שוב כאן...

shirli6

New member
שוב כאן...

שלום לכם, חברי הפורום המקסימים. הרבה זמן לא הייתי כאן. קראתי בשקט, ואני מעודכנת פחות או יותר במה שקורה, אבל היה לי קשה מדי לכתוב. זוהי לא הודעה חגיגית על חזרה לפורום. התקופה האחרונה הייתה לי קשה, ואני לא יודעת עדיין מה בדיוק אני מרגישה. פשוט היה לי יום קצת מזעזע נפשית, ואני חייבת לפרוק. אני יודעת שכאן יבינו אותי הכי טוב. היום גיליתי שמישהי שאני מכירה נהרגה בתאונת דרכים בשבוע שעבר. אם אתם זוכרים, ביום ראשון הייתה תאונת דרכים קטלנית בכביש הערבה ונהרגו בה זוג והילדה שלהם. מסתבר שהאמא היא מישהי שעבדה בבית הספר שלי והכרתי די טוב. היא הייתה אדם מיוחד במינו, פשוט אחת האנשים הכי טובים שזכיתי להכיר. ראיתי אותה לפני כשבועיים בבית הספר, אני פשוט לא מאמינה שהיא איננה. הבת שלה (לא זו שנהרגה בתאונה) למדה בבית הספר שלי. היא בערך בת 19 היום, והיא איבדה את שני הוריה ואחותה. היא נותרה לבדה עם אחיה הקטן, שגם הוא פצוע קשה. זה פשוט לא נתפס אצלי, איך דבר כזה קורה. כזאת משפחה מקסימה נמחקה ברגע אחד. תקופה קשה עוברת עלי. ביום חמישי הקרוב תתקיים האזכרה של אבא שלי. כבר 4 שנים שהוא לא פה. ביום שישי בבוקר נעלה לקבר. כל התקופה האחרונה הרגשתי כזאת מסכנה ובודדה. שוב תקפו אותי רגשות הכעס כלפי העולם הזה, שהחליט להשאיר אותי בלי אבא. ופתאום היום בבוקר, שמעתי על התאונה הארורה הזאת. והצעירה המסכנה הזאת, שבקושי סיימה ללמוד, שכל החיים שלה לפניה, איבדה בשניה אחת את כל מה שיקר לה. וחשבתי, איזה מזל ענק יש לי שעוד יש לי את אמא שלי. איך הייתי מתגברת על האבל העצום הזה בלעדיה? אני לא חושבת שיש איזושהי דרך להתגבר על אובדן כזה. שני הורים בבת אחת, בלי שום הכנה. זה לא גורם לי להרגיש טוב יותר בנוגע לאזכרה המתקרבת. אני עוד מבולבלת ומפחדת. אני לא יודעת מה אני מרגישה. פשוט בהלם.

eshkolit32

New member
../images/Emo24.gifהיי כמה טוב לראות אותך!

נעים לשמוע שאת קוראת ומתעדכנת במתרחש כאן. אני מצטערת על כך שאת עוברת תקופה קשה. מותר לך בתקופה הזאת להרגיש שאת כועסת על העולם. זה כעס ברור ומובן ובמידה מסוימת אפילו רצוי שתרגישי אותו ותוציאי אותו החוצה. לצערי הרב אין מקומות רבים בהם ניתן להרגיש שנעשה צדק. אסונות מתרחשים כל יום, בארץ ובעולם, על רובם אנחנו לא יודעים. וכן, גם האסון הפרטי שלך הוא נורא. אין בו טיפת צדק, והוא מעורר זעם עצום. לשאלה למה זה היה צריך לקרות אין תשובה וזה דבר מתסכל. צר לי על תאונת הדרכים הנוראית. את מרגישה במובן מסוים ברת מזל כשאת שומעת על תאונה כזו שבה נהרגו זוג הורים והילדה שלהם. אבל זה לא מרגיע אותך אלא מבלבל אותך ומכניס אותך לחרדות בנוגע לאמך. אני חושבת שאחרי שמאבדים הורה אחד זה בלתי נמנע לחשוב מה יקרה אם נאבד את ההורה שנשאר. האובדן מחדד את היות החיים בלתי צפוים ובלתי הוגנים ומביא אותנו למחשבות על דברים שיכול להיות שלא היו מטרידים אותנו אם לא הינו חווים את האובדן. בענין מה שכתבת על זה שאת לא חושבת שיש איזושהי דרך להתגבר על אובדן של שני הורים בבת אחת אני אומר לך את דעתי. אני מאמינה שיש דרכים להתגבר על כל דבר בחיים האלה, ולראיה יש אנשים שעברו זוועות והתעקשו להישאר עם הראש מעל המים, להתחזק ולהתקדם, לעשות דברים משמעותיים, כי יצר ההישרדות ואהבת החיים שלהם עזרו להם להתגבר על כל מכשול שעברו. הכל זה ענין של גישה. כל משבר יכול להרוס או לחזק אותנו, תלוי מה אנחנו מנסים להפיק ממנו. וגם אם יש משברים בדרך, זה לא אומר שהרמנו ידיים. ראיתי פעם סרט צרפתי פנטסטי, מומלץ לכולם, הוא נקרא "חלומות של מלאכים". רואים שם שתי נערות שלשתיהן לא קל בחיים וכל אחת בוחרת בדרך אחרת, אחת בדרך ההרס העצמי והשניה עם כל הקושי - בוחרת בצמיחה למעלה, מה שנקרא "ובחרת בחיים". כולנו סובלים בעולם הזה, הכאב לא פוסח על איש. אבא שלי, שהתנדב בבי"ח שניידר עם ילדים חולי סרטן אחרי מותה של אמי מהמחלה כתב לי פעם במכתב ששלח לי כשהיתי בטירונות וקיטרתי על מר גורלי בתחילת דרכי בצבא, ואני מצטטת: "...מה שמאפיין את החיים זו הבעייתיות שלהם, וההתמודדות היא היא שנותנת את הטעם לחיים....במחלקה של הילדים יש פציינטים מכל הקשת האנושית, יהודים, ערבים, דרוזים, אתיופים, חילונים, דתיים, חרדים...המכנה המשותף הגדול של בני האדם הוא הסבל..." הציטוט הזה עלה לי בדמעות ובכל זאת...אני באמת מאמינה שאפשר להתגבר על כל דבר, ומאמינה שגם את תצאי מהתקופה הזאת כשאת מחוזקת יותר. מקווה שתרגישי טוב, הימים שלפני האזכרה הם תמיד קשים. אנחנו כאן איתך , אוהבים אותך ומקווים שהרגשתך תשתפר.

