שוב פעם כסף...

ללילילל

New member
שוב פעם כסף...

כמה שאלות בניסוח מונחים פיננסיים: 1. התמ"ג העסקי - business gross domestic product ? 2. הריבית במשק (במשפט כמו: הריבית במשק צפויה להמשיך לרדת... בהתייחס לכלכלה הישראלית). 3. אמצעי תשלום - במשפט: העליה שנרשמה באמצעי התשלום באוקטובר לא צפויה להשפיע על המשך הורדת הריבית. 4. מינוף ההשקעה 5. להנפיק את יתרת החוב בחו"ל 6. ספר התקציב (של המדינה) כל סיוע יתקבל בברכה... תודה! ושבוע טוב.

Eldad S

New member
טבלה שמצאתי

כשחיפשתי בגוגל העברי: תמ"ג עסקי - כאן. אני מסייג את עצמי, שאישית, אני לא בטוח שהמונחים נכונים (למשל, במקרה הנוכחי, Business Sector Product), אבל אני מביא את זה כעזרה ראשונית.

Eldad S

New member
מינוף ההשקעה:

leveraging the investment הלכתי על תרגום מילולי, ואח"כ גם בדקתי ב-Web: נפוץ מאוד.

Eldad S

New member
מאגר הודעות לעיתונות

של בנק ישראל (באנגלית) - יש לך כאן. אני מציע לחפש את המונחים בגוגל העברי, נגיד, "אמצעי תשלום" או "ספר התקציב" (כפי שעשיתי כדי למצוא הודעה לעיתונות בעניין "אמצעי התשלום"), ואז את יכולה לחפש את המקבילה האנגלית, אם יש כזו בהודעה לעיתונות באנגלית.

ללילילל

New member
תודה!

האמת שבעבודה על המסמכים הפיננסיים כבר הגעתי לכל שילוב אפשרי של חיפושים וכך פתרתי את רוב הסוגיות שכאן בינתיים. אבל, תמיד יש לי תקווה כזו שמישהו ידע את התשובה מידע אישי והיכרות עם עולם התוכן, והרבה פעמים זה קורה - ואז זה בכל זאת נראה לי מוסמך יותר או לפחות מחזק. שוב תודה על כל הקישורים המועילים.

Eldad S

New member
יש גם תשובות? :)

את יכולה לכתוב כאן מה היו המימצאים שלך לגבי המושגים, באנגלית?

ללילילל

New member
תשובות

או: ממצאים, גישושים ופשרות: 1. תמ"ג עסקי - Business GDP 2. דילגתי על הביטוי "במשק", החלטתי שזו צורת התנסחות בעברית ולא תוספת מידע משמעותי: interest rates are expected to continue to fall 3. אמצעי תשלום - בהקשר זה money supply - אכן לפי הביטוי המקביל בפרסומי בנק ישראל 4. כפי שאמרת אלדד, leveraging 5. הכי ישיר... issue the remaining debt abroad 6. שוב התעלמות, כתבתי budget בלי הספר. זה כבר יהיה חוכמה שבדיעבד, אבל בכל זאת מעניין אם למישהו יש השגות על ההחלטות.

קצת באיחור, מקווה שעדיין אקטואלי

אמצעי התשלום זה means of payment. ראו קישור מן האתר של בנק ישראל בשפה האנגלית.

ללילילל

New member
לעומת זאת

כאן בטבלה השניה מופיע money supply ובפרסום המקביל בעברית זה "אמצעי תשלום". ההקשר למיטב הבנתי הוא לא במובן של איך משלמים (באיזה אמצעי תשלום) אלא נתון של כלל המשק, משהו כמו כמות הכסף הזמין בידי הציבור. לכן מלכתחילה התלבטתי כי התרגום שלך הוא המונח שגם אני מכירה בד"כ וכאן נראה לי שזו משמעות שונה. נשארתי עם הדילמה...

כמובן שההחלטה הסופית היא בידיך

והיא מותנית בטקסט שאותו מתרגמים. הנימוקים שלי בעד means of payments VO TKVף א. מניסיוני אני יודע שבמונחים מקצועיים, התרגום בעברית הוא כמעט תמיד תרגום מילולי של המונח האנגלי. ב. באתר של בנק ישראל שתי הטבלאות מתייחסות ל M1 וזה מתורגם כאמצעי התשלום. נדמה לי שהיצע הכסף מורכב מכמה רכיבים, ש M1 הוא רק אחד מהם (אבל מאז למדתי מאקרו עבר יותר זמן ממה שהייתי אוהב להאמין...)

ללילילל

New member
השתכנעתי

לפעם הזו זה אבוד אבל להבא אלך לפי הצעתך (אלא אם בינתיים אשתכנע שוב...). תודה! אולי אתה זוכר מספיק מקרו כדי לתת רמז, מה זה בעצם?

אני ממש לא סגור על זה, אבל

זה פחות או יותר כמות המזומנים והאמצעים הנזילים שבידי הציבור - משהו מקביל ל M1 מבסיס הכסף. אני יודע בוודאות שזה משמש את בנק ישראל בקביעת מדיניות הריבית, כי זה אחד המרכיבים במודל חיזוי האינפלציה. אבל אני לא יודע (ולא הצלחתי למצוא ברשת) מה הקשר בין אמצעי התשלום לבין היצע הכסף.

למעלה