמו חוקי חמורבי וחוקי אשנונה שלהבדיל מחוקי התורה הם לא מפלים לרעה עמים אחרים.

rachel437

New member
חוקי אשנונה

חוקי אשנונה. חוקי חמורבי. ושאלה אישית: מה גודל כפירתך רח"ל ? אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך. כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך. (סטפן רוברטס).

יפה כתב הרוברטס הזה !!!

תודה על הלינקים (חמורבי ידוע לי מגיל עשר). לא ענית לי. אז אשאל כך: מה, במספרים, אחוז הסכוי בעיניך שיש משהו על טבעי בעולם

מהו הסיכוי, שאנשים לא יתאמצו לזכות במליון $

למעלה מעשור שנים, מונח לו ב"קרן רנדי" סכום של מליון דולר, למי שיוכיח קיום של התנהגות על-טבעית. עד עתה זה עוד לא קרה, עדיין לא קם היצור שהצליח להוכיח זאת, ולקחת את המליון דולר. כנס אולי תזכה, ואז תפרוש מהפורום בכבוד עם מליון $ זה אומר לך משהו על הסיכויים שקיימות אולי התרחשיות על-טבעיות? שאלתך היא על הסיכויים במספרים ואחוזים, ותשובתי: שואף לאפס!

קצת חולק

אם אדם באמת מאמין במשהו, תמיד יש לו בעיניו סבה טובה לזה. אבל ההבלים והרשעות הם בטקסטים השונים. וגם: לוּ נגיד צדוק הכהן היה זה שהמציא את התורה, היא לא היתה מכילה כ"כ הרבה חוסר מוסריות. אִלו הרמב"ם היה מתחיל את הסטרט-אפ הזה, הוא היה כותב שהמופת יוכיח, ז"א מודה מראש שהתורה מכילה שטויות לגבי תאור המציאות.

תשובה מפורטת ומנומקת.

