שוב ריסקתי את המסוק

רעיון טוב !

לדעתי אגש בקרוב למאמר בנושא. ולגבי קורולציה היפרבולית - קורולציה = תיאום , היפרבולית = מעין יחס הפוך (אם הבנתי נכון). הרעיון הוא שהגרף שמתאם בין יעילות האוטורוטציה לעומת גובה הכניסה אליה הוא בצורת היפרבולה. אנסה לארגן מאמר בנושא בקרוב. בברכה, ליאור.

hifly

New member
ליאור התשובה שלי יותר נכונה../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

נסה ותיראה :)

Adi Berman

New member
אני דווקא חושב ../images/Emo151.gif

קורלציה= קורלצ-שיבוש לקורלס(סרוו קורלס) יה-ההתפעלות מהסרוואים החדשים הדיגיטליים של פוטבה (אולי גם מהמחיר)

אסף ו

New member
עכשיו ברצינות- השימוש בשפה העברית..

אני יודע שזה לא הפורום ואני צריך לתת את הדרשה הזאת בפורום לשון עברית או משהו בסגנון אבל... לי מציקה בכלליות האמריקניזציה שעוברת בעשור האחרון על מדינתנו הקטנה (למרות שיש בה גם דברים טובים) והשימוש במילים לועזיות בלי שום צורך (במידה ויש מילה מתאימה בעברית) הוא די מציק. אין צורך שאנשים ישברו את השיניים בניסיון לקרוא ולהגות בעברית מילים לועזיות ארוכות ובלתי מובנות. זהו אני את שלי אמרתי ודרך אגב המשמעות של קורולציה היפרבולית נובעת מהשפה האנגלית (וזה מה שעיצבן אותי) ומשמעה הוא: קורולציה : מהמילה COROLATION באנגלית שמשמעה קשר בין דברים השפעה של דבר אחד על השני (שיתוף פעולה אפשר להגיד) והיפרבולית זה היפרבולית (תמיד שנאתי מתמטיקה ושנאתי פונקציות פרבוליות באותה מידה...
). ובקיצור ציירו לכם גרף בצורת האות U הפוכה כשציר אחד הוא מהירות והשני הוא גובה וככל שאתם נימצאים בשילוב של השניים בנקודות שקרובות יותר לקודקוד של ה U תהיה לכם אוטורוטציה יותר טובה.

poziman

New member
היפרבולית

מהמילה היפרבולה. היפרבולה היא פונקציה מהצורה y^2=2px. היא נראת כמו פונקציית שורש אבל סימטרית משני הצדדים של ציר ה x. מה הקשר לאוטורוטציה
אין לי מושג.

גיא1234

New member
סתם לידע כללי אסף

המילה היא CORRELATION ולא COROLATION בברכה גיא ארושס

eitanh53

New member
הסבר על אטורוטציה

אני מידי פעם מגיב על שאלות בנושא מסוקים קצת להקנות דעת וידע. אך ברצוני לציין כי עליך להבין שכל החומר התיאורטי על מסוקים הינו באנגלית בלבד וכל מי שרוצה להכנס לתחום המסוקים בצורה עמוקה ולהבין איך בכלל כלי זה טס (שזה שלעצמו מרתק ומענין(למשל למען השכלה כללית:הידעת שלהבי המסוק מבצעים ארבעה(4)סוגי תנועה שונים שעה שהם מסתובבים?) חייב לקרוא חומר באנגלית. בקצרה דמיין לך שני צירים x ו-Y שהאחד מבטא מהירות מסוק והשני גובה. דמיין שבמערכת צירים זו ממוקמת האות u אם כי לא סמטרית. כל נקודה שלא תבחר בתחום (בתוך ה-u ) תוכל להוריד ממנה קווים לשני הצירים נקודות המפגש יתנו לך בכל נקודה מסויימת את מהירות והגובה של המסוק ממנו תוכל לבצע אטורוטציה בבטחה. בכל מצב שהמסוק שלך ימצא מחוץ לתחום לא תוכל לבצע אוטורטציה כנדרש. פרט לכך זכור כי צריך להתאמן ולהתאמן על אטורוטציה בלי סוף על מנת לבצע אותו כנדרש.

alonj

New member
אני אשמח לקבל הפניה לחומר באנגלית

בחודשיים האחרונים, מאז שהחלטתי להתחיל להטיס מסוקים, קראתי את כ המאמרים שמצאתי בתחום מהאינטרנט. אם מישהו יכול להפנות אותי למאמר/ים נוספים, גם באנגלית, אודה לו. אלון.

eitanh53

New member
ספרות באנגלית על מסוקים

ספר לא רע נקרא: Principles of Helicopter Flight/ 1749T ספר אחר טוב מאוד נקרא: The Art and Science of Flying Helicopters ספר נוסף:Learning to Fly Helicopters (Tab Practical Flying Series) מקווה שתקרא תשכיל ותנה

למעלה