שוב פה

קרודיו

New member
נכון אבל

תודה מותק אבל ככה...אני רוצה ללמוד רפואה. עכשו בגרויות זה אומר לחכות שנתיים.... אנילא אומר שאני לא אעשה את זה אבל בנתיים אני מתחיל ללמוד משהוט אחר ותוך כדי מנסהלשפר פסיכומטרי וגם בגרויות.

gabimaor

New member
עצה קטנה

אם אתה רוצה ללמוד רפואה תצטרך לעשות כמה דברים: 1- תירשם רק לתל אביב (אולי גם אונ' חיפה,אני לא ממש מכיר אותה).פשוט רק שם יש סיכוי שלא ישימו לב לאישיות שלך.מה שכן אל תלך לבאר שבע. הראיונות שם יפילו אותך חזק. 2- תשקר בכל ראיון שיהיה לך.אם תפרט אפילו חלק קטן מהדעות שלך,אתה תגיע לפקולטה לרפואה רק בתור גופה או מנקה. באופן כללי אני מאחל לך בהצלחה (ללא טיפת ציניות). אישית אני מקווה שתגיע לראיונות מכיוון שמאוד חשוב לי לראות שהם מצליחים לנפות אנשים כמוך לפני שבכלל התקרבת לחולה.להיות איש סגל רפואי זה לא לדעת אנטומיה ולאבחן מחלות או פציעות טראומה. זה מצריך הרבה תכונות אחרות,שלפי כל מה שקראתי (אני מניח שאת הכל כתבת ואתה מאמין בזה,אם אתה טרול או סתם משועמם כל מה שכתבתי שווה לתח#) אין לך וכנראה לא ממש תצליח לפתח. בכל מקרה אם אתה צריך עזרה בפסיכומטרי אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

000שירה000

New member
../images/Emo45.gif

תיקון טעות- גם תל אביב שינו השנה את הראיונות למתכונת שונה ממה שהיה עד עכשיו (5 שעות של ראיונות, מבחנים, דינמיקה קבוצתית, סימולציות, םסיכולוגים, מנתחי אישיות, וכו')- אם זה שווה משהו, כמו שאמרת- זאת נלמד על פי מקרים כנ"ל... לצערי- אני עברתי את הראיונות הללו, בכל האוניברסיטאות, השנה ,והאמון שלי ביעילות שלהם הוא מינימלי. גם בבאר שבע- כל עוד הוא לא יגיד חד וחלק שהוא שונא ערבים- הוא עוד עלול להתפרש אצלם בראיון כאדם חושב, בעל ידע ובעל דעות (והוא אכן כזה). ולסיכום, אומר שהסכמתי עם כל מילה שלך ובמיוחד אהבתי את ההתנסחות!

gabimaor

New member
שירה

האם זו תחילתה של ידידות מופלאה......
סופסוף אנחנו מסכימים על משהו. ידעתי שזה יבוא מתישהוא.עקרונית לא ממש רציתי להגיב,אבל מתישהו פשוט הרגשתי צורך להבהיר לו כמה דברים. אני באמת מקווה שהוא יגיע לכל הראיונות שיש.אלא אם הוא ישקר לחלוטין אני די מאמין שיעלו עליו.יש איתי בפקולטה מישהי שנפלה בראיונות האלו והאמת,לא הייתי מאפשר לה לשים פלסטר על הכלב שאין לי....

000שירה000

New member
מה סוף סוף?

הייתה בדיוק פעם אחת (בלבד) שלא הסכמתי איתך (אז בימי ההצפה...). מאז- כל מילה שיוצאת מפיך- זהב! איך אומר זאת בשפה שאתה (מדריך פ]סיכומטרי) תבין ..?... פיך מפיק מרגליות!!!
חוץ מזה,חשבתי שהיינו ידידים כבר מזמן...
אגב, מה אתה לומד?

1234aaa

New member
לדעתי..

