שוב חוזר הניגון...

מסכימה עם שלומית שצריך לשאול אותה

אבל אם את שואלת אותנו כהורים, אז אני באמת חשבת שהמטרה שלי העיקרית זה לאפשר לה כן ליצור עם הזמן קשרים וחברויות עד כמה שניתן, הלימודים אני בספק

מיק67

New member
קבעתי איתה פגישה...

אולי אקח אותה לבית קפה כדי שזה ירגיש רשמי ונכתוב ביחד בעד ונגד ונחשוב גם על האלטרנטיבות.
אני רוצה לאפשר לה ליצור קשרים וחברויות אבל נאלצת להודות בבושת פנים שגם בתחום הזה אין לי הרבה מה לתרום לה...
הדרך שלה ליצירת קשרים היא אחרת, הקשרים שלה הם אחרים, מבוססים על צרכים אחרים ומחפשים משהו אחר.
נדמה שגם פה, כרגיל, אני צריכה לשבת בשקט ולא להפריע...
ומספיק שאבלה 10 דקות בחצר בית הספר שלה כדי שיהיה לי ברור שמה שקורה שם מבחינה חברתית לא מתאים לה.

schlomitsmile

Member
מנהל

dina199

New member
לרוב התלמידים (ולא רק א"סים)

ללכת לבית ספר זו לא מטרה . גם לא להורים שלהם

. זו החובה של ההורים לשלוח את הילדים לבית ספר בגלל 'חוק חינוך חובה חינם'.
אז אולי אם לא תראי בזה 'מטרה' , יהיה לך יותר קל לנתח את המצב ולהחליט .

מיק67

New member
כפי שכבר אמרתי

זו לא חובה שמעניינת אותי. לפני שהבן שלי עלה לכיתה א' הקמתי ביחד עם קבוצת הורים בית ספר דמוקרטי כדי שיהיה מקום שכדאי יהיה לשלוח אותו אליו (חבל שאני לא יכולה להקים צבא דמוקרטי!)
אני לא שולחת את הילדים שלי למקומות שלא מתאימים להם לפי דעתי ודעתם.
למשל, אני ממליצה בחום לבן שלי לא לצאת למסע בפולין כי אני חושבת שזה יפגע בו. אני גם ממליצה לו לא ללכת לשרת בשטחים ולחפש מבוקשים בבתים של אנשים כי אני חושבת שזה יפגע בו ובלי שום קשר לדעותיי האישיות על שני הנושאים הנ"ל, פשוט מבחינתי האדם קודם למערכת וזהו.

dina199

New member
זה בהחלט ברור

לכן מה הסיבה שהבת נמצאת בכיתת לקויות למידה ?

מיק67

New member
כל מיני שיקולים

רציתי כיתה קטנה, בלי טיפולים, קצב למידה איטי וילדים שנוספים שמבינים מה זה לא להיות "כמו כולם"
בנוסף רציתי שזה יהיה בעיר, רצוי בבית הספר הצמוד לבית.
חוץ מזה שהיא מוגדרת גם כלקויית למידה (היא פחות או יותר מוגדרת כהכל... גאונה של אמא..)

dina199

New member
כתבת ש:

"היא מסתדרת עם הבנות בכיתה ומשתפת איתן פעולה לצורך עניין כזה או אחר " .
לדעתי זה בינתיים מספיק טוב. אני חושבת שאם יורידו ממנה לחץ של 'שיתוף פעולה' (עם המורה) וגם יהיו יותר גמישים מבחינת צלצול (שלא יתייחסו לאיחורים או שיתנו לצאת במהלך השיעו להתאורר) - אז המצב יכול להיות לא רע.

dina199

New member
כשא"ס לקוי למידה הוא עדיין נשאר א"ס

אם בכיתת ליקויי למידה לא מתחשבים בהיותה בספקטרום, לא נראה שזה מועיל משהו. ולפעמים לקויות הן למעשה תופעות של הספקטרום.

גם אין 'ארוחות חינם'
. אין מצבים מושלמים. תמיד משלמים במשהו.
למשל אני תמיד מספרת כמה טוב היה לבן שלי בתיכון (ולא הייתי מחליפה את המקום ההוא עם כל דבר אחר
) . אבל זה היה רחוק , דרש הסעה, היה פרטי (מוכר שאינו רשמי),ועם שכר לימוד גבוה (שמשרד החינוך השתתף בחלקו אחרי ועדת השמה) . אז אכן היה שווה כל שקל וזמן הנסיעה , אבל לא היה קל .

מיק67

New member
בכיתה קטנה יש סייעת כיתתית

נאמר לנו שאין אפשרות לסייעת אישית בנוסף ולא נלחמנו על העניין

מיק67

New member
היא הזמינה בתחילת השנה

נראה לי שהן די התחמקו. נכון להיום היא טוענת שתחומי העניין שלהן מאוד שונים משלה ושהן מדברות כל הזמן על ואן דיירקשן וטלאנובלות בזמן שהיא רוצה לדבר על ראפרים ודי-ג'יים.

TikvaBonneh

New member
המטרה של ללכת לבית הספר

אני לא מדברת על הבת שלך ובית הספר שלה, כמובן, כי אני לא מכירה אותה.
אני מספרת לך על המטרות של הבן שלי. לפי סדר החשיבות.
מטרה מספר אחד: חברתית. לפגוש את החברים, להכיר חברים חדשים, לשמור על קשר יום יומי רציף עם החברים.
מטרה מספר שתיים: לקבל טיפול פרטני וטיפול קבוצתי.
מטרה מספר שלוש: שיקום תעסוקתי - לתכנן את העתיד התעסוקתי ולהתנסות בחיי עבודה, שרות לאומי וצבא.
מטרה מספר ארבע: לתחזק את הגוף והרוח- שיעורי ספורט, יוגה, מדיטציה.
מטרה מספר חמש: ללמוד כישורי חיים.
מטרה מספר שש: ללמוד להסתדר עם מגבלות של מסגרת.
מטרה מספר שבע: לרכוש ידע בנושאי עניין. להרחיב אופקים.
מטרה מספר שמונה: בחינות בגרות.

למעלה