שוב חוזר הניגון...

מיק67

New member
שוב חוזר הניגון...

בתי החלה כיתה ז' בכיתה ללקויות למידה. 8 ילדים מתוכן 6 בנות, מחנך מקסים ולכאורה הכל בסדר.
היכולת שלה לתפקד בכיתה השתפרה מאוד בשנה האחרונה ובאופן תיאורטי לא צריכה להיות לה בעייה מבחינה לימודית.
ובכל זאת, בטפטוף עדין מתחילים ענינים מוכרים כמו שהיא לא שמה לב לצלצול ומאחרת לכיתה (אני לא יודעת אם באמת לא שמה לב, אבל כך היא אומרת) פה ושם מפסיקה לשתף פעולה בשיעור, פה ושם עונה למורה בחוצפה ובעיקר אני מוצאת את עצמי שוב במקום שדוחף ודוחף, מפקח ומנסה לעורר מוטיבציה.
היא רוצה להיות די-ג'יית ורוצה שיעורים פרטיים בתחום. אני התניתי את ההוצאה הגדולה הזו בכך שתתפקד בלימודים.
אני לא אוהבת את המקום הזה ואני שואלת את עצמי בעצם מה המטרה של ללכת לבית ספר עבורה?
היא מסתדרת עם הבנות בכיתה ומשתפת איתן פעולה לצורך עניין כזה או אחר אבל זה לא מתפתח מעבר לזה.
ברור שמבחינה לימודית נטו היא לא צריכה אותם. אז מה בכל זאת? להרגיש חלק ממשהו אולי? לשמור על איזו אופציה של קשר וחיברות?
מה דעתכם?

schlomitsmile

Member
מנהל
אולי שווה לשאול אותה? אולי, כי זה מותנה בכך שתהיי שלמה ומוכנה לעמוד בכל תשובה

עם ה
שלי (בן 14), הגענו למסקנה שלא שווה לו ללכת לביה"ס,
שהמחירים שהוא משלם על זה עולים בהרבה
על כל רווח שאפשר לחשוב עליו, אם בכלל יש כזה.
לכן הוא עכשיו בחינוך ביתי.
אבל חינוך ביתי מצריך הערכות.
זה לא כמו לרשום אותו לבי"ס אחר, זו דרך חיים אחרת גם עבורי.

מיק67

New member
התשובה ידועה מראש..

היא בעד unschooling שזה אומר להשאר בבית בלי למידה מסודרת כלשהי.
וברור לי שמבחינתי זה ידרוש חיים אחרים והם לא מאוד מפתים אותי אבל נניח שעם זה אסתדר.
יש לתות שלך קבוצה חברתית כלשהי או שאין לו שום צורך בזה? ברור לי שלבת שלי יש צורך בזה, אני רואה את זה מהתקשורת שיש לה באינטרנט עם בנות (לא מבית ספר ולא מהעיר) רק שלא ברור לי אם בית הספר בכלל מהווה מסגרת כזו.

schlomitsmile

Member
מנהל
קבוצה חברתית אפשר לארגן ה
לא זקוק לזה, מספיק לו בהחלט להפגש פעם בשבוע
עם ילדים בחוג אילוף כלבים.
אולי בהמשך נמצא לו חוגים נוספים שיזמנו לו אינטראקציות
בתחומי עניין שלו.

אפשר למצוא קבוצות חברתיות בכמה דרכים:
א)יש מפגשים אזוריים של משפחות בחינוך ביתי
ב)למי שבעניין, תנועת נוער עשויה להתאים
ג)למי שבעניין, אפשר להתנדב בגוף כלשהו,
ולהיות חלק מקבוצה פעילה בנושא שקרוב ללבו/ה
(הרי הקבוצה לא חייבת להיות של בני אותו גיל ממש)
ד)אפשר להתחבר לקבוצה בחוגים ופעילויות פנאי שונות
ה)יש גם קבוצות כגון רֶעים או הקבוצות של עמותת עמיחי וכד'.