כל עניין הראיונות\אבחונים אישיותיים הללו זה דבר מצוץ ופסול. מה לעשות שאי אפשר לחזות איזה רופא יהיה בנאדם עוד 7 שנים ע"ס סימלוציה של כמה שעות או גרוע מכך ראיון בודד.. אני לא אומר שצריך לבטל את זה אבל לדעתי זה צריך להיות מעין שלב מאשר וללא ממיין כמו תחקיר בטחוני \מבדקי קצונה בצבא. כלומר לסנן רק את אלה שבאמת באים כדי לבטר גופות או משהו כזה. אני לא רואה שום הצדקה בכך שזה יכנס כשקול בסכם ויתן יתרון ל"זיין שכל" על פני "מצטיין פסיכומטרי\בגרויות". הנושא הזה קרוב גם אליי לצערי,לפני כשנתיים הוסיפו מיונים פסיכולוגים במכון אזרחי [שזה דומה למה ששירה ציינה ,רק יותר ארוך לטעמי] כשלב מכריע בקבלה לעתודה. אומרים שהמשקל של גדול מאד וזה נשמע לי ממש לא הוגן שאיזה משהוא יתפוס את המקום שלי רק בגלל שהיה לו "חיבור" יותר טוב עם הפסיכלוגית בסוף או שהוא הצליח להכניס 3 במקום 2 תכונות במשימה בדינמיקה הקבצותית.. (פה הם מנסים לראות איזה קצין אני אהיה עוד 10 שנים -עוד יותר דבילי).

gabimaor

New member
לדעתי

דווקא זה החלק היותר חשוב במיונים. אדם שהוציא 793 לא יהיה רופא טוב יותר מזה שהוציא 700 ואפילו 650.לדעתי,רוב הרופאים היום,לא היו מתקבלים אפילו לאונ' אל קודס.... בגלל חובר המקום של הפקולטות הדרישות הפכו לבלתי הגיוניות בעליל.זה נכון לגבי הרבה מקצועות אבל הכי בולט ברפואה.התכונות שצריך רופא (טוב) כוללות כל כך דברים מעבר לחשיבה כמותית,מילולית ואנגלית. אני מסכים שאולי כדאי לשפר את צורת המיונים.אני גם די בטוח שעושים זאת מפעם לפעם.לדעתי הגישה של לקבוע ציון מינימלי שרק העוברים אותו מגיעים לראיונות ואז להתעלם כמעט לגמרי מהציונים ולהחליט רק לפי הראיונות זו הגישה הטובה.יש לי כמה חברים שלומדים רפואה (וגם לי אישית היתה קירבה לתחום) וראיתי מה הם היו צריכים לעבור כדי להתקבל. בעולם אידיאלי היתה אפשרות לקבל כל אחד,ולנפות את הלא מתאימים בכל סוף סמסטר או משהו כזה.מבחינתי,כל אדם שמוכן ללמוד כל כך הרבה שנים,בשביל עבודה שלא ממש מתגמלת מבחינה כספית (לפחות בהתחלה),לעבוד שעות מטורפות וללא מנוחה בחגים סופי שבוע וכו',זכאי לקבל הזדמנות להוכיח שהוא יהיה רופא טוב. שירה,כמובן שאנחנו ידידים,באמת,כיף שחזרת.אני לומד הנדסת חשמל ואלק' בת"א.

