שוב קב"ן

savior

New member
שוב קב"ן

אם נניח שכבר הסכמנו שפטור משרות צבאי עקב סעיף קב"ן נושא עימו דימוי שלילי מאד, אז מה בכל זאת לומר בראיון עבודה (בנושא מחשבים ותכנות)?? מכיון שאכן לא גייסו אותי לצבא עקב המלצת קב"ן (עקב דיכאון שהוגדר על ידי הצבא בצורה מרושעת כ"הפרעות אישיות חמורות"), איך יש לי בכל זאת סיכוי לעבור ראיון עבודה כשמגיעים לשאלה הבלתי-נמנעת "מה עשית בצבא" / "למה לא שרתת בצבא" ? - או האם נגזר גורלו של בעל סעיף כזה לא לעבוד???

savior

New member
כן

רציתי אבל הם לא הסכימו (למרות שועדה חדשה של קב"נים הסכימה להעלות את הפרופיל שלי לפרופיל שהוא כשיר לשרות (כנראה 45), הצבא העלה את הפרופיל אבל לא הסכים לגייס אותי)

KajaGugu

New member
שאלה...

האמת אני לא יודע מה אומרים, אני מניח שאתה תאלץ לספר בראיון את האמת. יש לי שאלה, האם חשבת לתרום לקהילה בצורה שונה? להדריך נוער במצוקה, לעבוד עם זקנים, כך תמיד תוכל להגיד בראיון שרצית לתרום אבל הצבא לא רצה אותך, לכן אתה תורם בצורה שאתה יכול. אמירה כזאת תעורר אצל רבים מהראיינים אמפטיה והבנה.

savior

New member
תרומה לקהילה

אכן כן תרמתי ואני תורם לקהילה בצורה אחרת (אבל מדובר במספר שעות בשבוע). אבל עדיין נשאלת השאלה, מה לענות בראיון עבודה אם נשאלת השאלה "למה" לא שרתת בצבא...

kookamanga

New member
אני לא רוצה לבאס אותך...

אבל אין דימוי כ"כ טוב שאנשים "משוגעים" . אף אחד לא רוצה להתעסק עם אנשים " שרוטים". לפני כמה ימים היה תוכניות של מבט שני שבה דיברו על היחס של ניצול כלפי עובדים בעלי הפרעות נפשיות . אחת הנקודות שהועלו בתוכנית היתה שלאנשים בעלי "שריטות" קשה להתקבל לעבודה כי בתכלס אף אחד לא רוצה להתעסק עם אנשים מעורערים. אפילו אני נרתע לפעמים מאנשים שלא עושים צבא וחושב שהם "שרוטים". מה שאני מציע לך לעשות זה פשוט להגיד את האמת שהיית מעורב בפיגוע שגרם לך ל"מועקה נפשית" שגרם לזה שהצבא לא רצה אותך . תחשוב טוב טוב מה להגיד כי מהניסיון שלי מראיונות עבודה די חשוב למעסיק אם עשית צבא . אגב היה לי חבר שלא עשה צבא ופשוט שיקר למעסיק על "העבר הצבאי" שלו . היה לו סיפור כיסוי על כול "השירות הצבאי" שלו כולל מיספר אישי וכולל דרגה וכולל יחידה וכו'

אניטה007

New member
יש הרבה מעסיקים שלא יטרחו לבדוק

את העבר הצבאי עד כדי ירידה למספר אישי ובדיקה האם סיבת השחרור היא מה שנאמר בראיון או לא. ואם הוא יגיד שיש לו פטור בריאותי (שהיתה לו מחלה או משהו דומה), אתה חושב שכל חברות ההיי טק יטרחו לבדוק האם זה נכון או לא?

martines

New member
לא נכון, בשום אופן אל תספר אמת !!!

אם תספר את האמת אין לך הרבה סיכוי אצל המראיין. תשקר ! תמציא לך שירות צבאי ותידבוק בו. אני מכיר 3 אנשים שלא עשו צבא השתחררו על קבן פרופיל 21 נסעו לטייל בעולם . חזרו למדו והיום 2 מהם מנהלי פרוייקטים והשלישי מנכ"ל של סטארטאפ שהוא מהמיסדים שלו. בקיצור, ל ש ק ר !.

אניטה007

New member
לשקר בצורה כל כך גסה בראיון עבודה

זה תמיד רע. רע מאוד. מדינת ישראל מדינה קטנה, למה להסתכן בכך שמישהו שמכיר אותו ממקור אחר ומכיר את הבוסים שלו יגיד משהו וזה יגיע לממונים עליו? לעוף מהחברה אחרי שכבר התקבלת, על שקר כזה, יהיה ממש לא נעים. עדיף כבר להמציא סיבה מספיק "מכובדת" לאי שירות בצבא.

marvin2

New member
אפשר להגיד

(בהנחה שבמקום הצבא עשית תואר/למדת עצמאי/עבדת בתחום) שהתחום מאד עניין אותך והעדפת להיתפתח במקום להיות 3 שנים נהג. והדרך שלך להישתחרר היתה קבן

אניטה007

New member
אתה רציני?../images/Emo12.gif מה פתאום?

על הצהרה כזו חצי מהמעסיקים אם לא יותר יפסלו אותך מיד.

alone66

New member
זו בעיה - תספר סיפור......

שנפצעת בתחילת השירות , ושחרורו אותך רפואי בגללל (תספר סיפור )

למעלה