schlomitsmile

Member
מנהל
אנחנו מתחילים את היום ב 8:00 בצעידה למתקני ספורט שמוצבים בגן ציבורי.
אחרי חצי שעה בערך של אימון שם, חוזרים, הוא שותה משהו,
ואז נכנס לחדרון המחשב שלו, שם מחכים לו במייל קישורים ששלחתי לו לחומרי-למידה (אנחנו ב HOMESCHOOLING , זה מה שמתאים לו).
הוא בוחר על מה בא לו לעבוד.
בחלק מהקישורים יש מידע (טקסט או סרט) ושאלות,
בחלק יש רק מידע ואני מוסיפה שאלות. הוא עונה לי במייל.
הרבה פעמים אנחנו קוראים/צופים יחד, ומשוחחים על הנושא.
בין לבין, הוא לוקח הפסקות כמה שהוא צריך.
יש ימים שיותר, יש ימים שפחות.
בהמשך מתוכנן גם לצאת לכלמיני מקומות,
למשל בשבוע הבא לבית התפוצות בת"א.
זה מזמן גם הזדמנות לאימונים בדברים כגון נסיעה בתחבורה ציבורית,
חיפוש מקדים באינטרנט לגבי המסלול והשעות שלה וכו'.
חוץ מזה כאמור, פעם בשבוע חוג אילוף כלבים.
זה פחות או יותר בינתיים

אנחנו חדשים בעסק,ויש הרבה LEARNING BY DOING
כלומר מתוך ההתנסות אנחנו לומדים איך ומה מתאים יותר או פחות ומשתכללים עם הזמן, כך שמה שכתבתי אינו תכנית סגורה, אלא בערך המצב נכון להיום.

מיק67

New member
תודה רבה

לפי מה שאת כותבת את בעצם המנהלת והמורה ומבלה איתו את כל היום?
אני תוהה האם סידור כזה יעשה טוב לבת שלי שאין ספק שנמצאת בשלב שבו היא דווקא מחפשת להתרחק.
בנוסף, אני מתקשה להאמין שהיא תיקח אחריות אישית על למידה כמו שתיארת.
אני חשבתי על משהו בסגנון של חלק מובנה של שיעורים שלא אני אלמד והשאר חופשי לגמרי לחקור ולהתעסק במה שהיא ממילא עושה כל היום.
וגם חשבתי אולי אפשר לגייס קצת משפחה כמו סבתא
האמת? זה נשמע מעניין וכיפי

schlomitsmile

Member
מנהל
זה באמת מעניין וכייפי
כשהחלטנו על זה, אנשים אמרו לי :"ואו! כל הכבוד לך
שאת לוקחת את זה על עצמך!"
ואני חייכתי במבוכה והשבתי שלא נראה לי שמגיעים לי שבחים-
פעם ראשונה שאני מחכה בשימחה לתחילת שנה"ל...

אני לא בדיוק איתו כל היום, כי רוב הלמידה מתבצעת בחדרון המחשב שלו, הוא עושה אותה בעצמו ואני מקבלת תשובות למייל שלי.
אבל אני אכן בסביבה, וכשנראה לי שהוא קצת "מתפזר" אני מנסה בעדינות להזכיר לו שכדאי שיאסוף את עצמו...
וכמובן אם הוא נתקע עם משהו, אני כאן כדי לעזור.

הנה דוגמא לחומרי למידה: שיעור על מערכת העיכול
http://science.cet.ac.il/science/energy/energy4.asp
כמו שאת רואה, החומר מוגש כאן בצורה מעניינת, לא יבשה,
מה שעוזר מאד למוטיבציה ללמוד

כלומר בבחירת החומרים אני לוקחת בחשבון לא רק את תכנית הלימודים לכתה ט', אלא גם שזה צריך להיות מוגש באופן
שיהיה לו כייף ללמוד, ואז אין בעיה.
חוץ מזה, דיברנו על זה מראש, הבהרתי לו שאני לא מתכוונת להיות שוטרת, ושזה יוכל לעבוד רק אם הוא רוצה שזה יעבוד.

dina199

New member
למרות שהילדים שלי הלכו לבית ספר 'כמו כולם'

רוב הידע שיש להם לא בא משם. מה שבא מהבית ספר זו תעודת בגרות (למעשה ציונים שקיבלו על בחינות בגרות)

הידע הכללי הם צברו מחקירות עצמאייות . בזמנו מאנציקלופדיות וערוצי י מדע , ובימינו יש הכל באינטרנט.
ולדעתי חקירות עצמאייות בלי לחץ זה הדבר הכי טוב.

dina199

New member
UNSCHOOLING זה למעשה

LEARNING BY DOING

רק מעניין מה משרד החינולך חושב על זה .

