שוב משבר...

למה לא

ישר לפתור אותו מאחריות משפטית למעשיו, ולהכריז עליו פסול דין? הוא מסכן!
לא לצפות מאדם לכלום זה למחוק אותו לגמרי, יוסי. כאדם. אין יותר נמוך ולא מכבד מזה.

תובנות ?...

מה גורם לי להשאר איתו כל כך הרבה שנים ?
יכולת הדיבור שלו. כל פעם שיש משבר, ויש הרבה, הוא זה שלוקח את העניינים לידיים. מסביר מה הבעיה ואיך אנחנו פותרים אותה ביחד. מחליטים דרכי פעולה. הכל נראה נהדר וזהו. במצב כזה הוא אפילו לוקח אחריות על הטעויות לו ו/או על ההתנהגות שלו. אם אני מנסה לקחת את העיניינים לידים ולדבר איתו, בלי להתנצל שאני לא בסדר - עוד מלחמה.
אחר כך, הכל חוזר חליליה. אם מזכירה לו שהוא פועל אחרת, הוא ישר מאשים אותי שזה לא נכון ושאני עוקצת אותו וכולי.
בלי שהוא מודע לזה (הוא באמת לא אדם רע) הוא מתעלל בי. נפשית. כל האשמות שלו כלפי זה מה שהוא בעצם עושה. כמובן לא ישירות, בעקיפין.

עצה...

אני לא מתייחס לכל פירוט הויכוחים, זה נשמע קונפליקטים רגילים בין שני אנשים עם בעיית תקשורת.

אבל אולי תוכלי למצוא דרך שיידע את מה שכתבת במשפט האחרון. שאת חולמת להתגרש... אם הוא יידע את זה לא בצורת הטחה ישירה מצידך, אולי זה יגרום לו להשתנות קצת בסיגנון.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זו עלולה להיות חרב פיפיות

לפי דעתי, אם אין שכנוע עמוק שהדרך היחידה היא גירושין, מוטב לא לומר משפט כזה.זה עלול לשבור את האמון הפגוע ממילא. יש אנשים שמאוד יתקשו לשקם אחרח משפט כזה.

מוטב לומר שיש בעיה רצינית מאוד, להגיד אולי שהיא לא רוצה להגיע לגירושין אבל שזה מוביל לשם. זה מספיק חמור. לומר שהחלום שלה זה להתגרש, זה עלול להיות הסוף.

אם הוא לא עובד ממה אתם מתפרנסים?

אם המפרנסת הראשית היא בכל מקרה את, אז ממה את מפחדת? להעניק לבנות שלך הזדמנות לפתח עמוד שדרה ובעיקר - בטחון עצמי?
ילדה שאבא שלה כל הזמן יורד עליה תגדל עם בטחון עצמי נמוך ותחיה כמחפש תאישור אצל גבר שהיא תפגוש.
חוץ מזה, גם את חווה אלימות מילולית בלתי נגמרת.
המצב שאת נמצאת בו היום, שכל היחס שלו השיג אצלך בדיוק את התוצאה הרצוייה לו (ואבוי אם הבנות שלך יגדלו כך גם) שאת מפחדת לעשות צעד בלי אישור ורשות שלו. את צריכה למצוא את הבטחון שתצליחי להתמודד בלעדיו (ויהיה לך שקט נפשי ותוכלי לפרוח) .

למעלה