ההתייחסות שלך למוסר הנעלה שבדת נובע מבורות, יש הרבה הלכות שאין לך מושג לגביהם, נהפוך הוא ציינת את המוסריים ביותר, כל שאר המצוות מפלות בין גבר לאשה, יהודי וגוי, יהודי וגר, ועוד פנינים ושאר ירקות. על מנת להסביר לך במעט על דתנו ה"מוסרית" תרשה לי לצטט את ד"ר יוסי שילוח פרופסור למתמטיקה ומדעי המחשב. "הבעייה העיקרית שלי עם הדת איננה האמונה בדברים שאי אפשר להוכיח ובדברים הסותרים בעליל את ממצאי המדע המודרני. הבעייה שלי היא עם המוסר של הדת. במקום הראשון – גזענות. אנחנו העם הנבחר, עם סגולה, לכל יהודי יש נשמה יתרה, הגוי משול לחמור ועוד ועוד. נמאס! העם שהכי סבל מגזענות מחזיק בדת גזענית להחריד. התוצאה המעשית היא היחס לגויים בהלכה, האיסור לחלל עליהם את השבת ועוד דברים שעושים אותי אנטישמי בעל כורחי. במקום השני – עבדות. כמות הפלפולים בנושא עבד עברי ועבד כנעני היא אדירה. הנושא לא עבר מן העולם, הרמב"ם מקדיש לו פסקי הלכה רבים ובעקבותיו גם השולחן ערוך. פסקי הלכה בנושא עבד ושפחה כנענים הם מהמזעזעים ביותר שניתן להעלות על הדעת. גם אני בתור ילד דתי למדתי הלכות אלה בזמן המודרני. גם אם יגידו לך שזה לא נוהג בדורנו, הטפטוף הזה מחדיר רעל נקי לנשמת הילד. במקום השלישי – היחס לנשים. אשה פסולה לעדות, הנשים דעתן קלה, הן חייבות לציית לגבר ולשרת אותו ואוי לה למי שתסרב. הפסיקות האלה אינן נחלת העבר, משמרות הצניעות, העדר נשים מבתי דין רבניים, קוי מהדרין כל אלה נוהגים גם היום. במקום הרביעי – היחס לבעלי חיים. מצד אחד יש מספר מצוות בנושא צער בעלי חיים בתורה אך מצד שני המקדש שטוף בדם הקורבנות. הכהן הגדול ביום הכיפורים – היום הקדוש ביותר, עסוק בעיקר בלהרוג בעלי חיים ולרחוץ את ידיו מהדם וחוזר חלילה. סך הכל הוא רוצח 13 בעלי חיים ביום זה. במקום החמישי – היחס להרג המונים חפים מפשע. אני מונה זאת במקום החמישי כי לא מדובר במצוות הנוהגות לנצח אלא ביחס למקרים שהיו. ראש וראשון יהושע בן נון המפקד הנערץ שמסע הכיבוש שלו לווה בטבח שיטתי של נשים וילדים. לדעתי – אם בצורה זו רכשנו את הזכות על ארץ ישראל, אין לנו שום זכויות עליה והגונב מגנב פטור. שני – אליהו הנביא רוצח נביאי הבעל. כמה טבעי זה שמי שלא מאמין במה שאתה מאמין מצווה לרצוח אותו. וכך גם הרמב"ם בהלכות ממרים פרק ג' הלכה ב': האומר אין תורה מן השמים מצווה להורגו ללא עדים וללא התראה (כלומר ללא משפט). שלישי – היהודים במגילת אסתר שכאשר קיבלו קצת כוח מיד ניצלו אותו לטבוח בשונאיהם ובמספרים מרשימים מאד. הרביעי – מצווה קיימת ועומדת לעד לרצח עם – השמדת עמלק בגלל שאבות אבותיהם הסתכסכו עם עם ישראל. כל הדברים הללו אינם נאמרים בריש גלי. כסוחר הפורש מלמעלה את מרכולתו הטובה כך מראים לנו הדתיים את ערכי המשפחה והשבת, אשת חיל שכבודה פנימה, נעימות והסבר פנים. כל זה יוצר רושם מוטעה. כאשר המוסר הטבעי של אדם דתי מגיע להתנגשות עם מוסר התורה, המוסר האלוקי ,יעני, מנצח. לכן אפילו צמחוני דתי יצדד בהקרבת קורבנות כי זו מצווה." וכמו שציין ידידי מעלי, יש עמים רבים שאין להם זיקה לדת היהודית או לתנ"ך והם מוסריים בהרבה מאיתנו קח לדוגמא את ההינדים ודת הבודהה. בישיבה ממלאים לך את המח בשטויות כביכול כל המוסר נמצא בתורה כל החכמות נמצאות בתורה, הבעיה היא שהם לא מרשים לך לפתוח ספריםחיצוניים אז לעולם לא תוכל לדעת כמה חוכמה ומוסר יש בספרים "חיצוניים" ובעמים אחרים...

בובלה12

New member
דת

איש איש באמונתו יחיה זאת אמונה ולא לנסות לשדל אחרים במחשבות שלך לשנוא את הדת

arale20

New member
לא נכון!

0 אם הוא מאמין ביושר ואמיתות אמונתו הרי זה דבר מבורך להפיצו ברבים

arale20

New member
ישר כח

אמנם איני רואה את חלק מדבריך כראייתך אך בהחלט סיפקתני בשאלתי מנין נובע הבוז

הפורום הזה הוא ההוכחה למוסר של התורה

ברגע שאנחנו לא מאמינים במה שהם מאמינים כל המוסר נגמר ויש מצוה לרדוף אותנו ואפ' להרוג אותנו. זה לא מוסר! בקיבוצים המוסר הרבה יותר גבוה.

אין ספק שהדת היא בס"ה לא מוסרית

לעניין הקבוצים: אני לא חולק, אבל עדיין רוצה הנמקות. תודה

לא מוסרית, לפחות לא בסטנדרטים שלנו.

