שוב משבר...

שוב משבר...

ביחד כבר 15 שנה. 13 שנים נשואים. הורים לשתי בנות.
למה בחרתי להתחתן איתו ? הייתי עיוורת. אני אופטימית מאוד. "קניתי" את מה שהוא אמר. לא ראיתי מה קורה בפועל.
מההתחלה היו מריבות. מבנה המריבה: הוא כועס, מנבל את הפה. מאשים אותי בצורה מחפירה על הכל. אם אני מנסה להגיד משהו - תמיד זה מחמיר את המריבה. הוא מצפה שאני אודה שאני לא מושלמת. שטעיתי. ואני בכלל לא חושבת שטעיתי. דוגמא אחרונה: הוא דורש שאני לא אתערב כאשר הוא מחנך את הבת הגדולה. כאשר אני מנסה לחנך את הבת הגדולה - הוא תמיד מתערב. אני מבקשת שוב ושוב שלא יתערב. לא מעניין אותו. המריבות מסתיימות כאשר הוא מחליט. אז הוא מתחיל ללמד אותי איך פותרים בעיות. צריכה להסכים על דבריו.
מידע נוסף: מאז שאני מכירה אותו יש לו בעיות עם עבודה. כאשר הוא עובד - מנצלים אותו בעבודה. לא מכבדים אותו. משחקים איתו. יש תקופות לא קצרות שהוא לא עובד. בשנתיים האחרונות הוא עבד תקופות קצרות מאוד. הוא פוסל עבודות עוד לפני שבודק. מאשים לא אחת שאני בחרתי את אזור המגורים ושאין מקומות עבודה קרובים. ברור לי שהוא מתוסכל מאוד. הוא מצפה שאני אתמוך בו לגמרי. הוא רוצה להיות עצמאי. אבל אם הצעה שלי לא נראית לו טובה - הוא קוטל אותי.
לאחרונה הוא יורד הרבה על הבת הגדולה. אפילו ליד חברות שלה. אסור לי להעיר לו הוא יודע מה הוא עושה. הוא מחנך.
הוא אומר לי דברים קשים. מרגישה שמרעיל לי את הנשמה. כשהוא רב איתי הוא אומר לי כמה אני אישה גרועה. עושה ממני אפס.
אני יודעת שכשאדם מתנהל כך כלפי אחרים, כל הוא מרגיש כלפי עצמו. אבל אני מרגישה שאני לא יכולה יותר.
חולמת להתגרש ממנו. חוששת איך יהיה עם הילדים. מרחמת עליו כי הוא בלי עבודה. חוששת מהלא ידוע...

יקירתי, תהיי חזקה ותזרקי אותו למען הבנות שלך

אין שום סיבה שהבנות יחיו באווירת פחד, קללות ועננה תרחף מעל ראשן.
למען בריאותך הנפשית ובריאותן - תתגרשי.

Cade Foster

New member
לא קל כמו שאת מתארת

היא מרגישה שהיא תלויה בו, והוא כמובן מנצל את זה כדי להיות עצמו [קרי, בהמה].

רק מאמן אישי/פסיכולוג יכול לעזור כאן.

nirity1

New member
הזוגיות שלכם רעילה

וגם מרעילה את הבנות. הבנות שלך לומדות שזה בסדר לדבר ככה לאמא. והן יקחו את זה הלאה לזוגיות שלהן. את לא צריכה להיות עם משהו שגורם לך להרגיש ככה.

לא יודעת איך ...

אם אבוא אליו חזקה ואבקש להתגרש. הוא יפגע הוא במצוקה.המילים שלו יהיו הרבה יותר כואבות. הוא תלוי בי כלכלית. יהיו הרבה סחיטות רגשיות. יודע איפה להכאיב לי. אני כל כך עייפה. איך אמצא כוחות להתמודד ?...
אם אבוא מתוך חולשה. יציע שנתקן את המצב. יציע דרכים לתקן. לא מוכן לעזרה חיצונית. ושוב חוזרים למעגל הקסמים.
מרגישה במילכוד. חוששת על הבנות.
הגדולה בבית בחופש הגדול. כרגע הוא מסתובב עצבני. דיברתי איתה בטלפון ושמעתי אותו זורק קללות באויר. הבת ביקשה שיפסיק. הלב שלי מצטמק.