1234aaa

New member
אחייייייייייייייייייייייייי

הנדסת חשמל?! למה לא אמרת קודם!?!?! זה הרבה אבל הרבה אבל הרבה אבל הרבה כ=ב=ו=ד!! בתקווה בשנה הבאה אצלכם בפקולטה.. ועכשיו ברצינות : לעניות דעתי קשה לקבוע איזה רופא יהיה פלוני אלמוני בעוד X שנים,בגלל שאתה לא יודע איך הלימודים ישפיעו על הבנאדם ובכלל מה הוא יעבור בשנים האלה. כמו שאמרתי יש כאלה שיש אפשר [וצריך] לפסול אותם בגלל נטיות כאלה ואחרות אבל בגדול ,אתה לא יכול לדעת ע"ס כמה מילים [מה גם שהם מנסים לברר את זה בעקיפין עם שאלות מתחכמות] איזה רופא הוא יהיה.. ככה אני חושב לפחות,מה גם שכבר היום יש אוני' ששם הראיון זה יותר פוזה ולהראות שהנה גם אנחנו עושים למרות שהם חושבים כמוני [ירושלים?]. מה גם שבנאדם ש"יודע לדבר" יכול בקלות להגיד Buzz Words ולהתקבל.. מה שאני אומר זה שאסור לתת משקל כמותי לראיון שיוכל לפצות על סכם נמוכה. לדעתי גם מה ש ב"ש עושים זה פלצנות.. ואני לא רוצה לדבר על הפתח הגדול לקומבינות שזה נותן..[אני בטוח שגם פה יש *ח"לים למינהם] *ח"ל = חייב לעבור.

gabimaor

New member
תראה,תשמע....

אל תתן לאף אחד כבוד לפי המקצוע שהוא לומד. הלוואי ותצליח להגיע אלינו,אם כי אישית אני ממליץ על בן גוריון יותר מאשר על ת"א. לגבי המיונים,גם אתה וגם שירה צודקים.באמת קשה עד בלתי אפשרי ליצור פרופיל של אדם לפי ראיון.לכן ציינתי שכדאי לשפר את השיטה. גם בבית ספר לרפואה צבאית,היו מסננים מועמדים להדרכת חובשים/חובשות על סמך ראיונות וסימולציות ותרגילים חברתיים.לפעמים זה עובד ולפעמים לא. מה שכן,אין צורך לצפות איזה אדם יהיה המועמד בעוד 7 שנים. צריך לחפש את התכונות שחשוב שיהיו בסטודנט לרפואה. כאלו שחייבים בתור רופאים וקשה מאוד לפתח אותן. אני בטוח שיש מומחים בנושא שיכולים לפתח שיטה טובה. שירה,סיימתי שנה ב' ואני בעיצומה של שנה ג'.

1234aaa

New member
חחח אמרתי "כבוד"

כי זה מה שאני רוצה ללמוד. אגב למה כולם סולדים כ"כ מהנדסה באת"א כל מי שאני שואל "לך לאב"ג!". (בסוף הצבא יקבע לאן אני אלך ,אם בכלל, כי מבחינת הקבלה לאוני' אני מתקבל בוודאות ל3 המוסדות). ספר על הפקולטה קצת? ולא הבנתי כ"כ איך בדיוק אתה בעצומה של שנה ג'.. הרי תיכף נגמר הסמסטר? אז אתה מסיים ג' בעצם? (כלומר נשארה לך רק שנה אחת). עברת שדות? ספרת קלוריה!!

gabimaor

New member
ת"א

אם הייתי צריך להחליט היום היכן ללמוד הייתי בחומר ללא ספק בב"ג.פשוט יותר מדי דברים מסריחים באונ' ובפקולטה.אם אתה רוצה שלח לי מסר ואשתף אותך.השירשור הזה גם ככה יצא מכל פרופורציה. סיימתי שנה ב' ועכשיו אני עושה סמסטר קיץ כך שאני כבר בשנה שלישית...... אוי שדות....דוגמא טובה ללמה ללמוד בב"ג