וגם אין לי ספק שהבן שלך מרגיש טוב יותר מאשר בכל סוג של בית ספר

גור42

New member
יש הבדל בין ללכת לבית-ספר ל"לתפקד" בבית-ספר

קודם כל, אין שום סיכוי הרשויות ישארו מצב של unschooling. חינוך ביתי כן, אבל זה - לא.

כך שביתך כנראה תמשיך ללכת לבית-הספר, פשוט כי זה החוק. מצד שני, אם חברה זה הדבר העיקרי שמטריד אותך, אז זה אכפת לך אם היא "מתפקדת" או לא בבית-הספר? כל עוד היא עומדת בסטנדרטיים מינימליים ביותר, הם לא יסלקו אותה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא בטוחה שאתה צודק אם ההורים מנמקים את בקשתם לקבל אישור לחינוך ביתי באופן משכנע, יתכן בהחלט שגם UNSCHOOLING יקבל אישור.
לפי מסמך שהבאתי כאן לא מזמן, הרוב הגדול מאד של הבקשות מאושרות.
אפשר לשאול באתר באופן טבעי בדף של החינוך הביתי
האם יש שם משפחות שעושות UNSCHOOLING , אני חושבת שכן.

מיק67

New member
הרשויות לא מענינות אותי בכלל

אם אחשוב שזה מה שהיא צריכה אז מה שיהיה.
ולשאלתך, אם היא לא מתפקדת בבית ספר וגם אין לה שם חברות אז למה ללכת לשם? להחתים כרטיס?

kagome10

New member
הרשויות מאשרות בהחלט. יש בישראל

משפחות אנסקולינג. אתה יכול לקרוא בבאופן_טבעי.

מצד שני, אף אחד לא רשם לרשויות שזה אנסקולינג. הקריצו תוכנית לימודים כלשהי. ומה שמפתיע, היא אפילו לא הייתה שקר, פשוט תיאור בסגנון בירוקרטי של דברים שילדים לומדים משהייה בבית.

dina199

New member
השאלות בסוף יותר מדי עמוקות

ועל כל אחת אפשר לפתח תיאוריה
.
אז נתחיל מהתחלה.
זה למעשה רק חודש וחצי לימודים רציפים בהתחלת חטיבת ביניים ובכיתת לקויות למידה. ז"א היא עדיין באמצע תהליך
שינוי והתגלות.
גם אם הכיתה נחמדה זו עדיין כיתת לרויות למידה ז"א יש סיכוי שזה מתאים פחות מכיתת תקשורת , ושהמחנך למרות שהוא מקסים , לא מבין חלק מהדברים (ייתכן מאוד אפילו חלק גדול).
למשל : למה היא חייבת 'לשתף פעולה בכיתה' ? האם ייתכן ייתכן שהיא מתחצפת מרוב הצפה כשהיא כבר מעבר ל'שיתוף פעלה' ועדיין דורשים ממנה להמשיך ? ומה לגבי תל"א בכיתה הזו ?
לדעתי היא באמת לא שמה לב לצלצול. כנראה היא כן שומעת אותו , אבל אם עסוקה בדברים אחרים - לא מקשרת בזמן סביר בין הצלצול לבין החובה להיכנס לכיתה (כשאיחור וביקורת על איחור כבר לא עוזרים ל'שיתוף פעולה' )