ציפורנית - ממליץ לך ללכת לייעוץ פסיכולוגי

בעצמך.משם תצמח התחזקותך וגם ההחלטה כיצד לנהוג עם המצב שנוצר - טיפול זוגי או פרידה.ללא תמיכה מקצועית יסתבכו לך העניינים ללא שליטה,וגם נפשך - תסבול !

nirity1

New member
מצטרפת להמלצה

לכי לטיפול לבד - תבחני את הדרכים שלך. תתחזקי , תדברי על מה שמפחיד...

מריוס זכריה

Member
מנהל
מצטרף להמלצה

אין פתרון קל או חד-משמעי.
בהחלט מציאות מורכבת מאוד.
בהחלט יש עליך משקל עצום ואחריות לכל המשפחה, כולל הבעל. זה לא פייר, אבל זו המציאות.

חיבוק.

chenby

New member
אני חושבת

שהייתי מפתיעה אותו עם מתנה - ללכת לאיזו סדנה של כמה ימים.. רק בשביל לעורר קצת מודעות אצלו. ככה זה לא בא כביקורת מצידך ועוד דרך להמשיך את ההרגל ששניכם נמצאים בו.
אם את רוצה המלצה תפני אליי במסרים.
ובלי קשר, אשמח לדעת ממך - מה כן החזיק אתכם 15 שנה, 13 נישואים.. מה כן טוב בו? במה הוא מוצלח?

I C E M A N 7

New member
"בא לך לצאת לסדנה של שבועיים עליי?"

-"כמה עלה לי הרכב? בשמחה אני אגיד לך!"

chenby

New member
תגזים!

לא שבועיים, 5 ימים :)זמן פרספקטיבה מצויין אחד מהשנייה

chenby

New member
זה רק

עושה אותו חרמן.. אחרי יום הם שוב באותו מקום..

I C E M A N 7

New member
לא ככה שיווקת את הנידה שלכם?

בסוף זה מחזיק כולה יום?

בכל מקרה, זה הסוד של המתנה הזו שלך.
להעביר אותו כזה סיוט, שהוא יחזור הביתה חרמן ומעריך.
אני מציע כתחליף להעניק לו מתנה סדנת הישרדות במדבר ביולי.
רק הוא העקרבים וג'ריקן מים.
לפחות שירוויח קצת שקט.
קצת חמלה, מה יש?

chenby

New member
"הנידה שלכם"

אתה מדבר כאילו אני אשה נשואה...
בע"ה בקרוב אמן :)
אגב, בעיני זו דרך מעולה אבל זה כבר לפוסט אחר

I C E M A N 7

New member
לא ככה שיווקת את הנידה שלכם?

בסוף זה מחזיק כולה יום?

בכל מקרה, זה הסוד של המתנה הזו שלך.
להעביר אותו כזה סיוט, שהוא יחזור הביתה חרמן ומעריך.
אני מציע כתחליף להעניק לו מתנה סדנת הישרדות במדבר ביולי.
רק הוא העקרבים וג'ריקן מים.
לפחות שירוויח קצת שקט.
קצת חמלה, מה יש?

seeyou

New member
זה לא מספיק שלא מכבדים אותו. בעבודה

גם בבית הוא זוכה לאותו יחס(אני מניח שגם בבית הוריו המצב היה דומה)

את לא חושבת שהבחור נימצא במצב נפשי קשה?

גם אם תתגרשי תצטרכי להבין שמאוד חשוב לגבר שבבית שלו יהיה לו "כבוד"

הוא מתנהג יפה עם הבת הגדולה?

זה ניתן לשפר עם קצת הבנה מצידך-ממנו אני לא מצפה בשלב הזה לכלום-הוא סתם מסכן.

יוסי

למעלה