שוב ריסקתי את המסוק

blaumark

New member
שוב ריסקתי את המסוק

והנה הסיפור המלא שבת בבוקר הייתי מבואס לחלוטין החלטתי להשאר בבית ואחר שיחה אם החברה הבנתי שלהשאר בבית לא יעזור רק יזיק אז העמסתי את האוטו ולעין שמר נסעתי טוב בהתחלה היה נפלא עם פיגלה ואז עברתי למסוק קצת ריחופים קצת הקפות קטנות ואז קצת לטוס באמת בזמן פניה לפני מעבר בגובה יחסית נמוך פתאום ככה סתם כבה המנוע כלומר קאט כן כן קאט וכמו שאתם יודעים אני חדש במסוקים עשיתי כמיטב יכותי באוטורוטציה אבל לא היה לי מספיק מהירות סיבוב להבים ומצאתי את עצמי ללא יכולת עילוי או בלימה בגובה של מטר מהקרקע ובלי עילוי מה קורה המסוק נופל המזל שלי זה שהוא היה מעל השטח החקלאי ולא גבוה אז יצאתי יחסית בזול הלך בום תומך בום כמה צירים אפילו הלהבים נשארו שלמים לחלוטין ממש הופתעתי מהנזק הקטן יחסי טוב הינה עוד חוויה כואב הגיע לסופה שיהיה לכולכם יום נפלא בברכה מארק בלאו Jet Club

mozas

New member
איזה תגובה יכולה לנחם

היי איש מה שלומך? הרגשה לא נעימה בכלל שזה קורה. קבל את תנחומי

בחיים הכל עובר

מרק אני משתתף בצערך על ריסוק המסוק אבל אל תכנס לדכאון מזה כי זה עוד יקרה הרבה פעמים כמו שאתה בטח מתאר לעצמך. פשוט תתקן ותחזור להטיס אין תרופה יותר טובה מזה צחי ניצני

alonj

New member
אחי, אין דבר. אבל אם תתנהג יפה...

תקבל סיבוב על שלי. מבטיח.

אל בעס מארק....

תקן וחזור לאויר במהרה - התרופה הכי טובה. למרות שאני יודע איך ההרגשה של 2 ריסוקים סמוכים - בשבוע שלפני עין יהב 2002 ריסקתי גם את הרפטור 30 וגם את הרפטור 60 שלי בגלל תקלות בהפרש של יומיים - לא נעים בכלל !!
הייתי ממש צריך להתאמץ כדי להחזיר את ה-30 לכושר בזמן למפגן. בכל אופן אני מקווה לראותך באויר שוב בקרוב. בברכה, ליאור.

hifly

New member
מרק פיתרון חלקי לריסוקים

תתחיל לקנות צינורות אלומיניום לפי מטר זה יותר זול ותוכללהחליף בום חדש כל שבוע בגרושים..:)

ofersi

New member
הפתרון לכל מטיסי ההליקופטרים זה בנק

צמוד, או לשדוד בנק לפי התור !!!

poziman

New member
איזה מסוק../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

poziman

New member
איזה מסוק../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

ggaziv

New member
קליל...

לא נעים אבל תתייחס אל זה כאל חלק מההובי... מי שמחפש לבנות ולהטיס כל הזמן מבלי לקחת בחשבון ריסוקים - ההובי לא בשבילו. מה לעשות לפעמים גם מתרסק. כל עוד יש כסף, אין בעיה. הבאסה הרצינית היחידה שאתה יכול לרשום בספר הריסוקים שלך מהריסוק הזה היא שבקושי יש מוסר השכל... מה שטוב בריסוק זה שאתה מקבל מוסר השכל ממנו שאתה זוכר לתמיד. תבדוק מה המוסר השכל שאתה יכול להפיק מהסיטואציה הזאת אם בכלל - דלק לא תקין? מנוע לא אמין? פלאג? תתעודד, גיא

eitanh53

New member
אטורוטציה

מארק שלום הרשני לתקן אותך שלאטורוטציה אין ממש קשר ישיר למהירות סיבובי מנוע כי גם בטיסה רגילה במהירות ראש 1600-1750 יש לך מספיק מהירות רוטור לאטורוטציה. אטורוטציה נכונה היא קורולציה היפרבולית של מהירות טיסה וגובה. ישנו גרף היפברולטי שרק שנמצאים בתוכו (בתוך העקומה) ניתן לעשות אטורוטציה ללא בעיה. אפשר לראות על פי גרף זה באיזו מהירות וגובה אפשר לעשות אטורוצטיה ללא כל סכנת ריסוק. לדעתי יותר חשוב לבדוק את סיבת הקט מנוע. שנית בדוק חזור ובדוק את הלהבים כי לפעמים ישנם סדקים נסתרים שאינך רואה ממש בעין אך בעומסים הגדולים בזמן טיסה הלהב יכולה לעוף וכבר היו מקרים מעולם. אני מחייך למחשבה על ריסוק שעולה במוחי כי השבת הגזמנו עם המסוקים. לאחר כמה טיסות מטורפות עם המסוקים. ומרוב שעמום עשינו טיסה עם ה-x-cell החדש של החבר שלי בניגוד לכל כללי האוירודינמיקה של המסוק. נעלנו את ה-flybar בכוונה והטסנו את המסוק עם flybar נעול. חשבנו שלא יטוס אבל טס כמו שד אלא מה - מסוק עצבני שלא נדע אבל...היה ניסיון מעניין אם כי דורש שליטה מאוד מאוד חזקה במסוק. בכל אופן אל תתיאש תמשיך להטיס

נכון מאוד !

אגב איתן המסוק יכול לטוס עם פלייבר נעול משום שהפלייבר הוא מאזן ג´ירוסקופי ללהבים וכמו שניתן לטוס בלי ג´ירו לזנב (קשה אך אפשרי) ניתן גם לטוס ללא פלייבר , הרי יש גם מסוקים ללא פלייבר מלכתחילה. בברכה, ליאור.

alonj

New member
מה זה הקללה שאמרת? ../images/Emo8.gif

קורולציה היפרבולית?... איתן, אנא, בשביל מי שלא ממש מבין במושגים מתמטיים (כמוני) אבל מאוד לא רוצה שיקרה למסוק החדש שלו מה שקרה למארק, אנא הסבר בעברית פשוטה מה הכוונה. ליאור - אולי הנושא שווה איזשהוא מאמר ב-FLYHI על נושא האוטורוטציה? אני מבטיח להדפיס, לקרוא מספר פעמים וללמוד הכל בע"פ.

hifly

New member
הסבר לאלון

קורולציה- מתחלקת לשני מילים קור-יענו קר לנו ,קר,קריר,שלג וכו .את זה אתה יודע נכון לציה-נוא באמת לציה אתה לא יודע,מושב ליצים ,יודע?? בקיצור חבר את שני המילים,ויצא קורלציה. היפרבולית-באמת לא חשוב :)

למעלה