מיק67

New member
התשובה לשתי השאלות היא - אין לדעת

יכול להיות שכן, אולי לפעמים כן ואולי לא. אין לי מושג, ממנה אני לא מצליחה לקבל תשובה ברורה כי לדעתי גם היא לא יכולה לזהות סיבה ותוצאה מובהקות.
ברור שהיא מתחצפת כדי שירדו ממנה. היא טוענת שהיא כן מבינה שהיא מתחצפת אבל שהיא עושה את זה כשמעיקים עליה יותר מדי.
היום בבוקר הייתי צריכה לחפוף לה את הראש כי עברה ניתוח באוזן אז יצא שאמרתי לה כמה דברים על נוהל המקלחת. אולי שני דברים ובדבר השלישי (את מלאה סבון אז תשטפי שוב) היא ענתה לי בעצבים וכששאלתי למה היא אמרה שהגזמתי.
כלומר גם יכולת הספיגה היא מוגבלת כנראה.
קבעתי עם המורה שנשב יחד ונתכנן איך לעזור לה כולל לאפשר "שליפת כרטיס פסק זמן" מצידה מדי פעם. אבל מה שאני מרגישה זה שייתכן שכל המאמץ הזה מיותר ושוב מנסה לרבע את העיגול.

dina199

New member
כל ההתעסקות עם משרד החינוך

זה לרבע את העיגול
. זה מה משרד החינוך המרובע מחייב אותנו
.
אז כן היא מתחצפת כשהיא מוצפת (מעיקים עליה יות רמדי). למעשה אני לא קוראת לזה 'התחצפות' כשמדובר בא"ס. זה סוג של הישרדות.
למשל על 'נוהל מקלחת' (או נוהלים אחרים ) : עדיף לרשום על דף. שמתי לב שאני בעצמי , אם אני נאלצת להקשיב להרבה דברים , בסוף הדברים מפסיקים להיקלט (וגם אני מתעמבנת בהתאם
) גם אצלי התחום הכי חזק זה ויזואלי.
נראה לי שהדבר הכי חשוב זה 'הורדת לחץ' . אבל לא בטוח שהמורה יהיה בכיוון . אני יודעת (אמרו לי בפירוש) שאצל מורים על פי רוב הגישה ש'בשביל ללמוד צריך להלחיץ ' (או שיש מקרים הם מבינים שהם מלחיצים).

abashel13

New member
שתי שאלות חשובות

מה היא בוחרת בלי השפעתך ומה את בוחרת בלי השפעתה... חחח...

האם את בוחרת ללכת לפי מה שהיא בוחרת או האם את בוחרת שהיא תלך לפי מה שאת בוחרת עבורה...

שתי הבחירות תקפות ונכונות רק תבחרי נכון לעכשיו... הבחירה היא את שתעשה את ההבדל...

התהיה מלבבת ומערפלת כאחד... הבחירה מאפשרת בהירות. וכמעט אף פעם לא יכולה לצפות תוצאות ידועות מראש...

גם הבחירה שאת בוחרת עבורה בשלב הזה ומשאירה את בחירותיה להוביל את עצמה לעוד כמה שנים

היא משמעותית... בכללי אין מצב שתבחרי מה שהולם אותה ועל כן מה שבאמת יש לך הוא לבחור מה שהולם אותך כרגע....

מיק67

New member
היא בוחרת להישאר בבית

אני בוחרת להמשיך בהתחייבותי לדאוג שיהיה לה טוב...
ושאלת מליון הדולר - מה יעשה לה טוב? כשבתוך השאלה הזו כמובן שיש משתנים רבים שכן אם לי לא יהיה טוב בסיטואציה שתיבחר אז גם לא יהיה טוב מהסיבה הפשוטה שהיא עדיין מאוד תלויה בי.
כלומר, אני צריכה לבדוק טוב טוב כדי שאגיע לרגע שבו ארגיש את הדרך המתאימה.
כל השאלות כאן והחשיבה המשותפת נועדו לנקות "לכלוכים" שמערפלים לי את הראייה במודע או שלא במודע והדברים שנשאלים פה ע"י משתתפים עוזרים לי מאוד לנקות.

dina199

New member
הכי טוב זה במקום בו מרגישים טוב.

כשהבן שלי הגיע לבית ספר שלו - זה היה מיידי.
רק כשיש הרגשה טובה - אפשר גם להשקיע בלימודים.
אז אני מניחה שאם אפשרויות הבחירה שלה זה בית הספר הנוכחי או בית, אז היא מרגישה טוב בבית.

למעלה