shirli6

New member
תודה לך ../images/Emo24.gif

באמת שההודעה שלך גרמה לי להרגיש טוב יותר. יש תקופות כאלה, שקשה לראות איך יוצאים מהן. ולמרות שאני יודעת רציונלית שזה לא ימשך לנצח, ולמרות שמניסיון אני יודעת שזה עובר ואני לומדת מזה ומתקדמת, עדיין קשה לראות את הסוף. אני מקווה שזה יעבור מהר, ואוכל לצאת מהתקופה עם תובנות חדשות שיעזרו לי להתקדם בחיים. הלוואי ויכולתי להיות כמו אותה נערה בסרט שבחרה לצמוח מעלה. לכאורה נדמה שרק צריך לעשות את הבחירה, וחשבתי שכך עשיתי. אבל הדרך מעלה רצופה מכשולים, וכ"כ קל להתדרדר מטה ברגע אחד של ייאוש...

eshkolit32

New member
אולי אם תחשבי

על מה שקורה כרגע לא כעל סוג של התדרדרות טוטאלית למטה אלא כעל סוג של נפילה קטנה, מעידה - הכל ייראה אחרת. אם לא ניפול - זאת תהיה הדחקה, מותר להרגיש שהדרך היא קשה. אם לא ניפול אחרי הכאב שלנו גם לא נדע להעריך את הרגעים בהם טוב לנו. מה שאני אומרת זה בעצם שמה שקורה לך עכשיו, גם אם הוא נראה לך שלילי - הוא יכול להיות, בראייה כוללת, משהו חיובי. הוא חלק בלתי נפרד מהמסע שלך ויום אחד אולי תראי גם אותו כמשהו שתרם לך.

nOway1

New member
שלום לך ליידי ...

אני שמח שחזרת אלינו .. אני מקווה שאני אראה אותך במפגש הבא

shirli6

New member
שלום גם לך

גם אני שמחה, וגם אני מקווה לראות את כולם (במיוחד אלה שעוד לא פגשתי)
נשמע שהיה לכם אחלה מפגש.

A GIFT OF LOVE

New member
היי שירלי,

קודם כל אני שמחה לראות אותך כאן, אומנם את כאן כדי לשתף במאורעות קשים אבל את כאן. תרגישי בנוח לקפוץ לבקר רק כשקשה, זה באמת בסדר ואת יכולה להרגיש בנוח. "וחשבתי, איזה מזל ענק יש לי שעוד יש לי את אמא שלי. איך הייתי מתגברת על האבל העצום הזה בלעדיה? אני לא חושבת שיש איזושהי דרך להתגבר על אובדן כזה. שני הורים בבת אחת, בלי שום הכנה"... את יודעת משהו? לפעמים כשאנו שומעים על צרות של אחרים, אנחנו מעדיפים להשאר עם החבילה שלנו על כל צרותיה ואפילו שמחים לפעמים... כי אנחנו מרגישים שעם צרות של אחרים איננו יכולים להתמודד... לכל אדם יש כלים להתמודד עם בעיותיו, צרותיו וכאבו שלו. כלים שאין לאף אחד מלבדו. ולכל אדם יש קשיים שרק הוא יכול להתמודד איתם ולא אף אחד אחר. אני מקווה שאותה בחורה צעירה תצליח לךהתמודד עם האובדן הקשה הזה ואפילו לצמוח ממנו. אגב, את מכירה גם אותה? יש לך איזשהו קשר איתה? אני חושבת שאם יש לך איזשהו קשר איתה, מאוחר יותר תוכלי לעזור לה עם אובדנך שלך. בקשר לאזכרה של אביך אני מקווה שתעברי את היום הזה בשלום ועם נפש הכי בריאה שאפשר. אשמח אם תשתפי אותנו... קבלי

shirli6

New member
היי גיפטוש!

אני שמחה להיות כאן
כן, אני מניחה שאת צודקת. אם היו אומרים לי לפני 4 שנים שאבא שלי ימות, הייתי חושבת שלעולם לא אוכל להתגבר על זה. מסתבר שאנחנו חזקים הרבה יותר ממה שנדמה לנו. אני לא מכירה אישית את אותה בחורה. למדנו באותו בי"ס במשך שנה, אבל מעולם לא דיברנו והיא בטח לא זוכרת אותי. אבל עדיין קשה להאמין שדברים כאלו קורים לאנשים מהסביבה שלנו. אני גם מקווה שהיום הזה יעבור בשלום. הוא מתקרב בצעדי ענק, וזה קצת מפחיד... באמת תודה לך יקירה, על התמיכה ועל ההתייחסות ועל הכל

למעלה