גם כשהייתי מאמין ללא כחל ושרק, תמיד ידעתי שהדת היא שובניסטית וגזענית, אז ייחסתי את זה לכך שבעבר זה היה הנורמה בעולם ותמיד כעסתי כששמעתי מישהו מנסה להסביר למה התורה היא נאורה וכו` מכיון שהיא לא. אבל אני לא חושא שזה פקטור לגבי אמיתותה.

משתוקק10

New member
אחרי כל הפנינים שנכתבו כאן

אוכל רק להביא לך דוגמה אחת מני אלף, אך אבסורדית לגמרי. "וְכִי יְפַתֶּה אִישׁ בְּתוּלָה אֲשֶׁר לֹא אֹרָשָׂה וְשָׁכַב עִמָּהּ מָהֹר יִמְהָרֶנָּה לּוֹ לְאִשָּׁה: אִם מָאֵן יְמָאֵן אָבִיהָ לְתִתָּהּ לוֹ כֶּסֶף יִשְׁקֹל כְּמֹהַר הַבְּתוּלֹת" (שמות, כב; 15-16). כִּי יִמְצָא אִישׁ נַעֲרָ בְתוּלָה אֲשֶׁר לֹא אֹרָשָׂה וּתְפָשָׂהּ [אנסה] וְשָׁכַב עִמָּהּ וְנִמְצָאוּ: וְנָתַן הָאִישׁ הַשֹּׁכֵב עִמָּהּ לַאֲבִי הַנַּעֲרָ חֲמִשִּׁים כֶּסֶף. כבר לא מוסרי! ובהמשך דנה הגמרא על כך שלבחורה הנאנסת אין את האפשרות לוותר על הכסף, משום שזה כספי אביה, אך אבי הנערה כן יכול לוותר על הכסף. זה מוסרי??? ואני ממליץ לך לעיין הרבה בקישור הבא: http://www.daatemet.org.il/issues.cfm לי בכל אופן זה גרם המון להבין מה זאת יהדות.

arale20

New member
אכן

ץ כיום הלכות אלו נשמעות חסרות הגיון ובזמנם זו היתה נורמה מקובלת אצל כולם. ואולי לא בכדי בימנו זה לא נוהג ז"א גם התורה סידרה את עצמה לפי זמנים ותרבות מקובלת לאותה עת כמו שכיום לא הורגים חוטאים במיתות משונות

משתוקק10

New member
בעניין הזה אני חולק עליך.

גם השיעיים הכי אדוקים בטורקיה, גם המוסלמים הכי אדוקים במצרים, אינם מבצעים הרג לאלו לחוטאים. לעומת מדינות מוסלמיות דוגמת איראן, שבהן יש כן הרג חוטאים, אך גם באיראן לפני עליית השלטון לא נעשה הרג חוטאים. גם היהודים, אם היה להם שלטון הם היו מבצעים הרג.

arale20

New member
סנהדרין

גדולה נוהג רק בזמן ביהמ"ק, אין עונשי מיתה רק כשיש סנהדרין. וזה ברור שבזמנם הרגו בכל שלטון.ועוד דבר קטן(אני מקווה שאני לא יחשד כמחב"ת בקצב הזה) כבר מבואר בגמ בסנהרין שבי"ד שהורג פעם ב70 שנה נקרא ביד קטלני וכן צריך לשים לכמות התנאים הכמעט לא הגיונית לתנאי הריגה כדוגמת עידים והתראה שהחוטא אומר אעפ"כ חוטא אני..

משתוקק10

New member
ברמב"ם

נפסק להלכה, ואיני זוכר את לשונו. כל שיש אפשרות מבחינת השלטון להרוג את החוטא בפרהסיה (שזה אחד שרואים בוודאות שהוא חוטא) מצווה הוא למחוק את אלו מעל פני האדמה, וכל שאין אפשרות, חל הדין של מורידין ולא מעלין. מקווה שאינני טועה בפרטים.

למעלה