000שירה000

New member
לגבי המיונים

מה שאמרת (לגבי דירוג עפ"י אופי ולא עפ"י פסיכו) נכון- אבל הוא לא נמדד. כלומר- אם היו יכולים למצוא שיטת פלא שלפיה הראיונות והמיונים אכן יצליחו למצוא את ה"טובים" ביותר (ומצליחים להגדיר מה זה "טוב")- אז באמת, זה הרבה יותר חשוב מהציונים שלהם (ברגע שהיו גבוהים מספיק כדי להתקבל למיונים). אבל אי אפשר למצוא שיטה כזו. גם פסיכולוג, שהוא "מומחה בניתוח אישיות"- לא יכול לדעת אם מישהו יהיה רופא טוב או לא, ואם בן אדם משקר לו בפרצוף או סתם אפילו שחקן טוב, או לא. הוא לא יוכל להשוות בין 2 אנשים שאינם מהווים מקרה קיצוני, ולהחליט מי מהם אדם יותר טוב ובעל פוטנציאל להיות רופא טוב יותר. אפשר אולי לפסול מקרים קיצוניים, אבל בטח לא לדרג מי יותר טוב ממי, ולמי יש סיכוי להיות רופא יותר טוב. כי מה לעשות- לעמוד על טיבו של בן אדם בשעה וגם בחמש שעות- זה דבר בלתי אפשרי, ולא הוגן לקבוע לו את כל העתיד לפי זה. לכן, כל עוד השיטה היא כמו שהיא עכשיו, ואין משהו טוב יותר- הכי פייר זה לחפש מקרים באמת קיצוניים כדי לפסול אותם. אבל את כל מי ש"טוב"- כבר אי אפשר לדרג עפ"י קריטריונים יבשים (וגם סובייקטיבים, יש לציין), ולכן חייבים, מה לעשות, להתחשב בציונים. לכם הסכמתי עם מה ש1234 אמר. לא כי אני חושבת שהציונים הם המדד הנכון. אלא כי הם המדד היחידי שיש. אם היו יכולים למצוא שיטה שאכן תוכל לדרג אנשים מבחינת האופי שלהם (ולהוכיח שהדירוג אכן התבטא ברופא טוב יותר או פחות)- אז כמובן, שהתוצאות במבחן כזה יהיו הרבה יותר חשובות מהפסיכומטרי. אני לא חושבת ששיטה כזאת יכולה להיות קיימת. או לחילופין- כמו שאתה אומר- לקבל יותר אנשים, ולנפות על פי ההיכרות איתם כסטודנטים (הכרות קצת יותר עמוקה מאשר ראיון). מכיוון שרק כ-100 מקומות מסובסדים ע"י המדינה- אז כל מי שיתקבל אבל לא יהיה במאה העליונים יאלץ לשלם את שכר הלימוד המלא. זה הרבה כסף, אבל זה עדיין יצא אותו דבר כמו לאלו שנאלצים לעזוב ללמוד בחו"ל כי לא התקבלו בארץ. כך שזה יכול להשתלם, ולתת הזדמנות להרבה אנשים טובים שקיבלו "רק" 720 בפסיכומטרי. הנדסת חשמל? איזו שנה סיימת? אני מכירה שם מסיימי שנה א' ומסיימי שנה ב'... טוב, אתה לא חייב לומר, סתם זה נחמד לדעת, כי לא נראה לי שאי פעם ציינת שזה מה שאתה לומד.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

"אם תפרט אפילו חלק קטן מהדעות שלך,אתה תגיע לפקולטה לרפואה רק בתור גופה או מנקה." אהבתי

קרודיו

New member
לכל חברי הפורום

תיקון טעות! עברתי את הראיון לרפואה דוקא בב"ש! ועברתי ראיון לרפואת שיניים בעיברית. אז התאוריה שלך הלכה הם לא מצליחים לנפות. ב.לכל חברי הפורום-אני חושב שיש לכם טעות איך שאתם מדמינים אותי. בטח איזה גלוח ראש נאצי אם קעקועים. אני ממש לא כזה אני התנדבתי מתנדב על בסיס יומי בבתי חולים הייתי מדריך בתנועות נער. אני מגדל כ20 חתולים עזובים ומטפל בהם. ויש עוד דברים בעשיתי בחיים שלי. אני לא חושב שיש פה משהו שיכול להטיף לי לאנושיות, הבעיה אם אנשים כמוכם ובכלל כמו החברה המעותת שלנו שחושבים שכל אד אם דעות כמוני הוא איזה מוטציה מהלכת.

gabimaor

New member
יפה

אין ספק שגידול של 20 חתולים נותן לך את הזכות לקרוא לעצמך אנושי,ואני לא מבין איך העובדה שהיית מדריך נוער גורמת לך להיראות באור יפה? זו תהיה התגובה האחרונה שלי בנושא. אני באמת לא מכיר אותך ולא מנסה לשפוט אותך (למרות שאתה בטח לא מאמין לי). בכל מקרה,אני פה כדי לעזור לאנשים בפסיכומטרי ולא לגרום להם לחשוב כמוני. אגב,"אם" ו"עם" זה לא אותו דבר.

000שירה000

New member
אני לא חושבת שאתה מוטציה

אבל אני כן חושבת שכאשר אתה טוען שהומו רק מזיק לחברה, אין לקיום שלו שום תרומה וכו' וכו', ועוד אתה אומר שזה אחרי שבחנת את הדברים באובייקטיביות- אז אתה עושה טעות חמורה. התרומה של אדם לחברה ממש לא קשורה לנטיות המיניות שלו. אולי, אתה מאמין שבגלל הומואים בחברה שלנו- המשיח עדיין לא מגיע (ויש לי הרגשה שאתה אכן מאמין בזה). זכותך לחשוב ככה, אבל לשניה אל תנסה לשכנע אותי שזו עובדה "אובייקטיבית". איך בדקת את זה באופן אובייקטיבי?? עשית על זה את המאסטר שלך? מחקרים? עובדות? הרי אתה אובייקטיבי- בהתחלה בכלל אהבת הומואים, אבל כשראית את תוצאות המחקר הבנת שהם משחיתים את החברה, נכון? אני מקווה שיהיה לך בן הומו, או אח הומו (אתה יכול להסתכל על זה כאיחול מזעזע, או כקללה, לי זה בכלל בכלל לא נראה ככה) כדי שזה יפקח לך את העיניים קצת. ואם תנדה אותו בגלל זה ממשפחתך- אז כן,אני חושבת שאתה מוטציה. אם לא- מה טוב, אולי זה יעשה אותך לאדם טוב יותר, ויפתח את כיווני המחשבה שלך ואת תפסית העולם שלך. ויש לי הרגשה שכל הדברים שאתה חושב שבחנת באופן אובייקטיבי, הוכנסו לך לראש באופן אובייקטיבי ע"י רבנים אובייקטיבים. ברור שאתה לא תראה את זה ככה. כי אתה הרי לא אובייקטיבי, מתוך כל האובייקטיביות הזו שלך. אני שמחה לשמוע שאתה מטפל בחתולים עזובים- נחמד לדעת שאני לא היחידה.

קרודיו

New member
מותק תקשיבי

אם את רוצה לדעת מה דעתי על חרדים ורבנים את מוזמנת לבקר בפורום חופש. אף אחד לא הכניס לי כלום לראש. והתרומה של אדם מאד קשורה כי ההומוהים זה סמל לניוון והשחתה של חברה בריאה אנחנו יכולים להתוכח על זה עד מחר אבל זאת לא הנקודה. מה שחשוב לי להבהיר זה שגם דעות כמו שלי יכולים ליהות לגיטימיות כיון שיש בהם הגיון רב. ואוביקטיביות זה לא טענה כי הכל הוא למעשה סוביקטיבי אין שום דבר בעולם הזה שהוא אוביקטיבי.

falou

New member
בוודאי שאתה מוטציה

למה כמה אנשים אתה חושב מצדיקים הוצאה להורג של ילד בן שלוש בגלל שהוא, לכאורה, הרג גור כלבים? הרי יש סיבה לזה שבעטו אותך עד היום מכל מסגרת שהיית בה, לא? ואם אתה מתנדב בבתי חולים אני צנצנת...

למעלה